verkligheten är snart här...


2013-11-29 @ 22:43:00
 
Snart är den här.... den där bistra tråkiga verkligheten som faktiskt kommer vara ett faktum inom en snar framtid. Fatta att efter nio år måste man tänka om igen. Att kunna ha de där rutinerna man haft varje morgon i nio år kommer snart inte vara en självklarhet längre. Nä, nu kommer jag vara en av alla dom- alla dom som är ute och söker och letar varje dag. En av dom som kommer göra allt som finns i ens makt för att kunna hitta jobb. Ett jobb som faktiskt passar en mamma med småbarnsfamilj!? Finns det sådana?  Jag hoppas innerligt det- med detta menar jag mest ett jobb utan helgjobb.
 
Så arbetsförmedlingen- platsbanken...soon  I will come. snart får ni stå ut mig mig dag och natt ;)
 
vågar jag erkänna att jag faktiskt testsökt ett jobb under tiden? Kommer inte ha en chans att få det- men söka kan man ju göra för att skaffa sig erfarenhet/uppfattning om hur det fungerar.
 
känner du nån som behöver anställa så får du ju såklart höra av dig- är tacksam för tips.
 





9 years...läge att unna sig.


2013-11-27 @ 20:17:02
Idag firade vi som sagt 9 år som ett par. Bestämde mig redan för imorse att detta skulle bli en lugn o härlig dag. Vilket fick innefatta massa mys med familjen- ingen träning etc då jag är lite snorig..och sedan bestämde jag att jag skulle unna mig att äta avALLT som jag lagade till nioårsmiddag. Så har ätit smördegsinbakad fläskfilé och potatisbakelse med ugnsstekta morötter/palsternackor. 
 
imorn kör vi på de vanliga rutinerna igen :)
 
 
Fick en en jättefin tröja i present av A ❤️





9 years


2013-11-27 @ 06:20:58
 
idag firar A och jag 9 år tillsammans. Vart tar tiden vägen? Hoppas på att vi får måånga år till tillsammans. Ska nog laga något gott o överraska med- så får vi se om han minns vad det är för dag idag 😉
 
 





Tankar känslor och rädslor!


2013-11-26 @ 06:22:31
Just nu pågår något av ett virrvarr i mitt huvud. Det är mycket att tänka på- mycket man måste ta hänsyn till och så vidare. Det är inte alltid lätt att sadla om och börja om. 

Vad ska jag göra- vad vill jag göra- o passar det med barn o allt?

Sen har vi den där rädslan- att lämna det som känts tryggt..det som funnits där i så många år. Men nu börjar verkligheten komma ikapp o nu måste jag ta tag i det. 

Att bli mellan två jobb- och att snart fylla 30 det är inte lätt det 😉






Jul i vårt hus ❤️


2013-11-25 @ 06:43:21
I torsdags kväll satte jag igång att ta fram julgrejorna. varför så tidig undrar ni? Det är så fullt med födelsedagar och andra grejer fram över så kände att det var bättre att passa på när man väl hade tid.
 
 





Söndagen efter en utgång


2013-11-24 @ 09:54:43
 
God morgon i stugorna. Nu har man äntligen vaknat till liv i Jönköping efter en lyckad utgång igår. 
fördt blev det lite shopping på A6, sedan gjorde vi oss iordning och åt lite, sedan förfest och sen Harrys. Hade jättekul- har inte dansat så mycket på länge. Så kul det är o dansa till bra musik ❤️
 
Nu nu längtar jag hem till mina små❤️❤️
 
 





En vinnare....


2013-11-23 @ 08:16:00
Och så har en vinnare utsetts i tävlingen om ett presentkort från lillaGrodan design
 
Och vinnaren är....
 
 
 
Malin Svensk Björck (ingen blogg) 
 
Stort grattis till vinnaren, ett stort tack till alla som var med...o framförallt ett stort tack tilL LillaGrodan Design
 
 





Tjoff- en överraskning


2013-11-22 @ 22:31:34
 
tjoff- så var jag här igen...utan att ha nåt att säga typ- eller?
 
Idag har älskade A fyllt år- och även fått sig en rejäl överraskning! 
Imorse var vi inne och sjöng för pappan alla tre och paketen öppnades på Nolltid. Stolta elliott hade gjort en tidning med hero factory robotar i till sin pappa. Inslagen i turkost papper- och så hade han skrivit pappa och elliott på paketet. A vart jätteglad!
 
i eftermiddags fortsatte firandet med ett litet kalas då barnens farmor/farfar/farbror och 2 kusiner kom. Barnen lekte för fullt o hade knappt tid för fika. 
 
Sedan vid kvart i 6 kom min syster hit för att vara barnvakt. Jag hade nämligen i största hemlighet fixat barnvakt och bokat bord på A's favoritrestaurang i Linköping så vi kunde åka dit och äta i lugn och ro. A hade inte en aning om detta och blev jätteförvånad när barnens moster stod här utanför o att vi skulle iväg. Sjukt lyckat!
 
nu väntar sängen- imorn är en ny dag med mer kalas och fest i Jönköping på kvällen.
 
godnatt ❤️
 
 





Ett paket kommer lastat


2013-11-21 @ 22:29:14
Tänka sig att idag fick vi ett paket med posten...ett riktigt trevligt sådant.
 
 
i paketet låg det tre superfina mössor från lillaGrodan design. Två mössor till barnen med fleecefoder i- och en svart cool mössa till mamman med döskallar på. Vi älskar våra mössor ❤️ O de kom så lägligt nu när det blivit lite kallare ute.
 
 
 
LillaGrodan design levererar- som alltid :) tog dock aldrig mässan till löpturen...det är den för fin för :)
 
imorgon kommer jag dessutom att tillkännage vem som hade turen att vinna ett presentkort på 250:- hos just lillagrodan Design i bloggtävlingen som avslutades idag. 
 
 





Ser jag i syne?


2013-11-20 @ 06:25:42
Ser jag i syne denna morgon- eller ska verkligen den första snön komma?
 
 





Mitt lilla gym.


2013-11-18 @ 09:49:14
 
så himla bra och smidigt det är att ha grejer hemma som man kan träna med. Har gymkort- men det är svårt att komma iväg på kvällarna 
. Jag vill ju helst köra styrka och inte gå några gruppass och på kvällarna är det fullt i styrkemaskninerna. Så därför blir det hemmaträning istället just nu.
 
man klarar sig långt på 
-yogamatta
-pilatesboll
-hantlar med utbytbara vikter
-extra vikter.
 
 





När man längtar efter nåt...


2013-11-17 @ 21:20:00
Ännu en helg förbi- och strax läggdags. Har varit mkt på gång i helgen. Igår var jag iväg tillMotsla för lite shopping och på kvällen kom två av barnens mostrar hit för lite lördagsmys med oss. Jag gjorde en gratäng, hemmagjord bea och stekte på lövbiff och bjöd på. En mysig och lyckad kväll!
 
Idag har jag mestadels hållt mig inomhus. Efter morgonens träning satte jag en stor saffransdeg. Så med andra ord har jag bakat både lussekatter och saffransbullar idag. Blev dessutom havreflarn Samtidigt som jag gjorde köttbullar och nötbiffar.
 
Imorgon är det åter dags för vardag med jobb/dagis igen...är inget annat än måndag o fredag!Själv går jag bara och längtar till första advent- när allt julpynt kommit fram hemma hos alla. Tycker det är så fint att se alla ljusstakar som är tända i alla fönster när man är ute och går i mörkret.
 
har faktiskt till och med några idéer till nytt julpynt i hemmet- får se om jag hinner med att testa.
(idag har barnen och jag målat)
 
nu är det tack och hej för mig för idag som gäller! godnatt fina ❤️
 





Att trotsa...


2013-11-15 @ 21:49:35
godkväll kära läsare. Ligger i soffan framför kaminen och myser. Sambon glor på fotboll och måste erkänna att jag smågluttat lite emellanåt jag med.
 
idag har jag gett mig själv lite vila från träningen. fick en stor blåsa på stortån efter en pw i förrgår. och den känns som bara den. När jag springer går det fint- men när jag går gör det ont. Och springa tänkte jag inte göra varje dag- tänkte mig mer varannan löpning- o de andra dagarna pw- så får hoppas att blåsan försvinner. Kör ju givetvis styrka med så :)
 
på löprundan igår trotsade jag blåsan insåg jag att jag faktiskt skulle slå mitt personliga bästa- höll på o dö av förvåning när jag slog det med över 3 minuter. Inte illa för en nybörjare att löpa 5 km på 26:50 inte ;)
 
nu nu är det nya mål- nya utmaningar som gäller...men först bort med denna 
 
 





Wake me up when it's all over


2013-11-14 @ 06:44:31
 
Denna dagen började inte alls bra efter att nattsuddaren Leila återigen varit igång. Fick spendera mesta av min morgon på alla fyra på toalettgolvet. Nu är jag hög på både nagellack och aceton. Denna dagen kommer inte bli bra.
 
 





En sån där dag...


2013-11-13 @ 21:27:24
 
 
Idag har varit en sån där dag. En bra dag med gott sällskap- men ikväll har jag bara gäspat o längtat efter att få gå och lägga mig.
 
Körde granolan till frukost idag- hade även lite hackat päron i yoghurten. Var mumsigt med något annat än gröt till frukost. Äggen fick det bli som vanligt.
 
Idag följde även en liten bit av ostkakan jag gjorde häromdagen med som mellis till jobbet. Det var gott. Kommer jag definitivt att göra fler gånger.
 
blev en promenad idag för o vila mina löparben som faktiskt pallade 5 km på 30 min trots ett superlångt uppehåll höll jag min gamla tid :)
 
dessutom så sitter sambon och äter chips o dipp i detta nu. Men jag stod emot- ska sova nu istället. 
 
tänk om man kunde ha sån här karaktär jämt?? Det går iaf väldigt bra just nu :)
 
 
 
 
 
godnatt fina ❤️





Tisdags morgon


2013-11-12 @ 05:54:39
 
no comment! skulle gått upp och tränat morgonpass för ett tag sen- men så väljer såklart leila natt vakna låångt innan det är dags för mig att gå upp. Där försvann timmar med sömn pga platsbrist och sparkar som heter duga- och min ork.
 
godmorgon
 





Lite inspiration till nytt skapande


2013-11-11 @ 19:46:00
Idag var vi på biblioteket efter dagis/jobb. Kan ju erkänna att det säkert är 7 år sedan jag lånade något på biblioteket...men nu är vi igång :)
så de närmaste dagarna (när tid finns över) ska jag rita av alla mönster jag tycker är intressanta och sedan kopiera lite sv texterna. 
 
Såå roligt
 
 





Emlisch testar Ostkaka


2013-11-11 @ 18:58:44
Ikväll har jag testat att göra en ostkaka. Var tvungen att smala en liten sked när den kom ut ur ugnen och den var helt okej. Tänkte testa o ha denna som eftermiddagsmellanmål i några dagar med sockerfri sylt o lite kesella till.
 
 
I hade jag 250g 1,5 % keso, 1 ägg, 2 äggvitor, ca 0,75 tsk flytande stevia,  1/2 dl mandelmjöl. Ställde in i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Det som saknades lite var nog lite bittermandel ;)
 





Emlisch testar Ostkaka


2013-11-11 @ 18:58:43
Ikväll har jag testat att göra en ostkaka. Var tvungen att smala en liten sked när den kom ut ur ugnen och den var helt okej. Tänkte testa o ha denna som eftermiddagsmellanmål i några dagar med sockerfri sylt o lite kesella till.
 
 
I hade jag 250g 1,5 % keso, 1 ägg, 2 äggvitor, ca 0,75 tsk flytande stevia,  1/2 dl mandelmjöl. Ställde in i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Det som saknades lite var nog lite bittermandel ;)
 





Emlisch makes granola


2013-11-10 @ 19:43:00
Idag har det varit en riktig fixardag här hemma om man då bortser från allt farsdagfirande vi oxå hunnit med.
 
På förmiddagen blev det städning av huset- sedan lunch hos A's föräldrar, sedan blev det storkok av kalops, följt av firande av min pappa.
 
Nu i eftermiddag/ikväll har jag förberett så gott det går inför jobbveckan. Har kokt ägg till frukosten imorn, har förberett matlådor till två luncher, och så har jag dessutom gjort granola.
 
körde på man tar vad man har hemma taktiken till granolan. Hade i 1 1/2 dl hackade hasselnötter, 3/4 dl solroskärnor, 3 dl fiberhavregryn, samt 2-3 msk honung.
Blandade ihop allt och fördelade ut allt på en plåt med bakplåtspapper på. I ca 17 minuter stod den inne i 175 gradig ugn- efter halva tiden rörde jag om.
 
så nu har jag massa gottigt till kesellan/yoghurten :)
 
 
 
 
 
 
 
 





Ny tävling; tävla om ett presentkort på 250:- från LillaGrodan Design.


2013-11-07 @ 09:47:00
Tjolahej, tjolahopp..äntligen är det dags för en mysig tävling i samarbete med favvisen LillaGrodan Design. Barnen har mössor, halsvärmare och vanthållare därifrån och vi är alla supernöjda med de härligt mjuka mössorna o halsvärmarna...och så praktiskt med vanthållarna!
 

Det du tävlar om  är ett presentkort på hela 250:- hos LillaGrodan Design.
 
 
"jag tävlar hos emlisch om ett presentkort från LillaGrodan Design, tävla här du med!"
 
För att vara med och tävla:

-Gilla LillaGrodan Design på facebook -->här lämna ditt facebooknamn i en kommentar under detta blogginlägg 
- kika in hos LillaGrodan Design och berätta i en kommentar här nedan under detta blogginlägg vad du skulle köpa om du vann.
 
(Det är alltså här i bloggen ni tävlar och lämnar kommentar med erat tävlingsbidrag- inte på Facebook...don't forget )

för extra chans: tipsa om tävlingen i din blogg eller på facebook. lämna länken till tipset i din blogg/ ditt facebooknamn om du delar på facebook i en kommentar under detta blogginlägg.
 
Tävlingen håller på i 2 veckor och avslutas 21 november kl 20.00
 
lycka till kära vänner!
 
 
 





Vad vad vad?


2013-11-07 @ 06:16:10
Är precis snurr i huvudet av allt detta tänkande. Det känns som att det är mycket nu. Mycket som ska klaffa samtidigt som mycket är ovisst.

Kan inte ens komma på någon bra farsdagpresent till A från barnen. Så trist o dåligt av mig.

Så nu hoppas jag på lite tips. Vad tänker era barn ge sina pappor?







Och vi har en vinnare


2013-11-05 @ 20:48:27
Nu är vinnaren av tävlingen i samarbete med mångasMammaShoppen utsedd...
 
 
Och vinnaren av ett par gummistövlar från Lundmyr of Sweden är  Sandra
 
ett stort grattis till vinnaren. Tack till alla som var med-och framförallt ett stort tack till MångasMammaShoppen ❤️





Måndag och vilken start på veckan :)


2013-11-04 @ 22:01:42
yes- äntligen är Emlisch igång
äntligen känner jag mig taggad och energisk och riktigt sugen på att ta tag i mitt liv...eller kroppen alltså!
Efter jobbet blev det nämligen en rask pw - gick undan riktigt då jag inte gillar att gå själv i mörkret ;) sedan ikväll blev det dagens övningar från morgonpasset nu äre bara att köra.
 
vad gör vi- nu kör vi!
 
 
 





Lite småprojekt


2013-11-04 @ 12:53:23
Har som sagt kommit in i en period där jag tycker det är grymt kul att sy :) och igår startade jag nästa testprojekt. Blev en stjärnkudde till Elliotts rum.han blev jätteglad- själv kände jag att man kanske kunde fixat vissa saker bättre- men man lär sig jumed tiden som tur är ;) 
 
 
kudden uppskattades som sagt- o nu är det nya små projekt på gång.





En Christmas Challenge.


2013-11-02 @ 14:17:55
Jag har gått med i morgonpassets christmas challenge som är just som det heter en utmaning som pågår ända fram till jul där den som lyckas bäst vinner 10.000:- Varje kväll får man ett nytt mail skickat med instruktioner inför morgondagens träningspass.
 
Som medlem får man:
  • Träningprogram
  • Onlinecoaching
  • Veckomatsedlar och recept
  • Träningsdagbok
  • Målsättnings- och måluppföljningsverktyg för att spåra förändring och veta hur du ligger till
  • Bilddatabas för att kunna följa din utveckling
  • En massa träningsgemenskap på sajten!
 
och anmäler man sig nu så kostar det endast 395:- fram till jul =)
 
Har iofs varit medlem ett par veckor nu- men det har varit så rörigt med allt annat runtomkring så har inte kommit igång.Så från och med imorn tänkte jag köra- ska skriva in vägning/mätning imorgon. Nu måste jag verkligen ligga i rejält =)
 

http://blogg.improveme.se/sandriiie/files/2013/09/245x261xCapture_png_pagespeed_ic_tmgX5lnATo-282x300.pngvad gör vi? imorn kör vi ;)





Loppievent 16:e november


2013-11-01 @ 06:11:15
Åh, har fått en härlig inbjudan till loppi's event den 16:e november. Skulle va så kul o gå och träffa alla bloggerskor...och framförallt att komma iväg lite själv o göra nåt som man själv tycker är kul. 

Men inbjudan hittade jag typ häromdagen-bland skräpposten :(  så med andra ord är tågbiljetterna svindyra med kortare varsel. Och kör i Stockholm det gör jag inte. 

Får helt enkelt åka på nästa om det passar in.

Vad vore väl en bal på slottet?

Ska du dit?