lyckats bra?


2010-10-31 @ 20:24:24
De som jag i stort sett efter köns UL trodde skulle vara omöjligt har jag ju faktiskt lyckats hålla hittills. Har inte råkat försäga mig en endaste gång ännu om va de är som döljer sig i magen, och nu har man gått så länge så man knappt ens tänker på de längre. JAg är van vid att kalla bebisen för "bebben, bebisen o den" trots att jag vet va som döljer sig därinne. (fast me dom som vet o mellan A o mig så kallar vi ändå bebisen efter könet) FAttar inte hur jag klarat o va tyst ändå.haha!

Ett tag ville jag ju inge annat än o kunna dela med mig, men nu känns de som att de gått så lång tid så ni får hållas på sträckbänken tills det är dags för bebisen o kika ut.. den som väntar på nåt gott ;P


Allt jag kan säga är att vi är jättelyckliga o glada över att vår son ska bli storebror, att bebisen verkar vara frisk.. o självklart att de börjar närma sig i rask takt nu!
Vilket äventyr de väntar på oss..helt magiskt- helt underbart. Tänk att få ytterligare ett barn o ge all kärlek till <3





1 november tvåtusenåtta.


2010-10-31 @ 20:07:15
Detta är utrag av vad som skrevs i bloggen för två år sen imorn när det är ny månad o allt:

Lördag morgon "Usch.. e så trött idag. Har soit dåligt inatt. Har varit uppe o kissat flera gånger,har till råga på allt oxå vaknat med halsbränna x antal gånger. Och vid halv fyra var jag tvungen o gå upp å ta mig en macka för jag var hungrig. Tog även lite flytande halsbrännemedicin då med. Sedan har ja sovit halvt om halvt efter de. Har ont i axlar o armar med..det är så svårt o veta hur man ska ligga, har svårt o veta hur man ska hålla händerna när man ligger på sidan.. Men men..annars mår jag ju  jättebra! Vi ska ju bli föräldrar snart.det slår det mesta =) Då står ja ut me krämpor."

-----------------------------------------------------------------------------------------

äntligen hemma "äntligen e man hemma från stan. Var mkt folk på a6 vill jag lova! Allt vi skulle ha hade 1klass tagit hem faktiskt. Så nu har vi babyskydd o vagn. Köpte även två amningsbehåar idag på hm, o så kunde jag inte motstå o köpa en plyschsparkdräkt som va röd med mössa till på lindex, kostade endast 39,50:- o så va de ta två betala för en med. Så tog en tomteklänning me luva med. Tänkte Om det blir en flicka, blir det inte de så kan man ju spara..för vem vet..de kanske blir fler decemberbarn i vår släkt? bra å ha lixom."

(såhär ser babyskyddet o barnvagnen ut som vi hade till elliott- kommer även användas till broster)

(haha.. tänk att jag redan då kände på mig att de skulle bli ett till decemberbarn)







Våfflor o tacos.


2010-10-31 @ 19:10:15
Kan man säga annat än att jag är proppmätt efter att runt tre-tiden ätit ett par våfflor o sen nu ikväll vräkt i mig två små tacos..shit säger jag- finns inte plats för mer nu..för då spricker jag.haha!

Rent måltidsmässigt så har nog detta varit den goaste dagen på länge tror jag, våfflor- mumma, tacos-mumma!





två filmer värda o se!


2010-10-31 @ 17:28:30
tänkte nu ta o fortsätta tipsa er om lite bra filmer, nu när höst/vintermörkret slår till så är de alltid mysigt att krypa ihop under en filt o kolla på en riktigt bra film ju =)



Beck 26: Levande begravd - DVD - Film
När A blev sjuk i onsdags så åkte jag förbi macken på förmiddagen o hyrde Beck levande begravd.
Vi tyckte båda att den var kanoners faktiskt. Lika spännande o nagelbitande som vanligt vart det. Och så händer det ju alltid nåt oförväntat i slutet när de tror de hittat rätt mördare.

Killers - DVD - Film

Sedan hyrde jag även Killers (med Ashton Kutcher och Katherene Hiegl) De var också en riktigt bra film. En blandning av Action, thriller och romantisk komedi. De va spännande nästan hela tiden och emellanåt fick man skratta som bara den.

Så vet ni inte va ni ska hyra för film; hyr nån av dessa två tycker jag ;)








40 dagar..


2010-10-31 @ 13:53:35
Hej på er alla, hoppas ni har en riktigt fin o trevlig söndag ute i de soliga vädret. ÄR ju ganska så underbart ute om ni frågar mig =)
Elliott o jag va så uttråkade runt halv 10 i morse så vi tog på oss och gick ut o gick en sväng. Blev en tur fram till ica för o handla lite grann o sen kikade vi bara förbi elliotts mormor o morfar en sväng o på vägen hem va vi tvungna o gå o se va "Illiam" gjorde me tyckte elliott.
Man vart precis genomsvett av o gå ju..haha! O sen värsta flåset- det är jobbigt o andas nu när man gör för ansträngade saker..o svettningarna hör väl säkert till graviditeten med..

Plutt har sovit sedan en stund tillbaka nu, A ligger o kikar på fotboll o jag sitter här o kikar runt lite..försökt komma ikapp lite bloggläsning eftersom de varit lite si och så me tiden på sistone. måste ju ta o kika in ullaredsbloggen me o se om de fått in nåt nytt sköj!

Igår fick jag testa på livet som tvåbarnsförälder med förresten- var barnvakt åt syrrans två pojkar en stund på kvällen. De är så goa o rara- men de va såå trötta stackarna så de knappt visste var de va..o ledsna blev dom me..men de gick över de stora hela riktigt bra =)
Är ju bra o öva sig lite nu inför va som komma skall.

Om nån timma är vi bjudna på fika, våfflor närmre bestämt...ska bli sååå mumsigt!

Vad gör ni en dag som denna?

kramar






Bebismagen v 35 (34+1)


2010-10-31 @ 12:34:03

bebismagen samma vecka me elliott.






v 35


2010-10-30 @ 12:02:49
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 34+1 (i vecka 35).
  • Bebisen väger c:a 2441 gram. *
  • Bebisen är c:a 46,5 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 85% av graviditeten.
  • Du har 41 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

egna ord: Kan knappt fatta att det snart är dags för oss o bli en till, va foort tiden går!  Halsbrännan har verkligen gjort sig tydlig- måste ta halsbrännemedicin innan läggning och ibland vaknar jag till o med med halsbränna mitt inatten o blir tvungen o ta. Det är knöligt o jobbigt o vända sig i sängen, o trycket på blåsan är nåt enormt- man gör visst inge annat än  o springa o kissa ;)
O sen hård mage med- va aldrig me om detta när jag väntade Elliott, och har inte varit me om de innan denna grav heller..men nu denna vecka har de kommit med..måste kika lite på tips på vad man kan göra för o underlätta de lite!

Har faktiskt börjat känna mig hungrig konstant dessutom, som lär väl bli mer än ett halvt kilo i veckan nu..*harkel*

bilder kommer vid senare tillfälle!






Fredag..


2010-10-29 @ 12:42:02
Woho, idag är det fredag. Elliott ligger i sin säng o sover (dagis stängt pga utbildning), A ligger i soffan o snarkar. Med andra ord är de tyst o lugnt här just nu.

Igår när jag hämtade Elliott på dagis så ville han inte följa med. Han bara sprang vidare o började leka med massa annat.. o sen satte fröken igång en cd skiva med en emil i lönneberga låt för o visa vad elliott brukade dansa till. Då började han o dansa som en tok min lille kille. Haha..nu fattar jag vad han menar när han säger "mimmi..." då menar han emil- för han sade exakt likadant när cdskivan var på. O sen sträckte han fram sin hand o tog den i min o sa "dansa" då ville han att vi skulle dansa.
Han har dansat o hållt igång massor här hemma jämt, men aldrig har han bett nån av oss o dansa inte. ÅÅ..de är såå roligt o höra o se massa nytt ens barn gör ju. Händer massa hela tiden!

Ikväll blir de lugners, antagligen nån film o sen blir de pizza oxå..ska bli mumma!

vi hörs kanske nåt senare,
kramar





Lite nedräkningar


2010-10-29 @ 12:21:58
6 veckor kvar... tills Elliott fyller 2år

6 veckor kvar... tills bebben har bf

10 dar kvar... tills nästa BM besök

12 dar kvar... tills Ullaredtrippen

24 dar kvar... tills A fyller 30år

29 dar kvar... tills våran 6årsdag <3

37 dar kvar... tills jag fyller 27år

56 dar kvar... till julafton.







Vill ha dig!


2010-10-28 @ 19:19:37
Ni anar inte hur gärna jag skulle vilja ha en sån här skötväska från Willvin..den verkar sååå praktisk o så snygg ju!!  Vill ha dig! vill ha dig!

https://www.babykoncept.se/pub_images/medium/WILLVIN_Magnificent_583.jpg


Ska nog önska mig en när jag fyller år kanske? inte för jag tror att man får nån, men önska kan man väl?





man vet att man leve iaf ;)


2010-10-28 @ 13:44:42
hej på er alla,
nu har jag åter lite lite tid över till bloggen!

Ända sedan dagislämningen i morse har de verkligen varit full rulle känns de som. Har städat huset med allt va de innebär, har tvättat massor, kört ett par omgångar i diskmaskinen. O sen när jag väl va klar så tog jag en liten lugn stund i soffan framför en film tillsammans med sjukligen. O nu har jag precis lagat mat, blir korvstroganoff idag. VAr längesen nu!
Känner mig väldans slö o seg idag med, blev väl inte bättre med städandet (börjar bli jobbigt o andfått o beta av allt som man kunnat beta av snabbare när de gäller städningen innan) natten till igår vart ju som sagt ganska orolig o natten till idag med- främst av en himlans massa snarkande..får hoppas att A blir frisk snart nu!

nu blir de till o kolla in lite bloggar här, sen ska jag åka till dagis o hämta min älskade son <3

återkommer senare ikväll o svarar på kommentare,
hoppas allt är bra.
kramar








tävlar om en fleecefilt hos familjenkidz.blogg.se


2010-10-27 @ 18:52:09


Jag är med och tävlar hos Familjenkidz om en fleecefilt från Villervalla.
Var med och tävla HÄR du också!





de blir ALDRIG som man tänkt sig..


2010-10-27 @ 18:44:14
Idag har de inte blivit nån bloggning, och de finns verkligen anledning till det. Livet är verkligen inte lätt när man helt plötsligt blir "tvåbarnsmamma"..haha!

A skulle ju åka iväg på kurs idag o inte komma hem förrän imorn kväll; men inatt blev jag väckt av massa suckande- lite svordomar varpå han frågade mig, "emelie, är du vaken" och bad mig gå och hämta febertermometern. Så snäll som jag är lyckades jag efter mkt stånk o stön ta mig upp ur sängen o leta reda på febertermometern.. O ja..feber de hade A!

Så de blev ingen kurs idag och inte imorn..han var på VC i förmiddags o fick där veta att han har luftrörsinflammation, så han har både fått antibiotika och hostmedicin nu. Med andra ord blir de ingen tysklandsresa för hans del fre-lör helller. Han får helt enkelt stanna hemma.

O ja, har väl inte gjort så mkt annat än o serva honom idag tror jag inte ;P De är lustigt de där, vi fruntimmer reder oss själva när vi är sjuka. Men när karlar är sjuka- då ska vi va på pass hela tiden! Nu vet jag iaf hur de känns o va tvåbarnsmamma- för de känns verkligen som om man har två barn just nu!

Får hoppas att A piggnar till lite o slipper febern snart iaf så man kan slippa serva helt i helgen! JA, de är väl vad som hänt här idag... ja just de ja- Jag har ju faktiskt hunnit me o rensa avlopp i handfatet och i duschen me, o sen gjort iordning diskhon så den blev skinande ren o likadant bänken i tvättstugan..så lite nytta har de väl iaf blivit.

Nähä...om man skulle ta o läsa lite bloggar?

de är ju true blood sen kl 20, vill inte missa de inte ;)

önskar er en fortsatt trevlig kväll,
kramar





man mår väl som man förtjänar..


2010-10-26 @ 20:37:22
Usch... fy vad jag känner mig mätt i magen just nu. Vräkte nyss i mig alldeles för mkt daimglass..bläää!

Haha..kommer rulla fram om jag ska vräka i mig massa glass om kvällarna nu fram tills 10 december ;) typ 20 kilo plus på 1 1/2 månad.. nää fyy!

Men vissa dar måste man ju få unna sig ändå, eller?

nää..måste nog ta o gå o lägga mig nu, blev alldeles fel i magapimpen!

vi hörs imorn,
godnatt alla.
kramar





Nu


2010-10-26 @ 14:05:00
Nu har jag packat in kulan i en jacka o tagit på mig vantarna o dragit med mig vagnen..Nu ska lilleman hämtas på dagis =) Sen blir de en sväng till ica då elliotts senila mamma glömde o köpa toalettpapper när hon va o handlade imorse =/







morgonglad elliott <3


2010-10-26 @ 12:00:00

finaste o gladaste pojken <3






Nu blir de lugnt i soffan..


2010-10-26 @ 11:00:07

Nu hade jag tänkt o lägga mig i soffan o läsa denna tidningen jag köpte idag o sen kanske slumra till lite grann?


passar på att lägga upp en liten bild på den fina kabelstickade overallen jag köpte till bebis från kappahl för några veckor sedan...

 

 

 

 






vinster =)


2010-10-26 @ 10:54:35

Häromdagen damp det ner två paket i brevlådan som var adresserade till mig, och vad var då i om inte vinster från två olika tävlingar jag varit i..så skoj ju =)

ursöt lundmyrdräkt i strl 50, vanns hos Rebecca,  de två muminböckerna vann jag hos bokuhunger.

TACK =)







ni glömmer väl inte o va med i min tävling?


2010-10-26 @ 10:40:13

 

ni missar väl inte att ni fotfarande,ända fram tills 3/11, kan vara med o tävla om ett presentkort värt 250:- hos oki-doki barnkläder och damkläder här i bloggen? klicka här eller på bilden för att vara me o deltaga ;)






USCH!


2010-10-26 @ 10:10:09
usch de är väl hur man kan beskriva natten som varit. Elliott har varit vaken, vaken o vaken, vaken vaken! Vet inte hur många gånger jag varit inne hos honom o gett honom nappen o sagt att han ska somna om, sen har han gjort det för att sedan vakna igen. Han har dock peppar peppar inte kommit in till oss en enda gång, men vid fyra tiden så gav vi upp och tog in honoom i våran säng. Där låg han o stånkade o höll på o babblade o grejade i 40 minuter tror jag utan o somna. Va bara o ta med sig honom upp o ta o ge ny blöja, ta tempen (tänkte om han hade feber eftersom han var så varm o hade såna sömnproblem) Men ingen feber va de iaf, vilket va sååå skönt!
Efter blöjbytet gick vi in o lade oss i hans säng, han gäspade till några gånger o vips kvart över 5 somnade han..o vaknade inte förrän 5 över sju! De behövde han verkligen efter att knappt sovit nåt alls inatt kraken! själv lyckades jag väl att somna en kvart eller nåt totalt tror jag..de finns ju inge utrymme för en gravid mamma i en juniorsäng iaf- det är ett som är säkert!

Så idag blir de verkligen lugnt- ska ta o sova lite sen hade jag faktiskt tänkt..de går åt idag känns de som!

Har varit o handlat lite grann o förberett pannkakssmeten till middagen senare idag, så nu kan man äntligen ta de så lugnt man bara vill.

hoppas ni alla mår bra en solig o kall dag som denna,
kramar





Lite gravidfakta inför förlossning


2010-10-25 @ 19:32:31
kikade lite bland mina gamla inlägg som jag skrev runt 2 år sen när jag väntade elliott och såg då dessa faktan:

"En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden."

"De flesta bebisar föds på natten. "

"Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. "



så nu vet ni det ;)





Däckbytareftermiddag.


2010-10-25 @ 19:16:10
I eftermiddags var A ute o bytte till vinterdäck på bilen. Elliott o jag var givetvis tvugna o gå ut o hålla honom sällskap en stund. Elliott ville mer än gärna hjälpa till <3


mina fina pojkar <3





en film värd o se =)


2010-10-25 @ 17:50:30
I lördags hyrde vi en film som var sååå bra enligt mig. Den innehöll allt man vill en film ska innehålla; kärlek, skratt och tårar =)

When in Rome - DVD - Film

when in Rome

"I en av årets mest romantiska komedier, får vi möta Beth (Kristen Bell), en hårt arbetande museiintendent i New York med otur i kärlek. När hon åker till Rom för att fi ra sin systers bröllop, drabbas hon av en oväntad förälskelse som tyvärr tar slut lika fort som den börjat. Besviken plockar hon några mynt från Fontana de Amore, och råkar då väcka liv i okända krafter som får ett antal mer eller mindre knasiga män att bli kära i henne, vilket leder till en massa komiska förvecklingar.

När är en charmig reporter (Josh Duhamel) också faller för henne, tvivlar Beth på att det kan vara på riktigt. Missa inte denna stjärnspäckade och hysteriskt roliga komedi, som du kommer att vilja se om och om igen."

 

så är ni sugna på o hyra film- se denna =)






sovande liten sötelliott <3


2010-10-25 @ 12:00:00
när jag var inne o tittade till Elliott häromkvällen så kunde jag bara inte låta bli o ta ett kort på honom. Han är så fin. Vårat fina lilla underverk- tänk att han är skapad av mig o andreas..att han har våra gener. Det är helt otroligt egentligen hur man kan skapa nåt så underbart o fint <3 o snart kommer det ju en till att överösa med kärlek!

o jag är nästan säker på att han kommer bli världens bästa storebror =)






Funderingar kring föräldraskapet.


2010-10-25 @ 11:30:02
Har länge till o från gått o funderat lite på hur de ska bli sen. Sen när bebis kommit..har sett mkt ute hur andra flerbarnsfamiljer fungerat osv.
När Elliott var liten så var ju minsta lilla framsteg jätteskoj. Man ständigt gick o väntade på att nya saker skulle hända exvis första leendet, första vändningen, första tanden, första krypningen osv. Och man blev så imponerad över att allt skedde så tidigt ändå. Inte hade man en tanke på att ju fler framsteg- desto äldre blev han ju.
Jag undrar just hur man kommer vara sen, kommer man nästan att vilja att tiden ska gå långsammare, att h*n som än så länge är i magen ska va liten hur länge som helst? kommer man att dra ut på allt de här me o lägga dom på mage på golvet, smakportioner osv?

De verkar ändå vara ett ganska vanligt fenomen att man vill att de minsta barnet ska va litet så länge som möjligt- eftersom de ändå kanske är sista barnet osv.
De är väl ändå kanske bara att inse sanningen; tiden går alldeles för fort o de växer upp alldeles för snabbt de små liven <3





Vill du få örhängen gratis?


2010-10-25 @ 10:27:20
Nu kan du som driver en egen, aktiv, blogg få ett par PILGRIM kristallörhängen i färgen Crystal/Silver helt utan kostnad bara genom att lägga upp en enkel länk till Jewel.se!

klicka här för att läsa mer om hur du ska gå tillväga.






hej du soliga måndag.


2010-10-25 @ 09:54:49
måndag o sol..kan de bli bättre start på veckan? o till råga på allt så sov elliott till kvart i sju i morse, de händer inte ofta kan jag lova! Men var väl iofs inte så konstigt iom att han hade tappat nappen runt tolv-snåret och när jag va inne o skulle stoppa in den så låg han klarvaken o sa "heeej". Sade bestämt åt honom att han skulle mysa med filten o nalle puh o somna om igen..o där låg han o babblade o höll på en bra stund (dock utan att gå upp en endaste gång vilket va bra) o till sist vart de tyst.

Idag tänker inte jag göra ett skvatt ska ni veta.. idag ska jag bara ta de lugnt. Visst de blir väl tvättning som vanligt..men annars ska jag bara vila upp mig lite hade jag tänkt. Sovit som en kratta inatt me många kissningar..sen känns magen helt mörbultad precis överallt..vet inte vad lill*n hållt på med inatt alltså ;)
Sen kan jag ju behöva ta de lite lugnt nu med o vila upp mig för onsdag, torsdag, fredag och lördag är vi själva här hemmavid då A först ska på kurs me jobbet, och sen på fredag-lördag är det "spritresa" till Tyskland som gäller. så kan va skönt o ha vilat upp sig lite... för man vet ju aldrig hur eftermiddagarna/kvällarna blir..haha!

kan ju dela med mig av lite grejer som händer nu framöver förresten;
Onsd, Tors, Fre, Lör ..A är i tyskland.
1 november syskonvagnen finns klar för avhämtning (får dock se när man kan hämta den)
8 november Barnmorskebesök
10 november Ullared wiihoo =) (en månad kvar till BF o elliotts birthday)
18 november Barnmorskebesök
15 november? börja julpynta?
20 november 30 års kalas för A troligtvis
22 november A fyller 30 år (hitta på nåt då?)
27-28 nov nånstans kalas då A's svägerska fyller år.
27 november vi firar 6 år som par <3
5 december jag fyller 27 år.. (blir antagligen kalas för både mig o elliott då)
10 december Elliott fyller 2 år o Broster är beräknad anlända

ja o däremellan hittar man väl alltid massa saker o göra med så ;)

önskar er en trevlig måndagsförmiddag,
kramar








Söndag.


2010-10-24 @ 12:00:00
En riktigt grå, regnig o tråkig söndag är det idag. Bakade lite släta bullar så man kan göra nya krämbullar o bjuda på fika i eftermiddag förut ;)
Lilleman sover sin middagsnap nu o strax ska jag börja lite grann med maten, idag blir det limekyckling med jasminris- ska bli sååå gott hoppas jag =)

Annars är allt bra, de flyter på...helgerna går bara lite fööör fort ibland- men så kan de va. Bus i magen är det med, men nu tycker jag nästan att de blivit lite mindre aktivitet..fast de är nog pga platsbristen. De är väldigt ansträngt o sitta upprätt i vissa fall med eftersom det är nåt som tar emot vid revbenen ;)

Annars har elliott hittat två nya ord idag; regna och sönder. Han hade en trasig bok o gick runt med i morse o bara sa "sönderr,sönderr" hihi..barn är för goa <3

Nu tänkte jag testa o tidsinställa detta inlägg så får vi se hur de går..tänkte publicera de klockan ett .

Vi hörs senare,
kramar





CARRO - ELSAS MAMMA


2010-10-23 @ 17:20:40
vart har du tagit vägen? kommer ju inte in på nån av bloggarna du haft... e ju nyfiken på hur det är med er =)





nice juloutfits =)


2010-10-23 @ 14:08:07

en slipover, en skjorta med röd slips och ett par kritstrecksrandiga chinos..de vore ju såå fint på Elliott =)
Allt detta kommer från lindex och vet ni att man just nu i deras butiker kan köpa 3 plagg och endast betala för två?? (gäller dock endast fram tills imorn o ej webbutiken) VILL HA!

fina bebiskläder finns de ju med =)






tidsinställda inlägg


2010-10-23 @ 13:20:37
haha..verkar som man nu kan göra tidsinställda inlägg även hos blogg.se Hur bra är inte det att skriva om nåt o sen ställa in tiden för när de ska publiceras? tyvärr verkar de inte fungera så bra för mig , när jag klickar på kalendern som är bredvid rutan där man skriver rubrik så kommer de upp en ruta..men jag ser inte rutan för den är allra högst upp i fönstret- kan de va för att jag har mini pc?

Hur gör man egentligen för att fixa ett tidsinställt inlägg?





Skillnad..


2010-10-23 @ 10:56:20

v 15+1                                             v33+1





I vecka 34


2010-10-23 @ 10:43:38
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 33+1 (v34).
  • Bebisen väger c:a 2236 gram. *
  • Bebisen är c:a 45,5 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 82% av graviditeten.
  • Du har 48 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


magen v 34 (33+1)







Happy friday =)


2010-10-22 @ 09:37:30
ooo, fredag o det är HELG =) Underbart värre ju! Var för en stund sen o lämnade av busungen på dagis, sen blev det en snabbdusch när jag kom hem. Runt 10 kommer sis o hennes minsting o hämtar upp mig så ska vi åka en sväng in till Motala o kika lite grann..kul o hitta på nåt ju =)

Shit va de har blåst o snöat/regnat inatt..usch! haha.. hoppas ingen av grannarna såg mig när jag var uppe runt ett-tiden o tog in våran välkommen skylt som brukar sitta på dörren. De lät som bara den om den när vinden tog i i den o gjorde så den slog hårt mot dörren!

7 veckor kvar...

Önskar er alla en trevlig fredag så får vi se om vi hörs nåt lite senare,
kramar





namn?


2010-10-21 @ 19:56:11
Ja vi har haft lite diskussioner kring namn här hemma, har väl några namn vi tycker är fina..men man vill ju inte bestämma nåt förrän det är dags..o så vill man ju gärna ha lite olika o välja mellan =)

Har ni några förslag på pojk- och flicknamn??

vore tacksam för hjälp <3





50 dagar kvar..


2010-10-21 @ 19:47:47

Idag är det 50 dagar kvar tills elliott fyller 2år och bebisen är beräknad att anlända. Och dagen till ära har jag lyckats få med både magen o lite av elliotts huvud på bild ;)

 

VAd jag läängtar tills de där dagarna gått, krabaten därinne gör mig ständigt påmind om att h*n finns.. det stökas o bökas 24-7. O jag som tyckte att elliott var livlig i magen..de kan jag ju äta upp nu om man säger så..haha ;O)





Å så va de kväll igen..


2010-10-21 @ 19:36:55
förstår verkligen inte vart tiden tar vägen? har haft fullt upp hela dagen typ o inte haft tid till bloggen. De finns faktiskt de dagar då man kanske "stressar på" lite extra med alla måsten bara så man ska kunna ha lite lite tid över till o läsa bloggar, blogga själv o svara på kommentarer..men jag har bara hittat mer o göra då istället!

När jag hade lämnat Elliott på dagis imorse o kom hem så tog jag iaf fram dammtrasan o började damma av huset lite..efter en liten stund så plingade det på dörren och sotaren som skulle göra brandskyddsinspektionen kom. De va kontroll av skorstenen, av kaminen o sen va han uppe på vinden o kikade lite grann oxå. Mkt trevlig sotare var det faktiskt..skönt de! Den enda anmärkningen vi fick var att stegen som är på taket måste flyttas, eftersom de i nuläget är på baksidans tak där altanen redan är..måste man använda stegen så måste man stå på altantaket och det är för skört..håller inte för det. Så till nästa gång måste vi flytta stegen till framsidans tak istället.

När sotaren hade försvunnit så blev det en tripp fram till bynn, ica, för att handla inför helgen. Tyckte inte jag handlade så mkt..men över 700 spänn skulle de ha av mig ;) nackdelen med o bara ha en mataffär i bynn!
Väl hemma blev det uppackning av varorna, sen hade jag fått sms av mamma om att min farmor ville bjuda på fika. Så satte mig i bilen igen o åkte o fikade hos farmor en stund <3

Sen när jag var hemma runt tjugo i 12 så blev det städning för heeela slanten. Var klar nånstans mellan 13-13.30 o då kunde jag äntligen sätta mig ner o bara ta de lugnt. Pillade lite med några grejer på datorn o sen så sa de bara svisch så va de dags att åka o hämta busen på dagis!

Sen har hela eftermiddagen varit fylld av bus, bus o bus <3 Var ute på en kort promenad med, men de va absolut inte skönt för fem öre..blåste kallt som bara den!!

O nu sitter jag här njuter av att ha en lugn stund framför datorn, har precis försökt svara på alla kommentarer jag haft liggande, bättre sent än aldrig- eller va är de man säger?

Hoppas ni alla haft en riktigt skön dag,
kramar





Brandskyddsinspektion


2010-10-21 @ 06:52:18
Vi ska tydligen ha brandskyddsinspektion här hemma idag. någon som vet va sotaren gör då?

Tycker egentligen att de är lite onödigt om de är så att de ska kolla kaminen igen i och med att de va här o sotade för drygt två veckor sedan... I och med att jag inte har en aning om va de ska göra så törs jag ju självklart inte elda i kaminen, så med andra ord är det en iskall morgon här idag =(

såå onödigt!!

svarar på kommentarerna senare ;)





dåligt med tid.


2010-10-20 @ 15:11:10
Idag har de verkligen inte funnits nån tid till bloggning. HAr haft o göra ändå ;) var på toa strax innan 5 i morse o gick på vägen tillbaka in till elliotts rum för att titta till honom. Fick nästan lite panik eftersom jag inte såg honom. Tänkte att aha- han ligger väl under sitt täcke då, men där låg han inte. Efter mkt om o men så hittade jag honom till slut, längst ner i fotändan i ena hörnet, där låg han o snusade så gott så.
Gick in o lade mig igen, efter några minuter va de dags för A att gå upp...då va Elliott vaken därinne- så idag gick vi upp redan strax efter 5. Sen har de busats o varit full rulle ända fram till dagislämningen.

Efter dagislämningen tog jag en tur fram till fiket här hemma för att köpa en räkmacka till elliotts mormor som är snäll o ställer upp o är barnvakt en stund ikväll..tack så mkt <3
Sen vid kvart i tio blev jag upphämtad av Elliotts moster o hennes minsting, blev en liten tur till mjölby o sen till skänninge för att äta lite lunch. Tack för en trevlig förmiddag syster!

Blev en snabbdusch när jag kom hem därifrån o sen va de bara att ila iväg till dagis för o hämta busungen som inte alls var så medgörlig idag. De tog en evighet (kändes som de iaf) att få på honom ytterkläderna idag. Han skulle bara springa ifrån mig o göra massa annat o när jag väl fick tag på honom så va han stel som en pinne o sparkade runt..svettigt eller vad?

A är borta me jobbet o kommer inte hem förrän efter 6 ikväll, då blir de vårat första föräldramöte som föräldrar...ska bli kul =)

Nu är de dags o ge busungen lite mat,
vi får se när vi hörs härnäst,
kramar





hoppar in..


2010-10-19 @ 20:04:17
hoppar in snabbt nu igen o säger godnatt, dags o stänga av datorn nu!

hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll,

godnatt
kramis





Längtan..


2010-10-19 @ 19:16:22
Just nu är jag verkligen inne i en sådan period där jag bara lääängtar till jul, eller iaf till första advent. Speciellt nu när det blir mörkt tidigt på kvällarna. Då sitter jag o drömmer mig till de där mysiga kvällarna när man tänder lite ljus, sitter o kikar på granen som lyser så fint, o allt pynt som hänger uppe.. o framförallt så längtar jag tills Elliott o jag får baka pepparkakor =)
Sen är de ju bara en bonus att vi kommer o ha en liten bebis hos oss julhelgen sen, de gör de hela ännu mysigare. Man sitter där o ska öppna paket me släkten- stämningen är på topp o alla bara sitter där o vill mysa/gosa/snusa bebis..hihi =)

O de roligaste av allt är att snart är de dags för allt de där, de kommer gå så fort. För det är många små saker som kommer hända nu längs vägen dit ju =)







I ugnen


2010-10-19 @ 13:13:41

nu står lasagnen i ugnen o är redo att plockas ut om en liten stund. Om knappt en timma är de dags o hämta lillbusen på dagis <3 som jag saknat honom idag mitt lille hjärta =) Men innan dess ska jag hinna slänga in en till maskin tvätt o vika lite ny tvätt.

 

hörs senare,

kramar






Kan man bli gladare?


2010-10-19 @ 13:07:33
Hur glad blir man inte när man loggar in i bloggen o ser att man fått följande kommentar =)

"Hejsan

Du blev den lyckliga vinnaren av de 2 fina Muminböckerna.

Sänd din adress till mig, så kommer böckerna snarast.

Vänligen Bokhunger"


Hihi..tänk att jag hade turen o vinna två muminböcker- de ska sparas o viras in i presentpapper till elliotts födelsedag tror jag bestämt =) TACK snälla bokhunger!






Halsbränna from hell.


2010-10-19 @ 10:48:34
Nu har de roligaste symptomet av alla kommit för o stanna verkar de som. De senaste dagarna har jag verlkigen haft världens halsbränna, har fått ta gaviscon som bara den för att de ska släppa =( törs inte dricka juice, läsk o annat starkt/sött/surt.. får leva på vatten nu känns de som. O jag som är så grymt sugen på apelsin ju!

Va som vanligt o lämnade elliott på dagis runt nio- o han bara springer in där utan något o vinkar o säger hejdå när jag går. Idag stod han till och med vid dagisets fönster och vinkade när jag gick ut..skönt att de går så bra ju =)
Sen drog jag en sväng till ica för att handla lite grann. Väl hemma blev de upplockade av varorna samt vikning av massa tvätt. Tvättmaskinen o tumlaren får gå för fullt idag med!

Annars vet jag inte va jag ska göra riktigt idag, skönt o bara ta de lugnt faktiskt. Känns som man behöver det just nu!  MEn måste erkänna att de känns riktigt tomt här hemma utan min lille plutt ju, känns som jag sitter här o tar de lugnt medan han sover. Som att han ligger därinne i sitt rum i sin säng o snusar för fullt...men de gör han ju inte.

Nu ska jag fortsätta pilla lite grann här..

vi hörs senare,
kramar





Måndag förmiddag.


2010-10-18 @ 09:44:17
Nu är jag tillbaka igen, hade helt enkelt inge speciellt o skriva om igår så jag tog mig en liten bloggpaus. Vi tog en promenad på förmiddagen, sen stannade vi ute i trädgården o räfsade löv o klippte ner lite buskar samt häck. Var skönt att få så mkt frisk luft faktiskt.
Sen satte jag igång me o baka lite släta bullar till mina krämbullar som jag fick för mig att jag skulle bjuda på till eftermiddagsfikat. De blev hur goda som helst =)

De va nog typ de som hände igår tror jag bestämt, så ni förstår nog varför jag inte skrev nåt ;)

Nu sitter jag här o tar de lite lugnt. Tänkte ta o kolla in mailen o sen kika in lite mössor till elliott, om de finns några vettiga nånstans? Var o lämnade elliott på dagis för en stund sedan, han bara sprang in o kramade sin fröken de första han gjorde, sen vinkade han o sa "hääej" till mig, jag lyckades iaf tigga till mig en kram- men ingen puss blev de.  De kommer säkert att ha de jätteroligt på dagis idag, fröknarna höll nämligen på att täcka borden med papper så barnen kunde måla!
Förresten, nu har de tillkommit några fler ord i Elliotts ordförråd sasa (farfar), blomma, gåå (vilket han börjat säga varje gång han vill att man ska gå bort/flytta på sig)
De orden som används mest flitigast just nu är iaf aj, gåå, nää, mamma.

Nu blir de mailtajm,
hörs senare.
kramar





en liten sneak- peak i byrån


2010-10-16 @ 19:26:17
såhär ser de ut just nu i byrån i bebisrummet. Ägnade ju en stor del av förmiddagen till att sätta ihop byrån igår, de tvättades även en hel del "gamla" bebiskläder.. fast hann endast tvätta vittvätt typ.. så inget avslöjande där inte :P

byrån på plats


o såhär ser de ut i den just nu ;) hmm..varken blått eller rosa..haha ;P





En påminnelse till er ;)


2010-10-16 @ 13:22:45

 

ni missar väl inte att ni fotfarande,ända fram tills 3/11, kan vara med o tävla om ett presentkort värt 250:- hos oki-doki barnkläder och damkläder här i bloggen? klicka här eller på bilden för att vara me o deltaga ;)






v 33 - 80 procent avklarat =)


2010-10-16 @ 07:36:29
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 32+1 (v 33).
  • Bebisen väger c:a 2033 gram. *
  • Bebisen är c:a 44,4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 80% av graviditeten.
  • Du har 55 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

bebisen ligger med huvudet nedåt, och är beräknad att väga runt 1900 gram så de stämmer ju ungefär de =)


bild på magen med "broster" v 33 ( v32+1)


v 33 ( v 32+2) med elliott









8 veckor kvar.


2010-10-15 @ 12:53:09
kan ju iaf bjuda på en liten grej till :)

Idag är det 8 veckor kvar till BF, och 8 veckor kvar tills elliott blir 2år <3





inte mkt aktivitet


2010-10-15 @ 12:46:30
blir inte mkt bloggande idag inte. Har spenderat förmiddagen med att panta massa flaskor, handla o sen har jag hållt på o sätta ihop en byrå. Nu blir det städning innan busen ska hämtas på dagis.

vi hörs senare,
kramar





10 november


2010-10-14 @ 19:44:11
Den 10:e november blir de ullared för hela slanten, wiiiiehoooo =)





en spännande titt =)


2010-10-14 @ 19:10:41
gud så skönt de är att bara vara hemmavid nu ikväll känner jag. Känns som man inte gjort annat än o fara runt idag ju!

Ultraljudet gick jättebra, och hon kunde redan innan hon ens hunnit sätta igång o kolla runt att moderkakan måste flyttat på sig. Detta eftersom hon skulle känna hur bebisen låg, o jag sa att i morse låg den med huvudet neråt. Då så konstaterade hon att eftersom bebisen ligger med huvudet nere så måste moderkakan flyttat på sig. Men hon kikade självklart på läget ändå. O de hade ju flyttat på sig =) Så nu slipper man o oroa sig för de, ett moment mindre!

Vi kikade runt extra ordentligt på hjärtat, o de slog så fint o man kunde se kamrarna o allt, sen fick vi se en bild på bebisens ansikte framifrån, istället för profil..var så mysigt o se ju <3 De mättes även en hel del.. och i slutet innan besöket va slut så berättade hon att bebisen beräknas väga 1900 gram nu efter hennes mätningar.De va nästan precis va de skulle väga i denna veckan oxå..så h*n följer allt "normalt".

Gash, nu längtar man ju ännu ännu mer om möjligt..hihi!

De har varit en riktigt händelserik dag idag, så känner mig helt mörbultad o trött som bara den. A o elliott har gått o lagt sig för elliotts "nattning" hoppas a inte somnar han me nu bara ;P
Själv tänkte jag ta o sätta mig i soffan i några minuter o njuta, o sen gå o lägga mig tidigt!

önskar er alla en fortsatt trevlig torsdag,
kramar





Barnmorskebesök v 32


2010-10-14 @ 11:53:49
skönt de är att va hemma nu, har lagt mig i soffan med fötterna högt uppe..bäst o vila upp sig lite innan det är dags o sticka iväg igen om mindre än två timmar ju.

Allt såg jättebra ut hos barnmorskan och gud så chokad o skrattfull hon vart när hon skulle mäta sf-måttet o fick se bebis alla häftiga rörelser som den nästan håller på med konstant. De va inte ofta hon fick se sådant liv som hon sa..haha! 
Hon klämde o kände o konstaterade att bebis ligger med huvudet nere, antagligen o förhoppningsvis så kommer den att stanna så tills det är dags att komma ut.
Sen hade jag bara gått upp 1 kilo sedan sist, så 6 kilo totalt nu =) 5 kilos skillnad på denna o förra graviditeten. Men som sagt..de är ju några veckor kvar me.. i elliotts graviditet slutade de me +17 kilo allt som allt..spännande o se hur de blir denna gång =)

vikten: +6 kg totalt sedan inskrivning (+5kg sist) - gått upp 1 kilo.
hjärtljuden: 155 ( 135 sist)
sf- mått: 30 ( 27 sist, så +3 cm)
hb värde: togs inget
blodtryck: kommer inte ihåg siffrorna ( 115/70 sist)

grav med elliott
vikten +11 kilo totalt sedan inskrivning (+10kg totalt gången innan)
hjärtljud: 140
sf-mått: 31 (28 gången innan)
blodtryck: 110/80





Just nu..


2010-10-14 @ 09:26:59
nyss hemkommen från dagis där jag lämnade lillskrutt utan att ens få nån puss eller kram =( han bara springer rätt in numera o bryr sig knappt ett skvatt om den personen som lämnade honom. Fast det är ju skönt de, att han trivs menar jag..de gör ju så ont i ens mamma hjärta att lämna dagis när man har ett gråtande barn som står o ropar på en. De har vi ju oxå varit me om, och då väljer jag självklart hellre o ha de som han är just nu!

Tänkte ta o kika in lite på lindex hemsida o se om de har några bra vantar o mössor o sånt. För har de det så stannar jag nog till en sväng på vägen hem från barnmorskan sen.

Natten då?
jo, den har varit jättebra- han har sovit såå gott därinne i sin nya säng. Visst jag har fått gå in o flytta på honom några gånger då han legat i fotändan med huvudet i hålet mellan tippskydd/stommen så han inte får nackskador ;P men annars så har de gått fint. Han kom in till mig strax efter 6 i morse o myste lite..sen gick vi upp..helt kanon me andra ord <3 Men, de tog dock ett bra tag innan han somnade igårkväll.

nähä..göra sig iordning o sätta sig i bilen kanske? Nu väntar BM

vi hörs senare,
kramar





om en stund..


2010-10-13 @ 19:22:07
om en stund börjar ett nytt avsnitt av true blood, ska bli såå roligt o se ju! va en hel vecka sen sist =)
Sen väntar sängen, o imorn är de dags <3

önskar er alla en fortsatt trevlig onsdag. kramar





Elliott bus <3


2010-10-13 @ 19:06:19



gubben i lådan ;)






Imorn <3


2010-10-13 @ 10:29:04
Imorn är de inte vilken dag som helst, imorn händer de grejjer.. då blir de först barnmorskebesök på morgonen. Ska bli skoj o höra hjärtljuden igen. Sen på eftermiddagen vid 15-tiden är det dags för Ultraljud igen. Hoppas verkligen att moderkakan flyttat på sig nu...kejsarsnitt är nog inge för mig inte! Men hon sa ju faktiskt lugnande att i de flesta fall så hinner moderkakan att flytta på sig till de är dags för detta UL i v32. Förhoppningsvis får vi kanske reda på nåt sånär hur mkt h*n väger ungefär nu me..vore skojs!

ååå..va jag längtar <3 vill se o höra bebben igen nu!!





Ingen ork.


2010-10-13 @ 10:26:31
Idag har jag ingen ork me nånting känns de som alla planer jag hade är som bortblåsta. Iofs så kan ja typ inte göra nåt av de ändå..de är ju kallt ute- solen skiner inte ens. Men iofs, putsa insidan av fönstrena kan man ju alltid göra..men måste hitta energi o ork först.

Andra natten i juniorsängen gick väl sådär.. har fått springa ut o in några gånger o vänt på lilleman som typ legat utanför sängen me halva huvudet. O sen vid 2 låg han vaken därinne, gav honom nappen o gick på toa o kissade. Hörde hur han satte sig upp o gnällde.. så gick in o tog upp honom så han fick följa med in till oss <3 där har han legat o fart runt som bara han kan göra..usch! inte en blunds sömn sedan dess för en annna..minimalt me utrymme o en snarkande karl- behöver jag säga mer?haha

Så de blir väldans lugnt idag, ska försöka ta mig en liten nap senare.

Gick fint o lämna elliott på dagis idag, när vi kom va ju alla barnen i stort sätt där o några höll på att måla med vattenfärg o några lekte o några målade me kritor. Så elliott han struntade ju självklart i sin gamla mamma när han såg allt roligt de höll på med, men en kram fick jag mig iaf <3
Sen blev det en tur för o köpa potatis, sen blev det ica, o sen blev de apoteket. Nu hoppas jag att jag slipper o handla på ett par dagar iaf. E alltid nåt ju!

Om en liten stund ska jag iväg till mamma en sväng, hörde ryktas om att de skulle bli lite förmiddagsfika där..hihi!

vi hörs senare,
ha en trevlig förmiddag
kramar





morgonmys i soffan. Finns de något härliga...


2010-10-13 @ 07:06:12

dsc00429 (MMS)

morgonmys i soffan. Finns de något härligare än o gosa med sin pojk på morgonen? Jag tror faktiskt inte de :-D god morgon på er!






Dagens..


2010-10-12 @ 18:51:55
O göra finns alltid iaf när man går hemma såhär, det är ett som är säkert. Blev som sagt en röjning i skåpet under hon, bakskåpet o pasta/flingskåpet, kryddskåpet och sen blev de diskning av alla hyllorna i kylskåpet samt torkning av det. De tog sin lilla tid- men ack så skönt de va när de va gjort =)
Sen blev de matlagning; raggmunkar..o de va mums kan jag ju säga =)
Lyckades hitta ett sånt där bra skoskavsplåster i medicinskåpet så med de på hälen kunde elliott och jag ta oss en liten promenad i de soliga vädret nu på eftermiddagen..kändes att man faktiskt behövde lite luft.

Läggning av lilleman pågår nu, verkar bli tyst därinne nu så får väl hålla tummarna för att han ska va lika smidig som igår/inatt =)

Imorn är de en ny dag, och bäst av allt så är de ju mitt i veckan igen! Imorn hade jag tänkt o ta mig an o putsa alla fönster om vädret tillåter, sen tänkte jag ta o rensa ogräs o klippa lite buskar (om orken finns) är lite sugen på att köpa lite ljung o plantera ut i nån snygg kruka o ställa på framsidan, men vi får väl se hur de blir med de!

önskar er alla en trevlig kväll,
kramar





magbilderna v 32


2010-10-12 @ 18:46:15
har ju helt glömt o lägga ut bilderna på bebismagen denna veckan. Tog bilderna i söndags, men har inte lagt in dom förrän nu ju!


bebismagen v 32(31+2)


bebismagen med elliott v 32 (31+3)





tillbehör syskonvagn?


2010-10-12 @ 10:20:52
Tycker det är svårt o veta vad man ska ha till bebis o elliott i syskonvagnen sen. När elliott va nyfödd så hade vi ingen åkpåse i själva liggdelen- han hade täcke och kudde o sen det där vagnskyddet ovanpå. MEn tänk om de blir en sån där kall vinter i år igen som de va förra året? då går de nästan åt att han nån åpåse eller nåt eller va tror ni?

O sen till Elliott då? ja menar, de finns ju ingen footsack för enbart ena sitsen i vagnen, och är han inte för stor för åkpåse? hur har ni gjort med era äldre syskon?

O så va de det där med skötväska med, jag är så grymt sugen på att köpa en Willvin, men jag är alldeles för snål.. eller ska jag köpa en? vill ha en väska med mkt fack o bra förvaringsmöjligheter eftersom det ändå är grejer till två barn som ska få plats. eller finns de speciella skötväskor gjorda för syskonvagnar? jag vet ju inte..

snällla..häääälp!





Tisdag


2010-10-12 @ 09:53:14
Hej på er alla, Tisdag idag.. innebär att våra nya "rutiner" har satt fart hos familjen johansson/karlsson.
Kom för en stund sedan hem från dagis med vagnen i högsta hugg o flåset sittandes i halsgropen. Från o med idag så börjar ju elliott kl 9 istället för kvart i 8 och så går han till kvart över två ungefär. Så kommer de se ut fram tills 29:e  november. Idag var A tvungen o ta bilen till jobbet för han skulle köra på nån /nåt eller va de va på morgonkvisten. Men han sa att han skulle se till så bilen va hemma till innan nio eller att han skulle skjutsa honom till dagiset (detta eftersom jag har åkt på världens skoskav o typ ändå knappt kan gå så fort längre)..och de sistnämnda va de vi bestämde.

Vid tio i nio klädde jag på Elliott dagisklläderna- för jag tänkte ju att A skulle komma närsom o hämta upp honom. Men kom han? vi väntade tills klockan var 9- sen gav jag upp o slängde på mig jackan o elliott i vagnen..så gick vi till dagis istället. Isch..va inge skönt! de blåste motvind o jag frös (hade bara t-shirt under) o skoskaven va bara att ignorera- så ännu mer uppskavt är de på hälen nu! svider till tusen! Men vi kom iaf till dagis. Fick be om ursäkt att vi kom så sent, o berättade om att A skulle hämta elliott men att han inte dök upp. Tyckte faktiskt de va riktigt pinsamt o komma sent första dagen man har ändrat tid om jag ska vara ärlig! Men men..

första natten i juniorsängen gick jättejättebra faktiskt, han vaknade kvart över 5 i morse..o sov gott under nattens gång (me undantag för de vanliga napptappandet förstås) nu får vi hoppas på att de fortsätter i den andan =)

har dragit igång spotify på hög volym nu o hade strax tänkt o ta mig an lite rensning i köksskåpen,

önskar er en trevlig tisdag,
kramar





Liten blir bara större o större.


2010-10-11 @ 19:10:02
Nu ikväll inleddes nästa steg till o bli en "stor kille" för Elliotts del. Inatt ska han få sova i sin nya "juniorsäng" för första gången. Ska bli riktigt spännande o se hur de kommer att gå! Tack vare att han inte hade sovit nåt mitt på dagen idag på dagis så var han ändå ganska trött vid läggdags, så jag behövde inte ligga bredvid honom i sängen alls många minuter innan han somnade..tröttfisen <3
Ska bli spännande just me o se om han ropar på en om han vaknar, eller om han kommer in till oss av sig självt eller om han vaknar o är tvärledsen o vägrar o somna om för han vaknade i en annan säng..eller om han kanske springer runt o leker mitt i natten...

Jag hoppas att de ska gå super iaf =)





v Check


2010-10-11 @ 19:05:39
Då kan man checka av den sista arbetsdagen på ett braa tag nu såhär på kvällskvisten. Kändes skumt o gå dit för att jobba en enda ynka dag med tanke på att jag ju faktiskt var borta hela förra veckan. Men de va trevligt att få träffa alla o prata lite o så innan man gick hem ju! och dessutom kommer de väl säkert o va lite p-möten o sånt som man vill närvara vid sen i framtiden- så springa där kommer jag nog göra ändå. Måste ju ner o se till så de jobbar med ;) hahah!

Känns rätt så otroligt att man ska va hemmavid nu ett bra tag framöver igen, o framförallt att man ska vara hemma nu ända fram till bebis kommer..va ja verkligen hemma såhär länge förra gången?( eller joo, de vet jag ju att jag var, men det är så man knappt kommer ihåg de emellanåt)
Får se va projekten blir denna gången, när jag väntade Elliott så renoverade jag ju tvättstugan. Rev ner tapeter, målade tak, satte upp väv, och målade sedan satte jag ihop spjälsäng, byrå o lite sånt till hans rum. Nu denna gången blir de iaf att sätta ihop en hylla och en byrå till bebisrummet! O sen har jag för avsikt att rensa alla köksskåp och rengöra kylskåpet riktigt ordentligt! Men som sagt, ska ju inte slita ut mig. De får ta den lilla tiden de tar helt enkelt! Ett babynest ska man väl kanske hinna knåpa ihop med eller?

Haha..som sagt, vi får se va dagarna har o bjuda på! De är så mkt man vill göra- o sen kanske man inte hinner/orkar hälften ens.

Nu ska jag ta o kika in på försäkringskassan en sväng,
önskar er en trevlig kväll!
kramar






de knäpper till


2010-10-10 @ 19:35:55
När bebis i magen sparkar runt o donar så knäpper det ibland till om magen..var likadant när jag väntade elliott. Har kollat runt lite i olika forum o de verkar som att det är bebisens leder som knäpper till lite då och då när den rör sig..

är de nån mer än jag som är med om/har varit med om detta?





testar turen


2010-10-10 @ 19:16:43



" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "





10 oktober..


2010-10-10 @ 11:57:04
10:e oktober idag vilket innebär att det är två månader kvar tills Elliotts födelsedag, och två månader kvar tills h*n beräknas anlända.

Idag är vi bortbjudna på middag hos mor o far, ska bli gott att slippa laga mat själv =)

Imorn är sista dagen på jobbet för ett braaa tag framöver, sen går jag på havandeskapspenning fram till sista november, och sen blir jag föräldraledig i sisådär 1 1/2 år! Helt sjukt va fort tiden går ju..

Magbilder kommer ut senare under dagens gång,
önskar er alla en trevlig söndag <3
kramar





v 32


2010-10-09 @ 19:27:00
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 31+1 (v 32).
  • Bebisen väger c:a 1852 gram. *
  • Bebisen är c:a 43,3 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 78% av graviditeten.
  • Du har 62 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.






jag vet..


2010-10-09 @ 19:18:41
de har inte blivit någon vidare uppdatering här inne idag. Men har verkligen haft fullt upp med annat. Efter ytterligare en kass natt i raden av många pga olika anledningar så har jag inte orkat helt enkelt. Sen har jag ju passat på att umgås me mina två fina me så <3
Blev en tur fram till byn, vårdcentralen närmre bestämt runt 10-tiden i förmiddags där de hade öppet hus. Elliotts kusin W ville gärna kika på en brandbil som skulle va där, och elliott tyckte oxå de va spännande. Man fick även komma in till folktandvården o kika o smaka på "nyttiga" till tugg, barnen fick tandborstar o sen fick de hälsa på en stooor kanin =)

Sen blev de fikabesök hos elliotts mormor o morfar, som resulterade i att elliott busen fick upp en dunk med motor olja i morfars garage- blev olja både på hans små händer o kläder..busunge eller vad?
Sen blev det en liten tur till lkpg för att hämta mitt modem till mobila bredbandet- men de funkade ju inte bättre för de om man säger så. De va likvärdigt..kul o betala över 200 kronor för nåt i månaden som inte ens fungerar, ska ta o ringa o skälla ut dom imorn o fråga va de sysslat me på reparationen!!

Nu sover Elliott för natten (förhoppningsvis) och A o jag sitter i varsin soffa o slöar..känns att de kommer bli en tidigt kväll ikväll med! måste försöka få så mkt sömn jag bara kan när jag missat så mkt som jag har ändå nu!

hoppas ni alla haft en mysig lördag,
hörs
kramar





lite shopping på torsdagskvisten.


2010-10-08 @ 20:26:00
Igårkväll va ja en sväng inom kidzshoppen och kikade lite grann.. behövde mössa o vantar till busingen eftersom hans stickade vintermössa är för liten nu osv...

så en grön villervalla mössa följde med hem samt ett par stickade villervalla vantar.

DSC_08201





Lista?


2010-10-08 @ 10:23:51
såhär såg min lista ut inför elliotts ankomst för två år sen- mkt av de kunde jag redan bocka av..
Funderar på om man ska ta o använda sig av samma lista denna gång med? tycker ni de fattas nåt?

måste bara ta o kika lite bland gamla kläder för o se va som ska användas o vad som är för slitet så kanske man kan stryka lite på klädeslistan med.

5 bodyer
2 pyamas
3 par byxor 
3 par strumpor
1 lite tjockare
overall
mössa
vantar
1 hjälmmössa i bomull
2 filtar

Vagn (har emmaljunga citycrossen sen förut, sedan har vi beställt en syskonvagn ju)
åkpåse
skötväska
kudde o filt till barnvagn/babykorg
babyskydd har vi ett sedan elliott va liten
(bärsjal -tycker inte det är så nödvändigt ändå till o börja med.)
blöjor- köper det längre fram, för tidigt än ju
våtservetter
frottehanddukar
plastad frotte
skötbord
skötbädd till skötbord
tvättlappar i frotte
nappflaska för nyfödda
spjälsäng
spjälsängsskydd
amingskudde
badbalja
badolja, babyolja mm
babysitter
sängkläder
kudde
täcke

2st amingsbhar-- har inte köpt några än..räknar med att brösten ändras mkt när mjölken rinner så ska ha vanlig sporttop till det är läge o köpa- barnmorskan rekommenderade mig att göra så.
amningsinlägg-
1 amningstopp





9 veckor kvar..


2010-10-08 @ 07:18:27
Godmorgon fredag, Idag är det nio veckor kvar tills Elliott fyller 2 år..i snart två hela underbara år har vi fått ha honom hos oss..o som vi njutit av varenda sekund- även om de varit alldeles för mkt bus ibland. Men det är ju så barn är =) Han är de underbaraste som hänt <3 o så mkt de händer i hans utveckling mest hela tiden, tycker han säger nya saker varje dag; lite ord han säger:

Mamma
sitta haer (sitt här)
tutte (napp)
atten (vatten)
osi (törstig)
si (glass- fråga mig inte varför)
pippi (fågel)
koko (sko)
kacka (jacka)
kooov (korv)
yoguuuurt (yoghurt)
kacka (macka)
ost
daer (där)
illiam (William)
Melmen (hjälmen)
cykel
Mimmi
tänk,tänk tänk (sitter o pekar med fingret mot huvudet precis som de gör i mina vänner tiger och puh när de ska lösa fall)
kaka
pissa (pizza)
momo (mormor)
älllän (ellen)
osskaaarrr (oskar)
kocka (klocka)
bäppe (äpple)
meer
aj
oj
åh, nej
i-i (tv)

mm
lelle (välling)
iil (bil)
sticka
ska (väska)
cho (choklad)

nu har jag säkert glömt massa ord i alla fall..men men ;)

och om 9 veckor så är ju dessutom elliotts broster beräknad att anlända- ska bli spännande o se om de blir innan eller efter eller rentutav samma dag..vi hoppas såklart på att de blir ett annat datum så de får varsin födelsedag men blir de inte så så får man väl försöka göra de bästa av situationen!

nu blir de morgonmys

ha en trevlig fredagsmorgon,
kramar






Om en vecka..


2010-10-07 @ 19:13:20
Om en vecka är det dags för två efterlängtade händelser, kl 10.00 är de dags för barnmorskebesök igen. Sen kl 15.00 är det dags för UL. Hoppas verkligen att båda besöken kommer gå jättebra o att allt ser ut som de ska ( framförallt att moderkakan flyttat på sig)  Ska bli roligt o se lill*n i magen igen =)





Torsdag.


2010-10-07 @ 11:52:15
Sovmorgon till halv 7- de va uppskattat kan jag lova..tack lilleman <3 (inte för att man sov tills dess..vaknade ju när A gick upp o sen har de ju varit vaket några gånger inatt med..men jag kunde iaf somna om o fick mig en timme till )

Elliotts ögon verkar bättre idag..de är lite torrare var idag.. men vi stannar hemma imorn med för säkerhets skull!
Städning har stått på förmiddagens agenda, har som vanligt fått massa hjälp av en söt liten busunge <3 De är så skönt när de börjar bli så stora så de förstår va man menar när man frågar om de kan plocka i sina leksaker i sina lådor själva- o tycka att det är roligt o hjälpa mamma med de. (iofs så ser de ju likadant ut efter en liten sekund igen, men iaf) Nu har jag bara golven i kök,vardagsrum, toaletter kvar. Tänkte ta mig en rejäl skrubbning inne i duschen idag, ser förjäkligt ut! men för att de ska funka så måste lilleman somna först. Lade honom nyss så hopp om att han ska somna finns fortfarande =)

nähä..om man skulle ta o torka lite golv nu iaf? vi hörs senare,
ha en fortsatt trevlig förmiddag,
kramar





geggamoja <3


2010-10-06 @ 16:57:42
Har verkligen fallit handlöst för geggamojas fina kläder..de är otroligt snygga. Framförallt älskar jag deras randiga plagg massor =) Tänk er en liten nyfödd bebis klädd i byxor och body i blå/turkosa ränder eller rosa/rött.. så otroligt fint ju =)

Och ni har väl inte missat tävlingen jag startade idag där man kan vinna ett presentkort värt 250 kronor hos okidoki barnkläder och damkläder? Ett av varumärkena som säljs där är just geggamoja, mitt tips till er ;)

Tävlar gör du här






Tävling i samarbete med okidoki barnkläder och damkläder =)


2010-10-06 @ 08:33:44

"jag är med och tävlar om ett presentkort på 250:- från Okidoki Barnkläder och Damkläder hos Emelie, Elliotts mamma"

 

Tävlingsreglerna är enkla:

- kopiera bilden och texten och klistra in i ett inlägg i din blogg (se till så länkarna fungerar). Skriv sedan en kommentar här nedan där där du länkar till inlägget samt berättar vilken din favorit från okidoki barnkläder och damkläder är. 

 

Tävlingen håller på i fyra veckor och avslutas 3/11 kl 18.00 då en vinnare utses genom lottning.

 

Lycka till nu allihopa =)






godmorgon mitt i veckan.


2010-10-06 @ 08:10:48
Lillördag idag, tycker denna vecka gått riktigt låångsamt faktiskt. kanske beror de på att vi varit hemma? nåja, så kan de va iaf. Läget är fortfarande klabbigt - i elliotts ögon. Har fått tipset om att badda med ljummet vatten med bomullspads utifrån och inåt ögat..de har vi kört stenhårt med..får se om de hjälper. HAr de inte slutat klibba o vara tills fredag så får jag nog ta o ringa till vårdcentralen o se om man kan få nåt på recept. för på lördag har han haft de i över en vecka.
Själv har jag lite ont i gomen o näsan..känns som man håller på att bli förkyld =( Hoppas de går över fooort. O jag som skulle baka o bjuda på fika på jobbet på fredag med, vill ju inte baka o hålla på om jag skullle va förkyld- så får väl skicka A upp o köpa nåt på fiket o bjuda tjejerna på om elliott inte blivit bättre tills dess.

Nähä, om vi skulle ta o äta lite frukost här nu?
hungrig de är man allt, alltid ;) haha

önskar er en trevlig start på onsdagen,
kramar

pss... håll lite utkik- för senare under dagens gång kommer de en surprise ;)





Man blir ju mörkrädd..


2010-10-05 @ 11:58:18

Gravid kvinna sparkad i magen

LinköpingPublicerad 01:29 Uppdaterad

 

En 20-årig gravid kvinna i misshandlades grovt i Linköping under måndagskvällen.

Det var kvinnans knappt 18-årige pojkvän och dennes far som slog och sparkade kvinnan både i ansiktet och på kroppen.

Enligt uppgift startade misshandeln inne i en lägenhet i Skäggetorp och fortsatte utomhus, där Grenadjärgatan möter Skäggetorp.

Förbipasserande som larmade polisen som grep de båda männen vid 22-tiden. De anhölls strax efter midnatt.

- Förhör pågår med männen och vi ska höra kvinnan också under dagen, säger polisinspektör Mattias Granqvist.

Enligt honom bodde kvinnan tillfälligt tillsammans med barnets pappa medan den äldre mannen, född -49, bodde i en lägenhet strax intill. Ännu är det inte klarlagt hur den äldre mannen kom att delta i misshandeln.

Kvinnan som är 20 år, slogs och sparkades illa. Hon fördes skadad till US med ambulans.

På morgonen meddelas från US att kvinnan är lindrigt skadad och att hennes tillstånd är stabilt. Hon kvarstannar för observation.

Enligt uppgift har det tidigare förekommit bråk mellan de båda blivande föräldrarnas familjer. Möjligen mynnar slagsmålet ut från det.

Det blir åklagarens sak att bedöma om männen ska häktas. Men eftersom den yngre mannen inte fyllt 18 år ska det starka skäl till för att han ska bli häktad.

Att det var två personer som misshandlade kan möjligen vara skäl starkt nog för det.

Bittan Svensson


Fy vad de ryser i min kropp bara av blotta tanken, va finns de för sjuka människor därute egentligen som vill skada både sin "käresta" och sitt kommande barn? o sedan att den blivade farfadern dessutom slog o sparkade med..det är helt sajkosjukt ju!!





vänta o vänta...


2010-10-05 @ 11:33:19
sitter här o väntar på att de ska bli tyst från lillemans rum så jag kan lägga mig ner o sova en stund på soffan..är rätt sliten idag me..vart alldeles för dåligt me sömn inatt med. Så vila ögonen i nån timma skulle jag gärna vilja göra..men de beror ju helt o hållet på om E vill somna eller inte.
Ögonen är väl lite bättre idag iaf, de är fortfarande röda o irriterade o de kommer lite var då och då, men de rinner inte lika mkt längre.

häjhopp..





orkar inte..


2010-10-04 @ 19:08:48
är så grymt trött o seg i ögonen...så orkar inte mer nu...tar o lägger mig i sängen o glor på tv tills lilleman somnat ordentligt..sen ska jag SOVA =) kanske  kan man iaf få ihop lite sammanhängande sömn om man har tur? Lika bra o lägga sig tidigt om de blir en strulig natt igen!
MEn först lite fix o don i köket.



Önskar er alla en trevlig kväll,
kramar





oj oj oj..


2010-10-04 @ 12:27:43
Det är väl egentligen först nu som jag sitter här o inser hur mkt de är man ska hinna med fram till jul egentligen.. hur ska man hinna allt?

-Måste upp på vinden o plocka mig igenom elliotts gamla bebiskläder o plocka ur de jag vill ha där, de måste ju även tvättas
-Sen ska de sättas ihop möbler till "bebisrummet"
-måste skriva en lista med alla grejer som behövs inför bebisens ankomst o se vad jag har o vad jag behöver köpa till.
-Ska försöka hinna rensa garderoben i hallen
-måste ta o "höstrensa" ute i trädgården
-behöver städa ordentligt i groventrén
-måste hinna o baka så de finns i frysen
-måste köpa födelsedagspresenter till elliotts födelsedag 10/12
-måste hinna köpa födelsedagspresent till A som fyller 30 den 22:nov
-måste ha en 30 årsfest när A fyller
-måste ha kalas eftersom jag fyller den 5:e o Elliott den 10:e december
-vill hinna åka till Ullared i början av november så jag kan köpa de sista bebisgrejerna där
- sen har vi ju bebisväskan som ska packas (fast den lär ju inte packas på över en månad till iaf)
-köpa julklappar
- julpynta


haha..ja, de är ändå en del som ska göras känns de som...men man får väl ta lite i taget..måste ju ta de lite lugnt med!





o jag fortsätter o sukta o hoppas på tur =)


2010-10-04 @ 09:48:12


Jag tävlar om en valfri skötväska från Willvin hos Matilda.
Var med och tävla
här du också!



Tävla hos Jenny





En VAB dag.


2010-10-04 @ 07:00:27
Kladdigt o kletigt i elliotts ögon fortfarande, fast det är nog lite bättre idag ändå, med andra ord får de bli en VAB dag idag. Känns lite konstigt att ta ut sånt nu igen, var hur längesen som helst sist nu ju! Sade till dagispersonalen att vi nog stannar hemma imorn med i alla fall.

Var iskallt här när vi gick upp tjugo i 6, var bara att gå ut o hämta ved o tända en liten brasa, o de sprakar såå mysigt här just nu =) O peppar peppar, än sålänge så har elliott faktiskt inte gått nära kaminen. Han var nära o göra de ett par gånger igår, men vi sa att de var varmt där och att den var otäck.. och han känner nog de med för den delen ju närmre han kommer den att det är otäckt varmt där!

Nu ska jag återgå till o busa o mysa med min söta son <3

ha en trevlig måndagsmorgon,
kramar





ögoninflammation?


2010-10-03 @ 10:51:39
Misstänker att våran lillskrutt åkt på ögoninflammation =( de rinner genomskinlig kladdig vätska ur hans ögon och igår var hans vänstra öga igenkladdat av var..och i morse va de ganska varigt me för den delen. Han är iaf pigg för övrigt o busar o donar..men funderar på om han ska va hemma imorn me om han är likadan i ögonen, barn har ju en tendens till att kleta i ögonen o sen kladda de på leksaker osv...vill ju inte att han ska smitta nån. Undrar hur restriktionerna är för ögoninflammation på dagis egentligen?

Snart ska jag åka en sväng till stan, ska bli skojs =)

önskar er en trevlig söndag,
kramar





en lördagskväll.


2010-10-02 @ 19:50:30
Åt för en stund sedan middag, blev snitzel med klyftpotatis, stekta kantareller o beasås..inte dumt alls =)
Nu har godisskålen åkt fram o förhoppningen va att de skulle finnas nåt vettigt o kika på på tv..men de verkar inte va ett jutta..så blir väl att man somnar tidigt ikväll igen!

Elliott har varit lite glansig o irriterad i sina ögon idag, och när han hade vaknat efter middagsluren så va hans vänstra öga rinnigt o varigt till o med..sen har näsan runnit som bara den. Misstänker att han ska bli sådär genomförkyld igen kraken =( hoppas han får sova gott inatt så han slipper vakna upp med igenkorkat öga inatt eller liknande =(

Imorn blir det stan en sväng, måste lämna in modemet till de mobila bredbandet och sen ska jag lämna tillbaka en sak på ikea o så måste man ju gå på kappahl lite med ;)

hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll,
kramar





Lööörrrdag.


2010-10-02 @ 13:24:18
Sitter o tar de lite lugnt i soffan, bäst o passa på nu när lilleman äntligen somnade efter mkt om och men. HAn skulle absolut inte äta nån pytt i panna till lunch alls nästan, de märktes på honom att han var såå trött. MEn ibland kan de små liven ju va så övertrötta så de har svårt att komma till ro sen när de väl är dags o somna.

Var iväg o fikade lite hos mor förut, Elliott o W busade på som vanligt =) Elliott har börjat o prata mer o mer om William nu, eller "Illiam" som han säger...de är så roligt när de kommer mer o mer ord ur hans mun för var dag som går ju. I morse lärde han sig att säga ost med..haha! Tokig i ost har han blivit vår pojk <3

I eftermiddag blir de lugnt, kanske går ut o leker lite grann i trädgården. A är iväg på sista matchen för säsongen nu, skönt de...så vi kan hitta på nåt på lördagarna istället för att de jämt ska gå till den där jakten efter läderbollen ;)

För övrigt kan jag ju tillägga att det nu är 6 arbetsdagar kvar för mig att jobba, sen går jag på min havandeskapspenning. Nu anar inte hur efterlängtat det är- man orkar inte alls med lika mkt längre..även om man gärna vill tro att man är stålkvinnan ibland..haha!
Vi har fått besked om att Elliott får gå sina vanliga tider på dagis med- vilket känns skönt. Han kan behöva komma ut o leka lite- tror han skulle bli såå uttråkad o gå hemma med mig, han är ju van vid o va på dagis o leka varje dag  nu. O jag kan väl behöva vila upp mig så mkt som de bara går med för den delen inför vad som komma skall.. Sen när havandeskapspenningen går ut så blir de 15 timmar i veckan istället, fördelat på tre dagar.



Elliotts fina teckning som han hade ritat på dagis med tuschpennor hänger uppsatt på kylskåpet nu, o sen köpte vi ett par vinterstövlar till elliott idag när vi va inom skoaffären =)

önskar er alla en trevlig lördag,
kramar





v 31


2010-10-02 @ 13:01:59
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 30+1 (v 31).
  • Bebisen väger c:a 1656 gram. *
  • Bebisen är c:a 42,1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 75% av graviditeten.
  • Du har 69 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


graviditet broster(30+1)


graviditeten med elliott (30+4)

Hur mår jag?
har börjat känna av halsbränna nu de senaste 2 dagarna, sover taskigt om nätterna eftersom de sparkas o donas o så måste man ju springa upp o kissa sjuttioelva gånger- o kramp i vaderna med.. men de börjar närma sig ankomsten nu ju.. tror de kommer gå fort de sista veckorna =)  Jobbar ju dessutom bara veckan som kommer och den 11:e med, sen är jag hemma med mammapenning. Så då har man chans att ta de lite lugnare o koppla av lite grann. HAr varit så himlans mkt jämt nu känns de som när man kommit hem från jobbet o varit slut redan då!







Friday night.


2010-10-01 @ 20:00:29
Ligger i varsin soffa. JAg har nyss tänt en brasa i kaminen- det var ganska kyligt här hemma faktiskt. A har hyrt en rätt så värdelös film enligt mig, Greenberg, med bla Ben Stiller och Rhys ifans (stavning?) skitkass..trodde den skulle va rolig- men har inte skrattat en enda gång! Så satte mig framför datorn istället en liten stund nu ;)

Bebis busar o busar inne i magen, nu har sparkarna börjat komma längre o längre upp..eftersom det är sådant liv inne i kulan så blir man nästan orolig när den väl är stilla sen,hihi..då får man ta en lugn stund o lägga sig på soffan o känna så de verkligen är full aktivitet fortfarande!

Idag hade Elliott målat med tuschpennor på dagis, resultatet av det? ritmärken i händerna och så hade han fått med sig en teckning hem som han hade gjort..så fin så =) Blev såå stolt i mitt mammahjärta <3 kanske lägger upp en bild på den imorn när jag lägger upp magbilder!

Nu ska jag ta o kika runt i lite affärer o se om jag hittar de jag lätar efter...

ha en fortsatt trevlig fredagskväll,
kramar





Friday night.


2010-10-01 @ 20:00:28
Ligger i varsin soffa. JAg har nyss tänt en brasa i kaminen- det var ganska kyligt här hemma faktiskt. A har hyrt en rätt så värdelös film enligt mig, Greenberg, med bla Ben Stiller och Rhys ifans (stavning?) skitkass..trodde den skulle va rolig- men har inte skrattat en enda gång! Så satte mig framför datorn istället en liten stund nu ;)

Bebis busar o busar inne i magen, nu har sparkarna börjat komma längre o längre upp..eftersom det är sådant liv inne i kulan så blir man nästan orolig när den väl är stilla sen,hihi..då får man ta en lugn stund o lägga sig på soffan o känna så de verkligen är full aktivitet fortfarande!

Idag hade Elliott målat med tuschpennor på dagis, resultatet av det? ritmärken i händerna och så hade han fått med sig en teckning hem som han hade gjort..så fin så =) Blev såå stolt i mitt mammahjärta <3 kanske lägger upp en bild på den imorn när jag lägger upp magbilder!

Nu ska jag ta o kika runt i lite affärer o se om jag hittar de jag lätar efter...

ha en fortsatt trevlig fredagskväll,
kramar





10


2010-10-01 @ 06:55:24
Idag är det den 1:a oktober..hur fort gick inte september egentligen?

Idag är det 10 veckorkvar till BF..om 10 veckor kanske man får sniffa bebis, vem vet?

Idag är de v 30+0 ,går in i vecka 31 imorn.

Idag är de 10 veckor kvar tills Elliott fyller 2 år. måste nog börja köpa lite presenter snart, har faktiskt massa idéer!


o så är det fredag oxå =)


önskar er alla en trevlig fredagsförmiddag,
kramar