En klapp på axeln.


2012-01-31 @ 21:42:33
Ger mig själv en klapp på axeln för dagen som varit och tar och dimper ner i sängen. Är så himlans trött och natten den kan bli hursomhelst ju! Leila däckade vid 7, Elliott somnade kvart i 8 efter en massa springande fram och tillbaka..busungen!

Imorn åker sambon iväg med jobbet- ända till Sälen ska han. Hörde talas om nåt med hundsläde- näärå..är inte ett dugg avundssjuk eller så ;) Hoppas att våran pappafis klarar sig utan pappan ett par dagar ;)

Godnatt kära läsare- vi ses imorn igen!





Lite nya övningar..


2012-01-31 @ 20:34:02
Kära hjärtanes säger jag bara. Fick ett nytt träningsschema av Karin, PTn igår. Det var inte att leka med. Var dels en del gamla övningar men oxå en del nya. Bland annat en hel del varianter på armhävningar. Och jag som är asdålig på det klarade knappt av några alls ju! Men det är väl det som är tanken att övning ger färdighet kan jag tänka mig.

Fick dessutom en riktigt jobbig cardioövning- iaf om ni frågar mig... sakta men säkert ska jag öka reps för varje gång jag kör den.. ;)

Burpees





Dagens lunch- liite fusk.


2012-01-31 @ 12:44:23

Idag blir det hemmagjort potatismos med fläskkorv o morötter. Älskar fläskkorv!






Har blivit nominerad till årets mammablogg


2012-01-31 @ 08:39:39
Gud så roligt att kika in hos Sara och se att man är en av dom som blivit nominerade till årets mammablogg i samband med bloggminglet som sker i Göteborg den 25:e februari..inte illa inte. Tack så jättemkt ni som nominerat mig <3

Nu är de ju så att det nästan till 80 procent lutar åt att jag inte ska gå på galan eftersom jag inte hittar och sen inte har nånstans att bo. Så det vore ju en lite extra roligt att få vinna tävlingen bara för just detta, Emelie- årets mammabloggare...utan lokalsinne..haha!

Vet inte om jag förtjänar att bli årets mammablogg egentligen- men tanken på att bli det kan ju vara lite glädjande ändå =) Tycker väl ändå att bloggen förtjänar att få komma upp sig lite och synas lite mer i rampljuset den oxå så som många dock finare och kanske mer välskrivna bloggar börjat få göra nu.

En sak är säker- jag skriver direkt från hjärtat (det innebär ibland till och med att jag skriver först o tänker sen..haha). Är helt ärlig till hundra procent- står för mina åsikter.. Hoppas verkligen att ni läsare känner er "delaktiga" i det jag skriver- även om jag skriver vissa saker för att jag vill kunna gå tillbaka om några år och se hur det var just "då" så skriver jag självklart för er skull oxå <3

Så tycker du att bloggen förtjänar att bli "årets mammablogg"? Då tycker jag att du ska klicka in här och rösta på "Emelie" (går att skriva emlisch.blogg.se oxå tror jag)

http://4.bp.blogspot.com/_Q2VMAV94yZk/TUkMJg123vI/AAAAAAAAACM/iz-gQYmA7OM/s1600/hjartans.jpg





En helt vanlig tisdagsmorgon


2012-01-31 @ 08:28:19
Mamman försöker få i sig gröten, barnen springer runt och busar och flinar. Ena stunden ramlar nån och blir ledsen- andra stunden är det glömt och glatt igen.

Burr vad kallt det är ute idag hörrni, -12 grader var det förut.. Får väl bli en sådan där dag då man stannar inne med barnen idag igen. Det är alldeles för kallt för dom att vara ute o busa ju! Måste köra x antal omgångar med tvätt i tvättmaskinen, vika ihop tvätt, hänga upp tvätt..ja ni vet en sån där rooolig dag ;)

Imorgon bitti åker pappan i huset iväg till Sälen med jobbet..kommer hem fredag kväll igen :( så blir bara jag och kidzen. Men det kommer gå super- det brukar det när han är iväg så även om han är saknad <3

Nu ska jag hälla i mig ett par liter vatten här- vatten det är nåt jag verkligen dricker massor av numera..bra för kroppen ;) inge o undra på att man frå springa o pinka jämt..haha!

Nähä..påklädning av barnen snart nu då.

önskar er alla en trevlig morgon <3





En busig konstnär?


2012-01-30 @ 20:37:20

Elliott vart såå glad när han hittade en blå penna i förmiddags. Han var ju bara tvungen att ha papper- så jag visade honom vart det fanns. Sedan kommer han med värsta bibban med papper.

Och vet ni vad han gör? Målar på vartenda papper och sen knölar ihop och slänger på golvet. Vet inte hur många "pappersbollar" jag fick plocka upp! Sedan kom han med pennan bakom örat och såg riktigt nöjd ut!

Fick se nu ikväll att han målat på Tvn och sedan på vardagsrumsbordet.. Och jag som sade till honom att han fick vara vid bordet och måla på PAPPER.

Känns som att det mesta som vi säger åker in genom öronen och ut lika fort! Lyssna vad är det? Busunge






Fint ska de va..


2012-01-30 @ 13:06:27

Lillan sitter och äter pizza/räkor till lunch. Räkor till vardags till en sån liten tjeja-fint ska det va!

Hon är dessutom precis tokig i oxfilé ;)






Måndag- en vecka kvar.


2012-01-30 @ 11:34:27
Shit- idag är det verkligen bara en vecka kvar tills lillans inskolning börjar. Vad fort tiden går! Börjar känna mig lite smått nervös. Fast jag tror att det kommer att gå jättebra. Hon står ju nämligen redan utanför grinden in till hennes blivande avdelning och kikar in med riktigt nyfikna ögon.

Dessutom tycker hon att det är jättekul att leka med andra barn så det lär inte bli några probem! Igår på dopet var det en kille som var typ i hennes storlek som sprang runt och jagade henne lite smått förälskad =) De var jättesöta ihop och Leila hon bara flinade!

Det är mest jag som är larvig och kommer sakna henne massor! Inte trodde jag att tiden skulle gå så fort som den har gått inte.

Känns som man nog nånstans i bakhuvudet hela tiden tänkt att nää- det är långt kvar ännu. Men nu är vi här ju!

Måste ta och göra en liten check sen så hon verkligen har allt inför dagisstarten. Fodrade regnkläder fattas vet jag iaf- men kusinen har lånat dom så hoppas få tillbaka dom snarast! Och det där med gosen är svårt- till elliott köpte vi en exakt likadan filt som han hade hemma och gosade med till dagis. Det funkade för honom.

Men när det gäller hennes gosar så vet jag inte om det går/vart det går att få tag på rosa dinglisar och sen vet man ju inte om hon godkänner den som hennes gamla slitna inte.

Ska iaf bli roligt att hennes Lilla Anna ryggsäck som hon fick av lilla spöket laban shop äntligen kommer till användning

http://www.spoketlaban.com/images/4175/240x320/ryggannwa.jpg

Nog babblande och funderande från mig nu- återkommer senare ;)









Fy vad jobbigt.


2012-01-30 @ 09:40:06
Skulle logga in på mitt google konto förut (eftersom vissa blogspot bloggar inte godkänner att vem som helst kommenterar så kan man ju alltid använda googlekontot).

Men det gick inte att logga in hur många gånger jag än försökte och till slut stod det att mitt konto hade inaktiverats och att det var för sent för att återställa det.

Det stod även att jag måste ha överträdit någon av alla deras sekretesser för att fått kontot avslutat. Men jag har itne gjort nånting! Det enda jag använt kontot till är att loggat in för att kommentera och jag har bara gett snälla kommentarer, och sen har jag bara använt mitt analytics konto. Inga konstigheter med andra ord!

så har försökt att skapa nytt konto- med samma e-mailadress. Men då står det att det redan finns ett konto med den mailadressen hos dom. Men så ska det väl inte stå om mitt konto redan innan blivit inaktiverat?

blir inte riktigt klok på denna röran.

BLLLLLLLLÄÄÄÄÄÄÄ

nån som varit med om liknande`?





kom igen nu ;)


2012-01-29 @ 19:35:07
Ni vet väl att ni fortfarande kan vara med och tävla om härliga vinster från lilla spöket laban shop?
här i bloggen?

Tävlingen avslutas imorn kväll och det är endast ett fåtal tävlande. Det enda du behöver göra är att hitta på ett litet rim till det du vill vinna- det är bara att försöka- kanske har du turen med dig?

så kom igen och tävla nu kära läsare.

klicka på bilden för att komma till tävlingen- eller här

 

nu när jag fått äran att hålla i en sån rolig tävling så är det ju klart att ni är med eller hur <3






PT online dag 21


2012-01-29 @ 19:23:31
Oj oj oj..här rusar det verkligen iväg. IDag har vi varit inne på dag 21 ju! Imorgon är det 3 veckor sedan jag startade. (räknar måndagen som jag påbörjade som dag ett)

Idag har det funkat bra- som för det mesta. Fast det blev lite rubbat idag med tanke på att vi skulle på dop vid 14 och så visste vi att det skulle bli smörgåstårta och annat där sen. 
Blev gröt till frukost (sen frukost då jag fick sovmorgon!), sedan blev det lite kesella med müsli till mellanmål, sedan åkte vi på dop och där bjöds det på en ostsmörgås.
När vi kom hem igen så satte jag igång att träna, blev 20 minuter på crosstrainern, 30 minuter cardio/styrka ben och armar. Vart ett svettigt och härligt pass. Efter det blev det käk. Blev kycklingspett med pasta och röra på en klick creme fraiche, stekt svamp, paprika, rödlök och sen sallad till det.

http://cdn.vogue.com.au/media/article-steps/1/4/3/0/14327-1_asl.jpg

denna styrkeövning kör jag bland annat- fast med handen på ryggen av en stol istället för på en boll.





Söndag


2012-01-29 @ 12:20:31

Då var det helgens tråkigaste dag igen :( värst vad helgerna ska gå fort!

Kom nyss hem från Ica och lite solning. Man behöver ja bli lite brun nu även om det är vinter ;)

Om en stund är det dags att göra sig iordning- sedan ska vi åka på barnens kusin S dop. Ska bli spännande o se om de kan vara still. Med tanke på hur mycket myror i brallan de brukar ha så är det tveksamt!

Vi hörs senare,






blanda själv


2012-01-28 @ 20:15:29

Det finns massa olika färdiga müsli att köpa. Men den godaste blandar man nog ändå själv om ni frågar mig.
Fick ett recept av min PT om hur man skulle göra god müsli. Men vet ni vad? de senaste dagarna har jag varit så lat så jag bara blandat ihop allt och inte rostat det nåt i ugnen ens. Det jag har i min är följande då som sagt:

http://www.risenta.se/content/upload/produkter/Mjol_gryner_och_flingor/Dinkelflingor-250g.jpg

dinkelflingor (ser ut som havregryn ungefär), havregryn


http://www.risenta.se/content/upload/produkter/froer_och_karnor/Krossade-linfron-350g.jpghttp://www.risenta.se/content/upload/produkter/froer_och_karnor/Solroskarnor-Naturella-400g.jpghttp://www.risenta.se/content/upload/produkter/Naturmix/Pumpakarnor-KRAV-80g.jpghttp://www.risenta.se/content/upload/produkter/froer_och_karnor/Skalade-Sesamfron-400g.jpg
krossade linfrön (bra för magen), solroskärnor, pumpakärnor, skalade sesamfrön

http://www.risenta.se/content/upload/produkter/Naturmix/Notmix_huvudbild.jpg

sedan hackar jag ner nötmix och blandar i oxå.

Nyttigt och gott =) Risenta har mkt produkter dom!

 

 






Denna blir det!


2012-01-28 @ 19:27:00
Efter att ha stått och kikat runt lite grann efter taklampor på nätet har jag nu hittat en lampa som kommer passa bra här hemma =)

får bli en sån här

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/large/91-83/91-8363.jpg

kommer  från ellos och kostar 799:-






Lite shopping


2012-01-28 @ 17:21:16

Idag när vi var iväg var vi ju mest på jakt efter en ny lampa till vardagsrummet. Men vi hittade ingen- så vi kom hem med lite kläder till Leila istället.

Som ni vet så börjar hon ju dagis snart, och hon har nästan bara klänningar/tunikor/leggins i sin garderob just nu. så därför köpte vi 3 bodys, 3 par mjukisbyxor, och lite strumpor till henne (behövs ju lite extra om man ska ha ett par extra på dagis) kan ju vara bra att ha några tjockar byxor under overallen när de är ute och leker än ett par tunna leggins ;) Sen vill man ju kanske inte att alla klänningar ska bli förstörda heller ;)

Vi fyndade en jacka till henne oxå. Vi har typ 2 par termobrallor liggandes hemma i hennes storlek sedan elliott var liten, men hittar ingen jacka. Och just nu har hon ju bara en overall. Så om hon skulle blöta ner sig/smutsa ner sig så har det inte funnits nåt att byta med, men nu finns det iaf :)

var halva priset på utvalda jackor på lindex just nu så!

image description

 






Ute på vift


2012-01-28 @ 10:20:33

Nu är vi på väg till Lnköping där det ska kollas på bil, sen ska vi till Ikea och försöka hitta en ny lampa till vardagsrummet. Det är såå mörkt därinne utan ju ;)

Ha en fin förmiddag alla <3






kläder till en EGOmamma


2012-01-27 @ 21:33:40
Vet ni vad?

När jag börjar närma mig mål i min lilla kamp så ska jag köpa mig ett par nya jeans. Då ska det minsann bli ett par såna här snygga HÖGA jeans...det ni ;)

http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6555/6555836/S0000006598306_F_W40_20111110154151.jpg
denna bilden är för övrigt lånad från lindex där man just nu kan köpa dessa för 399:-

http://media.ginatricot.com/images/product/46006900001_m.jpg
denna bild är lånad från gina tricot där man kan köpa dessa fina för 399:-





En bra cardio övning


2012-01-27 @ 21:18:01
reverse lunge kick
en riktigt bra cardio övning om ni frågar mig =)





PT online dag 19


2012-01-27 @ 19:13:47

Idag har det funkat bra med maten. Gröt med kanel och äpple till frukost, två dinkelmackor med kesella o gurka till lunchen, mellanmål kesella blandat med lite yoghurt och musli.

Ikväll blev det sweet chili marinerat kycklingspett (köpt färdigt) med hemmagjord pastaröra, sallad och stekta champinjoner. Det var gotti gott!

Hade i ca två nävar kall och givetvis kokt fullkornspasta, en näve hackad paprika och kanske 1 1/2 msk hackad rödlök. Sedan ca 1 1/2 msk paprika och chili crème fraîche (arlas) och ca 1 1/2 msk arlas mini crème fraîche. Blev lite röra över till imorn till och med :)



Tränat har jag inte gjort idag. Valde att ha en lugn dag. Kände att min kropp behövde det även om jag var grymt sugen förut!






helt off.


2012-01-27 @ 15:09:08

Idag har jag en sån där jobbig dag. En sån där jobbig dag då jag bara känner mig såå trött och seg. En sådan dag då minsta lilla skrik typ ger mig huvudvärk. En sådan dag då allt bara är jobbigt, när man inte orkar göra nån nytta.

Minsta lilla grej är jobbig och jag stressar halvt ihjäl mig.

Gillar inte såna här dagar!

Men måste ju ändå visa er att jag har mina dagar precis som alla andra.

Herregud- att bara handla och hämta sonen på dagis var stressigt En sån här dag stressar jag upp mig till Max.


Att bada barnen nyss var krävande- men de är iaf badade.

Nu ska här softas o gosas med barn i soffan <3

Ja, hörrni- jag är mänsklig ;)






Wiie :)


2012-01-27 @ 13:12:21

Nu har datorn äntligen kommit till ICAs postutlämning. Bäst vi åker dit- har lite som måste handlas också ju :)

Sen ska vi köpa paket till barnens kusin M som fyller 2 år idag! Stort grattis till honom <3






Stjärnigt värre


2012-01-27 @ 10:17:09

Idag har mamman på sig de nya koftan med stjärnor på. Leila har dina stjärnstrumpor, klänning med stjärna på knappen och napp med stjärna på






Fredagsglatt


2012-01-27 @ 09:24:37

Lyckades fånga två stycken riktigt glada busungar på kort nu i morse. Det hör inte till vanligheterna om ni frågar mig ;)

Det märks att det är vinter ute nu. De blir torra o fnasiga som bara den i deras små ansikten. Det är bara att smörja o smörja som gäller.






Det där med belöning


2012-01-27 @ 07:51:38

Jag är en sådan person som lätt tröttnar på att hålla på med sorterarn. Speciellt de där man inte får äta kolhydrater och inget godis.

Jag skulle inte palla med detta- ska jag orka så måste jag ha kolhydrater dagligen. Så pasta o ris o bröd blir det!i form av fullkorn, dinkel som mättar bättre och längre.

En gång i veckan (på lördagen) ser jag till att unna mig lite godis och kanske lite lyxigare mat om jag vill det. Detta ser jag som en belöning för hur duktig jag varit i veckan.

Det blir så himla trist att hålla på annars tycker jag. Och så sliter man på och jobbar på och känner sig extra taggad i veckorna när man vet att på lördagen får man.

Det funkar för min del iaf- har du hittat nåt som fungerar för dig?






Ett härligt mail


2012-01-26 @ 21:23:10
Igår fick jag ett mail från netonnet om att min dator hade skickats och nyss var jag på postens hemsida och följde paketet...

med lite tur kanske man kan få paketet imorgon innan helgen? vore ju najs- hoppas hoppas =)






Nu är jag kär igen.


2012-01-26 @ 21:16:21
Vet inte om jag sagt det förut men.. jag bara älskar denna Texas hoodie från B-young. Finns hos Klädfabriken och kostar endast 399,95 kronor. En sådan ska jag unna mig att köpa sen längre fram :)

http://shop.textalk.se/shop/13395/art95/h2113/9972113-origpic-0d2c0c.jpg






PT online dag 18.


2012-01-26 @ 20:42:27
IDag är vi alltså inne på den 18:e dagen av PT-online...och idag har jag varit taggad som bara den =)

Först på förmiddagen blev det städning (som vanligt på torsdagar). Till lunch blev det Tacosallad- precis som igår. Och en skiva dinkelbröd till det. Till mellanmål blev det kesella med müsli i. Och ikväll blev det en grov toast med lite tacofärs i och massa sallad och paprika.

Försöker ju att äta enlignt tallriksmodellen..att alltid ha kolhydrater med (fullkornspasta, råris, fullkornsbulgur, dinkelbröd) och lika mkt kött/kyckling och lika mkt grönsaker som kolhydrater och kött ihop.  Skulle aldrig klara mig utan kolhydrater..skulle inte orka träna ens ju! Vet när jag testade GI rivstarten en vecka där- var precis skakig i armarna o benen och orkade knappt nåt.

Idag har det tränats core och styrka ben/armar. Gick riktigt bra trots att barnen ville vara med och hjälpa till ju! Blev ett pass på ca 40 minuter. Sedan ikväll blev det ett 25-minuters pass på crosstrainern.

http://0.tqn.com/d/exercise/1/0/-/N/ballsquat.jpg
(bild lånad härifrån)
blev bland annat denna- knäböj mot vägg med boll. Placera bollen mot väggen och luta dig mot den Stå med fötterna isär axelbrett- böj knäna. Stå upp och repetera. Tänk på att ha rak rygg!





Svar på en kommentar


2012-01-26 @ 19:50:24
Fick en kommentar från Johanna igårkväll:

Kul att det går så bra för dig med träningen och maten. Något osm jag skulle vilja läsa mer om hur du tränar och hur du tänker om det du äter, varför du väljer vissa livsmedel framflr andra osv. Skulle också vara kul att se om du får ngr resultat.. Det skulle nog hjälpa många att bli inspererade.. Bar anågra reflektioner jag gjort! Nu ska jag ut och ta en kvällspromenad! Ha en bra kväll! / J.

Svar: Tack så mkt för din kommentar. Självklart är tanken att jag ska dela med mig mer om träningen och maten. Har ju en PT som plockar fram mina träningsprogram när det gäller styrka osv... så allt går väl inte att dela med sig för det är ju inte schysst mot  henne. Men några övningar kanske jag kan visa och så vidare.
Resultat har jag inte själv kollat upp ännu- har nämligen bestämt mig för att vänta med o se om nåt hänt tills månaden är slut...då kommer ni självklart att få veta.. det lovar jag!

Men som sagt- ska fylla i lite mer om träningen och kosten ;)





Världens finaste


2012-01-26 @ 19:29:11

Idag när mamman skulle träna lite core/styrka armar-ben så skulle ju elliott och Leila självklart vara med.

" jag går o hämtar mattan mamma" sa Elliott nöjt! Nåja.. När jag väl skulle börja så var det nån som hade hämtat sin kudde och på mattan låg där nu två söta busungar <3

världens finaste busungar om ni frågar mig iaf :)

 






Två av mina mål


2012-01-26 @ 16:55:03

Har två mål som jag innerligt hoppas jag kommer klara av i slutändan när jag nått dit jag vill.

Dit jag vill nå innebär minus 10 kilo och en fastare mage istället för en dallerbuk.

-Jag skulle först och främst vilja klara av att göra plankan i en minut varje gång. Sedan kanske lite längre ändå.

- jag är helt usel på armhävningar och klarar knappt en. Så först vill jag klara av att göra en ordentlig. I slutändan vill jag iaf kunna göra tio på raken.

Kommer jag klara detta?






Ett nyttigt mellanmål


2012-01-26 @ 15:38:43

Såhär på eftermiddagen är det dags för mellanmål. Då brukar jag oftast äta kesella med musli i, eller också bär. Kesella är riktigt bra eftersom det innehållet mkt proteiner.

I muslin har jag bland annat havregryn, pumpakärnor, nötter, linfrön, dinkelflingor.

Tyvärr har jag lite svårt för smaken på kesellan så brukar ha i liiite fun light jordgubb i... Ett litet tips ;)






Operationer


2012-01-26 @ 08:37:16

Värst vad mycket operationer det pågår här i familjen Karlsson/Johanssons hus idag. Har precis avslutat operation ta bort sängkläder och operation tvätta sängkläder.

Snart påbörjas operation klä på barnen och borsta deras tänder, sedan operation försöka plocka ögonbryn för att sedan gå över till operation städ AB.

Grymt härlig dag med andra ord ;)

Godmorgon allihopa






Yeeees


2012-01-25 @ 20:37:30

Wiehoo.
Har fått ett efterlängtat mail om att datorn skickats från weblagret. Då kommer den nog snart :)






PT online dag 17.


2012-01-25 @ 19:46:28

Denna dagen har gått fint den med. Inget sötsug- inget syndat.

Kör på den vanliga frukosten- gröt med kanel och äpple. Till lunch blev det tacosallad. Det var mumsigt! Sedan lite yoghurt och musli till mellanmål. Ikväll har jag smakat på det nybakta brödet med keso på och sedan ätit lite morotsstavar.

Blev en eftermiddagspromenad och sedan ett 25 minuterspass på crosstrainern. Skönt att vara igång med konditionsträningen ordentligt igen! Har ju kännt mig lite hängig sedan förkylningen ännu o har haft lite ont i halsen. Men funkade såå bra :)

Nu blir det en dusch <3






Vad vore väl en bal på slottet?


2012-01-25 @ 15:14:24

Verkar som det inte blir nåt bloggmingel i Göteborg för min del. Tjejen jag skulle gått med/ bott ihop med har fått förhinder. Och jag känner inte direkt för att övernatta nånstans själv och sen att hitta till/från buss - restaurangen och allt... Det är inte lätt för Emelie med noll lokalsinne.

Sedan kostar det ju ändå en slant om man ska åka buss för 500 o sen ha hotellrum för 700:-

Så känner ni någon som vill köpa en biljett till bloggminglet i Göteborg den 25:e februari- säg gärna till.

Mer info om minglet hittar ni http://m.facebook.com/?_rdr#!/home.php?__user=541404817&soft=side-area"> här






Världens bästa uppfinning


2012-01-25 @ 13:13:24

Tackar gudarna för att det finns dammsugare. För det är ju allt annat än rent här hemma när Leila ätit. Hon är just nu inne i en fas där hon ska klara allt själv.

Ni ser ju hur det går ;) dammsugaren är i vilket fall som helst den bästa uppfinningen.






I "brevlådan"


2012-01-25 @ 12:15:13

Idag var vi och hämtade ut ett paket på ica med härliga leksaker från lilla spöket laban shop

Leila hon vart självklart överlycklig när hon såg vad som var i paketet och roffade direkt åt sig långa farbrorn. Riktigt mysig docka som låter när man skakar på den =)

Tack så mkt lilla spöket laban shop för de fina leksakerna =)

 

Ni missar väl inte att ni kan vara med och tävla om någon av dessa leksaker? kika in här

Det är få som är med och tävlar ännu så stor vinstchans är det eftersom det är 3 olika vinster; )

'

 

 






Shopping


2012-01-25 @ 10:01:44

Leila är inte den som är den inte såfort man kommit hem från Ica så är hon i kassarna på direkten och ska hjälpa till att plocka upp. Hon är så redig så ;)






PT online dag 16


2012-01-24 @ 20:01:08
idag har vi då varit inne på dag 16...tänk att det gått så lång tid nu.

Idag blev det gröt till frukost, sedan till lunch kycklingburgare med grovt bröd ikväll blev det dinkelsmörgås med stekt ägg på och lite morotsstavar från igår.

Skulle egentligen tränat lite mage idag på förmiddagen- men lillan somnade ju på sin mamma o det var ju såå mysigt där =)

Nu ikväll blev det iaf en promenad i det friska o kalla vädret. hade lite huvudvärk så vågade inte ge mig på att köra crossen idag heller. Passade på att sola lite solarie efter promenaden- var hur skönt som helst. Känner mig såå blev nu när det är vinter så det är bäst o försöka få lite färg ;)

Nåja..blev lite magövningar för en liten stund sen. Men körde bara ett par rundor av varje övning. Kändes som att klockan var så mkt o sen var jag ju hungrig oxå!

Nu ska jag bara sitta och ta det lugnt o njuta av lugnet som råder i huset. Sambon är iväg och tränar och barnen sover. Om en stund blir det dusch sedan ska jag nog krypa ner i sängen och kika på tv tills jag somnar. Kommer säkert somna tidigt ikväll! Det kan behövas!





Min lilla bebis börjar bli en stor tjej!


2012-01-24 @ 13:28:30
Måste erkänna att det börjar kännas lite smått vemodigt just nu när jag vet att det inte ens är två veckor kvar tills Leilas inskolning börjar. Shit vilken resa det har varit att få vara hemma och försöka ta hand om och fostra två små barn. En helt otrolig sådan- och underbar till max även om det blivit för mkt ibland ;) HElt mysigt att få vara med o se deras första krypsteg, gångsteg och allt sådant ju!

Och att jag sedan ska börja jobba när inskolningen är klar..det är ofattbart det med! Känns skönt på ett sätt att komma ut o träffa folk och tänka på annat än att byta bajsblöjor, plocka undan efter Elliotts bus, o slippa gnället som ofta uppstår.
Men samtidigt vet jag att jag kommer att stå där och längta ihjäl mig tills jag får hämta hjärtegrynen på dagis efter en arbetsdag ju!

min lilla bebis har blivit en stor dagsflicka






Dagens lunch


2012-01-24 @ 12:56:03

Kycklingburgare med grovt bröd, philadelphiaost, sallad och rödlök på. Till detta morotsstavar! Mums!






Myspys


2012-01-24 @ 10:37:47

Det är någon som somnat i mammans knä....

<3






Myspys


2012-01-24 @ 10:35:40

Det är någon som somnat i mammans knä....

<3






Påverkad?


2012-01-24 @ 09:36:19

Sitter med Leila i soffan och gosar. På Tvn är det tvins tv shopping i väntan på unga mödrar.

Det är ju helt otroligt vad man kan bli påverkad av deras reklam för deras produkter. Just nu gör de reklam för aire bra. Är ju nästan så jag går på att den formar och håller upp samt drar in ryggfettet.. Och sedan att banden inte glider ner. Tänk 3 st olika färger för bara 499:-

Men funkar det verkligen?






Men hörrni- tävla nu då ;)


2012-01-23 @ 20:40:58
Jamen hallå kära läsare.. nu har ju jag en tävling igång för er- en som är lite extra spännande o rolig! klart att ni har fantasi nog för å tänka till ett rart litet rim till nån av nedanstående vinster?? ;)

Det är bara o välja vilket du helst vill vinna och rimma på detta... man får givetvis rimma 3 rim på alla 3 olika saker..

erkänn att du blev lite tävlingssugen nu va??

Klicka på bilden ovan eller här för att komma till tävlingsinlägget och lämna ditt bidrag ;)








Namn?


2012-01-23 @ 20:15:01
Det här med namn när man kommenterar är svårt tycker jag.

Känner att skriver jag Emelie- då kan det ju va vilken emelie som helst. Och skriva emlisch vill jag inte..för det är ju bara namnet på bloggen- det är ju inte jag liksom.

Så just nu skriver jag Emelie- mamma till Elliott och Leila.

Men ibland undrar jag om man ska hitta på nåt annat?

kanske skulle skriva:

Emelie- tvåbarsmamma på östgötaslätten.
eller
Emelie- en östgötsk tvåbarnsmamma

Vad tycker ni? eller har ni bättre förslag?






Helstekt fläskytterfilé med ugnsrostad sötpotatis


2012-01-23 @ 20:09:50
Fick förfrågan om recept på maten jag åt till lunch idag..och på begäran så kommer det nu ;)

-1 st fläskytterfilé på ca 800 gram
-lite smör
-Santa Maria allround grillolja
-grillkrydda

-2 st medelstora sötpotatisar
-salt
-svartpeppar
-rapsolja

Putsa filéen och dela på den så det blir två långsmala fileér.Lägg i en påse och häll i grilloljan och gno runt så oljan hamnar överallt på köttet. Låt köttet stå i kylen i 2-3 timmar och dra sig.

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn fileérna runtom i en stekpanna med lite smör i på medelvärme krydda med lite grillkrydda om så önskas.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen i ca 25-30 minuter (ta ut och skär ett snitt i den tjockaste delen för att se att det är klart.)

Medan köttet står i ugnen- passa på att skala sötpotatisen och skiva den i klyftor. lägg det på en långpanna och krydda med salt och peppar samt droppa över lite olja. Använd händerna för att blanda så kryddorna och oljan kommer överallt.

Ta ur köttet ur ugnen när det är färdigt och vira in i folie så det får vila. Höj temperaturen till 200 grader och ställ in sötpotatisen. låt stå inne i ugnen ca 15 minuter. Vänd på sötpotatisen 1-2 gånger under tiden. Skär köttet i skivor.

Servera med sallad på förslagsvis sallad, gurka, paprika, rödlök, morötter. och ev en klick lätt creme fraiche.

Lycka till!



image description






Möörkt..


2012-01-23 @ 16:21:44

Det är riktigt riktigt mörkt i vardagsrummet numera. Var en liten flicka som stod på uplighter lampans fot och höll sig i övre delen som hon brukar göra ibland. Var bara det att idag sprack rören som själva lamporna sitter på och lillan föll pladask i golvet.

Som tur var fick hon inte lampan över sig eftersom foten inte vippade. Men alla hängde ju bara.

Så nu har vi ingen lampa i vardagsrummet- förutom fönsterlampan såklart.

Tomt och mörkt!






Leilattack


2012-01-23 @ 14:02:56

Det är så det heter när lillan är busig och attackerar en.. Haha!

Gud så härligt det är med snö ute- äntligen. Kanske lite pulkaåkning senare? Tänkte ta och försöka träna lite styrka sen (om jag får för barnen) kan va skönt att slippa spara allt till kvällen jämt ju.

Det känns dock lite trist att jag fått lite ont i halsen. Hoppas det inte blir nåt av det!

Nähä, lägga ut bilstolen på blocket it is!






Dagens lunch


2012-01-23 @ 13:53:49

Rostad sötpotatis, helstekt fläskytterfile och sallad






framåtvänt- och en barnstol till salu.


2012-01-22 @ 20:50:07

babytravel_baeltesstol_grand_prix-1187.jpg

Vi har pratat om att skaffa en framåtvänd bilstol till Elliott ett tag nu men vi har inte kommit iväg. Idag blev det iaf av. Vi stannade på babyproffsen i Jönköping för att titta ut en. Det var väldigt utplockat tack vare rean. Fanns inte många olika att välja på. Så det blev denna stol- som faktiskt är babyproffsens egna märke- babytravel. Hade inte en aning om att de gjorde stolar oxå!

 

Så nu kan Elliott åka framåt och har massa plats över till sina fötter =)

 

Någon som är intresserad av att köpa en barnstol förresten? Vi säljer nu Våran Britax Hi-way som vi köpte förra året, tror det var i maj, när Leila behövde en stol. Vi hade ju en röd sedan innan så Leila fick ta den gamla röda och så fick elliott den nya svarta.

Så eftersom den är inköpt -11 så är kanske 1500:- ett rimligt pris.

http://barnvagnsmagasinet.se/1270-thickbox/britax-hi-way-harry-svart.jpg

bara o hojta till om ni är intresserade.






Till mamman..


2012-01-22 @ 20:15:54
HANTEL 2 X 2KG
Idag stannade faktiskt vi på rusta och köpte ett par hantlar till mig som jag ska ha när jag tränar nu till och börja med. Blev 2 kilos nu till att börja med..sedan får jag väl ta och köpa tyngre...hihi! kör på med lite mindre vikter i början nu så jag verkligen orkar med.
69:- kostade dom...som hittat ju!

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/F01%2094470%2075000%2067%201009%206.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]
för övrigt var det denna fina kofta som följde med från h&m igår. Har ju presentkort där sen jag fyllde =)





borta bra men hemma bäst!


2012-01-22 @ 20:01:15
Gud så skönt det är att vara hemma nu ändå när lugnet i huset äntligen råder =) Det var en riktigt ledsen flicka vi hämtade hem idag. Hon var precis ledsen och förtvivlad från det vi kom till mormorn o morfadern tills det att vi kom hem o hade tagit det lugnt ett tag.

Vad härligt det är ändå att ge sig ut på en roadtrip sådär- bara jag och A. Vi hann och se en hel del på nervägen- bland annat en karl som hade stannat med sin bil vid en vägkant för att göra nr 2. Han satt där på huk och höll i papper o allt ;)
Det blev en hel del lyssnande på spotify- vilken underbar uppfinning det är! och sen stannade vi och tog en liten fika med.

Väl i Helsingborg var vi ett par timmar för tidiga för att checka in- men A gick in o frågade om parkering och det visade sig att vårat rum redan var färdigt så. Riktigt mysiga rum var det och vi fick utsikt mot vattnet- även om det var på kortsidan av huset.
Vi bestämde oss i alla fall ganska snart för att bege oss över till Helsingör eftersom terminalen ligger precis bredvid hotellet (vad smidigt). Det tog inte ens tjugo minuter att åka över. Väl i Danmark möttes vi av hård blåst och snöblandat regn som bara den..Vi gick runt och huttrade och strosade i en halvtimma tills vi faktiskt gav upp och åkte hem igen. Alldeles dyblöta hann vi att bli på den lilla stunden, och stelfrusna i ansiktena. Det gick inte att koncentrera sig på att shoppa nåt inte! En platta öl, lite godis och presenter till barnen följde iaf med- men från båten!

Sedan tog vi oss en runta på stan i Helsingborg istället, blev lite käk på subway (första gången) och gudars så gott det var =) Måste testas igen!  Sedan blev det en tur till H&M bland annat där jag hittade en jättesöt blå kofta med vita stjärnor på till mig själv =)
Sedan blev det mest lite strosning och resten av eftermiddagen spenderades med att leta efter Filmstaden kändes det som. tog nog över en timma att hitta.  När vi hittat- ifall vi skulle orka gå på bio på kvällen så gick vi tillbaka till hotellet och vilade oss och förberedde oss inför middagen på Harrys.

På Harrys åt vi båda pepparstek..det var supergott. Och efter det stannade vi i en butik som låg precis över gatan vid hotellet som säljer massa nötter och annat gotti gott och köpte med oss till rummet. Blev en film på tvn istället för på bio- för både mamman och pappan var trötta! 2012.

Måste säga att man sov riktigt gott inatt- även om man vaknade till några gånger så var det lätt att somna om. Vi gick nog inte upp förrän efter 9 tror jag! Jättegod hotellfrukost var det. För min del blev det lite yoghurt med havre, linfrön, solrosfrön i samt en macka med keso och gurka. Underbart! O så det snöade utanför medan vi satt där och bara njöt av att ta de lugnt o äta gott!

Blev lite packning och sådant efter frukosten, sedan begav vi oss hemåt. Stannade i Jönköping på vägen hem för att kika runt lite grann och shoppa lite grejer till mamman och Elliott..mer om det sen ;)

Barnen hade haft det jättemysigt hos mormor och morfar. Elliott hade fått åka pulka med sina mostrar idag bland annat. Elliott hade sovit bra hela natten och Leila hade dessvärre vaknat efter 04 och inte somnat om förrän 06 igen.

Helsingborg by night- från vårat hotellrum


en mama redo för middag på HArrys




utsikt  över Helsingborg från vårat fönster i morse


utsikt ut över vattnet från vårat fönster i morse.


Det här är sånt man måste göra om fler gånger känns det som. Fast kanske när det är vår eller sommar? Man behöver nog allt ta o komma iväg ibland o bara vara. Man glömmer lätt bort varandra mitt i alla blöjbyten, matlagning, städning, jobb och så vidare. Det är så mkt jämt! Men vad man saknar de små liven när man är borta!

Hoppas alla mår fint- hur har eran helg varit?








Mitt lilla projekt


2012-01-20 @ 16:24:04

Attans oxå- lillans byxor sprack i sömmen förut. Eller rättare sagt tråden gick upp :( blir till att dra fram symaskinen ikväll när busarna sover gott för att laga i lite.

Då kanske jag skulle ta tillfället i akt och fortsätta med mitt lilla sypprojekt :)






Blogg.se app problem


2012-01-20 @ 16:03:33
Är det någon mer än jag som har problem med att läsarna inte kan kommentera inläggen man skrivit via appen trots att man klickat "kommenterbar"?





Lite nytt uppe- äntligen :)


2012-01-20 @ 16:01:12

Fick ett litet ryck förut när jag plockade lite. Såg lampan över köksbordet och kände för att ta bort den.

Så nu har den andra lampan som jag köpte på gekås för säkert 2 år sen minst uppe :)

Den får allt sitta där tills man kommer underfund med vad man vill ha istället.

 






En piggare mamma?


2012-01-20 @ 12:12:11
Har ju nyss varit förkyld och var det en veckan innan jag blev det igen dessutom. Anledningen till att jag blev det igen kanske var för att jag hade en infektion i kroppen som inte hade försvunnit riktigt eller nåt.
Sedan har jag dessutom känt mig så trött och seg på sistone.

Så igår införskaffades det D-vitaminer. Här ska det ätas en om dagen för o se om det gör nån skillnad. Många säger ju att de inte varit mottagliga för sjukdomar sedan de började med D-vitaminer.
Sedan vet ju inte jag om det beror på det eller om det bara är slumpen. Det är iaf värt o testa och se tycker jag.

http://www.apoteket.se/_ApoLayouts/img/produkt/thumbs/206897s.jpg






nån som vill sponsra?


2012-01-20 @ 11:56:58
haha.. det här med hemmaträning är inte alltid lätt. Speciellt inte när det kommer till att träna med vikter. Man kan ju ta vad man har hemma. Men det enda jag kommit på har varit PET flaskor fyllda med vatten (1 1/2 liter).
Det värsta är att jag inte är riktigt så stark ännu så jag kan fylla dom helt så de svajar ju emellanåt.. de blir ju ojämt!

Skulle behöva lite hantlar faktiskt.. helst såna där man själv kan lägga på mer vikt om det behövs.. men pengar till det?? hmmmm...

ingen som vill sponsra med ett par till mig- kanske till o med är nån som har några liggandes hemma o dammar?

HANTELSET 10 KG

haha..nävars..men måste nog unna mig o köpa förr eller senare..







Tjohoo


2012-01-20 @ 10:12:53

Yes.. Nu har vi tränat. Blev ett pass på ca 40 min med cardio först och sedan styrka för ben och armar.. Me like :)

Leilan har klängt på mig såfort jag legat på mattan. Men lite extra tyngd är väl bara bra?

Nu ska vi bruttor bara njuta av att det är fredag.






kontraster?


2012-01-20 @ 09:08:04

Hihi imorse hade Leila verkligen värsta fredagsrufset när hon kom upp. Och det är klart så pass hon farit inatt ;)

Nu efter duschen är hon lockig istället..

Snacka om kontraster.






Bitter, sugen?


2012-01-19 @ 20:53:12
sambon sitter här i ena soffan med en skål med ostbågar och ett glas cola. ÄR jag avundssjuk? nääe inte direkt..inte ens bitter!

ÄR inte så förtjust i ostbågar iaf. HAr dessutom klarat mig fiint idag trots att folk fikat runtomkring mig. Igår bakade jag till och med en sockerkaka för att sambon var sugen. 3/4 av familjen Johansson/Karlsson satt vid det runda bordet och åt sockerkaka...men inte jag.

än så länge är jag en fighter iaf...  men på lördag ska jag unna mig lite grann =)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Ostbager.jpg/250px-Ostbager.jpg
näääj tack!





PT online dag 11


2012-01-19 @ 20:22:42
Ny dag nya tag. Idag har vi brudar inte hunnit med nån förmiddagspromenad. Nää, för när vi varit o handlat satte vi ju som sagt igång och städade huset. Skönt när man var färdig- men då va det ju dags för nästa grej på "att göra listan" Då var det ju bara att sätta igång och laga mat tills A kom hem vid kvart i ett.

Så idag har det ätits gröt till frukost,
chili con carne till lunch med råris sallad o gurka
kesella blandat med lite yoghurt och lite mûsli till mellanmål
2 dinkelsmörgåsar med stekt ägg på till kvällen

Ikväll blev det en promenad, sedan körde jag styrkeövningar för magen o ryggen i knappt en halvtimma.

Imorgon får det bli crosstrainer, coreövningar, styrkeövningar för ben och armar..spännande o se om jag hinner allt? Ska försöka köra på crossen när leila sover..om jag hinner ;) sen får jag ta resten på eftermiddagen som jag planerat just nu =)

Om mindre än 40 minuter är det biggest looser igen- ska du titta?





freezing..


2012-01-19 @ 20:04:31
Fy bubblans vad frusen jag är slår ju verkligen aldrig fel när man varit duktig och promenerat o tränat o vill ta sig en välförtjänt dusch. Då finns det knappt nåt varmvatten.. kul o stå och huttra därinne i duschen o försöka få ur balsamet. Så kan det var när sonen suttit och badat i baljan med vattnet på alldeles för läänge =/






Dagens lunch


2012-01-19 @ 15:17:54

Idag blev det chili con carne... Mums






wiehoo..


2012-01-19 @ 13:35:32
Idag hade jag fått nya övningar av Karin på mailen som jag skrivit ut. Can't wait tills jag får träna ikväll..ska bli såå skoj =)






tycker ni att jag gjort mig förtjänt av detta?


2012-01-19 @ 13:32:34
Avslöjade ju förut att jag hade en tjänst att be er om idag...och nu har vi kommit till det tillfället ;)

Har ju sedan tidigare berätta om att jag ska åka till Göteborg och vara med på bloggminglet som sker den 25:e februari och jag ser fram emot det som bara den.

Nu är det så att man har möjligheten att nominera fram bästa mamma- bloggaren hos Sara som är den goa tösen som anordnar detta event.  Ooo jag måste erkänna att det skulle vara lite roligt att få vinna o hamna i rampljuset en liten stund ju =) Att få känna att man är uppskattad är ju aldrig fel =)

MEn sen är ju konkurrensen hård- och ni kanske gillar nån anna blogg bättre? Så tycker ändå det är värt o nämna att ni kan rösta på vilken mamma blogg ni vill :)


Tycker ni att jag gjort mig förtjänt av att få vara med och tävla om att vinna just detta pris? då tycker jag att du ska klicka in här hos Sara och nominera denna bloggen och berätta varför ni gillar bloggen.

Ni som vill vara anonyma kan självklart oxå gå in och rösta. Ni behöver inte säga vilka ni är bara för det inte ;)

OCh ni behöver givetvis inte nominera mig- jag tvingar er absolut inte ;) nominera på den ni gillar bäst =)


kom igen nu..ni har till den 28:e januari på er- heja, heja ;)





Nu kör vi


2012-01-19 @ 10:48:02

Efter att ha tagit en sväng till Apoteket och handlat inför helgen på Ica så är det äntligen dags att städa!

Ska bli skönt att få det gjort :)






Sömtuta AB


2012-01-19 @ 07:41:00

De senaste dagarna har verkligen våran tös varit en riktig sömtuta om mornarna. Vaknat har hon inte gjort förrän halv8-8 på morgonen. Är inte så lustigt eftersom hon varit vaken en del om nätterna,varit sjuk o sen bara sovit en liten nap på dagen.

Det är väl jätteskönt egentligen...men känner mig lite småstressad nu när Elliott går på dagis. Han ska ju va där vid nio liksom. O det är ju alltid så att hon vaknar tidigare på morgonen o vill sova hos oss. Så med andra ord vågar ju inte jag låta henne ligga o sova själv i våra sängar eftersom hon far så pass.

Hoppas nästan att hennes rutiner bara är nåt som håller på just nu.. För detta funkar ju inte sen när mamman börjar jobba o barnen ska gå på dagis! 7 är ju ganska ok tycker jag ;)

På tal om något helt annat;) tänkte be er om en stor tjänst sen.. Bara för att det kan va lite kul :) nyfikna??

Godmorgon kära läsare






PT online dag 10


2012-01-18 @ 20:37:45
Idag har jag lyckats bra med kosten oxå. Till frukost gröt, till middag rester från gårdagen, till mellanmål keso med mûsli i och ikväll dinkelbröd med stekt ägg på.

Träning har det ju inte kunnat bli idag heller. Men idag känner jag mig faktiskt nästan helt återställd. Så träning tomorrow it is =) =)

Har blivit en morgonpromenad med skruttan och sedan en kvällspromenad. Så skönt att gå både morgon och kväll ju =)

Nu ska jag snart lägga mig så man har lite ork imorn med...var ju ingen vidare natt nu inatt och det är ju ingen som vet hur det ser ut nu heller så ;)






löpning- mellanprisklassen..


2012-01-18 @ 20:31:32
Kikade runt lite grann förut och kom in på sportamore.se såg ett ganska vettigt pris på löparskor. De har nämligen just nu mellandagsrea på nike lunarglide. Just nu kan man få ett par för 777:- istället för 1295:-

"Lunarglide+ 3 är en löparsko från Nike av absolut högsta klass! Med den högteknologiska Lunardämpningen, som ursprungligen utvecklades av NASA för att hålla nere vikten på austronaterna i rymden. Skon har, förutom en otroligt mjuk och go sula, ett pronationsstöd på insidan som motverkar att foten skall falla inåt i steget. "

http://www.sportamore.se/static/uploads/products/886059195627_nike_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85.jpg du hittar skorna här

när det sedan kommer till löparbyxor så har ju faktiskt nike ett par snygga som kostar under 300:- o är ritkigt snygga oxå =) Nike filament tight- kostar 299:-

byxorna hittar du här http://www.sportamore.se/static/uploads/products/826216300440_nike_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85.jpg





dinkellimpor- recept


2012-01-18 @ 19:59:35


2 limpor

10 dl dinkelsikt, ljus
25 g jäst
1 tsk socker (för jäsningen)
6 1/2 dl vatten (fingervarmt)
2 tsk salt
1/2 dl olja
2 dl kokta dinkelfrön (jag tog pumpafrön)
11 dl solrosfrön


1 Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2 Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3 Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 minuter i 250 °. Sänk värmen till 200 ° och grädda i ytterligare 20 minuter.


(Riktigt gott bröd som kommer från alltommat.se)

 

 



 






Så skönt =)


2012-01-18 @ 14:00:00
Lillan är verkligen på bättringsvägen nu =)

Igår var hon feberfri- och på morgonen var det inte alls mkt var på ögonfransarna. Idag har hon ingen feber heller, och det var bara liite var i ögonvrån. Snoret rinner fortfarande och spökar för henne om nätterna. Så det har varit en rörig natt inatt med.

får hoppas på att det försvinner snart- gärna till helgen när mormorn ska ha hand om barnen.

Gud såå skönt att det gått åt rätt håll med det oxå =)





En mumsig lunch


2012-01-18 @ 13:10:02

Nämen, vi kör väl en favorit i repris och äter resterna från igår idag då- fast nu kommer det en bild :)






Fransigt


2012-01-18 @ 12:30:00
Jag har på senaste tiden fått upp ögonen för det här med ögonfransar faktiskt. Har alltid varit väldigt anti ögonfransar. Speciellt sedan jag följde ensam mamma söker och såg Hannah. Gud vad jag störde mig på hennes lösögonfransar..de var faktiskt inte ditsatta ordentligt..det såg ut som om de satt löst i ena kanten jämt..

Men nu tycker jag att bara man inte har överdrivet långa och de sitter fast ordentligt så kan det bli riktigt snyggt.
Så i fredags såg jag till och köpa mig mitt första egna par..(har fått låna innan)

Nu återstår bara att lära sig hur man sätter dit ögonfransarna på sig själv för har hittills bara fått hjälp ju =)

http://images.bubbleroom.se/data/product/thumb-300/110_2012.bmp
desa från Ardell är riktigt fina tycker jag =)







Bättre sent än aldrig?


2012-01-18 @ 12:03:36

Nu när Elliott är på dagis och Leila sover några minuter ska jag passa på att ta ner julgardinerna och stryka och sätta upp andra

bättre sent än aldrig va?






den som väntar på nåt gott..


2012-01-18 @ 11:20:00
hon väntar visst alltid för länge...

snälla rara dator...kom nu ;)


http://www.netonnet.se/ItemImages/dator/laptop/skrmstorlek/laptop-15---16-tum/toshiba-satellitec660-1ld(166259)-Large.jpg







det märks..


2012-01-18 @ 10:42:37
Det märks att man bor lite ute i "bushen" när man går förbi skolan och det står fyra stycken epa-traktorer parkerade bredvid varandra på parkeringen.

Vi må bara ha en mataffär- en mataffär som oftast  inte har allt som står på ens shoppinglista. Men man lär sig att anpassa sig efter det...

Det bästa av allt är ändå att vi har fått självplock på vårat lilla systembolag... det ni ;)





PT online dag 9


2012-01-17 @ 21:09:20

Idag har det funkat riktigt bra trots att jag inte kunnat träna. Förkylningen känns mycket bättre. Vaknade upp i kunde andas riktigt bra utan att va något som helst täppt. Och har inte behövt snyta mig ofta heller. Härligt att den verkar försvinna så fort ju.

Idag har det blivit två promenader. På morgonen med vagn o stå bräda (plus 2 barn såklart) och sen ikväll i gott sällskap utan barn!

Jag är inte ett dugg sugen på godis, kakor etc. Det enda jag känner nu är suget efter en semla. De har ju börjat säljas nu.. O tycker man ser dom överallt. Men nej, idag när sonen o sambon fikade o sambon åt en wienersemla så satt jag glatt där bredvid och åt min kesella med musli i.
Har man gett sig f-n på det så går det!

Dagens sötpotatis kommer jag verkligen göra fler gånger! Var såå gott. Och brödet kommer bakas ofta!

Gud vad jag längtar tills jag kan träna igen. Är det lugnt med förkylningen imorn så lär det bli ett pass på crosstrainern på torsdag iaf :)

Over and out :)






budget löpning


2012-01-17 @ 20:32:56
Jag är i full gång och funderar på om jag ska sätta igång och ge mig ut och löpa 1-2 gånger i veckan sedan framöver. Men man måste ju ha löparskor för detta och bra byxor. Och det  känns lite som att när man inte ska löpa mer än så så ska man kanske inte lägga för mkt pengar på det- speciellt inte som mammaledig.. så här är mitt budgetförslag till löpningen =)




http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/large/60-66/60-6664.jpg

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/large/58-97/58-9763_f.jpg



Bagheera löparskor från Ellos, 299:-

Trikåtights från ellos 199:-





Mums


2012-01-17 @ 19:02:15

Nybakt dinkelbröd med keso, kyckling och gurka. Kvällen är räddad. Det var verkligen supergott bröd :€






Färdig :)


2012-01-17 @ 16:47:43

Åå nu har mitt bröd äntligen blivit klart. Mamman har bakat färdigt för ett bra tag framöver förhoppningsvis.

Resultatet blev dessa dinkellimpor. Ska bli mumsigt att äta en skiva till kvällsmaten.

Innan ugn och efter ;)






Galen o tokig mamma


2012-01-17 @ 15:50:53

Åååå jag blir precis tokig på våran son! Vet ni vad ungen nyss hade gjort?? Tagit sönder sin spis. Där på golvet låg det massa skruvar och han stod och slog med själva toppen (alltså delen där plattorna är) mot väggen!

Det är bara massa hyss hela tiden och lyssna- vad är det?? Ska bli sååå skönt. Imorgon när han äntligen får gå till dagis. Då kanske han blir lite lugnare här hemma på eftermiddagen?

Älskar honom såklart över allt annat även om det blir alldeles för mkt vissa dagar! Hoppas denna fas går över snart.

Så är det att vara förälder ;)






Jag är käääär ;)


2012-01-17 @ 13:29:14

Har precis ätit en riktigt god lunch. Blev en sen sådan tack vare att det inte är nåt att slänga ihop i en handvändning.

Idag blev det nämligen chili och citron kyckling med rostade sötpotatisklyftor till. Glömde bort att ta kort såklart. Men mumsigt var det!

sötpotatis varför har jag aldrig ätit det förut? Mums så gott. Jag är kär ;)






I helgen blir det en liten tripp..


2012-01-16 @ 19:26:37
Kommer ni ihåg att jag berättade för er att jag fick en hotellvistelse på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg av A i julklapp?

Nu i helgen som kommer så är det äntligen dags att åka dit. Bara A och jag. Ska bli skönt att komma iväg bara vi två. Hemma hos barnen blir det barnvakt i form av mormor, moster och morfar. Det blir nog jättemysigt för dom med kan jag tänka mig =)

Vi ska försöka komma iväg skapligt- eftersom vi ändå har en bra bit att åka. Man vill ju inte missa att kunna gå runt och kika lite i affärerna medans de fortfarande har öppet ju!

Sedan på kvällen blir det ju antagligen att gå ut och äta en god bit mat, och sedan hoppas jag på att det kanske kan bli lite bio. Var längesen vi var på bio tillsammans nu ju =) Hoppas att det blir mat på Harrys, de som varit och ätit på Harrys i Helsingborg säger att de har så god mat där ju!

Eller är det nån annan i Skånetrakten som kan tipsa om nån bra resturang i Helsingborg?


http://i1.bookcdn.com/data/Photos/LargePhoto2/27/2796/2796709/Elite-Hotel-Marina-Plaza-photos-Hotel.JPEG

 

Guuuud så mysigt det ska bli- så jag längtar =)

 

 






Åker buss


2012-01-16 @ 16:21:29

Hihi.. Barnen åker buss :) frågade Elliott om de åkte tåg... Men nej, vi åker buss mamma.






Då kör vi igen


2012-01-16 @ 14:53:52

Jaha ja, efter att lillan fått spendera förmiddagen utan feber.. Eller jas37,8 grader hade hon i förmiddags så har hon feber igen. 38,3 visade tempen på.

Blir tokig på det här- när ska det få ett slut??
Så mkt var som hon hade i ögonfransarna till hennes båda fina blåa ögon i morse har jag nog aldrig sett :(

Min lilla sjukfia






Gör som pappa Rudolf- Rimma


2012-01-16 @ 13:59:40
Som ni vet så har jag kikat en hel del på Sunes jul under julen..det är ju så himlans bra..och just nyss när jag funderade lite på det här med rim. Så kommer jag ihåg ett som Rudolf skulle hjälpa till o med till Håkans julklapp.

"Det där kan du ha att leka med,
fast det alls inte är en moped,
för det är du för liten för än,
min käre lille vän"



Ett julklappsrim var det där ja ;)


Ni missar väl inte att jag just nu pågår en jätterolig tävling här i min blogg? Där man kan vinna 1 av 3 olika fina vinster från lilla spöket laban shop bara genom att man tänker till och rimmar lite?
visst låter det intressant? Kika här





Förvånad?


2012-01-16 @ 13:43:54

 

såhär förvånad såg jag ut på bild i fredagskväll..senare under kvällens gång vart jag ännu mer förvånad än så- speciellt när det inte var så roligt som vi trodde det skulle bli. Och i början av lördagsmorgonen blev jag chockad... Nåja, skönt att det gick så bra som det gjorde i slutändan!

 

Vad tycker ni? ska jag ha denna bilden och lägga upp varje gång det händer nåt som förvånar mig i fortsättningen- och berätta vad det är?






Virrig mamma?


2012-01-16 @ 13:26:17
Haha..fy på mig vad virrig jag är och att jag inte upptäckt nåt..

fick nämligen denna kommentaren från Sandra i helgen

Hej!
Liten fråga bara:
Är inte Leila född i december 2010?
(Din header står november nämligen)

Och jaa, visst är hon född i december 2010.. hur kan jag ha missat detta stora fel??

//Virrmamman nr 1





Dagens lunch


2012-01-16 @ 12:41:45

Dagens lunch blir en rotfruktspytt med ägg till. Skulle varit nötfärs i men jag hade lite fläskfilébitar kvar så tog i dom






Ett evigt pusslande


2012-01-16 @ 11:51:56

Det här med maten känns som ett evigt pusslande. Har denna veckan fått så många goda receptförslag... Men finns det man ska ha i maten hemma i butiken?nää alltid är det nåt som fattas.

Istället blir det att tänka om helt. Ingen färsk hel kyckling fanns, o dinkelfrön till det där mumsiga brödet fanns inte heller=/ jaja- får trolla ihop nåt snarlikt!

O att handla när elliott är med. Det går inte längre. Orkar inte springa runt o jaga honom i hela butiken. Ungen lyssnar ju inte för fem öre!!! Gaaah!

Tur att vi inte behöver handla på ett par dagar nu.

Ja vet.. Negativa o sura Emelie






Vilken go busunge


2012-01-16 @ 09:53:49

Skulle torka av en dvd film med massa fingeravtryck o kladd på förut. Så jag drog upp tröjan o började torka med den.

"vilken fin mage du har mamma" var det någon som sa då. Jag vet att det inte stämmer men det var ju ändå riktigt rart sagt <3






Älskade barn <3


2012-01-15 @ 21:24:36

Såhär mysigt hade barnen det för några dagar sen.. Älskade barn <3






Säg det som varar.


2012-01-15 @ 19:09:40

Lillan hade såklart feber igen nu ikväll :( stackars liten!

Det märks att det tar hårt på henne att vara sjuk- hon brukar ju inte vara den som säger nej till mat. Men nu vill hon knappt äta nåt alls ju :( tur att hon har och ta av i alla fall!

Kan ju säga att PT online dag 7 inte gått så bra idag. Åt en pizza mitt på dagen! Fy på mig. Det är tack vare förkylningen det. Annars hade jag beställt en sallad och tränat på crosstrainern idag ju!

Men imorn kör vi på som vanligt. Får väl dock byta ut konditionsträningen med promenader.

Önskar er alla en fortsatt trevlig söndagskväll!






Not again..


2012-01-15 @ 13:02:28

Då har mamman blivit smittad av barnens förkylningar. En vecka fick jag gå fri- nu är det dags igen.

Lillan är nu feberfri men snoret är tjockt o rinner som den och i morse kunde hon inte öppna ena ögat kraken. Det var alldeles igenkorkat med var :(






PT online dag 6


2012-01-14 @ 21:53:56

Ännu en dag med denna härliga tjänst :)

Idag har det varit lite lugnt här. Var ju rätt seg imorse med tanke på att man inte somnade förrän 3 typ.

Frukost blev musli med yoghurt
Lunch blev toast på rasker med kyckling, paprika, purjolök o lite philadelfia ost i. Sallad o keso till det.
Ikväll blev det fläskfilé med ugnsstekta morots och palsternacks stavar och potatisskivor.

Fuskade lite med en kaka på mormors 90 årskalas. Men det var ju typ en av 5 sorter, o få skippade jag ju tårtan oxå :)

Har styrketränat övningarna jag inte hann igår idag och gått en promenad.

Imorn blir det nya tuffare tag igen :) can't Wait :)

O det är så härligt att man har duktig hjälp som säger vad man kan träna o inte bör träna, och som tipsar hur man styrketränar hemma när man
Inte har egna styrketräningsredskap. Och framförallt tipsar om vettiga mellanmål/frukostar att äta. För det har jag alltid varit värdelös på.


Tack Karin för all pepp :)






Kvällens mat


2012-01-14 @ 18:31:11

Ikväll har sambon lagat mat :)






Hipp hipp hurra


2012-01-14 @ 12:17:47

Måste ju slå ett slag för min mormor som fyller hela nittio år idag!! Grattis grattis!

I eftermiddag blir det kalas :)






Fast i tranås


2012-01-14 @ 01:27:53

Shit, våran chaufför som skulle hämtat oss för en stund sen har varit med om en olycka/ krock med ett träd som låg på vägen. Han sa iaf att han klarat sig ok men att bilen var tvungen att bärgas.

Stackarn! Känner mig ju jättehemsk. Hoppas allt är bra med honom. Vi har fått tag på annan skjuts nu- men det dröjer. Inte lätt en fredagskväll!

Parkhallen var för övrigt skit. Bara en massa par som dansade med varandra och gnussade mest hela tiden. Så himla ute att gnussa 2012 känns det som !

Jaja, denna kväll lör väl gå till minnet dom en av de tristaste iaf!

Tack och godnatt!






Två pinglor


2012-01-13 @ 21:23:54

Två av alla underbara människor <3 om en stund kommer skjutsen.. Hoppas på mkt folk- speciellt yngre än 35 ;) vore ju kul :)






PT online dag 5


2012-01-13 @ 18:19:00
Fredag idag vilket innebär att jag idag varit inne på min 5:e dag av PT-online.

Till frukost blev det youghurt med hemmagjord müsli i och ett knäcke med keso på.
Till lunch blev det en kycklingsallad med jordnötter, sallad, paprika, tomat, gurka, rödlök.
Till melllanmål nu i eftermiddags blev det lite kesella blandat med några tinade jordgubbar och 25 g müsli i. Det var supergott!

Ikväll blir det tacos hos E- vi ska ju nämligen ut sen. Det är ju Wahlströms och Casanovas i parkhallen ikväll. Hoppas på att det blir skoj =)

Så med andra ord kommer jag att unna mig lite alkohol ikväll. Men som min PT Karin håller med om; man måste unna sig själv nåt nån gång i veckan. Annars blir det tråkigt att hålla på i längden.







Inte lätt o hinna med


2012-01-13 @ 15:26:18

Det här med o träna mitt på dagen funkar inte alls ju. När lillan sov förut hann jag bara göra hälften av alla styrkeövningarna innan hon vaknade igen. O inte fick jag va ifred för elliott heller han skulle bara lägga sig i o försöka sno saker för mig, busen ;)

Och vet ni vad? Jag går visst fortfarande kvar i träningskläderna med nån tanke om att kanske är de duktiga o tillåter mig göra det sista sen. Men det sen har inte inträffat ännu.

Får väl vänta tills sambon kommit hem med att ta av dom kläderna så jag kan duscha lite oxå. För det är oxå en sån grej som är svår o göra med dessa små goungar hemma :)






Fulla nallar- kvällens partytrick?


2012-01-13 @ 14:47:39

Ikväll kanske man skulle satsa på lite fulla nallar på förfesten?

Så enkelt som att man blandar sprit och haribos gelénallar i en skål. Godiset ska ligga ca 2 cm under ytan och sedan lägger man på ett lock över det eller en tallrik. Tyvärr ska det stå i kylen några dagar så hinns ju inte med idag ;)

läs mer här






Ny laptop.


2012-01-13 @ 13:18:00
Sådär då har jag klickat hem en ny laptop. Ska bli skönt o slippa o svära o vara förbannad på att behöva vinkla skärmen hela tiden för att kunna se nåt.

Det blev denna dator:

http://www.netonnet.se/ItemImages/dator/laptop/skrmstorlek/laptop-15---16-tum/toshiba-satellitec660-1ld(166259)-Large.jpg

en toshiba satellite. Den var riktigt prisvärd och kommer passa mig perfekt eftersom jag inte är ute efter mer än att kunna kolla på bilder på den och självklart kunna vara ute och surfa.

Köpt hos netonnet.se






Läget just nu...


2012-01-13 @ 12:00:00
Två förkylda barn med rinnande ögon, En febrig liten gnällig Leila. Blir ju inte bättre av att storebrodern bara hittar på hyss. Denna mamman har att göra idag kan jag ju säga!

Det ligger leksaker precis överallt här i huset och jag får krupp på det.. har bett sonen att plocka upp allt en miljon gåner- men neeej "mamma du hjälpa mig" säger han bara och struntar i det och hämtar fler leksaker istället. Blir tokig!!

Funderar på att testa o lägga Leila i hennes säng sen när hon ska sova istället för ute i vagnen. Hon kanske sover godare då? Eller oxå vägrar hon o sova..hmmm..värt o testa iaf!

Träna- är det värt att ens tänka på det idag? får väl smyga in lite övningar då och då när barnen låter mig få vara nån minut... ;)

Ikväll ska jag ut på raj raj, Blir parkhallen i tranås.. bugga lite kanske?






Emelie rimmar


2012-01-13 @ 11:11:07
http://www.spoketlaban.com/images/3417/240x320/slott.jpg

Vem bor i huset månntro?
Nån som buar har skaffat ett bo.
måne, stjärna eller spöke som kloss,
tryck genom hålen så åker de ner förstås.
Öppna porten och dom kommer ut,
undrar vem som först ropar titt ut?


Kan ju inte påstå att jag är nån dutkig rimmare direkt-
men försöka går ju alltid =)

Ni har väl inte missat att ni kan vara med och rimma och vinna 1 av 3 olika vinster från lilla spöket laban shop? Riktigt roligt tävling. Alla kan rimma..det är ju bara att försöka ;)

tävlingen hittar du här








PT online dag 4.


2012-01-12 @ 21:42:15

Fjärde dagen gjord nu :)

Känns riktigt bra faktiskt. Inte känt ett enda sötsug. Åt gårdagens rester till lunch, mellanmål knäcke med keso och ikväll en god sallad.

Det här med o träna är inte lätt när man har två barn hemma- o inte när den minsta är febrig och gnällig o mammig. Elliott har bara gjort massa hyss- speciellt när Leila skulle sövas.
När Leila sov skulle jag träna- men hon vaknade efter 20 minuter o vägrade somna om. 12 minuters träning blev det ...weey!

Nu ikväll efter att ha varit iväg o fixat kort till körkortet fick det bli ett kort pass till på crosstrainern.

Hoppas imorn blir en ruggigt bra dag oxå :)






Mums


2012-01-12 @ 19:29:04

Nu har vi ätit en god sallad på majoren. Har varit och tagit kort till körkortet :)

MÅSTE träna när jag kommer hem sen.. Fick bara träna 12 minuter innan lillan vaknade från sin nap mitt på dagen :(

Blir i säng sent med andra ord. Hade behövt däcka direkt när jag kommit hem efter två kaosnätter utan sömn. Men ska man göra't ordentligt så ska man väl?






Tjohoo


2012-01-12 @ 11:19:33

Nu är syskonvagnen såld.. Hur skönt känns inte det? 3000:- fick bi för den. Och hon som köpte den var riktigt impad över att den knappt såg använd ut.






Dubbelt crap.


2012-01-12 @ 09:37:03

Tyckte Leila kändes varm förut. 38,8 i feber. Förstår om hon har bökat o stökat inatt då, kraken.

Hon har blivit förkyld- så antingen är det de eller så är det tänderna som spökar.

Mkt sjukdomsprat vare här ;)






Crap oxå..


2012-01-12 @ 08:32:43

Blev Inge dagis för Elliotts del idag heller visade det sig nyss. Han är ju förkyld o sen är ögonen lite glansiga i vätskigare än vanligt. Såna ögon är inte välkomna på dagis ju!

O jag som hade planerat med att hinna massor. Skulle ju städa o sen träna när Leilan tog sin nap.
Det lär ju inte storbusen tillåta. Men Men får väl testa iaf ;)

Stackars Elliott som såg fram emot att få gå idag! Vi får hålla tummarna för imorn! För ju längre tid han är därifrån desto mer klättrar han på väggarna och desto mer hyss gör han!






Nu börjar det


2012-01-11 @ 21:03:05

Nu är det äntligen dags för biggest looser Sverige :)






Håller ni tummarna?


2012-01-11 @ 20:00:42

Imorgon förmiddag kommer det en och köper våran babytravel syskonvagn. Håller ni tummarna för att den verkligen följer med köparen hem nu då? För jag är envis- det är prutat o klart ;)






Dagens lunch


2012-01-11 @ 13:45:40

Idag blev det nötfärsbiffar med paprika och lök i, bulgur, morötter och lite sallad. Helt klart den godaste lunchen hittills :)






En hjälpsam liten dam


2012-01-11 @ 13:12:35

Leila är iaf en hjälpsam liten dam när det gäller att plocka upp leksaker.
Elliott hällde givetvis ut hela sin låda med lego på hela köksgolvet. Försökte få honom att plocka upp o tjatade hur länge som helst. Men inget funkade!

Till slut, efter att ha snubblat på det ett par gånger så tröttnade jag och böjde mig ner på mina knän (som för övrigt har träningsvärk from hell) o började plocka upp själv. Då kom Leila och hjälpte till :)

Duktig flicka :)






En salig röra


2012-01-11 @ 08:20:41

Det känns verkligen att denna natt varit riktigt rörig- det är ett som är säkert.

Elliott har varit vaken än sisådär en miljon gånger. Han har nämligen blivit förkyld så han har varit täppt. Och inget nässpray skulle han ha heller och följa med in till mammas säng skulle han inte. Ligga kvar här sa han bara.

När han väl gav med sig runt tvåtiden o ville sova hos mamma så var han så varm. Kände på hans fötter och dom var glödheta. Det är det första tecknet på att han har feber när han väl har det. Så i med lite Alvedon så somnade han efter en stund.

Han har nog ingen feber nu- men han får stanna hemma från dagis idag ändå, han har ju sovit så dåligt.

Så idag blir det bara massa mys o gos och så får vi hoppas att febern håller sig borta.

Ska se om jag får byta sängkläder o kanske damma lite för barna sen idag.

Godmorgon






Längtar lite till imorn kväll


2012-01-10 @ 20:37:33
Ååå.. imorn kväll ska det bli lite spännande faktikiskt. För imorn drar ju en ny säsong av Biggest Looser Sverige igång.

Förra gången kollade jag inte alls mkt och var inte intresserad. Men nu när jag själv håller på o försöker gå ner lite i vikt så är det skoj o se. Sedan är ju Olga Rönnberg coach. Och hennes blogg har jag läst ett bra tag. Så det ska bli riktigt kul för det oxå! Skoj o se henne på "tvn" istället ju!

Har smågluttat lite på det som går nu på femman nu om kvällarna ...det är ju helt otroligt att folk som typ väger 120-130 kilo lyckas gå ner ända till 70 strecket och mindre när programmet nästan är slut... amazing ju. Vad de är duktiga!


glöm nu inte att titta på tv4 imorn- kl 21.00
och redan i övermorn- på torsdag visar de andra avsnittet kl 21.00





Dag 2 PT-online


2012-01-10 @ 20:23:31
Idag har det gått jättebra oxå. Har känt mig riktigt motiverad.
Till frukosten blev det gröt med äpple och kanel, sedan till lunch blev det korvgryta med paprika, lök och bönor i, ikväll blev det en toast med philadelfiaost, kyckling, paprika i och till det en sallad.

HAde lite problem med att äta mellanmålet idag- det var nämligen kesella och det är jag inte så förtjust i. Men jag fuskade lite och hade i en liten dutt fun light i. Och då gick det sååå himla bra att äta ju =)

På förmiddagen var vi ute och gick en promenad, Leila i vagnen, elliott drogs bakom i sin snowracer. Där kan man tala om styrketräning iaf ;) Sen i eftermiddag blev det en promenad till och nu ikväll har jag gjort massa övningar!
Känner dock nu att jag har väldans träningsvärk i benen..kunde knappt böja mig ner och lägga i mer ved i kaminen nyss..oops!

Känns riktigt skönt att avsluta denna kväll med att må såhär bra som jag gör just nu. Är nöjd över mig själv- att jag klarat dessa två första dagar riktigt bra. Och vilken härlig vägledare man har i sin PT. Så bra att kunna bolla och fråga henne sånt man undrar över. OCh så bra o få massa tips =) tack Karin





Syskonkärlek?


2012-01-10 @ 13:31:35
Herre min tid vad barnen var osams nyss då. Eller barnen och barnen..Elliott rättare sagt.

Elliott hade hittat en papperskasse i ett skåp här hemma o plockat i så mkt leksaker han bara hittade. Sedan gick han runt o sa att han hade varit på ICA och handlat gullen. Var bara det att sen vippade kassen och allt åkte ur. Vart en enda hög på golvet med en miljon leksaker. Han vart förtvivlad och ännu mer förtvivlad blev han när lillasyster kom, han skrek högt; "mamma mamma Leila kommer, hon får inte"

Mamman sade åt honom att han fick gå och hämta en låda på sitt rum och lägga alla leksakerna däri istället. Han kom tillbaka med en låda o plockade i- o sen kom ju en glad lillasyster som bara ville vara med och leka lite..med sin storebror som hon ser upp till och tog tag i ena kanten av låda.
Nääää, det var alls inte bra det inte. Han skrek o gormade o var precis förstörd. Hon fick minsann inte vara med. 

Sade till honom att han kunde putta in lådan och leka på sitt rum. Han fick stänga dörren om han ville- meen då kom ju leila igen o sura miner blev det åter. Till sist stängde han in sig i hennes rum med lådan...o herregud vad det var nån liten tösabit som blev ledsen då!

Ojojoj, denna syskonkärlek ;)





Lunch


2012-01-10 @ 13:06:53

Dagens lunch. Korvgryta med bönor i. Funkade faktiskt att äta. Bönor smakar egentligen inget ju.. Det är mest konsistensen när man tuggar som jag inte gillar. Ni vet- det där gryniga






Snacka om...


2012-01-10 @ 08:58:21

Haha snacka om att denna morsa är otränad alltså. För fy böveln vad ont jag har i vissa muskler i dag. Speciellt i armarna o magen ;)

Men det är ju ett tecken på att det gör nån skillnad i alla fall.
Snart ska jag tvinga med mig barnen ut på promenad.Leila i vagnen o elliott får jag väl dra bakom på hans snowracer misstänker jag.

Vi hörs senare!

glöm inte att vara med o rimma nu






Livet


2012-01-09 @ 21:45:47





Dag 1.


2012-01-09 @ 21:11:39
Då var dag 1 snart avklarad. Tycker det har gått riktigt bra idag jag.

Till frukost blev det gröt, till lunch blev det kyckling med pasta o grönsaker,
Var och handlade ikväll så fick dock bli en klämd rasker med mager ost och kyckling/paprika i.

Träningen har fungerat jättebra. I morse blev det en promenad med kidzen på 50 minuter. Senare i eftemriddags var jag ute med kidzen igen eftersom Elliott ville åka pulka. Så det blev att putta vagnen med en tung leila framför mig samtidigt som jag drog på en tung snowracer med elliott på. Det var motion som hette duga i alla uppförsbackar det ;)

Sen ikväll har jag gått igenom alla övningar jag fått på papper- tar ganska lång tid i början ju när man måste läsa sig till hur man ska göra med vissa övningar. Och sen blev det 20 minuter på crosstrainern efter det.

Det här kan nog bli riktigt bra tror o hoppas jag =) Måste ju klara det och slita som ett djur nu när jag fått hjälp och allt. Pinsamt annars!

Jag har ju nämligen skaffat hjälp av en jätteduktig online- PT. Karin Baronowsky heter hon och driver mami mami. Träning och hälsa för gravida och mammor.







Det här med att spela online.


2012-01-09 @ 20:38:49
Det här med poker har jag alltid tyckt varit lite svårt. 5-poker har jag alltid klarat av.. men alla dessa andra varianter som finns nu är ju helt otroligt! Och sen det här med att spela poker online- ojojoj...det är nog inte min grej riktigt!

Har testat att spela lite poker på spelmaskiner när jag åkt på kryssning, men att spela online..det har jag inte gett mig på. Fast skulle jag ge mig på det så finns det ju iaf riktigt bra sidor som håller en informerad om vilka sidor det finns, som jag nämnt tidigare.

Och nu har jag faktiskt hittat en riktigt bra ställe för dom som är sugna på att spela poker online som jämför pokerrum, som lär en hur man spelar poker, var man får bäst bonus. Nu tänker jag inte på mig själv-utan mest ni andra som fastnat för poker/ eller är nyfikna på att testa!


http://1.bp.blogspot.com/_R82B80oQcsk/TJK3lOkkKpI/AAAAAAAACYg/gTP9heW2kyc/s400/cards-01.jpg
Själv är jag mer fast i shoppingträsket tror jag ;)





Ny rolig tävling; rimma och vinn fina priser från lilla spöket laban shop


2012-01-09 @ 20:16:26
Då har jag återigen fått äran att ha en tävling i samarbete med härliga lilla spöket laban shop som säljer alla möjliga spöketlaban prylar för barn, hemmet och vuxna.

Denna gången blir det en extra rolig tävling om ni frågar mig =)




"jag är med i en rimtävling hos Emelie- mamma till Elliott och Leila där man kan vinna någon av dessa 3 saker från lilla spöket laban shop ,tävla här du också"

du tävlar om någon av följade vinster:

- En sagobok "Laban tältar" med figur (läs mer om det här) denna bok är en samlingsbok och det finns många fler att köpa i webshopen.

- Ett pussel med spöket laban och hans vänner (läs mer om det  här)

- En lilla farbrorn docka ( läs mer om den här)


Alla kan vara med och tävla:

1 chans: Skriv ett rim i en kommentar på nån av ovanstående saker som man för övrigt tävlar om. Man får rimma på alla 3 sakerna- men man har bara chansen att vinna en av vinsterna.


2 chanser:
Kopiera bild och text och tipsa om tävlingen i din blogg eller på facebook. lämna länken till bloggadressen i kommentaren ovan, eller ditt facebook namn så jag kan kolla att du länkat.


Bästa rim för respektive sak vinner (men som sagt 3 saker- 3 olika vinnare) är det så att det är flera som är bäst så kan länkningen vara det som avgör.

Tävlingen håller på i 3 veckor och  avslutas 30:e januari kl 18.00


Ni missar väl inte att lilla spöket laban shop även finns på facebook där de titt som tätt håller i fler tävlingar?






Ikväll kommer en rolig överraskning


2012-01-09 @ 16:05:23

Ikväll kommer det upp ett riktigt roligt inlägg som jag hoppas många av er kommer ta er an o göra ;)

Mer än så säger jag inte ;)






Dagens lunch


2012-01-09 @ 16:01:32

Såhär såg dagens lunch ut. Tallrikarna är såå stora så blev givetvis knölmätt o orkade inte äta upp allt ;)






Walking in a winter wounderland


2012-01-09 @ 09:19:23

Vi trotsar -7 grader o är ute på promenad i snön. Härligt friskt. För en gångs skull tog vi syskon vagnen. Funkar bra en dag som denna






Bridget


2012-01-08 @ 21:50:07
Bridget Jones alltså hon är bara för rolig och go. Vet inte hur mPnga gånger jag sett båda filmerna- men de är lika bra fortfarande.

läste nånstans att en tredje film är på gång. me like a LOT





Är ni nåt nyfikna;)


2012-01-08 @ 21:12:37
Ja hur är det nu egentligen? är det nån som är nyfiken på o veta vad jag kommer syssla med ett tag nu framöver??





En dag i snön


2012-01-08 @ 21:04:37

 

Idag har vi varit ute och åkt pulka/snowracer. Så himlans härligt det är att det ÄNTLIGEN kommit lite snö här nu. Och läste nyss att det ska komma mer imorgon- det gillas. Både av Elliott och mig. Tycker det lyser upp så mkt med lite snö- blir genast mkt ljusare när det skymmer på. Sen blir det så skönt i luften när det är ett par minusgrader ute oxå ju =)

Leila har för övrigt åkt pulka själv och gått själv i snön för första gången idag..det ni ;) Hon har varit livrädd för att gå själv ute i sina vinterstövlar annars!

avslutar med en fin bild på himlen när det började skymma på

 

har ni fått nån snö ännu?

 






Hur kan man göra detta?


2012-01-06 @ 23:13:40

Ni anar inte hur dåligt jag mådde- hur många tårar jag fällde när jag läste denna artikeln.

stackars små pojkar säger jag bara. Att den de höll mest kär o litade mest på i hela världen kunde göra nåt så grymt mot sina egna barn är helt otroligt. Två försvarslösa barn som hon själv fött o fostrat upp.

Så hemskt så jag finner inga ord. Att bara höra/läsa om barn som farit/far illa får mig att frysa till is! Barn är ju
små oskyldiga liv, försvarslösa och deras liv har just börjat. Det är ju meningen att de ska leeva länge till- det är ju barnen som är framtiden.

Mina barn är verkligen mitt allt!!Bara tanken på att inte få ha mina barn hos mig varje dag gör mig tårögd och ängslig, och tanken på att nåt hemskt skulle hända dom gör mig förtvivlad.

Hoppas de två barnen hamnat på en bättre plats nu- ovetandes om det hemska deras mamma utsatte dom för deras sista minuter i livet.
R.I.P






Dags o skaffa ny?


2012-01-06 @ 20:33:17
Håller på o bli galen på datorn nu alltså- skärmen bara krånglar..den blir helvit både nu och då. IBland får man sitta o hålla i skärmen för man ska se nåt överhuvudtaget!

Och nu är batteritiden mindre än 1 1/2 timma.. man hinner ju inte alltid få de man tänkt göra klart direkt. För när det är 20 minuter kvar typ så börjar ju varningarna komma upp om att batteriet snart är slut o sen stängs datorn av. O har man laddaren i så är skärmen vit konstant. Spelar ingen roll om man håller i skärmen eller inte..

så jaaa.. måste väl införskaffa en ny. Pengar man kanske inte har just nu.. men måste man så måste man ;)
Tänker ju inte direkt köpa en asdyr..får bli mellanvarianten tror jag.

Vad har ni för laptop?





Behöver er hjälp


2012-01-06 @ 20:23:27
Håller på o göra en ny bloggdesign- tanken är att julen ska städas bort här i bloggen oxå ju ;)

Meen nu har jag fastnat lite när det gäller färgval- för i vilka färger ska det gå? först tänkte jag grått, sedan tänkte jag ljusgult, sedan lila.. gudars så svårt det är. Eller ska jag köra på säkra kort och välja rött?? fast kanske ha nån annan färg på bakgrunden?

vad tycker ni??





Lila till en liten pojke?


2012-01-05 @ 20:38:16

Mamman i huset gjorde en liten tabbe när hon skulle hämta ut en vinst hos Madelen i form av en tavla från min bebisbok.

Det fanns nämligen tre olika färgval på namntavlan med trä. Jag trodde den ena var blå. Så jag tänkte att blått blir bra till barnens kusin i doppresent.

Men när de kom hem häromdagen så visade det sig att färgen var lila och inte alls blå.... Ooops säger jag bara.

Hur gör jag nu då? Kan man ge en lila tavla till en pojke? Vad tycker ni?

Photobucket Pictures, Images and Photos





Vilken stor tjej vi har


2012-01-05 @ 13:04:45
När vi hade varit o lämnat Elliott på dagis i morse bar det av till BVC för ettårskontrollen. Där fick mamman sig en smärre chock!

Man kan ju verkligen säga att jag förstår varför jag har ganska ont i höger armen varje dag.. För vet ni vad?
Idag vägde Leila hela 11890 gram och var hela 80 cm lång. Det är verkligen en stor flicka det!

På 2 1/2 månad har hon gått upp strax över ett kilo och vuxit 5 cm. Det ni ;)
Är dock lite tveksam till det här med längden.. vet inte om huvudet verkligen var ända upp i kanten.

Sen var det ju dags för ettårssprutorna med. Den första gick jättebra, det var värre med den sista- som det alltid är med dom. hon tjöt som bara den! Nu hoppas vi på att det inte blir några biverkningar bara

Min lilla stora tjockisbulle är det allt =)









Banbytravel syskonvagn till salu


2012-01-05 @ 07:40:52

Nu har jag lagt ut syskonvagnen på blocket.

Annonsen hittar ni här om nån är intresserad ;)






Skit oxå!


2012-01-05 @ 07:36:15

Jahopp då vaknar man upp o är förkyld igen. Sovit som en kratta inatt. Det har värkt i mina ben o sen var lillan vaken mellan 4-6 oxå! Sen det här med o springa o snyta sig... Gaah!

Jag ska inte gnälla så jag vet- för en förkylning går o leva med. Men det är trist när man inte kan träna ju. Och att det kom igen!

Nåja- idag är det som en fredag.. Mysigt :)

godmorgon allihopa






Långhårigt


2012-01-04 @ 20:36:14

Leilas hår växer så det knakar- framförallt luggen. Snart ser hon inte längre. Men ajabaja; här ska inget klippas på hennes hår.. Det ska få bli låångt, hihi!

Nu får det bli tofs eller hårspänne i luggen ett tag framöver tror jag ;)






Ett stort torn


2012-01-04 @ 15:43:45

Igårkväll höll elliott på att bygga ett torn av sitt lego. Titta pappa sa han; sen va pappa A självklart tvungen att säga att han kunde bygga högre. Ända upp till taket blev det till slut.

Så imorse när Vi stressade som mest- eller jaa när mamman stressade som mest så skulle han envist bygga ett högt torn igen. "ända upp till taket mamma" sa han.
Men sp högt hann det aldrig att bli- frukosten skulle ju ätas o sen var det dagistajm.

Det är så kul att se att han fått upp ögonen för lego. Både A o jag tycker att det är rätt mysigt o skoj att vara med och bygga :)






En stök-mamma


2012-01-04 @ 13:22:34

Idag har jag hållt på o stökat lite här hemma. I helgen togs julgranen o alla prydnadstomtar o sånt pynt bort.

Idag har jag dammat överallt och tagit bort alla stjärnor i fönstrena o satt upp de vanliga fönsterlamporna istället. Känns skönt o passa på o ta bort det nu när man ändå har lite tid över. Skönt att ha dammat oxå- då blir det en sak mindre o tänka på imorgon när man ska städa huset :)

Julgardinerna hänger fortfarande kvar. Men de åker nog ner ikväll eller imorgon förmiddag ;)

Har ni tagit bort allt julpynt ännu?






Klätterapa


2012-01-03 @ 13:59:29

Det är nån här hemma som bara ska klättra o fara runt som bara den numera. Livsfarligt om man själv sitter i soffan för då ska hon klättra upp o sen slänger hon sig bara rätt ut! Usch- man har hjärtat i halsgropen konstant

Och slåss det kan hon. Ho älskar attslå sin mamma. Speciellt om hon har en leksak i näven. skrika det kan hon med för den delen ;)

lilla busfia ;)






En förbannad mamma.


2012-01-03 @ 12:41:23
Usch igår förvandlades jag till en sån där irriterad och förbannad morsa en liten stund. Gillade det inte! Men ibland brister det ju bara!

Vi hade varit på ica och skulle köpa blöjor (hade varit dagen innan o då var de såklart slut i strl 6) och nu när vi kom in framför grindarna på ica med syskonvagnen så hade de ställt en stor kylmonter som de skulle ta ut precis mitt i gången. Det var knappt så nån kom förbi- de som gick emellan fick gå på sidan för att komma emellan.

Och där stod jag med en syskonvagn som definitivt inte skulle kunna komma förbi och väntade på att de skulle dra undan den (för den hade hjul) och släppa fram oss. De såg att vi stod där o väntade- men inte släppte de förbi oss inte..brydde sig inte ett skvatt! Till slut gav jag upp och vände o gick hem igen. Det var ju dags att gå hem o laga lunch så jag hade inte tid o stå där hela förmiddagen! morr!

På vägen hem går vi förbi lekparken
när vi har typ 20 meter kvar till den så ser jag att det står ett par småpojkar på kanske 10 år inne på lekparken och kastar smällare rätt ut i vägen. Jag tänker lite för mig själv att - nää..sådär kan man väl inte göra. Tänk om de gör sig illa? vad är det för föräldrar som låter sina barn få smälla smällare utan nån vuxen i närheten? Sen när vi börjar närma oss så kastar de ut en smällare precis framför oss.. Då blev jag galen!!!

Sa åt dom att de kunde kasta åt nåt annat håll än där folk kommer och går, och att man faktiskt inte får kasta smällare utan föräldrar i närheten. Att man inte ens får köpa smällare själv när man är så liten! De bara tittar på mig och tycker att jag är en idiot.
Tänk om smällaren hade hamnat på nån av mina barn o smällt av?? De såg ju att vi kom och gick! Skitungar rent ut sagt!

VAd är det för sorts föräldrar som förser sina barn med smällare? Man får faktiskt inte köpa ut smällare till minderåriga. Det är olagligt och helt rätt! för tänk om det händer nåt? det är så lätt att en olycka händer. Kommer aldrig i hela mitt liv köpa smällare till mina barn har läst och hört så mkt om olyckor som hänt!

Nåja- det var igår. Idag är det en ny dag..och idag har jag inte hittat nåt att störa mig på ;)

Vad tycker ni om barn o smällare? ska de få skjuta?





Race


2012-01-03 @ 10:52:51

Barnen körde lite race nedfrysa bobbycars nyss. Tycker det är roligt att de börjat leka lite med varann.

Annars blir det inte så många knop gjorda här hemmavid idag då jag har värsta huvudvärken som inget verkar vilja bita på. Hoppas den försvinner under dagens gång.

Nu ska det bli lite frukt här..








nyårsafton 2011


2012-01-02 @ 21:15:57
Våran nyårsafton spenderades i hemmets lugna o härliga vrå. Kändes som att vi knappt var hemma nåt julhelgen så det var skönt o bara vara hemma och mysa.

Det serverades oxfile med potatisgratäng och rödvinssås/beasås. Vart ritkigt mums. Leila åt hur mkt oxfilé som helst..
Barnen försökte hålla sig vakna- men vid 21 somnade lillan, och sen vid halv 11 somnade Elliott. Vi två vuxna höll oss vakna till 12-slaget o lyssnade på fyrverkerierna. Sedan gick vi och lade oss.








Nyårskrönika del 2


2012-01-02 @ 20:59:27
MAJ 2011
- Elliott fick en sandlåda
- Leila börjar med smakportioner
- A åkte iväg på jobbresa ons-fre.. det klättrades på väggarna hemmavid.
- 60 års fest hos min farbror
- riktigt varmt och härligt väder ute redan i början av maj. Det solades en hel del
- kalas hos min morbror.
- Gåstolen åkte fram och Leila började springa runt i den massor =)
- bestämde mig för att åka på mammabloggkryssningen
- febrig och snorig Elliott
- A o jag firar 6 1/2 år ihop
- Mat och bio bara A och jag

 

JUNI 2011

- Elliott fick en studsmatta

- flera åskoväder kom till bynn

- fick ett par jättefina sandaler i morsdagpresent av barnen

- första utgången på Harrys =)

- firar midsommar hos familjen L

- en terassmarkis sattes upp vid uteplatsen

- barnen badade massor i plaskpoolen

- massa sol o bad i stora poolen

JULI 2011

- paraply sulky införskaffades

- krypövningar pågick för fullt

- A fick för sig att baka kärleksmums (aldrig hänt  förut)

- utgång måndagsklubben på harrys

- semestervecka på Öland

- Elliott slutar med napp dagtid

- en tripp till Skara sommarland

- Johanna marken

- Ny bäddmadrass och sänggavel införskaffades

- Leila började krypa och ställa sig upp mot saker.

 

 

-

 






Just My luck


2012-01-02 @ 10:18:59

Har stått och trälat o fnölat med att klä på barnen i en kvart för att vi ska kunna ta en långpromenad. Precis lagom när vi ska gå ut till vagnen så börjar det regna- spöregna :(


Vilken underbar start, woho






följ oss även år 2012


2012-01-01 @ 21:45:12
Nytt år med massa nya och roliga händelser =)

Ni glömmer väl inte att följa bloggen på facebook? klicka här

vill ni följa oss på bloglovin' så gör ni det här---> följ oss

Ser fram emot ett härligt år med massa nya äventyr och att få kommentarer av nya som gamla härliga läsare,Ni är för rara kära läsare <3





nyårskrönika del 1


2012-01-01 @ 14:45:04
tänkte ha en liten krönika och dela med mig lite kort av vad som hände under 2011 =)


JANUARI 2011
-en jättefin vinst från millah kommer hem i brevlådan. En superfin ring med barnens namn på. Denna ring har jag alltid haft på sedan dess <3
-hörseltest i Motala på en 1-månaders Leila
-kalas hos barnens gammelmormor
-Leila bjuder på sitt första leende =)
-kalas hos kusinen som fyllde 1 år
-en semestervecka i en stuga på Öland bokas



FEBRUARI 2011
-kalas hos barnens kusin som fyllde 3 år
-sambon var iväg och spelade fotbollscup
-magsjuka in the house, alla sjuka förutom Leilan
-kalas hos barnens gammelfarmor
-åkte fyrhjuling på isen och grillade korv
- gick ner 4,5 kilo på 4 veckor genom långpromenader och godis endast på lördagar
- myskväll med pizza hos familjen L.

MARS 2011- sjudomsmånaden
- två härliga vinster i två olika bloggar en personlig almanacka hos Andrea och ett presentkort från DiGuLO- Things for kidz hos Beatrice
-Elliott var sjuk ett par vändor med hög feber båda gångerna.
- Leila döps i Ödeshögs kyrka
-mamman blir sjuk med feber och halsont
-Leila får sina första sprutor- biverkning feber.
-Leila vänder sig från mage till rygg.

APRIL 2011
- Leila bjöd på sitt allra första skratt
- börjar göra bloggdesigner igen
- virrig mamma stängde igen garageporten med nycklarna inne i den andra jackan.. resulat utelåsta ;P
- Elliott kissade på pottan för första gången
- kalas hos barnens ena moster
- Elliott började säga "Älskar dig"
- Ullaredstrip
- påskfirande hemma hos oss
- Elliott var sjuk  med feber och hosta
- Leila och jag satt bänkade framför tvn o såg prins Williams bröllop