klockan är halv tio


2008-07-30 @ 21:34:15
och jag se på riskförlossningar och är jättehungrig. måste nog äta något..för att lägga sig hungrig är de värsta jag vet! såå här kan de ju inte fortsätta..kan inte va bra o äta så mkt som jag visst börjat göra nu

thithi





V 20+4


2008-07-30 @ 09:44:15

varmt idag med, får väl ta o gå ut och njuta lite av solen innnan det vänder igen.

bjuder på ett par magbilder

 

ha en bra dag allihopa!






v 20+3


2008-07-29 @ 19:56:28

Idag har buffeluffen i magen varit igång o levt lite i mammas mage igen, jag gillar det skarpt vill jag säga. Att känna att nån lever därinne i magen.

buffeluffen är nu ca 14-16 cm från huvud till stjärt och väger ca 250 gram.


  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 20+3 (läs mer).
  •  Du har klarat av 51% av graviditeten.
  •  Du har 136 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • (text stulen från blimamma.se)

    Förresten så har jag fått massa utslag på min kropp..vet inte vad det kan bero på? de ser ut som myggbett och kliar massor. Kan dock inte vara myggbett för har aldrig varit med om att mygg bitit en så nära ett annat myggbett. Kan de ha något o göra med att jag badat i pool kanske? eller någon som vet?

    Jag är sugen på polly idag. ska fjäska lite för darlingen o se om han kan åka o köpa lite.. *blink blink*

    nähä..ha en trevlig sommarkväll






    Väääärmebölja


    2008-07-29 @ 18:37:12
    fy vad hett det är. Vet att man inte ska klaga nu när värmen äntligen kommit, men ändå! Kan lova att det blivit mkt badande i poolen de senaste dagarna! Idag och igår blev det lite fix i trädgården, vi rensade ett land som vi ska så igen med gräs, tog upp fågeldammen, staketet som var murket o dant på framsidan är nu även väck. Tanken är att det ska dit ett nytt innan semesterns slut!

    Sitter här o håller på att fylla i lite papper om havandeskapspenning. När vi var på  kursen så rekommenderades det att man skickar in det tidigt eftersom det ibland kan ta tid att behandla alla ärenden hos försäkringkassan. Är inte lätt o fylla i sådana papper vill jag lova. Först o räkna ut datum då man tidigast kan ta ut penningen o sådant. SEdan är det det där med o fylla i hur många kilon man lyfter varjedag och bla bla bla..känner jag mig själv rätt så får jag nog gå till kontoret på mitt jobb så får vi hjälpas åt med o fylla i allt. Det är ju rena rama grekiskan det där!

    VAd har alla andra gjort idag då?

    nu ska jag laga tacos..mumma!

    puss puss





    Och vi är halvvägs...


    2008-07-26 @ 20:50:12
    men det är långt kvar än!


    Nu är jag i v20, har gått 20+ fulla veckor som gravid. En spännande resa. Har hänt en hel del bara denna veckan som varit tycker jag. Bebis har börjat sparka massor nu. är så mysigt o bara lägga dit handen på magen så fort man känner att det sparkar inombords. Andreas har försökt o känna några gånger men han känner inget. Tror att jag känner det så så bra som sagt vad beror sig på att det är i mig den ligger o sparkar. :) LYCKA :)

    Igår kväll kom vi hem från öland. Varit kanonväder under hela våran vistelse skulle jag vilja säga. Emma, fredrik och william åkte oxå till öland i lördags i fredriks föräldrars husbil och dagen efter kom dessutom mor och far o ellen med deras husvagn en sväng. Sedan var de kvar till Onsdagen..de va så mysigt så! Och badat i östersjön har man gjort massor! I Torsdags tog vi faktiskt till och med en tripp till Ölands djurpark följt av färjestaden shoppade massa böcker o förlusta sig i i det soliga vädret.

    Så nu har jag läst På smällen- Från A till Bebis, dessutom hade belinda olsson kommit ut med en fortsättning på gravidchock- reporter erkänner. Den boken fullkomligt älskade jag så var ju tvungen o  läsa fortsättningen "otrogen på öppen gata" lovar att jag skrattade som en galning emellanåt!

    Ikväll har A och jag grillat lite gott, sett på film o nu tar vi de bara lugnt.
    Imorn tror jag att jag ska ta och köpa mig någon mer mammatidning om att vänta barn faktiskt. Intressant läsning så man vet vad man har att vänta sig. Vill ju vara så förberedd som man bara kan vara även fast folk säger att man aldrig kan vara det. Pluset är ju dessutom att det alltid brukar vara med en massa bra test på prylar till bebisen.

    nähää gott folk, om man skulle ta o se på tv lite? har inte gjort det på en vecka typ.

    ha de gott.

    puss





    Lördag-ska iväg på semester


    2008-07-19 @ 07:21:59

    Japp, snart bär det av till Köpingsvik på Öland. Ska bara packa färdigt o äta lite o så.
    Har sovit såå dåligt inatt, haft massa kramper i vaderna. Men en mysig sak hände dock i morse, låg o vände o vred o plötsligt kände jag hur det var någonting som gjorde sig till känna i magen. Lade handen på magen o kunde känna en liten liten spark. Gud så underbart det kändes :) Äntligen är man i det stadiet då det sakta börjar hända lite med kroppen o bebben!

    hoppas verkligen att den där högtrycksfronten de pratat om kommer nu i mitten av veckan då. Hoppas att den dessutom vill stanna kvar till helgen så man kan få bada lite grann. Är tokig i att bada ju.

    nähä mina vänner..hörs om en vecka.

    ha de bra allihopa.

    kramis






    hur känns det när bebis sparkar i magen?


    2008-07-15 @ 16:52:13
    jaa..den undran har jag. Tycker det nästan känns som det börjat röra sig lite därinne. Men kan ju bara vara magen som bubblar ovanligt mkt. Är ju trots allt i nittonde veckan iofs och det är rätt vanligt att bebisen börjar sparka då ju. Någon som kan berätta hur det känns?





    imorn går jag in i v18


    2008-07-12 @ 09:55:53

    vilken längtan det är nu egentligen. längtar ännu mer nu sedan man fått se bebben. Men jag är inte ens halvvägs än, och det är mkt som skall hända innan h*n kommer.

    glömmer aldrig när jag tog testet. Vi hade väl bara försökt i ett par tre månader, man kunde aldrig i sin vildaste fantasi tro att det skulle kunna gå så fort ändå. Man har ju alltid hört talas om par som försökt hur länge som helst, och för att vara ärlig så trodde jag att vi skulle va ett sådant par. När jag så höll i testet o förväntade mig ett streck (vilket innnebär att man inte är gravid) och det kom två streck bara hoppade jag till. Allt kändes så lustigt ändå.
    Sen följde många månader av trötthet, konstant illamående. Istället för att gå upp i vikt så gick jag ner de tre första månaderna. Och att resa på solsemester var ärligt talat ingen vidare hit. Det var varmt på cypern och att ligga o steka sig i solen i mer än en kvart gick knappt inte för min del, då började det svartna för ögonen. Så man gjorde faktiskt inget annat än att bada. Men vi hade det ju trevligt ändå älsklingen o jag, var bara det att jag nästan tyckte lite synd om honom som hade så tråkigt sällskap. haha! Visst mitt illamående hade försvunnit, men så fort jag åt vissa maträtter så förknippade jag det ändå med mitt illamående som jag hade haft innan. Förr var jag jätteförtjust i pizza, nu kan jag faktiskt än idag inte äta pizza för jag tycker det smakar så vidrigt.

    Men nu mår jag bra igen. Nästan oförskämt bra, förutom de där kramperna i vaderna som återkommer var o varannan natt plus att det redan är rätt tungt att jobba.

    På måndag blir det då amningskurs i motala, efter kursen är det enskilt möte med barnmorskan då man får lyssna på hjärtljuden med mera. Ska bli spännande det med.

    avslutar med lite bilder här


    en bild på bebben från i torsdags, han håller sin hand mot ansiktet, en magbild från idag (v17+6)






    jag ser fet ut.


    2008-07-11 @ 21:28:25
    japps..börjar se riktigt fet ut. Fast magen har inte riktigt blivit rund än..den är bara allmänt fetaktig. Ser ut som jag levt på big mac varje dag i flera månader typ. Fastän jag inte har det! vill få en rund bebismage snart nu..tycker det är gulligt med bebismagar, fetmagar e de värre med.hihi

    i morse när väckarklockan ringde o jag skulle gå upp så fick jag såklart kramp i vaderna. så fick ligga kvar i sängen en stund tills den största smärtan hade gått över.Är inte ovanligt att jag får kramp i vaderna var o varannan natt annars.


    kanske lägger ut nån bild imorn förmiddag förresten..på vad får vi se ;)

    nu har man bara fyra arbetsdagar kvar tills de e  semester, det är gott de. nästa lördag åker vi till köpingsvik =)

    ha de gott.





    now my secret's out


    2008-07-10 @ 19:11:21

    Ja, här kommer ett erkännande från mig! spekulationerna har varit många runtomkring på sistone, och nu då jag varit iväg o fått se att allt är okej så  kan jag bekräfta. Vi ska få en liten bebis i december :)

    känns så enormt lustigt på något sätt ändå, så ofattbart att förstå att de där lilla knytet som syntes på ultraljudskärmen i eftermiddags var vårat blivande barn.  Var rätt så roligt när vi kom dit och hon skulle börja. Det första hon sa var att bebisen låg nästan som ihopvikt och att man inte kunde se allt. Dessutom sa hon att det var det lustigaste hon varit me om idag. MEn sedan buffade hon lite på min mage o då flyttade bebisen på sig så man såg allt. Varenda liten del av h<3n  verkade perfekt. Var nästan så tårarna började komma nerför min kind måste jag erkänna. MAn måste nog vara där själv för att själv förstå hur enormt det är ändå. Att se sitt barn för första gången.

    sköterskan konstaterade efter hon tagit massa mått o så vidare att datumet för beräknad födsel blev fördröjd med 4 dagar. Från början var det sagt 9:e december, men nu blir datumet 13:e december istället. Så nu är jag alltså i vecka 17 +4 eller artonde veckan som man säger. På måndag blir det amningskurs och därefter besök hos barnmorskan då vi kommer få nästa tid för ultraljud. Gud vilken spännande resa man har påbörjat. :)

    hoppas allt är bra med alla :)

    kramar






    idag är det dags


    2008-07-10 @ 05:23:58
    hoppas allt går bra.. håll tummarna för mig allihopa :)





    lördag


    2008-07-05 @ 19:57:49

    I wanna be the one to walk in the sun.






    yes


    2008-07-02 @ 15:11:35
    så var då en arbetsdag till slut

    nu är det bara 12 arbetsdagar kvar till semestern :)





    sakta men säkert


    2008-07-01 @ 15:27:51

    sakta men säkert närmar det sig..längtar som en idiot!