myspys hos mamma


2009-04-30 @ 23:04:54




idag har elliott faktiskt funnit ron till att ligga i sin mammas famn o somna igen, han har börjat bli lite beroende av närhet igen..de tycker jag bara är mysigt, sålänge han kan sova i sin säng under den längsta perioden på natten så =D





Ännu en valborg över..


2009-04-30 @ 22:57:02
Nu e snart valborgsmässoafton över! Men va gör de mig? har varit och kännts som vilken fredag som helst (även fast det int är fredag) de senaste två åren. Förr va de alltid så att man va tvungen o ge sig ut o festa..men nu känner jag att jag inte har behov av de längre! förra året blev de inge drickande för jag va gravid, iår valde jag själv att inte dricka något då jag inte ser nåt nöje i att sitta här me sambon o sonen tittandes på mig medan jag dricker cider, grogg eller va de nu e.

Ska jag dricka, då ska de va för att det är fest.. o de händer inte överdrivet ofta heller. Tror man har blivit rätt så bekväm av sig som mamma nu. Men samtidigt har jag ju ändå inte varit mamma sålänge än. Jag har all tid i världen på mig att gå ut o festa sen. Just nu ser jag inget nöje i det. Jag vill helst av allt bara vara hemma med min sambo o son o mysa. det slår vilken fest o fylla som helst!!!

Kvällen har i vilket fall som helst varit supermysig. Min syster Elinor kom hit vid halv sju. då låg fläskytterfileerna på grillen o göttade sig för fullt, gratängen va i ugnen.  Vi kunde dock inte äta förrän strax efter sju då andreas hade missbedömt kolsituationen lite o lagt på lite för lite kol och för små bitar ( hade gjort samma misstag själv om de vart jag) nu vet vi till nästa gång att de går åt lite mer kol när man ska grilla längre. De sista minutrarna fick köttet stå i ugnen o gotta sig istället!

Men gud vad gott det vart  faktiskt..man åt som om man aldrig sett mat förut. nåja, vid halv tio ungefär skjutsade jag hem elinor. O nu ligger killarna i mitt liv o sover. Elliott har sovit sedan klockan halv tio och A sedan tio cirka. Tänkte ta o joina dom alldeles strax.

Hoppas alla har haft en bra valborg. kramis





oooj då--svar till anonym


2009-04-30 @ 18:23:38

anonym: allvarligt, det är äldre människor du pratar om - du beskriver dom som att dom vore utomjordingar. och att han luktade urin, vad har det med saken att göra? han är kanske inkontinent på grund av sin ålder, ska man inte fysiskt få röra vid barn då? döm inte. gläds istället åt att din son kanske bidrog till att göra den mannens dag mycket bättre.

svar: jag beskriver dom inte alls som utomjordingar. Att han luktade urin hade inget med hans ålder o göra- det har ja inte påstått. Hade inte spelat nån roll hur gammal han än varit så hade han inte fått röra elliott i alla fall för han lukta! det ja menar mest är väl att de som är äldre oftast inte har nån förståelse för att man inte ska röra småbarn utan o fråga om lov först.
Jag tycker det var jätteroligt att elliott gjorde farbrorn så glad faktiskt.... MEN BARA TILLS HAN BÖRJADE RÖRA HONOM!! DET FINNS FAKTISKT EN GRÄNS! vilken förälder som helst hade känt likadant kan jag tänka mig!


nu ska jag ta o blockera lite adresser...för finns visst nån läsare här som inte verkar vilja läsa min blogg längre! och nu får denna person inte göra't heller!!!!!!






lite pissigt faktiskt


2009-04-30 @ 12:23:45
Har återigen lyckats o köpa jeans som gylfen åker ner på... Så nu har jag två par jeans som inte gylfen åker ner på å två par jeans där gylfen gör de. Man får se till o ha längre tröjor på sig bara så fixar de sig..

Annars älskar jag jeanssen <3





På menyn idag.


2009-04-30 @ 12:20:38
Ikväll kommer ju min ena syster Elinor hit o äter, då hennes sambo jimmy är iväg på kryssning så tyckte vi att hon gott kunde komma hit en sväng o umgås o äta.

Det kommer att bjudas på:

snacks innan mat: ananas

middag:  helgrillad fläskytterfile med potatisgratäng och pepparsås
                 till detta kommer det serveras en grillsallad bestående av sallad,  morötter,
                 gurka, paprika, purjolök och dessutom marinerade o grillade champinjoner.

efterrätt: chokladpudding med grädde.





jag kanske är lite larvig vad vet jag.


2009-04-30 @ 12:16:55

Efter vår promenad i de sköna o fina vädret förut så stannade vi till på ica o handlade lite till kvällen. Var massa folk därinne, de gick förbi en gammal gubbe o med honom kom en rejäl stank av gammal urin typ. Tänkte väl inte så mkt mer på de. När vi väl står i den långa kön på ica o väntar elliott o jag känner jag helt plötsligt hur den där doften dyker upp igen, precis bakom mig..då står han alltså bakom oss. O så börjar han o prata med elliott. Jag tänker att de inte gör nåt att han pratar lite me elliott-det är ju ett fritt land liksom.

MEN vad händer sen då? joo..gubben stoppar in nävarna i vagnen o börjar pilla på elliott, killar honom under fötterna. Tar honom på nävarna o på kinderna!!!

Det är verkligen det värsta jag vet, när gamla människor som man inte ens känner börjar o kladda på ens barn.det är okej så länge de bara står o kanske gör lite grimaser o pratar med dom. Men inte kladd!!  Man vet liksom aldrig hurdan deras hygien är. Och den här farbrorn var inte speciellt renlig av sig kunde jag bedöma genom o känna den där doften!  USCH!  O sen stoppar ju bebisar allt som kommer i deras väg i munnen, elliott har jämt fingrarna i munnen till exempel! nää, fy..


Så nu vet ni de, okända gamlingar som gillar o kladda på små bebisar- håll er borta från mig o min son!






tack


2009-04-30 @ 09:25:56
tack alla ni för alla snälla o fina kommentarer. det är ni som får mig vilja fortsätta me bloggandet <3





valborg i bynn


2009-04-30 @ 09:24:59

då va de då helg igen, o denna gången en extra ledig dag för de flesta vilken man ju tackar för =)

elliott har sovit bra inatt med, känner mig lyckligt lottad över det. vet ju att de finns de som har de värre!

snart blir de promenad i de soliga vädret me min underbara son <3
 
annars blir de inte så mkt mitt på dagen. skulle behöva städa, men vet ju att de säkert kommer bli omöjligt eftersom elliott inte sover något på dagarna knappt.
ikväll kommer sis elinor hit. blir lite grillat, o kanske att man åker till hästholmen o kollar på fyrverkerierna.

hmm..undrar sa flundra om de luktar skit ute idag me, gör de inte de så kanske man äntligen kan få hänga ut tvätt utan att den luktar illa när den e torr.

va ska ni göra idag då??






6TFHYGIUKVJ


2009-04-30 @ 09:18:32
cs     hh  hcjnh7yju6ty4was


O DAGENS GÄSTBLOGGARE VAR, ELLIOTT SOM ÄVEN LYCKATS FÅTT PÅ CAPS LOCK SER JA





Nu ni


2009-04-29 @ 22:01:23
lugnet råder i huset sedan en bra stund tillbax, A gick precis o lade sig. Ska med ta o lägga mig nu innan klockan blir alldeles för mkt. ska lägga mig i sängen o göra de jag brukar göra innan jag somnar; ligga o tänka på hur lyckligt lottad jag är,, o längta tills morgondagen då jag får mysa o busa massor med min snuffis massor igen =) O vips så somnar jag på ett par minuter.. o så vaknar jag upp så e de morgon igen, om lilleman inte vaknar ett par gånger mitt i natten förstås vilket kan hända =)

godnatt alla ni underbara

kramis





myspys


2009-04-29 @ 20:17:24









fotbollsproffs?


2009-04-29 @ 20:13:42
haha.. tog lite bilder på elliott när han lekte med sin fotboll igår. fotbollsfantast som elliotts pappa a är så var ju han självklart jättestolt o nöjd över att hans planer på att ha en fotbollsspelande son nog blir sanna. lika nöjd va då inte jag över de sistnämda. han ska få bestämma själv sen ju!








dagen


2009-04-29 @ 19:50:54
på förmiddagen vas vi ute o gick lite elliott o ja. sedan hälsade vi på elliotts moster o fikade där. när vi va hemma igen runt tolv så sov elliott . så då passade ja på å rensa lite ogräs.

vid två mötte vi upp emelie o saga sen gick vi till kidzshopen o mötte upp joanna o två av hennes barn,. sedan gick vi en sväng i de fina vädret . hamnade hos bengtsson; köpte två krukor där. vid fyra  gick elliott o jag till syster emma o william där de blev fikamys =) efter de  blev de promenad till ica o sen hem.

nu sitter vi här i soffan lilleman o jag. elliott har precis ätit klart..ska  byta på honom..ya på pyamas o sen ska han få lägga sig

förresten, vet ni va elliott o jag gjort mer? vi duschade förut..elliott fick sin första dusch o han verkade  gilla*t

nää svårt o skriva me en hand. hoppas alla underbara läsare mår bra :)





ett till svar på en kommentar o en kommentar till o lite annat


2009-04-29 @ 18:07:00
Anonym: Men du har skrivit VÄLDIGT mycket om hur du saknar när han var liten på sistone, så jag förstår att Maja reagerade.

till anonym:  men hallå??????? Tycker du verkligen att jag ska behöva skriva o upprepa samma sak igen eller? att jag saknar tiden när han var nyfödd betyder inte att jag älskar honom som han är nu!!! ALLA STADIER HAR SIN CHARM!!!!!

O SÅ Va de det där återigen; OM FOLK NU TYCKER ATT JAG TJATAR O ÄR SÅ OLÄMPLIG SOM FÖRÄLDER FÖR ATT JAG KAN TYCKA ATT HAN VAR LITEN O MYSIG NÄR HAN BARA VAR NÅGRA VECKOR GAMMAL , ÄVEN FAST HAN ÄNNU ÄR DET PÅ ETT ANNAT GULLIGT O SÖTT SÄTT....SÅ BEHÖVER JU JUST NI SOM TYCKER DET INTE LÄSA!!


VALET ÄR FRITT!!!!!!!!!!!!

nu orkar inte jag förklara mig en enda gång till, så bra humör har jag inte idag..man kan inte alltid ligga på topp!



anonym: jag skrev aldrig att du var olämplig som förälder, överdriv inte och sluta tyck synd om dig själv.

svar: näää, de skrev du aldrig, men man vet aldrig va du tycker o tror! o jag tycker verkligen inte synd om mig..jag e världens lyckligaste...har världens finaste gåva =) frågan e hur du mår ?? e nog du som tycker synd om dig själv för annars hade du aldrig ens kommenterat här från början! inge e som den svenska avundsjukan!

o tydligen måste du drabbats hårt av den svenska avundsjukan. för det är inte första gången du klagar på de ja skrivit här i bloggen. Verkar som att du gillar o ge dig på folk o mucka gräl. Fast förra gången stod det iaf
SOFIA. o i november kallade du dig sofie  då du klankade ner på mig då jag var höggravid och de va snö och halka ute o jag inte ville bege mig ut o hämta bilen på sambons jobb för ja va rädd för o halka!!!
haha..de stämmer, jag är inte dummare än att ja går in o kollar upp
ip-nummer o jämför me gamla påhopp kommentarer!!





BVC


2009-04-29 @ 12:55:32
Idag har vi varit på BVC för kontroll igen.

Nu va han 67,5 cm lång och vägde 7245 gram. Huvudomfånget var 42,5 cm.

2008-12-10   3490 gram, 50 cm lång, omf 36 cm
2009-03-18   6180 gram,  63,5 cm lång
2009-04-08   6740 gram,  66 cm lång , omf 41,5 cm
2009-04-29   7245 gram,  67,5 cm lång omf ,42,5 cm

nästa gång vi ska dit blir den 20:e maj och då är det dags för elliott o få sin 5-månadersspruta.





En undran från en nyfiken mamma


2009-04-29 @ 12:30:16
Ni som ger erat barn ersättnig o smakportioner

hur mkt pure får dom och hur mkt ersättning brukar de få äta efter ungefär?

Och hur mkt gröt får de på kvällen o hur mkt ersättning brukar de ungefär äta efterde?





resten av veckan


2009-04-28 @ 22:35:23

Onsdag BVC 09.30 - promenad efteråt, rensa ogräs?,promenad på eftermiddagen
Torsdag promenad på morgonen, promenad eftermiddagen, Elinor kommer hit så blir lite grillning o sånt mys.
Fredag   promenad morgon o kväll, greja i trädgård
lördag    promenad morgon o kväll, greja i trädgård
söndag  promenad morgon o kväll, greja i trädgård






Läggdags nu


2009-04-28 @ 22:32:53
Haft ännu en härlig dag! elliott har sovit hela natten igen, o vaknade vid 6-tiden. då fick han komma upp o ligga hos mig lite..han somnade en liten stund igen. Vi låg kvar en bra stund o bara mös, vid nio gick vi upp så han fick äta. SEdan fixades de lite här hemma o vid  halv elva gick vi ut en sväng. När vi sedan kom hem igen så låg vi o busade massor på golvet.. sen sov elliott en stund. O Vid halv två fixade jag iordning grillen så den grillade korven va klar till två då a kom hem.

vid halv fyra kom mor o syster ellen o hämtade mig sedan åkte vi till stan. Storasyster emma följde me oxå. Va skönt de va o vara o shoppa utan barn faktiskt. man hann o kolla på allt i lugn o ro.
Vart så himlans glad när vi var inne på cubus me, hittade jeansen jag letat efter hur länge som helst. De fanns dock inte i den storleken jag haft nu de senaste månaderna. Men provade en storlek mindre, o dra mig baklänges. JAg kunde ha dom! Lyckan blev total, och mitt ego blev faktiskt lite lite bättre me för den delen. Tänk att man kunde gå ner en storlek i jeansstorleken.wiiie
Det inhandlades även två par bamsestrumpor till elliott på lindex, en solmössa till elliott på h&m, trosor till mig själv på kappahl. Ja mina vänner. De va nog allt. Såg jättesnygga sandaler jag skulle kunna tänka mig o köpa med. Men pengar pengar säger jag bara..om de finns nån som e rik så får den gärna skänka lite pengar..hahaha!

PÅ vägen hem stannade vi även på citygross o handlade lite med. Blev ett par kassar med lite förnödenheter.

Nä, nu måste jag gå o lägga mig..godnatt





bebissömn...


2009-04-28 @ 22:16:19
Hur mkt sover ditt barn?
Detta brukar vara en av de mest brännande frågorna för nyblivna föräldrar. Nedan kan du se en guide till hur många timmar ett barn genomsnittligt behöver i olika åldrar, från en månad till tre års ålder. Det kan naturligtvis variera från barn till barn - vi är alla individer och har något olika behov.

ÅlderNattetidDagtidTotalt antal timmar
1 månad8 1/27 (3)15 1/2
3 månader105 (3)15
6 månader113 1/4 (2)14 1/4
9 månader113 (2)14
12 månader11 1/42 1/2 (2)13 3/4
18 månader11 1/42 1/4 (1)13 1/2
2 år112 (1)13
3 år10 1/21 1/2 (1)12

från babycenter

Elliott är då alltså mellan 3-6 månader. Och om han sover en hel natt vilket han börjat göra nu de senaste dagarna så somnar han runt 21 och vaknar 06.00  o sen kanske han slumrar om nån timma igen max när man tar upp honom o lägger honom bredvid en i sängen. Det blir sammanlagt ca 10 timmar det! Sedan sover han ca 30 minuter när vi e ute o går morgon´promenaden, sedan en gång efter lunch- oftast 30 minuter, sedan 30 minuter på eftermiddagspromenaden som brukar bli runt 5-6. 
Detta blir sammanlagt ca 1 1/2 timma vilket inte alls är mkt enligt tabellen. O sammanlagd sömn på ett dygn blir då alltså 11 1/2 timma. istället för 14 1/4- 15 timmar.

Men som det står så e de ju olika för alla idivider. Men i alla fall. För inte så längesen så kunde han ligga ute i vagnen o sova 2-3 timmar i sträck. Jaja, de hinner o ändras många gånger om så. tyckte bara det var lite intressant läsning





fick en kommentar som jag lägger ut svar på!


2009-04-28 @ 21:53:14
Från MAJA: Hej hej! Vad kul att han blir större, men hur kan du längta tillbaka när han var så liten, känns som om du inte gillar att han växer, eller har jag fel?


svar: Hej Maja! Jag är jätteglad o nöjd över min son. Han är de finaste o underbaraste som hänt mig!! tycker det är så roligt att se honom utvecklas varje dag. händer något nytt jämt, han gör massa framsteg =) De här månaderna har verkligen varit en underbar resa o kommer fortsätta o vara det med.
Tror du har missförstått mig lite grann där!! de jag saknar är när han va så liten o så beroende av närhet hela tiden, när han kunde sitta o somna i ens famn. Nu händer inte det lika ofta längre!  MEn för det så ogillar jag verkligen inte att han växer.. varje stadie i ett barns utveckling har sin egen charm liksom. Det är ju som sagt nu allt de roliga börjar..


hoppas verkligen inte att det är fler därute som får den uppfattningen om mig





Lite bilder-helgen som varit


2009-04-28 @ 13:14:35


lite skillnad va?- när elliott va liten låg han jämt som en groda på magen. I fredags somnade han så på mig..var första gången på ett par-tre månader. Tyckte det var jättemysigt..då längtade man verkligne tillbaka till när han va liten o villa va sån jämt <3


myspys några minuter innan vi åkte iväg på bio



sittdelen invigdes i lördags förmiddag.. elliott sov lika gott i den =)




grillningen i lördags..va jättehärligt väder.





forts. gamla bilder


2009-04-27 @ 14:10:36

här sitter han i sin babysitter (hans fjärde vecka)

tycker han e så söt i sin body han fått av sin moster.
(jag hade ju själv inte köpt ett enda plagg i strl 50, trodde ju att strl 56 skulle passa direkt,
men de första veckorna så va de fööör stoort)



de va så kul i början, för då satt han alltid med huvudet lutat åt ett å samma håll. Denna babysittern har använts flitigt vill jag lova. I skrivandets stund så sitter elliott i den o bajjar.. den är perfekt när man tror att de behöver bajja men inte kan. bara sätter honom däri så sitter han o gymmar o slår o har sig..o vips så e de dags för bajj!HAHA






gamla bilder


2009-04-27 @ 14:02:41
Kände mig lite nostalgisk förut o gick igenom bilderna på elliotts första veckor..hittade då denna bilden; han var här lite mer än en vecka (inne på sin andra vecka)-de va ju då han inte gick upp som han skulle utan gick ner istället


GUUD VA LITEN HAN VAR!!






Måndag


2009-04-27 @ 12:33:59

Inatt har elliott sovit jättebra. Han somnade runt nio och vaknade inte förrän 6 första gången, sedan tog jag upp honom så han fick ligga o busa o feja lite bredvid mig i sängen.Runt åtta gick vi upp, då blev det käk för oss båda.
Elliott fick sitta i babysittern o leka framför duschen när ja gjorde mig iordning..han tycker det är jätteroligt när man schamponerar in håret, o de bästa o roligaste är när mamma sedan står o borstar tänderna o gör grimaser samtidigt..hihi!

Vid halv tio blev det den vanliga promenaden, sedan sprang vi på mamma o syster Emma o william på bynn så vi följde med mamma hem en sväng o de blev fika (själv drack jag bara vatten) Elliott han va så varm så jag klädde av honom så han fick ligga nakenfis iklädd endast blöja på golvet hos mor.. han tyckte det var jätteskönt. SEdan gick vi hemåt å då vart de dags för käk nr 2, denna veckan blir det en ny sort pure. Blev morot o potatispure idag, han verkade gilla't. O sen några skedar katrinplommonpure efteråt o ersättning på det.

Förresten har jag berättat att vi tagit fram sittdelen till Elliott nu? de gjorde vi iaf i helgen. och han verkar trivas mkt bättre i den..liggdelen vart för liten..han är ju så lång min groda. Han sover precis lika gott i denna vagnen om inte bättre o när han är vaken så blir han inte alls lika otålig o gnäller för inget, för nu kan han ju ligga o sparka på den där pinnen som man sätter fast selen i. o så ser han ju va som händer mer.. de där nedrans överdraget till liggdelen va ju bara ivägen för honom, han bara sparkade bort de! 
Testade även o sätta honom upp, men selarna som ska sitta runt armarna skavde mot hans öron, fast syrran sa att hon aldrig hade william ihakad i armselarna när han åkte i början, de använde bara selarna som ska sitta runt midjan. Så ska ta o testa med bara selen runt midjan o se.

Är det nån mer än jag som har problem nu me o veta vad man ska klä sin bebis i nu när det börjar bli varmare ute? Idag är de fasen runt tjugo grader här. Elliott hade på sig kortärmad body, fleecejacka över det, o skor o mössa. Han var klippt genomsvett. Vart tvungen o ta av honom skorna då en sko åkte av o jag kände att han hade värsta tåbiran stackarn.  De får nog bli långärmad body, o ingen jacka eller tröja över..de räcker säkert, eller va tror ni? ja menar.. hade det varit sommar o tjugo grader då hade man ju haft dom ganska lättklädda.






Bebislycka


2009-04-27 @ 12:23:24
får väl lov o gratulera Eva o Magnus som fick en liten son som ska heta milo igår, fick mms me bild..han var jättejättesöt, såå lik sin mamma.

hoppas allt är bra med er tre, ska bli skojs å få se underverket om ett tag när ni kommit till ro o känner att har tid för besök






tror (har ju haft fel förr iofs)


2009-04-26 @ 20:40:53
tror min vän e inne på bb nu..e va ja misstänker iaf.. Men kan ju ha fel. Inte ute på msn, inge svar på sms, o inte varit ute på facebook heller..hmmm..

hoppas för deras skull så väntan e över =)  o hoppas att allt går jättefint





dagen som varit


2009-04-26 @ 17:33:52
Haft en riktigt mysig dag idag. Var ute och gick me lillen i en timma i morse, var underbart soligt o fint då. MEn sedan dök de upp massa moln =/  Va hos mor o far o fikade en sväng vid elva o kikade på va de köpt igår. När vi kom hem så sken solen lite igen, så jag passade på att ta fram hackan o ta bort lite ogräs, men att plocka bort de hann jag aldrig för mitt i allt så kom A's bror med fru o elliotts kusin oskar hit på besök. De åkte härifrån vid ca halv 5. Har haft det jättetrevligt. Först dracks det lite kaffe o pratades, oskar åt mat. SEdan gick vi ut på en promenad o hälsade på barnens farmor som va hemma o hade rast. När vi kom hem så åt elliott och oskar lite, o sedan åkte de hem. Blev en heldag, men de blir väl så när man inte träffas så ofta,  =)

Nu e grillen på o köttet ska snart läggas på, blir lite marängsvisch till efterrätt idag. Jag e enormt sugen på de, så idag är vi onyttiga till tusen =P

nää..sonen vill ha sin mamma nu så ska ta o slita mig från datorn

kraam





dålig på att uppdatera


2009-04-26 @ 08:48:00
Fredagen var supderduper skönt o komma bort från vardagen lite. Men tyvärr så satt man där o tänkte på lillen medan man åt, man undrade om de hade gått bra för farmor o farfar o mata honom, om han hade somnat, och om han var snäll. Men maten var iaf superduper god. Vi var på en fransk reastaurang som heter parisienne. Det var där vi förlovade oss för snart fyra år sedan <3 Åt file mignon-black and white o så var det potatisgratäng till. MUMMA =)

Sedan såg vi ju fast and furious på filmstaden, blev såklart lite biogodis till. Vilken bra film säger jag bara..o de filmerna slutar ju alltid så dumt- så man ska tro att de kommer en uppföljare..så med andra ord borde det nästan de ju :)

När vi var hemma vid 12 så låg elliott och sov på våran säng. Han hade somnat vid nio. De sa att han hade varit jättesnäll o duktig, men de va en timma där som han bara grät o grät- antagligen körde det väl i magen! Han låg där o sov så sött. Blev så glad över o se honom efter att bara varit ifrån honom i några timmar...min lilla sötbubbe <3

Lördagen På förmiddagen bjöd min lillasyster Elinor o Jimmy på fika, sedan åkte Emma, william, Elinor, jag o elliott iväg till mjölby en sväng. Var på jakt efter en fleecetröja till Elliiott. och hittade en på kappahl- en blå med stjärnor på. O så hittade jag faktiskt ett par jeans till mig. Vi åkte även en sväng till ÖB o kikade.

På kvällen var vi bortbjudna till Emma , Fredrik o William. Det blev helgrillad fläskytterfile, klyftpotatis, o beasås. Var mums, sedan söp jag till de lite med..HAHA! nävars, blev en marinella..o kan lova att de inte alls var fel =) elliott va me o umgicks me, fram till klockan nio cirka. Då däckade han i vagnen. 

Ellen, jag o Elinor åkte bort till östgötaporten efter tiotiden å hämtade mamma o pappa som hade varit på bussresa i tyskland. De hade en hel del alkohol med sig hem om man säger så =) sedan åkte vi tillbaka till Emma, fredrik o william en stund till. Strax efter elva var vi hemma igen. Gick smidigt att flytta över elliott från vagnen till sängen, o vi lade oss med efter en fullspäckad dag minst sagt!

Idag vet jag inte vad som står på agendan riktigt, hade tänkt o gå en promenad med lillen o sedan rensa ogräs i alla rabatter. Finns en del o plocka faktiskt! E ju fint väder- så man får ju passa på att va ute då!


hoppas alla mår fint?

kramis





Jag kan skatta mig lycklig


2009-04-24 @ 16:15:48
Har suttit här o bara kikat på dom en liten stund nu, kan inte säga annat än att jag kan skatta mig lycklig.

har världens finaste killar i mitt liv =) o just nu ligger de här på täcket på golvet o sover tätt intill varandra, lyckan är total , jag har äntligen min alldeles egna lilla fina familj <3



och vem vet, en vacker dag kanske vi blir fler  ;) barn måste ju ha syskon!





snabbinlägg


2009-04-24 @ 10:54:44
Idag händer det mkt. gick lite innan nio ner till jobbet då det var en som går i pension som bjöd på tårta idag. Var jättegott. O vad alla tanter höll på å gullade me honom =) men de förstår jag de, han är ju söt o charmig redan nu. undrar just hur de blir när han e stor, han kommer nog bli en hjärtekrossare..haha)

Nu har lillen vaknat med så han ska få mat o sedan ska vi sätta oss i bilen å bege oss till citygross för storhandling bara han o jag. ska bli spännande o se hur de går.

Ikväll ska ju A o jag ut o äta o sedan gå på bio med, elliott får va hemma hos sin farmor o farfar =)





Shopping av barnkläder


2009-04-23 @ 13:12:30
I lördags var vi ju iväg en sväng o shoppade lite. Själv shoppade jag loss på lindex, hittade massor fina kläder till elliott i större storlek. ( 74 bla)


blev två par byxor i velour


två bodysuits me korta ben, den med moln blir en pyamas trorjag.
två par strumpor me som skymtas i hörnet.


fyra kortärmade bodys, två randiga och två enfärgade.


två långärmade bodys


så får vi ju inte glömma skorna heller som oxå köptes på lindex.






nu har de släppt


2009-04-23 @ 13:01:09
Nu har han bajjat ett rejält lass..fast e numera hårdare än de brukar..fast de kanske blir de ju mer fast föda de börjar äta? HAn låg o baja länge, som en galning inne på skötbordet fick stå där o plocka undan hela tiden.. gud va skönt de måste va för honom att de släppte... för nu har han verkligen kunnat slappna av. Han ligger o sover på täcket på golvet me sin gosefilt tätt intill =)









Min lilla kille =/


2009-04-23 @ 12:01:04
Min stackars lilla kille är hård i magen. När ja bytte blöja på honom förut var det en hård klutt i den..stackarn. Så nu har jag haft i olja i ersättningen o gav honom dessutom en sked med katrinplommonpure som ska vara bra mot hårda magar när han åt morotspuren förut.

hoppas att de släpper..han har ju inte bajjat sen i förrgår, vilket han iofs brukar göra annars..men de va inte alls så mkt bajj i förrgår heller =(

haha..bajsprat i högsta grad, men det är sådant ni ickeföräldrar får stå ut me o läsa om här :P det är en mammas vardag o prata om bajs o sånt numera..hahah!

hoppas alla mår jättebra =)





Bokat, och BOKAT


2009-04-23 @ 11:58:33

Igår bokade vi en stuga på klintacamping i köpingsvik, öland v29... längtar såå pass till sommaren =) E ju tyvärr fullbokat överallt nästintill o vi hade tur att de fanns 3 stugor kvar.

Igår bokade vi även biobiljetter tills på fredag. Vi ska ju till linköping, ska först ut o äta nånstans (a skulle överraska) o sedan gå på den sena bion o se på fast and furious. Älskar verkligen dom filmerna, speciellt den första då både paul walker o puddingen vin diesel e med. Därför ser jag fram emot denna filmen då båda är med igen :D







Vilken natt


2009-04-23 @ 11:16:48
Elliott har sovit hela natten =) vaknade inte vid ett, inte vid två, o inte vid tre heller för den delen. Han vaknade inte till liv förrän efter fem, o då fick han ligga hos mig o somnade om direkt =)
Sen gick vi upp vid åtta efter att han vaknat o somnat om säkert 10-12 gånger..

Så idag sov han inte länge på promenaden så fick bli den kortare varianten då han inte gillar o ligga still i vagnen alltför länge i vaket tillstånd.
Idag händer inte mkt..e sugen på att va ute i solen lite,.men de hänger ju på lilleman de =)


nä.hörs senare





Mitt i veckan....igen


2009-04-22 @ 12:29:16
Tiden bara rusar iväg, jag förstår inte vart den tar vägen. MAn har massor man tänker att man ska göra.men inte hinner man me nåt av de sen när dagen börjar närma sig sitt slut!

I morse vaknade elliott vid sju och var hungrig, somnade vid åtta igår då han var jättetrött. Visst, han har vaknat några gånger inatt men somnat om igen ju =) vid halv tre tiden ville han inte sova i sin säng längre så han fick sova hos sin mamma istället. O så vaknade han ett par gånger o gnydde o somnade igen..så varit en bra natt faktiskt

Nu till de roligaste av allt. Vi gav oss ut på en långpromenad vid nio, o elliott sov under hela promenaden på ca 1 1/2 timma. De ni..de va längesen han sov så mkt i stöten på dagen. Vi var hos elliotts gammelfarmor o hälsade på en stund efter promenaden o sedan gick vi hemåt. Elliott somnade i vagnen igen..och han ligger fortfarande o sover i den..har nog sovit i ca 30 minuter nu. Knepigt o lustigt..men han kanske bara har en sån dag idag..

Så just nu passar jag på att blogga lite grann, o så kollar jag runt efter lediga stugor på öland V29 då vi planerar att göra en tripp dit. Får se om man hittar nåt.

Sen sitter ja o hoppas på att en vän ska höra av sig o säga att deras lilla bebis vill titta ut. Men har ju sagt o tippat på att hon inte kommer ut förrän den 25:e så.. lite till får den allt stanna därinne ;P 
Förlåt att ja tjatar  vännen, du har de säkert jobbigt redan som du har de me alla som undrar o e nyfikna. Men jag är ju såå nyfiken =)


Händer väl inte så mkt idag direkt, väntar på att sambon ska höra av sig om han går me på ett stugförslag jag fått mailat så jag kan boka innan det är försent. O så blir de nog nån mer promenad i eftermiddag kan tänkas.

hoppas allla har de fint,
kramis





en glad liten skit =)


2009-04-21 @ 13:11:21
måste väl nästan ta o lägga upp ett par bilder till från senare på söndagen då vi testade hoppgungan för första gången. Han gillade den massor men vi tyckte de va lite otäckt eftersom dörrhålet inte va så stort nästa gång ska vi testa me dörrhålet i köket; de e lite större.










Ny dag.


2009-04-21 @ 12:59:41
Idag har vi varit ute på byn en liten sväng .Gick förbi mor på vägen dit o fick se att min syster o hennes son som snart fyller ett var på besök. Så vi stannade självklart där en stund o busade. Sedan gick vi o handlade lite på ica. Fick se att wästgötabagarn stod på torget o sålde bröd idag me, så köpte med mig en brödkasse hem =) åt nyss en thekaka. Det var inte dumt vill jag lova!

Vad har hänt sedan sist annars då*? ja ni inte så mkt . elliott fick nyss sin lunch. Blev en hel istärning med morotspure dagen till ära o så NAN2 efter såklart. De tyckte han var mums. Nu ligge rhan här på golvet o stojar o har sig.. så fort man lägger honom ner så måste han vända på sig så han hamnar på magen. Men han har dock inte vänt sig från mage till rygg någon mer gång än..så de slutar alltid me att han illtjuter när han tröttnat o vill bli vänd igen..hihi =)

Kan ju avsluta me o lägga in en bild på lilleman när han satt o sov i bilstolen efter söndagsturen vi tog i bilen. Både hans jacka o mössa som han brukar ha var tvättade o fortfarande lite fuktiga så fick bli kojackan..



visst e han tjock i nyllet  min buffeluff =) ser ni att han har nya dojor me?






dåligt me bloggandet idag


2009-04-20 @ 17:57:13
Förlåt mina underbara bloggvänner att jag inte skrivit nåt..men vet inte va jag ska skriva o har en sån där dag då bloggen kommer sist av allt..

känner inte alls för o blogga idag lixom

hoppas alla mår bra

kramis





Dagens


2009-04-19 @ 22:27:10
Glömde ju o berätta att vi började o ge elliott pure idag. Han fick smaka på morotspure. Och de fyra små skedarna han fick var nog ungefär en tesked. O de verkade han verkligen gilla..så nu har jag fryst in resten av burken i istärningsform så är det bara o ta o tina en sådan varje dag.. nu i början ska han få ca en tesked, sedan ska jag öka dosen succesivt..men det ska ske i ett långsamt tempo det.

Måste ju fråga en sak me; ni som ger era barn gröt; hur mkt ger ni dom? nu har elliott ätit gröt i mer än en vecka. I början fick han lite o nu har vi ökat o de senaste dagarna har han fått en halv smakportion..kan man öka de ännu mer då så man ökar succesivt tills man kommer till en hel smakportion, eller är de dumt när de är så små? han verkar inte mått dåligt av de o han har inte såna problem me magen heller..han bajar oftare nu än innan så. Nu blir de varje dag istället för varannan =)





vad man längtar tillbax ändå


2009-04-19 @ 22:17:16
Händer var o varannan dag att jag går tillbax o tittar på foton från när elliott föddes, o var några veckor gammal. Gud vad jag blir sentimental. E så lite tårar rinner nedanför kinderna måste jag erkänna. Tänk vilken resa man varit med om, att först få gå å bära på den finaste gåvan av alla i nio månader, och att sedan få träffa den för första gången..det går inte o beskriva den känslan med ord. Och att sedan få vara med och se dom växa upp..det är helt underbart magiskt helt enkelt.

men gud vad jag kan längta tillbax till de första veckorna ibland. då han var yttepytteliten o så beroende av en ändå. Han ville vara nära hela tiden, o skulle helst av allt ligga o sova på mammas o pappas bröst.
Missförstå mig inte, jag trivs verkligen där vi är nu med.. att han vuxit o nu är mer än fyra månader. Han gör ju nya framsteg varje dag min sötnos. MEn ibland kan man sakna de där mysiga...

MEn varje utvecklingsstadie har ju sin charm, eller hur? själv börjar jag o längta lite till sommaren då han kanske börjar o krypa. För så som han håller på nu så dröjer de nog inte mer än ett par månader till..haha!





ååå.. på de här korten är han inte mer än ca en vecka gammal.





en mysig dag <3


2009-04-19 @ 17:11:05
Idag har vi haft familjemys =) Först va vi ute på promenad på förmiddagen A följde oxå med =) sedan gick vi till mor o fikade en stund.
Gick sedan hem o busade lite med elliott. Fick för oss att vi skulle ut o åka en sväng runt tresnåret då elliott ändå började bli trött. Har åkt runt på alla möjliga småvägar här runt i samhället. varit jättemysigt faktiskt. OCh elliott har sovit nästan hela tiden..de ni :P kanske varit vaken i tjugo minuter på två timmar. O nu sitter han fortfarande i stolen o sover här på golvet. Skönt o se att han äntligen kan sova lite på dagen..han behöver verkligen det vår lille skrutt.

A
åkte precis ner till vättervallen då det va nån B-lagsmatch han ville se. Tyckte inte hanskulle åka utan att han gott kunde va hemma med sin familj eftersom han inte var hemmavid nåt vidare igår. Men nej, va likabra han fick åka..annars hade jag väl fått hört de..haha!

Ikväll blir det inte så mkt. Ska beställa lite från pizzerian sen..e faktiskt sugen på pizza men borde ju inte äta de. Fast nån dag i helgen får man väl va onyttig..annars blir de nog kycklingrulle.

Imorn är de vardag igen, nya tag..ny kamp ;)

nu ska jag läsa lite bloggar tänkte jag, bäst o passa på innan lillen vaknar o e hungrig.


kram till alla mina underbara läsare.





Husvagn på öland


2009-04-18 @ 21:19:56
Vi e jättesugna på att hyra en husvagn i köpingsvik i sommar. Så någon som har något tips om husvagn o förtält som står färdiguppställt i köpingsvik för uthyrning i sommar kan väl höra av sig?





Usch..


2009-04-18 @ 20:05:20
ingen bra dag detta. Elliott har sovit dåligt inatt o borde ju varit trött o sovit på dagen. Men icke. Vet ni hur länge han sovit totalt på dagen? 1 timma o tio minuter.

(med vi menar jag elliott o jag, A har inte haft tid me familjemys idag)
-Tidigt i förmiddags tog vi en liten promenad på ca 30 minuter. 20 minuter av dom sov han, sedan vaknade han.
-Vi åkte till mjölby o shoppade lite vid halv ett tiden, han sov 10 minuter i bilen.
-Vi åkte från mjölby vid tvåsnåret, han sov 25 minuter (vi stannade på mc'd driven)
Vi gav oss ut på promenad till bynn vid fyra för jag behövde handla o han skulle få försöka sova lite o tänkte att han säkert kunde sova lite eftersom han ätit innan o då blir han ju trött.MEn icke! Fick lämna honom hos mamma för han tjöt i vagnen. Så fick gå o handla utan barnvagn.
När vi gick hemåt vid 5-halv6 somnade han då äntligen. Hade precis dragit för insektsnätet på vagnen o satt på monitorn o tänkte börja marinera köttet när de tjöt till i monitorn. Då hade han sovit i 15 minuter.

och nu har andreas försökt natta elliott i en kvart- tjugo minuter o han har tjutit hela tiden..men nu verkar de äntligen blivit tyst.

Hoppas min lille kille kan sova hela natten nu, inte för min skull..Men för hans skull!!





godmorgon mina läsare


2009-04-18 @ 08:55:55

Hoppas alla sovit gott?

som ni kanske fattar så har ja inte gjort de. Lillen somnade igår vid nio, sov till halv ett...kul jul..o vägrade o somna om. Fick göra iordning lite ersättning till honom. O sedan somnade han nog vid halv två.  Vid kvart över fyra vaknade han nästa gång...blev o göra iordning ersättning till honom igen. Han vägrade o somna så fick lägga honom hos mig o då somnade han. jag somnade väl dock vid fem kanske pga platsbrist. sedan vaknade han vid sju med illskrik o tjut eftersom a's mobil ringde..ja vart oxå skiträdd.
Sen va han klarvaken vill jag lova!

E ju typiskt att de ska va så på helgerna, o att de skulle bli idag när ja o elliott tänkte åka o handla lite kläder till honom. Men men..får klara't ändå.. de har man ju gjort förr så =) e bara o ha ett leende på läpparna så fattar ingen att man har sovit dåligt. De vore ju bra om han kunde sova lite längre på dagen idag så hans mamma fick chans till o vila sig...men sådan e han ju inte längre.. får ta igen de nån annan gång!



hoppas allaf år en trevlig dag






Just de ja


2009-04-17 @ 22:06:07

vet ni vad A o jag ska göra på fredag?

vi har fixat barnvakt; elliotts farmor o farfar kommer hit o vaktar honom. VI ska åka in till linköping o gå på bio o äta lite gott..vart vi ska äta vet jag inte. Det skulle andreas överraska me =)

ska bli skönt o hitta på nåt bara vi två; barnlösa. var evigheter sen nu känns de som

längtar massor =)






Dagen


2009-04-17 @ 21:54:00

Elliotts farfar kom hit vid tvåtiden idag, o skulle fixa me våran gräsmatta. Han hade lånat en mossrivare under helgen o så hade han själv köpt en  vertikalskärare. Så först så använde han den sistnämnda o sen hade vi så mkt mossa så han fick använda mossrivaren tre gånger på de flesta ställena på gräsmattan.
Men va fint det blev då =)
Behöver ja berätta va elliott o jag gick iväg för vid fyrasnåret? Jo, du har rätt..vi gick upp till min mamma o mötte där emma, fredrik o william o mamma o så fikade vi. Efter det så blev det promenad me mor.
när elliott o jag kom hem så höll elliotts farfar fortfarande på me gräsmattan o farmor ewa var här me då..så vi sa att de fick stanna kvar så de fick lite mat me som tack för hjälpen. Det bjöds på grillade benfria fläskkotlettsskivor med potatissallad o sallad till. Det var jättegott!
De försvann väl härifrån strax innan åtta o då fick a för sig att han skulle ringa till min syster ellen o se om hon kunde klippa honom..så ellen o jocke kom hit vid nio  o a blev klippt =)

O nu har vi lite egentid eftersom elliott sovit sedan nio...o va gör vi då?? haha..inte de ni tror iaf. Jag sitter i soffan o surfar lite o andreas sitter i andra soffan o ser på tv o käkar pistagenötter. Visst är vi störda som inte ser till att umgås bara vi två istället? men så är det ibland..






Fixat o klart


2009-04-17 @ 21:47:17
Nu har jag anmält mig till klassåterträffen då det är tio år sedan man slutade nian! Känns både bra o dåligt på nåt lustigt sätt. Bra för att de ska bli kul o träffa alla igen o se va de gör, dåligt för man inte vet om folk kommer håna åt en eller inte känns de som. Men ja tänker som så att what the fuck..det har gått tio år..nog borde folk vara vuxna vid det här laget..eller hur?

Ballar de ur helt så har man ju alltid alternativet att åka hem, eller hur?





Lite rutiner


2009-04-17 @ 12:38:44
Ja.. elliott har kommit in i ett stadie där allt verkar gå på rutin numera.

20.00 Elliott somnar
04.00 Elliott vaknar o är hungrig, får 160 ml ersättning
05.00 ca Elliott somnar i min säng efter en stunds bökande
07.00 elliott vaknar igen, men somnar om efter några minuter
08.00-08.30 Elliott vaknar o är hungrig. Får ersättning
10.00 promenad- elliott brukar sova en halvtimma
12.00 ca Elliott får ersättning
14.00  ca elliott brukar somna o sova ca 40 minuter
16.00 ca elliott får ersättning
17.00 promenad- elliott sover ca en halvtimma.
19.00-19.30 elliott får en halv smakportion gröt o 160 ml ersättning

såhär brukar en dag se ut ungefär. SEn kan de ju skilja nån halvtimma mellan målen, ibland blir han hungrig lite lite tidigare o så vidare. Och ibland kan det hända
  att elliott sover längre efter promenaden. Men att vakna vid sjusnåret det har han gjort varje dag denna veckan o somnat om en stund igen.

ett undantag idag dock
nu har elliott legat o sovit i vagnen i fyrtio minuter dock. Detta är nåt nytt =) vi var hos min mormor en sväng efter promenaden o hälsade på. Då va han vaken, när vi gick hemåt var han vaken med. Men sen gick jag ett varv i trädgården med honom o då somnade han faktiskt. Han borde dock vakna snart om jag känner hans mage rätt!





Ni är underbara


2009-04-17 @ 12:24:57
Vill bara tacka alla mina underbara läsare för allt stöd man får.. det värmer verkligen i själen vill jag lova =)

E så roligt o läsa alla era fina kommentarer =)


KRAMAR<3





blääää


2009-04-16 @ 21:16:40

Idag känner jag mig bara fet ful o äcklig. Har iaf gått ner ett kilo de senaste dagarna..men det är en lång resa kvar. o degbullemagen hänger o dinglar där fortfarande. Kan ju iaf skryta med att ja ligger ett havlt kilo under ett nytt tiotalstreck..de ni! men som sagt... en lång resa kvar.. o undrar om man har karaktär tilll o klara de?

jag måste..för jag mår så fruktansvärt dåligt så det inte är riktigt klokt.

om man ändå kunde ha lika lätt o gå ner i vikt som man hade för ett antal år sen!


O så bävar ja nästan lite för återträffen, om ja ska gå så måste jag ligga i dag som natt för o gå ner några kilon till..så jag trivs någorlunda med mig själv. är så rädd för att folk ska viska o snacka skit om en när man väl är där annars. För vissa gjorde ju det under  gymnasie tiden o då jag inte ens vägde såhär mycket. Fast iofs..minns att de va de som fick mig o gå ner så mkt i vikt förra gången..tänk att några så elaka viskningar kan få en motiverad? skumt egentligen!!

det jag vill säga är att jag ska kämpa dag som natt, inget ska hindra mig! nu e jag rätt taggad..inge godis på ett par veckor!!







påskhelgen


2009-04-16 @ 20:43:43

va ju igång o skulle redigera bilderna från påsken i paint.net igår, men de fungerade ju inte så jag avinstallerade allt och skulle testa o installera om. Men fick de aldrig o fungera..så nu blir bilderna uppladdade en o en här i bloggen


Påskafton
påskafton firades här hemma hos oss. Med mamma o pappa, syster Emma o william o fredrik, Syster Elinor och Jimmy o sambon o Elliott med såklart =)  Hade riktigt trevligt med påskbuffe (var knytis) o gott o dricka (fast ja drack inge) kvällen slutade dock relativt tidigt då alla var trötta o typ hälften var förkylda.



dukningen, på det lilla bordet hade vi all mat ståendes



elliott o hans kusin willam fick varsitt påskägg av mormor,morfar moster elinor o jimmy. Elliott fick ett par villervalla tights i beige o en kortärmad villervalla body i svart med stjärna på. William fick ett par villervallapiratjeans.


efter endast någon timmas sömn (som vi trodde skulle va för natten) vaknade elliott upp igen. Han fick ligga på golvet o mysa med sin moster Elinor en stund. SEdan tog jag in honom till sovrummet o gav honom lite ersättning i sängen. Han somnade på direkten.



tröttisar; jimmy, elinor, emma. Mamma o pappa (fredrik i bakgrunden)

___________________________________________________________________________

Påskdagen
På påskdagen hade jag sagt till alla som var här dagen innan att de fick komma hit o hjälpa oss att äta upp alla matrester. För det blev en hel del över. Denna dag var även min syster ellen fri så hon kunde komma =) Efter maten tog vi fram stolarna o satte oss ute i trädgården i de fina vädret. Det bjöds på kaffe o smultronglass o krossad chokladglass. läskande gott


mammas lille tröttis Elliott var lite dagen efter även han eftersom han hade sovit dåligt på natten. här ligger han på täcket o sover på förmiddagen



alla sitter ute i trädgården, william är igång o kryper på vår gräsmatta, här solas de för fullt.



elliott o pappa A, elliott i vagnen..ser ni vad han är lång..får ju inte plats längre. Måste nog börja med sittdelen..eller va tror ni?


får lov o ta o tacka släkten för en treliv o mysig påskhelg =)






blev inga dojor* =(


2009-04-16 @ 18:16:30
glömde o berätta att elliott inte kommer bli stolt ägare till de där skorna jag visasde. hon som har skoaffären hade fått mejl i helgen om att de inte fanns, de va ju synd..för hon hade ju iaf kunnat beställa dom.. så kunde de inte sagt de direkt när hon beställde.

verkar som att leverantören har dåligt koll på sitt system

så nu är vi återigen igång o jagar babyskor.. såg att lindex hade ett par söta  Skor Vit99 kronor kostar de- rätt fina va?





fel på min dator


2009-04-16 @ 15:50:49
alltså måste va nåt allvarligt fel på min dator. Går inte att installera nåt, installeringsrutan när man installerar nåt kan vara kvar ett helt dygn (å så lång tid tar de ju inte att installera) Går ju inte ens att installera hp uppdateringar! Sedan så fungerar inte internet explorer jämt heller., o ibland så komer det upp rutor om att windows explorer har slutat att fungera. O då har hela skiten hakat upp sig helt!!!

Vad är det för fel? blir gaalen..bara jag som e utsatt för detta?





torsdag förmiddag


2009-04-16 @ 11:16:07
sitter här på golvet bredvid lilleman som precis vänt på sig o ligger o kikar på laptopen för fullt!
I morse vaknade elliott o ville käka vid fyra istället för fem, sedan somnade han igen vid 5 snåret o så sov vi till klockan åtta cirka. Sedan va de ju matdags igen =)

Har varit ute på en långpromenad nyss me..va skönt ute o verkar bli varmt o soligt idag me.

Idag står det föräldraträff på schemat vid halv två. Idag ska hon från bvc prata om mat, ska bli spännande o få höra lite mer om de.

Sedan blir det självklart nån promenad till tror jag, måste ju röra på sig =)


nu har ja inge mer o skriva, måste vända på elliott som håller på å bli galen på å ligga på mage..

kramis





Elliott säger- gröt e MUMMA


2009-04-15 @ 18:17:43


Jag vill ha mer farsan


men farsan- ge mej mer då


mumma..


de ska ju synas att man har ätit

ja, såhår såg de ut häromdagen när Pappa A matade elliott.. elliott fullkomligt älskar gröten! Undrar just hur de kommer bli sen när han får smakportioner av pureerna me. Han kommer bli fullkomligt galen.
 O va rund o go han har börjat bli nu. Kan man bli annat när man äter 200 ml ersättning varje gång o för de mesta äter fem gånger per dygn. Plus lite gröt me..de ni..de kommer göra så han blir den sötaste michelingubben som finns misstänker jag..





Här e jag =)*


2009-04-15 @ 15:46:08
Nu finns de tid för lite lite bloggande. Sambon har precis matat klart elliott som nu sitter o är lite halvseg. Vi ska strax iväg till mamma för lite fika.

Idag har de inte hänt så mkt faktiskt. Har varit ute på en långpromenad på förmiddagen, sedan lagat mat o glott på tv. Lilleman har sovit ganska så mkt idag.

När lilleman låg o sov förut så tänkte jag passa på o redigera lite bilder från påskeno göra ett kollage i paint.net, men då funkade inte det programmet såklart. Håller på att installera om de så får vi se om det hjälper.. E ju så typiskt när man ska göra sig till!

nää.. ska väl ta o byta blöja på lillkillen o klä på honom o sedan åka iväg!

återkommer senare ikväll me lite bilder på när en hungrig kille får gröt av sin pappa för första gången.





samma sak hände igen


2009-04-14 @ 12:45:10
tänkte ja skulle gjort er avundsjuka förut när ja va ute o gick o solen sken; skrev ett inlägg från mobilen. Men denna gång hände samma sak som förra gången..när jag klickade på spara o publicera så loggades jag ur!! Så jädra tråkigt när man verkligen ansträngde sig för o skriva ett inlägg. Tar faktiskt ganska lång tid o skriva på mobilen ändå ju!

Jaja..nu ska ja inte ge mig på att mobilblogga mer..

Just nu sitter jag på baksidan i trädgården; solen gassar på härligt =) Trodde inte att solen skulle kika fram alls idag -när jag kikade ut i morse så verkade det inte så lovande iaf. Elliott ligger i vagnen o sover o har gjort det sedan vår promenad började vid halv elva..det är skönt de! Han behöver sova lite.

Idag blir det nog lite grejande i trädgården, o nån mer promenad. Ska nog sitta o steka lite i solen me tänkte jag.

Hoppas alla har det bra. kramis





Aldrig utan dig <3


2009-04-13 @ 19:36:22
Skulle inte klara av o va utan min son, han är de bästa som hänt..de finaste jag vet. Tänk att nåt så fint kan bli till av två personers kärlek till varann? det är helt magiskt ju.

Min kära son,..va vore jag utan dig? Du lyser verkligen upp dagarna för mig <3



morgonmys i sängen







helgen e snart slut =/


2009-04-13 @ 18:58:34
Sitter här o kikar på vår son som sitter i sin pappas knä o böjer sig framåt mot fötterna. Han försöker o sulta på tån, men har inte lyckats ännu. Nåt annat han har börjat med idag är att sulta på underläppen.. som att han har nåt o tutta på fast han inte har de. Undrar jag om det är så att det är tänder på gång o det är därför han sitter o sultar för att känna på de.

Idag har varit en mysig dag. Dock mindre mysigt när elliott vaknade redan vid halv två inatt och var hungrig, sedan vaknade han vid sextiden gången därpå o sen sov han till åtta. Som tur va så va de pappa A's tur o ha jouren så behövde inte gå upp..men i alla fall..man kan ju inte sluta lägga sig i..haha! e så lättväckt så jag vaknar med.

vid tiotiden i morse gav sig vår lilla familj ut på promenad i det fina vädret, i slutet av promenaden vaknade dock elliott o var tjurig. HAn ville absolut inte ligga i vagnen..låg o sparkade o skrek. Så var bara o ta upp honom så han fick kika lite.

När vi väl kom hem från promenaden begav sig A ut o satte dit sommardäcken o tvättade bilen. SEdan vi halv två sattes grillen igång; blev grillad fläskytterfile..o  de va mums =)

Sedan har vi fejat i trädgården nu på eftermiddagen, hållt på med de där jädrans buskarna som aldrig tar slut. Allt ska liksom bort!! 

Så en mysig dag har det varit, ur familjesynpunkt. Har ju varit massa mys med min lilla familj <3

Nu ska elliott få mat.





såhär kan de se ut


2009-04-12 @ 22:40:06
såhär kan de se ut när lilleman ska vända på sig


ligger o lattjar lite


rätt va de e så e jag minnsann på väg o vända på mig  ser ni hans kala fläck på bakhuvudet? allt hans mörka hår verkar hålla på å försvinna. Men de växer ju ut fort..de har vi sett på främre delen av huvudet där han tappade när han var cirka två månader.





God fortsättning


2009-04-12 @ 09:00:16
Får väl lov o säga god fortsättning till allihopa därute =)

Hade en jättemysig dag igår med mamma, pappa, syskon o respektive, william o så min egna lilla familj såklart =)

Det åts massvis, o skrattades en hel del. Elliott fick ett påskägg av moster elinor o jimmy, mamma o pappa. I det låg det villervalla byxor o en villervalla body, tack så mkt <3 Idag blir de nog rätt lugnt, ska plocka undan de sista o köra igång en till omgång me diskmaskinen, o så ska jag tvätta..sedan kommer nog folket hit o äter upp resterna idag.

tack för alla fina kommentarer..ska svara på dom så fort jag hinner =)

hoppas alla hade en trevlig påskafton, ha en trevlig dag. kramis





För första gången


2009-04-10 @ 22:34:05
Idag fick elliott gröt för första gången..gud va han verkade gilla de. I början var han grinig o gnällig, men när han hade fått ett par skedar så fattade han att det var käk..o då glufsade han i sig. (eller ja..han typ sultade på skeden) HAn var såå gullig när han satt där o åt; han kikade upp i taket, man blev så stolt över honom. Vågade dock inte ge honom all gröt. Stod instruktioner på grötpaketet o mängd för smakportion, och jag tog den mängden. Men tänkte att om han åt allt så skulle han säkert få ont i magen så är bättre o ta lite i början o öka gradvis istället.

Pureerna väntar vi med tills han har ätit gröten i några dagar tror jag bestämt så man vet att han inte e känslig för gröten eller nåt..e dumt o blanda in massa annat då med för då kan de va en miljon olika saker o välja bland OM de skulle va så att han kanske inte tål nåt. Inte för att jag tror det är nån fara, men är bättre o va på säkra sidan ju.


efter första skeden, fortfarande grinig.



ett par skedar senare; ge mig mer morsan



mm..va gott det var



mums, om jag sitter o slår på stolen så kanske mamma förstår att jag vill ha mer?



ge mig mer mer mer..


Ser ni vad han tittar uppåt?

nä.. mer än såhär blir det inte idag...hoppas alla har det bra!
kramis





Grattis


2009-04-10 @ 13:29:00
Grattis till vårt lilla underverk elliott som blir 4 hela månader idag, shit vad tiden går fort.


i mammas mage v 39+1 ( tre dagar senare hade han anlänt)


nyfödd o ligger o sultar på tummen


en månad gammal


två månader





på kalas hos moster Ellen i söndags

det har varit de fyra bästa månaderna i hela mitt liv, o längtar så efter att få se alla dina framsteg o att få se dig växa upp :)





Glad påsk


2009-04-10 @ 13:20:12


glad påsk till alla underbara läsare =)  hoppas ni får en mysig helg med era nära o kära!

nähä..om man skulle dra tillbaka till blåkulla igen, har bara varit hemma på blixtvisit sen igår ;) (hahaha)

kramar





Ganska vettig natt ändå.


2009-04-09 @ 09:16:50
Elliott har sovit bra inatt, men de beror nog på att han inte sov nåt igår på dagen knappt. Han vaknade runt trehugget o vägrade somna om så fick göra det man inte ska göra...lade honom bredvid mig i sängen. Han somnade nästan direkt o så sov han till halv sex; då vaknade han o va hungrig. så gick upp o fixade mat till honom. Efter de tänkte jag; "va fasen, vi testar o ser om han kan somna igen"  och hör o häpna; han somnade om bredvid sin mamma. Passade på att flytta över till a's säng när han väl somnat så jag fick sova gott..till kvart i nio :) det ni..så är ganska utvilad ändå trots avbruten sömn ett par gånger.

Idag händer inte så mkt. Vi skulle på öppet hus, men eftersom elliott sov så länge så hann vi inte med det. Ska gå till bynn en sväng sen dock o köpa de sista inför påskafton. Måste köpa prinskorv bland annat, lite nan2 o sådant skoj..

hör väl antagligen av mig lite senare sen..

för nu verkar lilleman va sugen på frukost..


kramis





stolt mamma


2009-04-08 @ 20:14:48
ja, det är en stolt mamma som sitter här framför datorn med en kravlandes son bredvid sig. Idag har elliott nått två milstolpar. Han har för första gången vänt på sig från rygg till mage idag. Han har dessutom hittat ett nytt läte när han pratar..haha..han är så söt min gullbubbe. Har ni tur så kommer de kanske ut en film imorn på hur de låter när han pratar numera.

Kom hem från citygross vid kvart över sju, o kom nyss hem från svärmor o svärfar där elliott har varit en stund ikväll då a var tvungen o åka o träna fotboll vid 6. och gud så glad jag är över att de kunde vakta honom den timman så jag slapp ha med mig honom. Hade varken varit roligt för mig eller honom då det var hur mkt folk som helst som handlade idag. 
Elliott fick en fyramånaderspresent av sin farmor o farfar; tummenbyxor i grönt, och sedan en påskpresent i ett påskägg; däri låg det en tummenbody. Så fin han kommer va i de kläderna sen i vår/sommar =) TACK TACK =)

måsste ju förresten berätta att jag köpte på mig lite pureer när jag ändå var där o så gröt; tänkte börja o ge han en smakportion med gröt imorn kväll, ska bli kul =) sen på fredag på dagen börjar vi med smakportioner av pureer. Vet att jag tjatar om det..men ser ju fram emot de.

nää.. nu ska jag busa lite med min son som inte alls verkar vilja sova på ett bra tag fastän han bara sovit ca 1 timma o trettio minuter på hela dagen.

ikväll somnar jag nog tidigt så blir inge mer inlägg.

godnatt allihopa; hoppas ni sover gott inatt

kramis





Familjen


2009-04-08 @ 16:19:25
två kort från i söndags då vi var på elliotts moster Ellens kalas


jag o elliott


elliott o hans pappa





lite bättre


2009-04-08 @ 15:42:41
känns lite bättre i huvudet nu, tog två panodil zapp o en ibumetin för ett tag sen o åt lite lagad mat nyss.. känner att de fortfarande sitter i, men inte lika jobbigt. Vilket är tur det. För snart ska vi bege oss till citygross mor, emma jag o kanske ellen o handla lite. Behöver handla lite tills påskafton då mamma o pappa o syskonen kommer hit o äter..ska bli så mysigt =)

Vad ska ni göra i påsk?





ÅÅÅ


2009-04-08 @ 13:48:01
ÅÅÅ..DENNA HUVUDVÄRKEN! OM DEN BARA KUNDE FÖRSVINNA..BLIR GALEN.GÖR TUSEN GÅNGER SÅ ONT NÄR LILLEMAN VÄL E LEDSEN O ILLTJUTER VILL JAG LOVA! SKA NOG SLÄNGA I MIG LITE FLER TABLETTER





BVC- fyramånaderskontrollen


2009-04-08 @ 12:05:43
Idag var vi då på BVC o vägde o mätte elliott. När A var där för ca tre veckor sedan så vägde lilleman 6180 och var 63,5 lång. Nu vägde han 6740 gram o var 66 cm lång. Så han växer så det knakar. Och så lång han är då :D

måste ju såklart passa på o berätta om tabben som skedde denna gången (för de görs alltid nåt fel när vi är där) hon sa att han vägde 6740 gram och jag såg det på vågen, men på vårat kort hade hon fyllt i 6745 istället.. de är så virriga!!! inte för de spelar så stor roll fem gram hit o dit..men rätt ska vara rätt. De ska vara så pass kompetenta så de gör rätt!

efter vi hade varit på bvc så gick vi som sagt en långpromenad, på vägen hem hälsade vi på elliotts moster emma o kusin william. Vi var där en liten stund o busade, o när det väl var dags för o gå hem så började det o regna =( känns surt med en regndag med tanke på hur mkt man kan göra ute när det är soligt o fint! men men, har läst att de ska bli fint till påsk så man får va nöjd o glad över det!

nää..ska ta hand om lillkillen som nu tröttnat på att ligga o stoja o feja på filten på golvet!


ha en fortsatt trevlig förmiddag.

kramis





Irriterad


2009-04-08 @ 11:54:15
Skrev värsta inlägget förut från mobilen efter bvc besöket, innan vi tog en långpromenad. VAd hände då?  när jag skulle klicka på spara o publicera så kom jag direkt till inloggningssidan igen och allt försvann!! kul jul då, ödslade så mkt engergi på de o så blev d inget iaf!

Ont i huvudet verkar jag visst ha idag med, o nu har det börjat småregna lite ute med..vilken dag!

haha,e visst lite anti idag, men alla måste väl få ha sina dåliga dagar?





en trött morsa framför datorn


2009-04-08 @ 08:26:49

Idag är jag trött trött o trött. Lilleman levde först apa igårkväll o verkade inte alls vilja sova. Men efter ett tag somnade han, efter nio någon gång rättare sagt. Sedan vaknade han efter ett någon gång o var precis klarvaken. Tänkte shit, nu kommer han inte sova mer. stoppade i nappen, men han låg där o sprattlade o pratade massor. Testade o lägga honom i min säng, och efter mkt om o men somnade han igen runt två.
 
Han tar ju så mkt plats nu är det värsta, han flyttar på sig o har sig. Så har sovit som en mäla. Sedan vaknade han vid fem, vägrade o somna om, så var bara o gå upp o göra mat till honom.
Sedan gick vi direkt till sängen igen, han vägrade o somna. Efter nån timma somnade han igen.. o va skönt tänkte jag..då får man sova lite till. Men icke, då va den där jädra högljudda fågeln utanför. Hade lust o leta på en sten o bara kasta på den (hemska tanke, men fy fan va jobbig den va..den tystnade alrdig!) vid sju somnade väl jag. Och lilleman vaknade vid åtta igen. Då gick vi upp

Så såg natten ut..o nu ska han få mat. sen blir det bvc.

ha en bra morgon






NAN 2


2009-04-07 @ 19:22:22
ikväll har vi börjat me o ge lilleman NAN 2 som är från 4 månader och uppåt. Har lite kvar av ettan, men den får han ta imorn på dagen. Tänkte ge honom lite av tvåan nu på kvällen så kanske han sover hela natten.

PÅ fredag e de dags för smakportioner. Ska frysa ner maten i iskuber så ska han få en iskub om dagen till att börja med så han får vänja sig vid det. Och så ska jag se till o ge han en o samma pure en vecka i stöten, ifall att det inte är nåt han tål så vet man ju va de är då.

ÅÅÅ..GUD VA JAG LÄNGTAR!!!!!!





Denna dagen slut me


2009-04-07 @ 18:30:14
Då var denna dagen slut snart med då.. varit en bra dag. Var ju på öppet hus idag, var jätteroligt. Elliott var vaken o va med hela tiden. Emelie och saga var där med och så kom Tina, Elma o Elton oxå.  Elliott låg massor på magen idag o busade, o stod upp med såklart. Saga var så duktig. Hon kan nu vända sig från rygg till mage. va jättegulligt o se =)

Efter öppna huset tog vi en långpromenad elliott och jag, han var nog trött för han sov under hela promenaden. Var väl allt bus o stoj  som gjorde sitt kan jag tänka mig.

försökte få elliott att förstå hur man skulle göra sen när vi kom hem, vände på honom från rygg till mage och från mage till rygg flera gånger. Vet inte om han snappade upp nåt, men flinade gjorde han iaf min lilla sötnos =)


Vid halv fyra tiden så ringde det på ringklockan här hemma, var mamma o syster o willam som var ute och gick. De fick komma in o så fikade vi lite. Eller fika o fika, vi åt frukt o det dracks kaffe. william kröp runt här o skulle bita på allting. Det är verkligen fart i den gullrumpan nu sedan han lärt sig o krypa. var jättekul att de kom på besök..gillar när folk kommer o hälsar på =)

nu i skrivandets stund ligger elliott på golvet och har nästan lyckats flytta sig själv från rygg till mage faktiskt.. e bara det att armen är ivägen.. så vilken dag som helst kommer det nog att funka för honom med =) Man blir så stolt och glad över vartenda litet framsteg de gör nu; det händer massor hela tiden ju.

Nää..om man skulle ta o duscha av sig lite..är klippt genomsvett efter kvällspromenaden jag o elliott va ute på nyss. Har inte använt stegräknaren idag, men e minst lika många steg som igår så.om inte mer.

får se om jag skriver nåt mer senare sen.. funderar på att lägga mig tidigt har haft sådan huvudvärk hela eftermiddagen som inte vill släppa, trodde lite frisk luft skulle hjälpa;  men inte!

hoppas alla haft en lika bra dag som vi (förutom huvudvärken alltså)

kramis





lite bilder


2009-04-07 @ 13:11:49


såhär ser det ut nu när de nya persiennerna i köket äntligen kommit upp =)


såhär ser det ut med den andra liggdelen. Tycker vagnen ser mkt klumpigare ut nu. O så är sufletten svart beige o korgen är ju svart o grå, men de får väl duga..allt för att få nån extra decimeters utrymme åt lillen




vår fula o skabbiga altan sedd från ena sidan



vår fula o skabbiga altan sedd snett framifrån. men vi har ju iaf tak över huvudet om de skulle regna om man vill äta ute i sommar. alltid nåt =)


träden vi klippt ner



plattorna utanför köket, där kan man sitta o äta frukost i solen på sommarn, o steka sig på förmiddagen. (den fula dörren till groventren ska bytas)



ja, de va väl va ja hade o visa just nu..







härlig morgon


2009-04-07 @ 08:08:10
vilket härligt väder de verkar va ute då. precis vindstilla o solen skiner =) precis efter mitt inlägg igår så somnade lillfisen =) efter att a o ja turats om att springa in o stoppa i nappen!
 
han vaknade sedan vid tre o vägrade sova så var bara o dra på sig ett leende o mjulisbyxor o gå upp o göra nan till honom (andra natten i rad han vaknat, han som brukar sova till 7 annars) Som tur va så somnade han vid fyra. sen sov han till 6, då va han vaken igen. lade han bredvid mig i min säng o han sov till kvart i 8. så har varit lite hattande i sömnen. e lite seg idag. men det är de värt nu när man har en så charmig son=)

idag ska vi försöka hinna med öppet hus, elliott äter just nu. sedan ska ja äta o sen försöka duscha då jag inte orkade göra de sen igår. gick o la mig istället.

blir såklart långpromenad idag me =)

ha en trevlig förmiddag.

kramis





börjar ju bra de här


2009-04-06 @ 20:46:48
har sedan en halvtimma försökt o lägga lilleman. oftast brukar han somna rätt fort.men nu ligger hän där innen o gnyr o tappar nappen konstant. Man får springa in o stoppa in den hela tiden.. eller han tappar inte nappen. Han tar ur den själv ju o så ligger han med den där i handen ognäller för att han itne har nappen i munnen.

Gaaah,,blir faktiskt lite irriterad när han gör så...fast han e ju så gullig o söt samtidigt med, han gör ju det för att han vill försöka o stoppa in nappen själv igen. Men han lyckas juinte

MEN..UNDRAR OM HAN NÅNSIN SKA SOMNA? SOMNA NU DÅ MIN GULLPRINS SÅ DIN MAMMA KAN DUSCHA O  GÅ O LÄGGA SIG ;)


nää.. mer än såhär blir det inte..är alldeles för upptagen med att springa in till sovrummet o stoppa in nappen.

godnatt mina kära läsare





kväll igen.


2009-04-06 @ 18:52:28

Åh hej o hå, va tiden kan gå. Nu är det kväll igen, grillen är på.. det vankas grillade hamburgare i kvällssolen. Elliott ligger här på golvet på sitt täcke o lever apa. Han pratar o envisas med o ta spjärn mot golvet så han hamnar längre o längre upp på täcket.. fick nyss lyfta ner honom för han va för nära kanten o därmed hade han vilken sekund kunnat slå i huvudet i golvet. Min lilla busunge det...han är för go =) vad skulle jag va utan honom?

Idag har jag ungefär gått 14000 steg skulle jag kunna tro. Min stegräknare är inte som den ska så den har stängt av sig själv några gånger så man fått börja om på noll..men de gångerna man kikat o sett hur många steg man har så har man ändå haft ett hum om hur mkt de varit sen när man sett att de varit nollat! Tänkte försöka gå åtminstone 10000 steg varje dag..får se om jag lyckas. Men det är nog itne så svårt i och med att man går typ tre promenader varje dag då lilleman sover bäst i vagnen.

Var en sväng hos syster nyss o lånade hennes liggdel. De har haft en emmaljunga vagn med, fast inte city cross modellen, så deras liggdel är lite större har vi kommit fram till. Så tog med mig chassit till våran vagn dit o så testade vi om liggdelen passade...och de gjorde den =) så ni behöver man inte oroa sig för att Elliott har för lite plats i vagnen.han har nämligne de senaste dagarna legat och sparkat o så på vagnöverdraget så de nästintill åkt av. nu har han fått åtminstone nån decimeter till =) och de bästa av allt med den nya liggdelen är att man kan lyfta upp vid huvudet så elliott nästan sitter upp lite.. ska bli roligt o testa liggdelen imorn =) Hade iofs kunnat ta fram sittdelen till honom, men jag tycker han e ltie för instabil för de än.. får nog vänta nån månad till iaf.

Kanske tar några kort imorn o visar så får ni se att de inte blev så pjåkigt iaf...även fast man fick använda våran suflett till liggdelen då de fortfarande använder sufletten till williams sittdel.


usch ja..va jag lovar o ta o kort o så..bara o se till o hinna med de oxå.

nää, nu är lilleman trött på attl igga på golvet..ska ta upp honom o gosa :D


hoppas alla mår bra


kramis






adidas fisher price boy cribs


2009-04-06 @ 14:18:20
dessa skor har vi beställt hem åt elliott på skoaffären här i byynn



tyckte de va jättesöta





klockan 13.47


2009-04-06 @ 13:53:10

sitter här o tar de lugnt en liten stund. Har varit ute sedan halv elva. Då var vi först på bynn o kollade lite. Var inne i skoaffären o beställde ett par skor till elliott. Börjat tröttna på tossorna som bara åker av hela tiden då han ligger o sparkar o flänger i liggdelen. så med andra ord blir det nog sittdelen snart o då e de nog bättre med skor! Sedan va vi på kidzshopen o skulle se om de hade matningsskedar då vi sak börja ge elliott smakportioner på fredag, men de hade inga. De hade beställt hem som skulle komma nu i veckan så får gå tillbax dit nån dag.

Sedan va vi på jobbet o hälssade på. Elliott sken upp när han såg sin pappa springa runt där o domndera =) Alla tyckte han hade vuxit så mkt, o att han hade börjat bli mer lik mig nu. De tyckte han hade så mörka fina ögon o alla sa" han får nog bruna ögon som sin mamma" . Det var riktigt trevligt o träffa alla igen. De har hänt mkt där på de här månaderna jag varit borta vill jag lova!

Nu e a på väg in till motal för röntgen, efter röntgen ska han träffa en läkare. Ska bli spännande o se om de hittar nåt..hoppas de hittar nåt så de går o göra nåt åt de!

nää.. nu e lillisen surpuuppa här. Får väl ta o gå ut igen då.

ha en trevlig eftermiddag!

kramis






Grattis


2009-04-06 @ 09:55:33
Idag fyller min syster ( elliotts moster Ellen) 20 år, ett stort grattis till henne!




hoppas du får en bra dag.





Bortskämd, boortskämd, eller booortskämd?


2009-04-06 @ 09:47:58
Kan inte säga annat än att jag är en riktigt bortskämd mamma just nu. Elliott åt vid tjugo i sju igårkväll, somnade vid åtta. Vaknade dock vid fyra o var hungrig vilket han inte brukar göra annars. Men tog mig upp snabbt ur sängen o gjode lite ersättning till honom, han fick maten i sängen. Låg där på kudden o matade honom o hade samtidigt i huvudet "shit vad han verkar pigg nu då. Han kommer aldrig vilja somna om igen"

När han hade ätit klart så stoppade jag i nappen i munnen på honom o vad hände? han somnade igen

så eftersom jag inte ville ligga som en mäla så valde jag att flytta över mig till a's säng (eftersom han redan hade gått upp) o ligga där o sova o kika lite på lillgrabben. Vi vaknade inte förrän nio, och då var det dags för lite mat igen. Det ni. Det blev jättebra iaf =)

Nu sitter jag här mätt o belåten efter lite frukost, o elliott ligger o leker i babygymmet. Men han gnyr o låter nu så han börjar nog tröttna.

När han e trött sedan tänkte jag att vi skulle ge oss ut på en långpromenad. I det härliga vädret. Blåser dock, men det gör inget sålänge solen är frame =)*

hoppas alla får en trevlig förmiddag

kramis





ett tag sen nu


2009-04-05 @ 21:04:26
Sitter o kollar igenom lite bilder. fick bland annat upp en mapp från min födelsedag o kalaset vi hade dagen efter.

Hittade då denna bilden:



Min syster Ellen o jag sitter i soffan med våran systerson Willam i mitten. Detta kort e alltså taget 6 december förra året, tre dagar senare gick jag med värkar..de ni!





mätt o belåten


2009-04-05 @ 20:35:38
Va jättemysigt på kalaset förut. Goda kakor, o god tårta =) alla gullade runt me elliott, o elliotts förebild o kusin William var där me!

Efter kalaset tog jag med mig en trött elliott o gick en sväng. Han sov kanske i en kvart av den promenaden. Sedan när vi kom hem så fick han mat, jag lagade mat till A o mig. Fick bli tacokyckling i pitabröd idag. Var jättemums =)

Nu ligger plutten o sover för fullt. Han somnade för nån halvtimma sedan kanske. Hoppas han sover till sju imorn bitti åtminstone. (han brukar ju vakna några gånger på natten me o gnälla för han vill ha nappen)

Imorn blir det promenad på morgonen, ska dessutom fram o göra lite ärenden på bynn tänkte jag.

kommer inte på så mkt o skriva här just nu..så väljer o sluta när ja ligger på topp

godnatt mina underbara läsare


kramis





Svar på en fråga :)


2009-04-05 @ 19:02:24
fick en fråga från en läsare förut, alltid lika kul =) :

Cilla: Hej! Har läst din blogg ett tag nu, utan att kommentera. Roligt att läsa om dej och din familj :) Nu kom jag på en fråga också, bor ni i hus eller lägenhet? Kram!

Hej hej :) vi bor i ett hus; 4 rum o kök i ett litet samhälle i östergötland. Har gjort det sedan februari förra året. Så skönt o ha egen trädgård att kunna gå ut i när det är fint väder. Om du kikar i kategorin the house så kan du läsa massa inlägg om renoveringen av huset :) Ha en fortsatt trevlig dag och vad kul att du e en trogen läsare :D kramis







guess who's back?


2009-04-05 @ 14:29:50
Nu är jag återigen här på bloggen o tänkte skriva lite.

Blir inte så mkt bloggande längre som sagt, o på helgen e de ännu svårare då A e hemma o man gärna bara vill umgås me hela sin lilla familj o mysa. 

I fredags var vi ute o gick en härlig långpromenad med Emelie och Saga i det underbara vädret, på kvällen grillade vi fläskfile. Blev premiär för iår. Och det var såklart jättegott =) Mumma..jag älskar verkligen grillat.

Igår så höll vi på lite i trädgården, a åkte ner med gamla grenar till återvinningen o jag klippte ner lite buskar. Sedan gick elliott o jag  på promenad o hälsade på hans mormor och morfar en sväng. Sedan åkte vi till gränna en sväng min lilla familj <3 var lika fint o mysigt där som vanligt när det är fint väder. Vad man längtade till sommaren då när alla uterestaurangerna är öppna o man åker dit o äter mat =) Efter det stannade vi hos elliotts mormor o morfar igen o satt ute o fikade lite i det fina vädret. Sedan kom hans moster Ellen hem så A hjälpte henne o bära upp lite grejer i lägenheten (hon flyttar). När vi kom hem satte A på grillen o så blev de grillat igår igen =) med klyftpotatis till.

Idag har vi inte gjort så mkt. A har satt upp nya persienner i köket ( kommer kort på hur de blev sen) Jag har bakat lite hönökakor och plockat med massa tvätt- för det finns det gott om

Nu vid tresnåret ska vi bege oss till mamma o pappa; Elliotts moster Ellen fyller 20 år imorn. Så de blir kalas idag. Ska bli mysigt. Får itne glömma att ta med kameran bara. Vi tar alldeles för dåligt med kort numera - det erkänner jag! kommer verkligen att hata mig själv om några år när jag går tillbaka o vill titta på kort från när elliott var liten om jag inte tar fler kort!

nää..ska göra iordning mig lite här..sen ska vi ta och åka

hoppas alla får en trevlig eftermiddag!

återkommer ikväll.

kramis





Jeans med mudd i benen


2009-04-03 @ 19:39:45
Jag är på jakt efter jeans med mudd nere i bensluten till mig själv. Tycker det är jättesnyggt. Har letat som en tok/galning överallt men har inte hittat några..någon som har några de vill bli av med i storlek stöörst?

eller vet ni vart man kan köpa sådana??


 vore tacksam för tips; är desperat!





Fredag


2009-04-03 @ 07:43:36
Då va de äntligen fredag o snart helg =) gud så skönt! Tycker veckorna går så fort nu.

Elliott vaknade vid 6 i morse, men vi låg i sängen o drog oss till klockan sju. Sedan ville inte elliott liängre. Så var bara o fixa lite käk åt honom. Nu håller ja på att äta lite med. SEdan är vi redo för en ny dag. En dag som kommer o bestå av städning, putsning av fönster o promenad.

nää.åter till min frulle.

hoppas alla får en fin förmiddag!

kramis





Sol sol sol


2009-04-02 @ 14:41:54
Har suttit ute i trädgården där det läar i en halvtimma o solat mig lite..var grymt skönt vill jag lova. Sedan har jag suttit hjär en liten stund o kikat runt på altaner. Är grymt sugen på en ny altan, Men sen är det ju en fråga om att ha pengar med. Och just nu finns de inga pengar till nåt sådant. Men drömma sig bort kan man ju göra

De vi måste göra i vår/sommar är att byta panel på huset o måla den, samt köpa nya dörrar till groventren o vanliga entren. funderar på att köpa nån billig utefärg i vitt någonstans o måla över våran gamla fallfärdiga röda altan med. DÅ kanske den blir lite piffigare iaf?  Tänker inte slänga ut för mkt pengar på färg till den iaf.det är ett som är säkert eftersom den säkert kommer o rivas inom några år.
Nån som vet vart man får tag på billig vit utefärg?
ska ta kort o visa hur vår skabbiga altan ser ut nu nån dag.

kramis





Ljuva vår


2009-04-02 @ 08:29:52
ännu en dag med vårvärme väntas..

tycker det är svårt o veta vad man ska klä på dom små liven. Elliott brukar ha overall mössa o sen ett tjockt täcke o sen skyddet över vagnen. Men det blir väl för varmt nu?

vad har ni klätt era barn me nu när det e lite varmare?





busungen elliott


2009-04-01 @ 20:49:27
Elliott bara far runt o har sig. Han bruka vända på sig när han ligger i babygymmet och leker. Fast han har nog fått d hela om bakfoten. Han vänder sig inte från mage till rygg eller tvärt om. Han vänder o vrider på hela kroppen istället.. så när man bara varit iväg nån sekund o kommer tillbaka så ligger han med huvudet o fötterna mot babygymmets sidor

min lilla busunge


börjar o flytta på sig lite


flyttar på sig ännu mer


vadå? jag har inte gjort nåt ser du väl


va roligt de va o ligga o hålla i leksaken






Mitt i veckan


2009-04-01 @ 13:41:00
Idag är det "lillördag", solen skiner ute o elliott är nu 16 veckor gammal =) eller jaa..ung får man väl säga.

Inatt har elliott sovit hyfsat bra, men som vanligt så vaknar hans mamma av minsta lilla. o när han e halvvaken o komme rpå att han inte har nappen så börjar han gny så e ju bara att resa sig upp o stoppa i nappen igen.

Vid sjusnåret imorse slog busungen upp sina ögon för andra gången. Första gången var runt femhugget o då lade jag han i min säng o han sov två timmar till. Där låg jag o kikade på vår underbara skatt medans han sov. Vid niosnåret var elliott trött igen; så lade honom i vagnen o gick ut o putsade våra fönster i köket. Har ju fler fönster o putsa men man får ta lite då och då. Underbart väder var det ute iaf mina vänner =) Var jätteskönt i solen. elliott vaknade sedan vid elva o var jättehungrig så han fick mat.
 Sedan vart han trött vid halv ett o ligger fortfarande o sover i sin vagn.  han sover med andra ord väldigt mkt.  JAg har precis bakat klart lite bullar. Tänkte att de kan va bra o ha nåt i frysen ju!

I eftermiddag ska vi hålla på i trädgården igen,har massa ris från träden vi klippt som ska till återvinningen o jag skulle helst vilja klippa ner buskarna som jag inte hann klippa i söndags.

nähä..kanske skulle ta o se om min busunge vill vakna snart igen. Men om jag känner honom rätt så vaknar han inte förrän det är dags för mat nästa gång!!