En tiger och en liten kissekatt.


2012-09-30 @ 21:00:00
Varje dag så anordnades det massa aktiviteter för barnen både mitt på dagen och på kvällen på Sunwing spa & resort west Sidé. Om dagarna var det bland annat lite vattengympa, barnen fick leka hur mkt de ville i lekparken,  lollo och bernie (maskotarna) gick runt och hälsade på barnen, barnen fick gå ner till källaren och leka och måla om de ville, de fick måla på en av de anställda flickorna med vattenfärg, och sedan fick de barnen som ville bli målade i ansiktet.
 
En av de sista dagarna ville Elliott måla sig..och han blev målad till en gullig tiger. När lillasystern såg detta ville hon med såklart bli målad i ansiktet. Tillbaka fick vi då en söt liten kissekatt =)
 
 
 
 
 
 





didriksons overaller @ sophies closet


2012-09-30 @ 20:13:30
Herrejisses vad jag har blivit förälskad i en riktigt fiffig overall. Ända sedan jag läste om denna för ett bra tag sen så är jag grymt imonerad över hur smart didriksons faktikst tänkt när de gjort Didrikson bridger coverall overallen.
 
för hur smart är det inte att overallen kan bli en storlek större genom att man skär bort en söm i plagget? Tänk att kanske kunna använda en och samma overall två säsonger istället för en? Amazing =) Jag gillar't skarpt.
 
Klicka för att stänga bilden
 
Så nu ska jag se till att beställa hem denna overall med denna fiffiga "uppfinning" från  Sophies closet där den även finns i rött, snow white, och i blått eller rosa med "pippi mönster" på. Sedan finns det självklart enmassa andra produkter från didriksons och även andra fina märken.





En rättelse ang. tävlingen om dekorationspennan & lite nytt på g??


2012-09-30 @ 16:02:56
I inlägget där jag avslöjade vem vinnaren av den fina dekorationspennan från smartasaker har det blivit en liten miss av mig. Utsåg ju vinnaren dagen innan jag skulle åka iväg på resa så det var lite stressigt. Det är inte det att fel vinnare är utsedd.. Utan jag skrev att vinnaren  Elsa inte hade någon blogg. Men det hade ju Elsa
 
Vill bara klargöra en liten fråga till...Det var två stycken Elsor med och tävlade, En som hette Elsa G, och En som bara hette Elsa. Det var den som bara hette Elsa som vann, annars hade jag ju självklart skrivit Elsa G om hon vunnit.
 
Tänkte berätta för er som är tävlingssugna att det eventuellt är lite nya tävlingar på ingång. Och kommer alltid att kontakta vinnaren på mail. Har jag inte fått något svar efter ett par dagar så skickar jag ett nytt mail till vinnaren igen för säkerhets skull =)
 
Ber så hemskt mkt om ursäkt om det blev rörigt för en del tävlande i just denna tävling..ska skärpa mig, lovar! Man lär sig av sina misstag!
 
ha det fint därute sålänge <3





Slapp och lek


2012-09-30 @ 15:37:22

Hej fina, vilken solig eftermiddag vi fått. Den där kalla och blåsiga luften som var förut idag har helt plötsligt glömts bort nu när solen är här!

Här hemma har vi en lugn och skön slappardag och lekdag med såklart. Min nacke är inte helt ok ännu och i förmiddags hade jag jätte ont i huvudet, så blir lugnt värre!Hoppas att det släpper snart!

Ligger just nu inne i Elliotts säng och kikar på när barnen leker för fullt. Dessvärre håller de inte sams några längre perioder, men fina är de ju ändå <3

önskar er en trevlig söndagseftermiddag!






Försvinn elände


2012-09-29 @ 21:51:01

Ännu en dag med nackont.. Även om jag vågat vrida huvudet åt sidan långsamt och försiktigt så känns det. Hoppas på att vakna upp helt återställd imorn- det vore toppen!

det suger rejält i löpartarmen och hoppas på en tur imorn :)






Ett hav


2012-09-29 @ 17:38:00

Ett hel uppsjö- eller det kändes nästan som det var ett helt hav med kläder som följde med oss hem från A6 idag. Och det var verkligen välbehövligt! Nu har barnen så de klarar sig ett tag. Ska dock bara lyckas få tag på en didriksons overall till Elliott med, och Leilas overall behövde viss va en storlek mindre, bäst o byta.

 






Vad jag längtar tillbaka


2012-09-28 @ 21:44:16

Vad jag saknar sooliga och riktigt varma dagar med massa sol och bad. Och för att inte tala om de härliga kvällarna!

Turkiet in My heart <3






Fredagsmys


2012-09-28 @ 20:06:21

Lite gottis och denna underbara film
:)






Stel nacke och shopping!


2012-09-28 @ 17:25:00

Blir inte mkt bloggat idag då jag har så himla ont i nacken. Är gör stel och kan knappt vända huvudet åt sidorna. Så med andra ord är det ingen vidare bra ide att sitta vid datorn :(

Men kan ju iaf tipsa er om en superbra kampanj som pågår just nu på campadre
där man just nu kan köpa allvädersstövlar från Vincent shoestore för endast 269:- istället för 449:-. Själv hade jag sådan tur så jag hade 100:- rabatt på mitt campadrekonto dessutom- så 169:- innan frakt är riktigt vettigt!

kolla in  här vetja






MÅSTE shoppa!


2012-09-27 @ 20:57:11

Fy vad tråkigt det känns att shoppa när man verkligen måste. Det ekar tomt i barnens strumplådor, Barnen behöver gummistövlar, vinter overaller, Leila behöver allväderstövlar. Sen gick ytterligare ett par byxor sönder i knäet för elliott- typ 3:e paret på några veckor!

synd att man inte har något härligt företag som sponsrar med kläder, haha!

så i helgen vet ni vart familjen Johansson/Karlsson befinner sig; på nåt köpcenter!






Att få nåt på hjärnan...


2012-09-27 @ 09:49:27

De är bästa vänner och de bor i miniland- vilka kan de vara? Lollo och Bernie...,

denna låten har etsat sig fast i huvudet på mig. Hör den när jag ska somna och på morgonen när man vaknar. Sunwing resort, det är grejer det.. Speciellt för de små- berättar mer om hur det var senare ;)

ha en fin dag <3






Did you miss me?


2012-09-26 @ 19:59:31

Hej fina! Då var så bloggerskan emlisch tillbaka i etern igen, eller Emelie är tillbaka hemma i Ödeshög ;)

detta efter några timmar på flygplatser, 3 1/2 timma i flygplan och ca 40 min i bil ;)

Tog verkligen emot att stå med resväskorna och vänta på flygbussen i morses för så härligt det är med sol och bad! Men antar att alla äventyr måste ha sitt slut!

nu har vi ätit efterlängtad pizza, packat upp väskor och jag har tagit en dusch. Lär bli säng tidigt ikväll, har många timmars sömn att ta igen, för hemma sover man bäst! Och är jobb imorn!

Får återkomma med lite resinlägg och bilder när tiden finns :)
har ni haft det bra här hemma?

stort tack till er bloggerskor som hållit bloggen vid liv med era inlägg medan jag varit borta <3






Gästbloggsinlägg; Kolabrownies


2012-09-26 @ 12:00:00
Detta är ett av mina populäraste recept: Kolabrownies
 
Sjukt beroendeframkallande var denna brownie med den perfekta blandningen av choklad och kola. Säg inte att jag inte varnade er....
 
 
 
 
Browniebotten
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
 
Kolafyllning
2 burkar kondenserad sötad mjölk
50 g smör
2 msk ljus sirap
 
Topping
200 g mörk choklad
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna lite.
3. Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret. 
4. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 9-11 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig (mums!), låt svalna.
5. Häll kondenserad mjölk, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills fyllningen börja tjockna och blir gyllenbrun. Rör hela tiden noggrant, men om fyllningen skulle bli lite bränd är det ingen fara! Bred ut fyllningen i ett jämnt lager ovanpå browniebotten. Låt svalna.
6. Smält chokladen till toppingen och bred ut den över kolafyllningen (viktigt att kolafyllningen har svalnat innan detta görs). Låt stelna i kylen.
 
 
P.S. Om du gillar recept med kola, så kanske du även gillar: Pekankola cheesecakeKolapaj ellerKolacupcakes.
 
 
Mvh,
Rose-Marie (http://bambi.alltforforaldrar.se)





Gästbloggsinlägg; Svett är kärlek


2012-09-25 @ 12:00:00
Svett är kärlek- Låter det märkligt tycker du? Låt mig förklara för dig så får du bilda dig en egen uppfattning om mitt uttryck =)

Det är ett av mina budord som jag lever efter i min kamp mot ett gryn. Jag ”råkade” mynta uttrycket under ett av mina första bootcamp-pass när jag stod och svettades en kär vän bokstavligen i munnen. Sånt gör man ju inte med vem som helst, så jag kläckte ur mig svett är kärlek och kramade om min vän efteråt som inte alls brydde sig om mitt svett. Detta uttryck lade hon på minnet och återkom till det ofta, allt med som hon sa det så fortsatte jag med det. Fler vänner tog åt sig det och nu har jag flera i min närhet som gillar det. Betyder så mycket för mig  ♥



För mig innebär det så mycket mer än tre små ord.. Det står för;  
- kärleken till mig själv, jag svettas när jag tränar och mår så bra av alla endorfiner som frisläpps.  
- kärleken till träningen som jag känner, träningen har blivit min lilla frizon. Har svårt att klara mig utan den.
- kärleken till alla fina människor svetten gett mig genom gymmet. Har fått stöd av då främmande människor, vilket värmer hjärtat!
- sist men inte minst, kärleken till alla dem som stödjer mig i vått och torrt samt hjälper mig att utvecklas och orka i på min resa mot mitt och makens lilla gryn.

Svett gör att man ser fräsch ut, nu höjer ni på ögonen det vet jag och ni tycker inte jag är klok. Men det är sant, att ha tränat sig svettig och rödblossig gör underverk på människan =) Utstrålning utan dess like! 
 
Mitt ”ordspråk” har förevigats både på ett smycke som jag fick av två underbara vänner samt att det fått plats på gymmets vägg =) 


 
Vad har du nu för tankar kring mitt ordspråk? =)
 
Så har jag då skrivit mitt första gästblogginlägg någonsin =) Det var riktigt roligt! Tack Emelie för att jag fick denna chansen att sprida mitt ordspråk!!

 

Tack för mig =) //
Emma aka Viktkamp
 





Semester stavas det ;)


2012-09-24 @ 20:53:52

Hej på er kära läsare! Kikar mest in för att säga att vi lever. Har det underbart härligt här i Side med temperaturer på runt 32 grader var dag! Bara massa sol och bad vid poolen.

hoppas att allt är fint med er därhemma, snart kommer vi hem igen!







Gästbloggsinlägg; Ett nytt liv


2012-09-24 @ 12:00:00
Jag har fått den stora äran att gästblogga här inne hos Emelie. Något jag blev jätte glad över.
 
Ja, vem är då jag? Jag bloggar under namnet "zupermamman", men är allt annat än en supermamma.
Jag är som vilken annan mamma som helst, en som torkar rumpor, snor, spaggetti från golv & tak=)
Jag har två barn som jag älskar (såklart). Min stora tjeja heter Cornelia & har precis börjat förskoleklass & min lille son har precis börjat dagis. 
 
MEN detta inlägget tänkte jag skulle handla om mig själv, för en gång skull.=)
Jag har alltid varit en gottegris. Älskar "socker" såsom i glass, kakor & CHOKLAD! Älskar choklad.
Fast det sätter sina spår, så gör oxå två graviditeter & massa kortison som man tvingas äta då & då pga sjukdom.
I våras bestämde jag mig för att ta itu med mitt problem. Jag har aldrig tränat, har inte gillat de. Har testat olika perioder men alltid slutat efter ett litet tag.
 
Jag läste  en blogg & blev inspirerad av att testa ett "kom iform program". Ett 12 veckors program där man skulle kunna springa 5km efter de 12 veckorna. Hmm? Jag?? Eller hur?
Men, jag antog utmaningen & hoppade på. Första veckorna orkade jag knappt jogga dom 2-3 minuterna som schemat visade. Men jag höll fast & gjorde precis vad det stod. OCH klarade de 12 veckorna galant! Stolt var jag när jag verkligen SPRANG min första 5 km runda!! Tjoho!! Lycka! Jag kände mig så fri. 
 
Jag fortsatte springa, och nu är jag precis klar med nästa "program" . 8 veckor till milen. Har nu sprungit 1 mil för tredje gången! Utan några problem. Inte nog med att jag har hittat en underbar träningsform, jag har även tappat en hel del kg. Plus en massa centimetrar sen i våras.
Tappat 13 kg i vikt, 14 cm i midjan, 9 cm om rumpan osv,...
 
Det jag vill ha sagt är att kan jag  så kan alla! Det är aldrig för sent att börja träna. 
Du vet faktiskt inte, det kan ju vara kul =)
 
Ha en underbar dag allesammans.
Titta gärna in till mig , en nylig"frälst" löpare =)
 
 
/ Zupermamman.blogg.se
 
 





Gästbloggsinlägg; Sojkasframtid


2012-09-23 @ 12:00:00

Då var det min tur att gästblogga...

 

...och jag är då Sojka och driver bloggen Sojkasframtid.seBlev så glad när fina Emelie frågade om jag ville gästblogga hos henne och självklart vill jag ju det. Denna goa tjej har jag nu känt i ett helt år och har tyvärr inte sets så mycket men hoppas vi gör det snart igen!

Eftersom jag är gravid så tänker jag ju tillbaka på när jag hade sonen och längtar till den där första mysiga tiden. Eller var den så mysig? ;) Här kommer ett litet urklipp från när Isak var 3,5 vecka gammal.

 

SKRIK SKRIK SKRIK…

…och jag fick ingen sömn fören klockan 5 i morse. Snacka om irriterat humör. =P
Ammade han och la han för att sova och han vaknade och skrek, detta upprepades från kl 00 till kl 05. =/ Fick knappt 3 timmars sömn därefter och la mig i stora rummet. För en stund sen efter amma sova amma sova amma sova. Nja sova kan man nog stryka, mer åt hållet amma skrika amma skrika amma skrika haha… Ja la han på mitt bröst och pang då slockna han som om han inte visste annat. 
 
 

 

Tänk om han kunde vara så fridfull hela tiden. 
 
Och problemet är att den ställningen inte funkar när man ska sova. =S
—-
Nä nu ska jag hälla i mig sista kaffet och invänta sambon som tagit med sig inköpslistan och är och storhandlar hem. Söta han!  Blev impad av att han helt utan jag sagt något tagit listan från köket som jag skrivit häromdagen. Hmm… kanske de här pappa instinkterna?
=)
 


Vänliga hälsningar
Ann-Sofie Sojka
sojkasframtid.se





Gästbloggsinlägg; Marie


2012-09-22 @ 12:00:00
Mitt namn är Marie och jag är en snart 25 årig, gift mamma. Jag bor utanför stockholm och jobbar som barnskötare på en förskola. Stormtrivs och vill utvecklas och kanske fortsätta plugga till förskolelärare.. Men det blir senare :) Nu vill jag ta vara på tiden jag har med min man och dotter och bara njuta!

Jag tänkte skriva något, som kanske inte pratas om så ofta, ofrivillig barnlöshet, eller sekundär barnlöshet som det heter.
 
När man har vart gravid innan, man kanske har vart med om en underbar eller superjobbig graviditet, så finns oftast längtan efter en ny. Längtan är svår att förklara, den bara finns där och försvinner inte! Man får rådet att sluta tänka på det, men hur går det till? För mig är det som att be en svältande att inte tänka på mat, eller sin hunger. Den finns överallt. Gravida och spädbarn finns överallt! Det går inte att sluta tänka på det.
 
Vissa dagar lyckas man slå undan tanken, men så fort man lyckas stanna upp, kommer den farandes som en raket och smäller precis framför ansiktet på en.Jag har fortfarande svårt att glädjas över andras gravditeter. Jag har fortfarande svårt att höra om andras glädjande besked, för mig är det sorg, en sorts svartsjuka. Jag har kommit så långt att jag kan glädjas åt de, men jag måste fortfarande fälla några tårar sen när jag är ensam.
 
Jag och min man har precis startat våran utredning, efter snart 2 års kämpande efter ett syskon till min prinsessa. Ett syskon som hon oftast pratar om och längtar efter. Som hon har döpt; om det blir en tjej: Havet och en kille: Ice age. Förhoppningsvis finns det andra namn som förslag när det väl är dag ;) Helst vill hon ha en lillebror, men jag är bara glad om det flyttar in en liten i magen.
 
Vi ska snart på vår andra läkarkontroll, där vi får svar på våra prover som vi lämnat. Ska bli riktigt spännande och se vad de kan erbjuda oss, eller om vi måste börja spara pengar för ett ivf-försök.
När man redan fått ett barn tidigare, kostar det att få hjälp med IVF-försök. Hur det blir, är en fortsättning. Men förhoppningsvis har det flyttat in en liten bebis magen, utan några dyra försök.
 

Fortsättningen kan ni läsa på min blogg; http://Mahii.blogg.se





Gästbloggsinlägg; Att lära känna nya människor.


2012-09-21 @ 12:00:00
Tänk vad härligt det är att blogga, man lär känna så många nya människor och får nya bekanskaper. Att gå på olika bloggevent är riktigt kul.  

Emelie har jag bara träffat en gång och jag umgicks inte med henne alls, vet inte ens om hon minns att vi träffats :)
Det var i alla fall på bloggminglet i Älvsjö i våras som jag första gången träffade henne. Hon satt och fick håret fixat och det blev verkligen superfint. Själv satt jag och väntade på att bli sminkad.  

Det eventet gjorde att jag lärde känna massa nya härliga människor varav jag håller kontakten med flertalet fortfarande. Vissa träffar jag privat och andra är sådana jag springer på när jag är på olika event.

Att få gästblogga hos Emelie är en stor ära och det är extra kul att få ett inlägg skrivet hos henne med tanke på att våra familjer kommer befinna sig ungefär 5km ifrån varandra under en veckas tid. Jag kommer nämligen också vara i Turkiet med min 5-årige son Melvin och min mamma.  

Kan säga att Emelie gjort ett bra val som åker till Turkiet och då framförallt Side området. Jag älskar det området och mitt tips till Emelie är att åtminstone en kväll åka in till Antika Side, strosa utmed havet, kolla in hamnen och äta på någon trevlig restaurang ex Gül (http://www.gulrestaurant.com/) som är helt outstanding och kika på Apollotemplet.  

Nu undrar ni kanske vem jag är som skriver det här så jag får väl göra lite reklam för mig själv också :)
Jag skriver bloggen En Mölnbobos Liv – Tre blir fyra, http://www.annakarlsson.se/blogg/ och heter Anna. Jag är 37 år och bor i Mölnbo som är en liten ort utanför Södertälje. Där har vi ett hyresradhus och där bor jag med sambo och sonen Melvin.

Min blogg handlar mest om familjelivet, vardagshändelser, shoppingtips och resor. Eftersom jag är gravid i vecka 17 (vecka 20 när detta inlägg blir publicerat) så kommer det handla en hel del om min graviditet men jag känner att det säkert blir mer skrivet om det så fort rutinultraljudet är gjort och man vet att allt är bra.

Nu får alla ni som läser hålla tummarna för att jag och Emelie med familjer får njuta av mycket sol, god mat, trevliga turkar och ett varmt hav.

 
Ha det! //Anna





Gästbloggsinlägg; melissasprinsar


2012-09-20 @ 12:00:00
Nu har jag fått äran att skriva ett litet gästinlägg som det så fint heter medans damen som äger bloggen har tagit sitt pick och pack och dragit på en go sol semester med sin familj, inte alls avundsjuk på henne inte det minsta ;)
 
Tyvärr har jag inte hunnit träffa denna sköna böna vid namn Emelie vi skulle ha delat rum en gång vid ett blogg event i Göteborg men jag fick ju tamme sjuton förhinder såklart så jag var tvungen att avboka och mitt rumssällskap fick hitta en ny partner - men Emelie jag lovar dig nästa gång ska VI dela rum du och jag gumman 
 
Vem är då jag som sitter här och knåpar ihop ett litet inlägg?
En tjej på 23år fyller 24 i november (lägg på minnet) vid namn Melissa
Jag är mamma till två prinsar vid namn Vincent och Linus och sen har jag såklart en karl me på ett hörn vid namn Marcus
Därav mitt fina bloggnamn "melissasprinsar.com"
 
Något jag skrivit ett par gånger om på min blogg men som tåls att ta upp igen är detta med vad som är okej och inte okej när det gäller pojke/flick saker/kläder
Tex varför det är mer okej för en flicka att ha på sig killkläder än va de är att en pojke sätter på sig tjejkläder, (typ klänning)  eller bara detta med att flickor har rosa och leker med dockor och pojkar har blått och kör med bilar 
Här hemma är vi rätt så eniga angående detta våra grabbar har både dockor och dockvagn och får leka med vad dom vill - det vi inte är helt eniga om är detta med rosa kläder på grabbarna 
Marcus ger mig gärna onda ögat när jag sätter på vår yngsta son Linus denna pyjamas som ett exempel 
han säger att jag bara jävlas med honon just pga jag vet att han inte tycker om det medans jag bara skrattar åt han och säger att jag tycker Linus passar i den 
Sen att den råkar vara rosa det hör lixom inte hit!
 
Hur ser det ut hemma där du bor om du har barn? 
Är ni helt eniga om allt ang detta eller blir det lite onda ögat där hemma med pga något?
 
//melissa (melissasprinsar)





Gästbloggsinlägg; Tjooohoooo!!!!‏


2012-09-19 @ 12:00:00
Hej alla Emelies fans!
 
Jag heter SoffiZ och har fått äran att skriva ett litet inlägg i Emelies fina blogg när de åker till utlandet.Om jag är avundsjuk? Näääääeeee, inte ett dugg. *muttrar*
 
Vad ska jag skriva om då?
 
Bästa minnet med Emelie? Det är absolut mammabloggkryssningen i år. Jag, Emelie, Jenny och Sara umgicks i stort sett hela kryssningen och vi hade det helt underbart roligt!
 
Jag tänkte inte skriva så mycket mer om kryssningen, ni vet "Det som händer på båten, stannar på båten", MEN jag tänkte visa några fina bilder från båten. Hehe ;)
 
Håll till godo.
 

 

 
Stort tack till finaste Emelie för att jag fick kladda lite i din blogg och jag hoppas att ni har en underbar resa.
 
 
Förresten, bilden på Emelie som syns på headern (När hon gör V-tecknet, gissa vem som har tagit den? Just det! MOI- SoffiZ ;)
 
Puss o kram! //soffiz
 





O hej och hå!


2012-09-19 @ 08:00:00
Godmorgon kära vänner. Nu är det inte många timmar kvar..iiii! så spännande det ska bli. Nu ska här packas och donas lite grann- sen ska barnen få åka iväg och leka hos deras farmor en liten stund så jag verkligen kan kolla så allt är med och vattna växer, tömma kylskåp och slänga sopor.
 
Ni vet väl att det kommer att uppdateras härinne även fast jag är borta? har ju ett gäng goa och glada bloggerskor som kommer att bidra med deras härliga inlägg; en bloggare och ett nytt inlägg varje dag! Ser fram emot detta massor- och hoppas ni gör det med! Varje dag kl 12.00 kommer ett nytt gästbloggsinlägg upp ;)
 

Sen får vi se om jag kanske kör nåt litet inlägg eller nån bild någon dag.. jag har ju trots allt semeseter och kan ju berätta massor om resan för er sen när jag kommit hem ;)
 
Nu får ni alla ha det så himlans bra här hemma medan vi är borta! massa kramar!





Panik- stress- virrvarr- trött


2012-09-18 @ 19:53:28
Dessa ord kan nog beskriva hur jag är/känner mig denna kväll. Det är massor som ska packas. Har iaf lyckats få fram allt och lägga det på bordet. Meeen, nu återstår det att packa ner allt och sen att förbereda det sista så det kan läggas ner imorn när det använts en sista gång.. o så fram med biljetter och pass oxå såklart! får inte glömmas!
 
GAAAAH känner jag bara, hur ska jag hinna allt? är såå trött efter en kaosnatt då Leila var vaken mellan 1-4 dessutom..inte så skoj! Måste soova ju! nåja, sova får vi göra när vi blir gamla ;) Nu kör vi sista rycket här så barnen inte behöver springa runt och leka med klädhögarna imorn bitti!
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!
 
 





Och så har en vinnare utsetts.


2012-09-18 @ 19:46:14
Då är tävlingen om en dekorationspenna för bakverk från smartasaker.se avslutad och en vinnare är utsedd!
 
Dekorationspenna
 
Nu undrarn i säkert VEM som har vunnit denna coola och smarta pryl..vinnaren är...
 
Ett stort GRATTIS till dig! Du kommer snart få ett mail skickat till dig!
 
 
Tack till smartasaker.se som sponsrade denna tävling, och till alla Er som varit med och tävlat!
 





Sicken dag detta blir.


2012-09-18 @ 08:14:24





Alla tävlingssugna kika hit ;)


2012-09-18 @ 07:00:00
Ikväll kl 18.00 avslutas tävlingen där du kan vinna en märkpenna att dekorera livsmedel med. Exempelvis tårtor och andra bakverk.
 
 
så klicka här eller på bilden för att vara med och tävla!





ett två tre och en virrpanna till mamma!?


2012-09-17 @ 20:37:20
Herregud, vad jag är trött idag visst ;) hann bara o räkna ett två tre så somnade jag i soffan framför färjan..haha!

Inte nog med det så glömde jag nästan bort att hämta barnen på dagis efter jobbet idag med. Har en väg jag åker som gör att man åker förbi vägen man svänger in för att komma till oss. (åker man rakt fram kommer man till dagis svänger man av kommer man hem.) Så jaa, idag åkte jag in på den vägen och var hemma och vände innan jag kom på mig själv. Som tur är hann jag aldrig att gå ur bilen innan jag kom på mig själv-alltid nåt!

och priset för årets sämsta mamma går till...ja, till mig va??





Måndagslistan 17:e september


2012-09-17 @ 09:30:00
- att vi alla är pigga o friska...finally! (peppar, peppar)
- att jag sovit rikitigt gott inatt..första gången på riktigt länge det!
- att det snart är dags för sol och bad..bara ett par dagar kvar!
- att jag fått träffa så mkt trevliga och goa människor via bloggandet ♥
- att jag ska få komma iväg och jobba lite idag igen efter många dagars VABANDe. Skönt o komma iväg lite! (EGO?)
 
Fler måndagslistor hittar ni hos Jenny





Monday morning


2012-09-17 @ 08:06:45
Godmorgon rara, Här är det återigen en ny vecka som startar. Denna vecka kommer innehålla massa roligt!
 
Idag ska vi alla tillbaka till jobb/dagis igen! Ska bli skönt. Man klättrar mer eller mindre på väggarna efter drygt en vecka hemma ju! Och så blir det jobb/dagis imorn med. Sen är det långledigt i en vecka som gäller. Med massa sol och bad hoppas jag =)
 
Och då under tiden så har jag massa underbara bloggare till min hjälp som bidrar med varsitt gästinlägg varje dag, ser fram emot detta =)
 
 
Önskar er alla en fin dag!





Supermamman och det här med beröm


2012-09-16 @ 12:40:00

Idag känner jag mig faktiskt lite av en "supermamma". Ja för nån gång förtjänar väl vi kärringar oxå lite beröm när vi gjort nåt eller, om det så är beröm från oss själva. För visst är det lite så att såfort en karl plockat i diskmaskinen, kanske gått ut med soporna eller tvättat en maskin med tvätt- ja då ska han ha beröm för det.

Det är ju vardagsmat för en annan att göra såna sysslor - och mer därtill! Så nu ger jag mig själv beröm som hunnit byta sängkläder, tvättat 3 maskiner tvätt, klippt gräset, rensat lite ogräs och stekt pannakakor. Det är såå tråkigt men det måste ju göras!

Har du gjort massa sysslor hemma med så skickar jag massa beröm till dig <3 vi är alla supermammor!






3 dagar kvar...


2012-09-16 @ 07:53:52






Att fastna på bild


2012-09-16 @ 06:54:11

Det här med att lyckas få en bra bild på BÅDA barnen verkar helt omöjligt! Försökte igår- och fick efter mycket om och men till en skaplig bild. Men vilka miner Elliott höll på med och Leila skulle bara hålla på och titta åt sidan och röra på armarna ;)

Undrar hur det ska gå sen när man ska ta kort till jukortet?hahaha

Godmorgon fina förresten!






Jag bara spyr på't


2012-09-15 @ 21:44:44

Jag blir så jävla trött på alla dessa jäkla sjukdomar och härke som ska härja fritt nu såhär fyra dagar innan vi ska åka iväg och njuta av vår första utlandssemestern som en liten familj.

Ja för nu när barnen är friska och pigga så går sambon och blir sjuk med tydligen! För nyss hade han feber och så har han börjat bli snorig! Måtte detta inte bli en långvarig historia nu bara- och hoppas jag slipper skiten! BLÄÄ






Trött-tröttare-tröttast


2012-09-15 @ 13:00:29

Gud vad sega vi är idag. Leila har haft en stök och bök natt och varit vaken hur mycket som helst. (Misstänker att hon sov för mycket i torsdags när hon hade feber). Så nu ligger skruttan och sover, Elliott och jag segar framför en film, och pappan ligger här bredvid och sover.

Trött dag! Men barnen är iaf friska nu. Skönt det- håller tummarna för att det får va så nu med!

önskar er en fin dag!






5 ynka dagar kvar!


2012-09-14 @ 11:56:45
Här sitter jag och lyssnar på den tråkiga blåsten- är typ storm ute idag. Känns som att altantaket ska flyga iväg närsom.
 
Idag är det 5 dagar- 5 ynka dagar kvar och som jag längtar =) Måste ta en tripp till apoteket sen idag och köpa allt inför resan. Eftersom apoteket har stängt i helen så är det bättre att köpa idag fall något är slut så det hinner att komma hem till början av nästa vecka.
 
Nu ska jag kika på lite fler bilder från andras resor till just Side, bjuder er på denna fina och underbara bild från ving kärsålänge ;)
 
http://images2.ving.se/images/SiteID1/FactSheet/sid_pool_top.jpg?v=39





Hela Sverige bakar!


2012-09-14 @ 11:29:19
Ååå, på torsdag börjar det en ny underhållningsserie på sjuan, nämligen Hela Sverige bakar.
En serie där Ett antal deltagare får chansen att vara med och tävla om att bli Sveriges bästa hobbybakare och ge ut en egen bakbok. De kommer under tidspress få baka olika bakverk och varje vecka får den som inte håller måttet åka ut.
 
http://img.tv4.se/convert/resize/600x338/shape/cut/source/http%3A%2F%2Fwebapi.tv4play.se%2Farticle%2Fgrid%2F5034e5e504bf72189e000029%2FHelaSverigebakar_444.jpg
(bilder lånade från tv4.se)
 
Detta är verkligen något för en annan. Älskar att få ny inspiration och hur härligt är det inte att titta på när andra bakar? Tur att man inte kan smaka på det de bakar när man sitter och tittar dock ;)
 
Synd att jag är bortrest och missar första avsnittet- men sedan ska jag följa det varje torsdag =)
 

kl 21.00 på sjuan på Torsdag- missa inte!





Något är galet


2012-09-13 @ 16:36:55

Det märks att något är galet när lillan varit gnällig och pipplig och typ bara sovit större delen av dagen. Så mycket har hon aldrig sovit när hon varit sjuk, förutom när hon hade lunginflammation.

är hon inte bättre imorgon så blir det en tripp till Vc. Skulle de hitta något så är det ju bättre hon får penicillin för det om det behövs med tanke på att vi reser på onsdag.






Ännu en dag


2012-09-13 @ 10:13:34

Idag är det ännu en dag hemma som gäller. Storebror är äntligen på dagis igen pigg o kry. Lillan däremot ligger febrig i min famn och sover.. Emellanåt rycker hon till- antagligen drömmer hon nåt otäckt kraken!

Självkikar jag lite på tv o tar det lugnt då det carit röriga dagar! Håller tummarna för att vi alla ska hinna bli friska till onsdag.

Ha en fin dag!






En önskan till lillan


2012-09-12 @ 11:20:49

Tiden går så fort så det dröjer inte länge förrän december månad är här. Och då fyller ju både jag och kidzen.

Har hittat en jättesöt spis till Leila som hon nog kommer få i present; ja här är det inte frågan om vad hon önskar sig (iofs är hon för liten för att säga vad hon vill ha ännu) utan här köper vi det mamman tycker hon ska ha ;) haha!


Hur söta är inte hello Kitty brio leksakerna? Hon har en klosslåda och lära gå vagn- nu blir det nog spisen med :)






7 dagar kvar..


2012-09-12 @ 09:19:28
Vi VABAR här i dag med. Tänk att det bara är en ynka vecka kvar till sol och värme. Jag gillar't massor! Det är det som får en att hålla modet uppe iaf. Har rensat i mina byrålådor och i min garderob för att hitta alla linnen bikinis med mera som ska med till Turkiet. Var ganska mkt som slängdes dessutom! skönt o ha rensat lite!!
 
Har börjat att plocka ihop lite högar av barnens shorts och Leilas klänningar med och lagt i en speciell byrålåda så det bara är o packa ihop sen med. Men åå, har lite smått panik på allt annat som ska med. Måste verkligen bege mig till apoteket (köpa zuppar, alvedon, vätskeersättning, kylbalsam, xylocain mot bett, miniderm, dimor..listan kan göras lång) Får inte glömma o köpa tandborstar till oss och barnen, får inte glömma att köpa lite mer blöjor, och badblöjor och massa våtservetter.
 
Det kommer bli lite rörigt för oss nästa vecka. Eller för mig. Ska packa och se till så allt är med helt själv. A är nämligen på kurs tisdag-onsdag. På tisdagskvällen skulle de även  ut o äta på kvällen så han kommer inte hem förrän sent och på onsdagen räknade han att vara med till ett. Vi måste väl åka hemifrån runt 2-tiden då planet går strax efter fem..så jag räknar inte med nån hjälp där inte! Fast det kanske är lika bra att det bara är en som har ordning och koll på allt- kan bli lite rörigt ibland när båda packar ;)
 
Jag börjar faktiskt bli lite nervös redan nu- värsta mardrömmen är att vi glömmer passen och/eller biljetterna ju!
 





Åt skogen


2012-09-12 @ 06:34:00

Känns som allt bara är så himlans åt skogen fel. Är konstant trött och har så svårt o somna om när jag väl vaknat/blivit väckt om nätterna.

Sen känns det som snorandet fortfarande sitter kvar. jag vill vara pigg och ha massa energi. Vill kunna träna, vill kunna ha den där karaktären igen. För jag är sådan att tränar jag, då sköter jag kosten, känner jag mig krasslig och inte tränar. Ja då slinker både det ena och andra ner.

Ni kan ju nästan räkna ut matematiken på hur det blir när man är hemma och VABAR- man bara rotar i skåpen! Usch, jag vill verkligen inte vara här igen! Skärpning nu jag var ju så duktig för ett par veckor sedan!






Instagram


2012-09-11 @ 14:55:43

Här sitter vi alla 3 i soffan och myser. Elliott är feberfri och lillan hämtades för en timma sen på dagis. Var allt lite tomt hör hemma utan henne idag.

På förmiddagen kikade Elliott och jag på en film vi hyrde efter dagislämningen; happy feet 2. Spännande film! Annars har vi bara segat o degat idag!

Glöm inte att jag finns på instagram; emlisch heter jag där för ovanlighetens skull ;)






En VAB dag igen!


2012-09-11 @ 08:09:11

Då har vi lite sjukstuga igen. Denna gången är det Elliotts tur. Han var så gnällig och trött igår så det märktes att det var nåt fel. Mkt riktigt hade han feber vid läggdags igårkväll. Nu på morgonen hade han oxå lite feber :(

hoppas det går över fort. Ska man se ljust på det hela så- hellre nu än om en vecka ;)

Jag ska vara så fräck så jag skickar iväg lillan till dagis en stund ändå. (eller fräck-man får ju göra så) Hon bara klänger på och retar Elliott som inte alls är på hugget. Han kan behöva lite lugn och ro en liten stund. Vi har ju båda varit vakna en del inatt!

Ha en fin dag kära ni!






Men ge dig då!


2012-09-10 @ 11:16:00
Blir tokig på denna jäkla förkylning som fortfarande lämnar sina spår. Är fortfarande lite snorigt efter en vecka. Vågar inte träna eller springa förrän den är borta med tanke på att jag ju faktiskt kan bli dålig och det vill jag ju inte bli nu lagom tills vi åker inte. Hellre det säkra före det osäkra.Ge dig då dumma förkylning!
 
Med andra ord blir det bara promenad just nu.

För övrigt är det 9 dagar kvar tills vi åker idag..känns rätt gött faktiskt ;) Tyvärr är det en del som ska fixas o hinnas med och bockas av tills dess, men det ska nog gå bra det =)
 
 
 
 





Hello Brittan!


2012-09-10 @ 07:00:43

Ojojoj, kollade vädret nyss. Verkar bli en härligt varm dag idag. Brittsommar såhär i september tackar man ju inte nej till ;)

Idag är det återigen dags för vardag med allt var det innebär!

finns fortfarande några platser kvar för gästbloggningen, så skriv ett inlägg och maila över till mig innan den 16:e vet jag ;) ([email protected])

Nu blir det lite plock! Ha en fin dag raringar!






3500 poäng


2012-09-08 @ 14:13:01






För första gången


2012-09-08 @ 13:44:09

Nu är Elliott iordninggjord för dagens stora event. Han ska nämligen gå på kalas hemma hos en tjej som går på hans dagis. Första gången han går på sånt kalas- ska bli spännande!






06.00 BIIP


2012-09-07 @ 06:42:02

Nu på morgonen var det en liten tjej som väckte sin mamma redan kl 6. Gud vad trött jag är idag- hade behövt få sova till 7 iaf.

Har varit ett himla spring inatt då elliott var vaken o ville att jag skulle sova hos honom. Tog nog nån timma innan han somnade om. Sen när jag väl somnat om i min säng- och sov som godast vaknade jag av att något kröp på mitt huvud. Reflexmässigt strök jag handen där och upptäckte till min fasa en stor spindel. Ni kan ju tänka er hur svårt det var o somna om sen med tanke på min fobi
:(

blir en lång arbetsdag idag känner jag- huvudvärken är ett faktum!

Men nu vrider vi över till positve mode istället- det är ju trots allt fredag! Ha en fin dag kära ni!






Sep. 07, 2012


2012-09-07 @ 06:35:32






4 dagar senare


2012-09-06 @ 21:23:22

Idag är det fyra dagar sedan jag stoppade fötterna i de där baby foot påsarna.

Stod för en stund sedan i duschen och tänkte på att det faktiskt inte hänt ett shit. Men sen när jag klev ur duschen och skulle torka fötterna så såg jag hur det börjat lossna lite död hud.

Wiiie- det funkar! Tummen upp för detta :)

En annan härlig sak är att förkylningen börjar ge med sig. Har stoora förhoppningar om en löprunda på lördag förmiddag :) Då ska jag slå de gamla rekorden ;)






Sagt av en 3-åring


2012-09-06 @ 19:03:58

Frågade Elliott igår i bilen om det fanns någon tjej på dagis han tyckte om. "Nä mamma, jag tycker inte om tjejer, jag tycker bara om mina pojkar". Haha, han menade ju att han bara tycker om sina kompisar som är pojkar...de lät så dumt bara ;)






Ni som gillar att baka..


2012-09-06 @ 10:49:00
Ni har väl inte missat att jag startat en ny trevlig tävling här i bloggen? Tävlar ju ut en dekorationspenna i samarbete med smartasaker.se. Med denna suveräna penna kan man garnera alla möjliga bakverk med exempelvis smält choklad, kristyr etc..  Tummen upp säger jag =)
 
klicka på bilden nedan för att vara med i tävlingen.
 





overallval- så svårt!


2012-09-06 @ 07:45:00
http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6722/6722878/S0000006820966_F_W40_20120516164027.jpghttp://www.kappahl.se/media//0232060343647_F_02.png
Overall från lindex (699:-) och Kappahl (749:-)
 
 
 
 
http://www.stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Medium/136724_008.jpghttp://www.stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Medium/137724_001.jpg
Overaller från stadium; everest 699:- och didrikson 999:-
 
Då har den där jakten på vineroverall börjat. Eller vinteroveraller rättare sagt. För i år behöver båda barnen nya overaller.. Denna gången vill jag köpa något som är lite dyrare för bättre kvalitet. Frågan är bara vad man ska köpa. Det är ju en djungel.. Helst av allt skulle jag vilja köpa nya didriksons till båda barnen. Men de kostar ju lite grann. (begagnat skulle funka, men min sambo är allergisk mot att köpa begagnat). Trodde jag hade bestämt mig för att köpa everest men sen såg jag ju att det fanns massa fina på fler ställen. Varifrån köper ni overaller till era barn?





2 veckor kvar.


2012-09-05 @ 08:04:01
Jisses vad tiden går fort. Fatta att idag är det onsdag, och med andra ord bara två ynka veckor kvar tills vi åker iväg. Ska bli helt UNDERBART att komma iväg ju =) Dock hörde jag att det igår hade varit 47 grader varmt i Turkiet. Det är väl lite för varmt för de små liven att njuta av, så hoppas att temperaturen hinner sjunka lite tills vi åker. Annars blir det ju bara jobbigt för dom.
 
Har börjat att skriva en liten lista- fast än så länge bara i huvudet, på vad man ska packa med sig för något. Tänkte bege mig till apoteket någon dag nu i veckan och handla lite förnödenheter till resan. Någon som är van vid att resa utomlands med småbarn och kan ge tips om vad man ska ha med sig för något till dom (förutom alvedon, zuppar,nässpray)? mottager mer än gärna lite tips!
 
 
önskar er alla en fin dag för nu bär det strax av mot jobb o dagis igen!





Inte ett skit!


2012-09-04 @ 21:24:30

Ursäkta min otrevliga rubrik. Men det är så det känns just nu! Det händer inte ett skit! Det är bara tråkigt tråkigt och tråkigt...blää!

vill inget hellre än att slippa ligga i soffan och hosta, snora och tycka synd om mig själv. Men tyvärr har jag hamnat där :(

Vill bli kvitt detta elände NU så man kan träna och springa igen ju! Är så grymt sugen på o testa milen, och fy vad det tog emot när jag inte fick gå på mina favvopass (spinn o styrka) på gymmet ikväll!

Och detta väder? Vad är det med detta? Blev riktig riktig höst för första gången idag tror jag!

Nä fy vad negativ jag låter- men jag är ju inte mer än människa ;) Imorn lovar jag att va positiva Emelie igen!!

Godnatt kära ni






Tävla hos emlisch- vinn en dekorationspenna från smartasaker.se


2012-09-04 @ 08:00:00
Då var det dags att starta upp en tävling för er kära läsare, bara för jag tycker att ni är så himlans rara ♥
Har nämligen fått äran att tävla ut en riktigt fin produkt som jag själv dreglat över ett tag bakfantast som jag i grund och botten är =)
 

I denna tävlingen är nämligen den underbara butiken Smartasaker.se med och sponsrar. Hos dom hittar du hur många roliga produkter som helst, allt av en salig härlig blandning. Och det ni är med och tävlar om är en dekorationspenna för livsmedel. Hur härligt vore det inte att kunna skriva direkt på tårtan med smält choklad? eller att spritsa kakor? Tänk o slippa sprits och tyll. Denna produkt är helt amazing!
 
"jag tävlar hos Emlisch om en dekorationspenna från smartasaker.se, tävla här du oxå!"
 
För att vara med och tävla.
 
Svara på frågan:Var ligger SmartaSakers butik i Stockholm? Svaret hittar du hos smartasaker.se Skriv en kommentar med svaret glöm ej namn och mailadress.
 
för en extra lott: 
tipsa om tävligen i din blogg eller på facebook. lämna sedan en kommentar med direktlänk till ditt bloggtips eller ditt facebookalias.
 
 
Tävlingen avslutas den 18/9 kl 18.00
och eftersom det är med en fråga i tävlingen så hålls alla kommentarer dolda tills dess.
 
 
AVLSUTAD!!





Godnatt.


2012-09-03 @ 22:12:14
Godnatt kära vänner! Nu ska jag lägga mig. imorn kommer ni få veta en liten överraskning =)





Ny gaddat


2012-09-03 @ 19:46:30

Förra fredagen var A iväg och tatuerade sig. Han tatuerade inte in vad som helst inte- utan barnens namn på armarna. Det blev så himla snyggt!






Ååååh- typiskt!


2012-09-03 @ 12:43:56

Blir tamejf-n tokig på detta. Nu har JAG gått och blivit förkyld oxå. Inte ett dugg roligt att gå o vara träningssugen hela tiden men inte få ju :(

Vill springaa ju !






Veckans frisyr


2012-09-03 @ 09:00:00

 

Är inte detta en riktigt fiin och ändå enkel frisyr? fullkomligt älskar denna. Men det är alltid problem med att få håret att stanna kvar när man använder vanliga hårnålar tycker jag, och använder man snodd ser man ju bara dum ut. Men Glitter säljer nu en hårklämma som går att ta isär helt och sedan sätta ihop igen. En sk dubbel hårklämma. Hur grym som helst ju. Ska införskaffas nästa gång jag är i stan.






måndagslistan 3 september


2012-09-03 @ 08:04:43
-Att lillan är feberfri och vi andra med trots förkylningar
- Att vi om ca 2 1/2 vecka har en hel vecka med sol och bad att se fram emot
- att sambons näsa verkar läka som den ska (han bröt den ju förra veckan)
- att tiden går så fort så det snart är fredag igen.
- att barnen är lediga från dagis imorn (pga planering) så de får lite "vardags egentid" med deras pappa.
- att jag inte börjar veckan med att känna mig stressad som jag brukar...luugn o fin Emelie ;)
 
Vill du läsa fler måndagslistor så tycker jag att du ska kika in hos Jenny





doggybag? bag in box? nääj det är fötter i påsar!


2012-09-02 @ 20:01:00

 

Dags att testa babyfoot paketet från bodystore. Hade ju turen att vinna ett på kryssningen. Nu har jag stoppat i mina fötter i påsarna, alldeles kladdigt med någon slags gelé i dom. Känner mig som bambi på hal is ;) Nu ska jag sitta såhär i drygt 1 h 40 minuter till sedan ska fötterna tvättas (man ska ha dom på sig i 2 timmar)  Kommer ta 4-7 dagar innan det börjar synas resultat och efter 14 dagar ska det va färdigt. Ska bli spännande o se om det funkar på mina fötter.






Plötsligt händer det.


2012-09-02 @ 16:17:00
Vart så full i skratt när jag kikade igenom bilderna från mammabloggkryssningen förra helgen.
 
Speciellt när jag kollade in bilderna som jag tog på Sara, Jenny och Sofia på dansgolvet. För det var 3 bilder som jag tog inom loppet av bara några sekunder på alla 3 och på den mittersta av bilderna dyker det upp en kille i bakgrunden. Detta upptäckte inte jag ens när jag tog kortet ju. Skumt värre!
 







Bli emlisch för en dag


2012-09-02 @ 13:06:22







Ett litet lördagstips


2012-09-01 @ 12:13:25

Igårkväll bunkrade vi upp oss i varsitt soffhörn och kollade på film. Vi såg på filmen Battleship med bl.a. Alexander Skarsgård och Rihanna. Riktigt bra film, spännande mest hela tiden och vem är denne okände hunken Taylor Kitsch som har huvudrollen? Honom vill jag se mer av tack ;)






Vill du gästblogga när jag är borta?


2012-09-01 @ 09:17:41
Åker ju som sagt iväg på semester snart och tänkte det skulle va kul att ni bloggvänner skriver inlägg i min blogg medan jag är borta. Det är 8 dagar det handlar om och redan är 4 stycken av dom upptagna. Så med andra ord finns det fyra dagar och fyra platser kvar för er som är intresserade.
 
Det är bara att ni mailar över erat inläggsförslag till mig innan den 16:e september så lägger jag sedan upp inläggen som tidsinställda så ett nytt kommer upp varje dag kl 12.00.
 
Sååå.. följande datum finns kvar att fylla 22:a till och med 26:e september.
 
 
Antingen skriver ni en kommentar här med intresseanmälan eller oxå mailar ni inlägget direkt till mailen. först till kvarn gäller ;)
 
[email protected]