Våran hertiginna..


2012-02-29 @ 21:00:00

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUmoSWjrD6M3bxuaFdI7eeiyakl8J4ps3Cv_blxEGOSi3nLVBAng

hon är ju bara så underbart fin lilla Estelle. Och tänk att vi östgötar har fått denna söta lilla prinsessa som hertiginna.. helt otroligt ju!






superkropp?


2012-02-29 @ 20:30:00

http://images.ctv.ca/archives/CTVNews/img2/20120225/416_MEET_120225.jpg

 

alltså herregud- det syns inte ett enda litet spår av att denna underbart duktiga kvinna fick barn ett halvår innan denna tävling gjordes.superkropp eller vad?

dessutom är häcklöperskan Priscilla Lopes-Schliep lika gammal som jag. Det sägs dock att hon har en sjukdom omfördelar fettvävnaden i kroppen.. Själv skulle jag va glad om jag än så kunde ha hälften av hennes vältränade kropp!






En röra..


2012-02-29 @ 19:36:44
Det känns som att det är en salig röra här hemma just nu. Blir både deppig och stressad över detta. Även om det är sådant jag inte kan göra något åt så grämer det mig en hel del. Och just nu när A är hemma och är sjuk så känns ju allt lite värre oxå.

Jag var väl införstådd innan med att det inte är så lätt att börja o jobba o komma in i vanliga rutiner bara sådär. Allt tar ju ändå sin lilla tid.

Men att sedan komma hem o veta att man har en massa måsten, att man måste laga mat, tvätta osv.. det är inte lätt. Det enda lillan gjort igår och idag är att gå runt mig och vara ledsen o vilja komma upp såfort man ska påbörja någonting. Och nu när inte A är frisk heller så blir det mamman som får ta allt ju- och det är ju förståeligt om något! Men just det här att inte ens kunna få gå på toaletten utan att det står nån där och tjuter..det är påfrestande.

förstår att lillan saknat sin mamma under dagen och vill ta igen massa förlorad tid och det vill ju jag med så gärna. Mitt hjärta värker efter det. Men sen har vi allt det där som måste göras oxå. Och hur ska man hinna o städa om man inte får det för en viss bestämd liten dam?

Sen undrar jag lite hur man ska göra för att kunna få hämtningen på dagis smidig som möjligt oxå. Det känns som det tar en evighet att komma därifrån och när vi väl gör det så är jag genomsvett. Elliott är verkligen inte samarbetsvillig för fem öre. Han gör allt för att reta sin mamma känns det ibland som- trodde det skulle bli bättre nu när han går oftare på dagis och att han skulle va trött när man hämtade. Men energiknippet Elliott springer runt som en tok- gör allt han inte får göra..och mamman måste springa och jaga honom för att få på honom kläderna..!

Nåja, har ju trots allt bara jobbat ett par dagar ännu- hoppas att det ljusnar sedan. Det gäller bara att hitta ett bra sätt o få ordning på allt..o det kommer väl till slut!

//negativa morsan.





"magapimpen mä"


2012-02-29 @ 18:35:33
Haha.. Elliott var bara så himla söt nyss. Han sa att han skulle kolla om hans pappa var varm.. och så sa han på hakan, på halsen och på magapimpen mää när han skulle känna på sin pappa.

Tänk så mkt ord- och så mkt funderingar det finns i en 3-åring ♥





En förälskelse som inte går över.


2012-02-29 @ 09:00:00
blingo var ju ett av företagen som var på plats på bloggminglet i Göteborg. Med sig hade de bland annat Anine Bings kolletktion. Och jag har ju flera gånger suttit och dreglat över just kläderna med stjärnor på. De är ju så himlans fina.

Kan ju säga att man blev ännu mer sugen på att köpa när man såg att de verkligen var så fina som de såg ut på hemsidan. Och dessutom tror jag nog inte att jag stött på några mjukare och gosigare kläder. Vore något för elliott det =)



Så ska ta och se till och beställa hem lite till sonen nu. Det är det som är bra med att man börjat jobba igen- att man kan köpa lite bättre kläder med bättre kvalitet o lite högre pris nu ;)


sedan vart jag såklart förälskad i denna jumpsuit. Leila skulle va så fin i den i sommar ju!


Ska denna lilla crush nånsin gå över så är det bäst att jag går in o beställer ;)





Mitt i veckan.


2012-02-29 @ 07:16:15
Gudars vilken härlig natt.. Den bästa natten på länge har det varit. Leila vaknade vid halv 3- tog in henne till sängen där hon somnade utan problem nästan på direkten. Vaknade halv 7 dessutom =) Tack gumman-var precis vad mamman behövde

Vilket härligt väder det verkar vara ute idag med. Synd bara att man ska stå inne i tvätteriet hela dagen- o sen när man kommer hem har man en sjuk karl så nån promenad själv i vårsolen lär det inte bli!

Men vad gör det? för idag är det lillördag- helgen börjar sakta men säkert närma sig =)



Önskar er alla en trevlig förmiddag!






Tisdagen till ända..


2012-02-28 @ 19:36:25
Å så var då första arbetsdagen till ända. Det har gått jättefint att jobba-så kul att få träffa alla arbetskamrater igen ju =) Stod dock och tänkte på min lilla tös en hel del eftersom hon storbölade när jag lämnade henne på dagis.

Så när arbetspasset var slut och det var dags för hämtning på dagis så var det extra skönt att höra att det hade gått jättebra sen när jag hade åkt. Det enda var att hon blev lite ledsen när förknarna gick ifrån. Hon är ju en sådan person som vill ha folk nära sig hela tiden- tror det är därför. Medicinen hade hon varit jätteduktig och ätit båda gångerna, och så hade hon sovit i ca 2 timmar. Inte fy skam o sova så länge. Men hon behövde nog det med tanke på hur länge hon var vaken inatt kraken.

Väl hemma blev det lite mys- sedan var det bara för mig o sätta igång o göra lite matlådor till jobbet. Stekte nötfärsbiffar, champinjoner och paprika. Till det liitegran bulgur. Kommer bli mums för magen imorn på lunchen det =)

Sedan tog jag med mig Elliott till ICA för att handla lite grann och när vi kom hem var det dags för matlagning igen. Blev lite hamburgare till kvällsmat. De åt som bara den barnen- förstår att de var hungriga på lagad mat eftersom det var soppa på dagis idag ;)

för en halvtimme sedan lade vi barnen- och det låter som att de sover nu. Så nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Sedan ska jag nog lägga mig under täcket i sängen o glo lite på tv- för att sedan somna.

Är sååå supertrött idag så jag finner inga ord! Sambon är fortfarande sjuk med feber och hosta :( hoppas han blir frisk snart så vi kan hjälpas åt med barnen lite... och hoppas att vi andra slipper't!

hoppas ni alla mår fint mitt i denna influensaepidemi. godnatt!





Ny tävling; vinn en valfri illustration från 2myror.se


2012-02-28 @ 09:20:00
Har fått äran att starta en ny liten mysig tävling för er kära läsare. Denna gången är det i samarbete med 2myror.se som säljer unika och färgglada illustrationer till ditt hem. Det finns verkligen hur många fina illustrioner som helst och för alla tillfällen =)

Det ni kommer att få tävla om är ett valfri illustration i A4, 23*23 eller 13*18 format. (OBS:gäller inte personliga tryck)



"jag tävlar hos Emelie- mama till Elliott och Leila om ett valfritt tryck från 2myror.se, tävla här du också!"


För att vara med och tävla:

-Besök 2myror.se och se ut vilken illustration du skulle vilja vinna, skriv sedan en kommentar med länken till illustrationen här.

för extra chans:
- kopiera bilden och den kursiva texten under och tipsa om tävligen i ett inlägg i din blogg. Det går också bra att tipsa om tävlingen i din logg på facebook. Skriv sedan i samma kommentar som ovan länken till ditt inlägg i bloggen eller ditt facebook alias om du tipsat där.


lägg gärna till denna bloggen på facebook(här) så du inte missar fler tävlingar eller när vinnaren utses ;)



tävlingen håller på i 3 veckor och avslutas tisdagen den 20 mars kl 19.00


LYCKA TILL ♥





Dagen D


2012-02-28 @ 07:15:02
Godmorgon allihopa. Då var dagen kommen..efter lite fördröjningar.Dagen då man börjar jobba igen efter att ha varit hemma med havandeskapspenning och föräldrapenning i 1 1/2 år.

Hur känns det då? Inte ett dugg nervöst faktiskt-ska bli kul o träffa alla härliga arbetskamrater igen. Jag går mest o fjantigt oroar mig för att jag inte får sitta vid det lunchbordet jag alltid suttit vid- att någon tagit platsen ;)

Men pigg det är jag inte. Lillan var vaken o gnällig i typ tre timmar inatt. ORKA säger jag bara! det är den nya traditionen..att vara vaken 2-3 timmar i sträck varja natt så mamman inte får sova. Vet inte hur många veckor det hållt på nu!
Leila verkar för övrigt väldigt pigg- märks inte på henne att hon varit vaken inatt inte..tur det!

Nu ska vi snart ta och äta lite frukost och sen är det lite påklädning och sånt roligt som gäller!

lite senare kommer en tävling upp här- har tidsinställt den ;)

ha en trevlig dag så hörs vi senare!





Älskade ungar <3


2012-02-27 @ 21:34:05

Såhär mysigt hade vi 3 i eftermiddags när vi fikade. Lite socker i kroppen gör susen för gnälliga barn, haha! För Leila hon var verkligen igång och körde sin vanliga Goa min där hon rynkar på näsan.

Tröjan hon har på sig köpte jag för övrigt på minglet i helgen av http://mykidoo.se"> myKidoo som faktiskt tillsammans med http://blingo.se"> blingo, http://meandi.se"> me&i och donken famns på plats med varor på bloggminglet.






Det här med att kunna följa planering.


2012-02-27 @ 19:44:05
Så himlans dåligt det gick med min planering idag då. Förra söndagen var jag minsann så himlans duktig och gjorde matlådor inför den "försenade jobbstarten" så man skulle ha något att äta på lunchen på jobbet. Men sen blev det ju aldrig nåt jobb.

Imorgon blir det verkligen jobb- har fått jobbstarten sedan mammaledigheten uppskjuten i nästan två veckor nu ju!
Har hela dagen planerat att jag ska ställa mig och steka lite nötfärsbiffar och koka bulgur till det o ha med mig. Men har jag hunnit/kommit ihåg det? Lillan har varit mer eller mindre fastklistrad på mig så fort jag börjat göra nåt.. o sen har man ju en sjuk karl här hemma med (nästan som o ha 3 barn istället för 2 ju)
Och nu är det alldels för sent för att börja laga nån mat. För den hinner inte o svalna så jag kan ställa den i kylskåpet innan jag lägger mig inte. Det får bli ett par skivor dinkelbröd med stekt ägg på helt enkelt..



Nu måste det bli skärpning för min del om allt med maten o träningen ska kunna funka igen. Och jag mår ju bäst när jag äter lagad mat till lunchen. Men nu fick det bli såhär! Imorn får jag ta o göra de där biffarna!


Hoppas innerligt på att det inte kommer vara något krux imorn på dagis med Leila nu bara. Hon han ju inte att gå klart hela inskolningen på dagis förrän hon blev sjuk och nu har hon varit därifrån i två veckor. Trist om hon skulle gå runt o va ledsen hela dagen imorn ju!

Nu ska jag sätta mig i soffan o ta det lugnt en stund. Sedan blir det Sofias änglar innan det är läggdags!

hoppas ni mår fint ♥





mammor ute på galej ♥


2012-02-27 @ 19:24:49

(Några av bilderna är fotade och lånade av Ann-Sofie resten är fotade av moi!)

Det blev en hel del bilder tagna under tiden man var på bloggminglet i Göteborg. Har nu satt ihop ett litet kollage på en del av bilderna nu.
Massa goa mamas som var ute på galej- och så mkt trevliga såna. Alltid lika kul att träffa nytt folk, och självklart dom man träffat innan som exempelvis Ann-Sofie och mysiga Mira, Julia,Martina. . Sedan var det extra roligt att få träffa Sarina eftersom jag följt hennes blogg ett bra tag..riktigt go o glad tjej =) Sen skoj o träffa trevliga Alexandra eftersom jag under åren kikat in en hel del hos henne med.

Sen var det självklart en massa andra mysiga bloggare där oxå bland annat; Sara, Johanna, Liv, Veronica, Linda, Nora, Annica, Madelein.. de andra har jag inte hittat adreserna till ännu ;)








att jobba eller inte jobba...o influensan :(


2012-02-27 @ 07:14:06
Att jobba eller inte jobba..det är frågan idag. Igår bestämde vi att Leila skulle få vara hemma idag oxå åtminstone. Men sen vaknade hon så himla pigg och glad idag (trots att hon varit vaken och gnällig i två timmar inatt) så jag funderar faktiskt på om man ska testa o jobba idag iaf. Hon kanske tycker det är jättekul o få komma iväg och leka lite.

fast iofs kanske det kan vara bra om hon får en dag extra på sig att piggna till lite mer? för hon lär ju vilja sova tidigt idag och hon lär säkert vara trött och gnällig lite senare.

Ja vi satsar nog på dagis o jobb imorn istället! hon måste ju vara så pigg så hon orkar med aktiviteter osv. det här med o ge antibiotikan på dagis var iaf inga problem när A frågade i fredags..det är ju skönt!


sa jag förresten att influensan kommit till vårt hus? Nu har pappa A sjuknat in under natten. Hoppas att det var den barnen hade förut ( o leila innan lunginflammationen) så de klarar sig. Jag hoppas jag klarar mig med- brukar oftast göra det så...har väl en tålig kropp ;)

GODMORGON GODMORGON





Vill så mkt..


2012-02-26 @ 21:30:39
Nu har jag hållt på o gått igenom alla kommentarer från tävlingen- bara en sån sak tar ju sin tid.. och nu är batteriet snart slut igen..

Bara för att jag så gärna ville svara på alla söta o underbara kommentarer så döör datorn snart. Vill ha datorn riktigt urladdad innan jag sätter den i laddaren igen.. annars blir batteriet bara sämre ju!

men imorn ska jag svara på allas fina ord..det lovar jag verkligen!

Nu ska jag mysa framför BB med sambon innan jag somnar..

Godnatt rara ni- tack för ni finns o ger så bra respons <3





Och vinnarna är...


2012-02-26 @ 21:10:48
Nu är tävlingen om produkter från brilliant smile avslutad..

det har varit många flitiga tävlande och det blev en hel del lotter... en nu är vinnarna utsedda iaf
och vinnarna är..tadaaaaaaaa.....

 

och vinnaren av första pris-Brilliant Smile whitening + toothpaste 65 ml samt en reseförpackning på 20 ml är: Cassandra

och vinnaren av 2:a pris- 2 st brilliant Smile whitening + toothpaste reseförpackningar på 20 ml styck är: madde

 

Ett stort grattis till er båda- ni kommer att få mail av mig ikväll eller imorgon under dagen..Får jag inget svar senast onsdag kväll kl 19 så drar jag nya vinnare!

 

Ett stort tack till brilliant smile, och ett stort tack till alla er som var med och tävlade. Kan ju avslöja att det inom kort kommer upp en ny tävling i bloggen- så lägg till oss på facebook så ni inte missar;)

 

sålänge kan ni ju vara med och tävla om en tavla från lindblom of sweden eller  ett presentkort från pledd.se.

 






Ikväll avslutas tävlingen


2012-02-26 @ 15:46:54
ikväll kl 19 avslutas tävligen där du kan vinna produkter från brilliant smile för ett vitare leende.

Har du inte varit med o tävlat ännu så kika in här vet ja ;)





Bloggminglet i Göteborg


2012-02-26 @ 15:40:21
Göteborg måste nog ändå vara en av de mysigaste städerna enligt mig iaf- kanske inte såhär vintertid egentligen. Men på sommaren är det så himlans fint. Så kul att exempelvis ta sig en tur till Liseberg och sedan avsluta en härlig dag med god mat på avenyn? ÅÅÅ vad jag längtar till sommaren!

träffade inte någon Glenn i Göteborg- men en  mingelsugna mammor fanns det allt från olika ställen här i Sverige.
Hade en trevlig kväll- även om man märkte av den pågående influensaepedemin som pågår runt i landet väldigt rejält! Var många som fattades- även om vi som var där hade kul. det lektes en hel del; en ballonglek, hela havet stormar,o ch  hoppades det sopsäck. god plockmat i form av olika bröd med tillbehör, olika pizzabitar, vindruvor, baconrullar och många fler småsnittar. Men som dom säger- the more the merrier (ju fler desto roligare).


finaste Ann-Sofie

egomamman herself ;)

massa mamas

mingelmaten


Det var ett par trötta mamas som kom till det halvsjaskiga hotellet runt 11 halv 12 igårkväll. Det pratades en hel del- och till slut somnade man till bara sådär. Hotellet råder det blandade meningar om kan jag säga- lite uppfräschning av rummen med lite mer belysning skulle inte skada till o börja med iaf ;) Men som tur var o som man intalade sig flera gånger om- vi skulle ju ändå bara sova där!

får ta och lägga upp lite fler bilder imorgon tror jag-för nu dör batteriet på datorn snart här!



Nu längtar man tills om 2 månader då man får träffa en del av dom igen, samt en massa andra bloggare man träffat innan också. Då blir det i en större skala- och då är vabuari borta för längesen! då är det dags för Bloggminglet 2012 som sker den 28-29 april på Rica Talk i Älvsjö =)






On the road again


2012-02-26 @ 14:32:29
Nu sitter man återigen på bussen- fast denna gången är man på väg hem. Nu har man ca 3 timmar att fördriva här. Så passar väl på att blogga lite grann, svara på lite kommentarer, läsa lite bloggar och lite annat mys =) kanske vill ni se några bilder från eventet igår?

Längtar halvt ihjäl mig efter mina små sötingar just nu kan jag för övrigt säga- pappan skickade en så fin bild på dom förut =)


som jag saknar er mina troll ♥





Fika


2012-02-26 @ 12:41:27

En liten fika o massa prat på centralstationen i väntan på bussen hem






Frukoost


2012-02-26 @ 08:56:03






Godmorgon söndag


2012-02-26 @ 08:11:02

Att vakna upp till fågeln utter och en blå himmel med sol- det är inte fy skam. Att sedan fått sova oavbrutet, det kallar jag lyx.

Om en stund blir det lite frukost- 14.10 går bussen hemåt. 3 timmar på en buss.. Det blir fint det! Då kanske man hinner svara på lite kommentarer. Eller sova lite till och med?

Hoppas ni alla sovit gott- önskar er en trevlig söndagsmorgon.






En härlig kväll


2012-02-25 @ 21:12:59

Här på la cuvee i Göteborg har vi ätit goda snittar, gjort tipspromenad och det har lottats ut fina priser. Vann burt's Bees produkter.

Är dålig mottagning här- kan bero på att det är i en källare.

Hoppas ni har en trevlig kväll och att mellon inte suger lika fett som förra gången ;)







På hotellet.


2012-02-25 @ 17:15:44
Efter några timmar på nordstan så har Ann-Sofie och moi nu äntligen hittat till hotellet och håller på att göra oss iordning för fullt. Jag hade tänkt o ha på mig en långklänning med typ bar rygg. Och hittade en sån där free bra..men självklart var den för liten när jag tog på mig den! Så kan det gå! Tur man hade med sig fler klänningsalternativ iaf =)

Nu är iaf backupklänningen på, två smirnoff ice har avnjutits och sminket är självklart på oxå!
Nu hoppas vi på en trevlig kväll med många nya trevliga ansikten! här ska det minglas, ätas snittar, tävlas och mkt mer!
image
en bild på oss bäjbs förut på stationen =)
ha det gott-vi hörs senare- blir nog nån update från själva minglet!





Det guppar, vinglar och hoppar


2012-02-25 @ 09:59:19
Sitter nu på bussen på väg till Göteborg. snacka om en kombination av vingel, gupp och hop..men på väg är jag.. till stan där typ alla heter Glenn ;)

De hade visst satt in extrabuss idag- och på den fick de som skulle till GBG hoppa på- så bussen går direkt till göteborg. Lyxigt värre! Göteborg horse show pågår ju visst under helgen med så...

Just nu tycker jag det är väldigt konstigt att man alltid ska störa sig på den som sitter framför en..En sån där jobbig Nisse som fällt sätet fullt ut bakåt så man knappt får nån palts- o sen givetvis var han tvungen o visa han som sitter bredvid honom hur man gör det oxå nu när datorn kommit fram och allt..så finns typ inget utrymme att ha datorn på. Men det funkar att surfa med swebus trådlösa nätverk iaf..alltid nåt =)

Runt elvatiden ska denna bussen va framme, då ska jag gå och reka lite på stationen och se vart Ann-Sofies tåg kommer in så jag kan gå o möta upp henne sen. ska bli så kul o träffa henne igen ju!

Vi kommer ju att ha mycket tid att fördriva iaf- det är ett som är säkert. Men samtidigt har jag inte en aning om vart hotellet ligger i förhållande till stationen och allt. Och inte heller vart Nordstan ligger i förhållande till stationen.

Men tänkte ta o kolla upp det lite nu- för kartor det finns de ju gott om iaf ;)


oo så spännande o kul det ska bli på minglet ikväll- kul o träffa allihopa!


hoppas ni alla mår fint kära läsare! Önskar er en trevlig lördag!





Bäst att gå till sängs.


2012-02-24 @ 21:50:15

Nu är det verkligen dags att gå till sängs känns det som. Här har ni en sleten morsa.

Väskan står nästintill färdigpackad o väntar. Är bara sminkväskan och datorn som ska i imorgon bitti också.

Imorgon bär alla vägar till bloggminglet i Göteborg ska bli så kul o träffa alla Goa människor! Lite pirrigt o nervöst kanske?

Bäst o sova så man får lite sömn innan lillan vaknar o vill komma in hit!

Godnatt






Leverans från Jönkan


2012-02-24 @ 21:41:22

Nu har min sminkleverans kommit, hihi!

Ögonfransar och ett ruggigt bra mineralpuder från make up store. Har aldrig haft det förut men har blivit sminkad med det och det täcker såå snyggt och bra.

Så att det då kostar 400:- kan det verkligen vara värt för en annan som knappt aldrig köper smink ;) wounder powder is the shit!






packning påbörjad


2012-02-24 @ 18:54:49
Nu har jag iaf börjat packa lite grann. Känns som man inte kommer hinna det imorgon med tanke på att vi måste åka härfrån strax innan 8. Det är ju lite andra morgonbestyr som ska göras imorgon bitti liksom.

Har lagt klänningarna på hög ( har en jag planerar att ha..men måste hitta en free bra imorn). Ska snart packa i lite i sminkväskan- får dock inte glömma bort leveransen med smink som kommer att dyka upp senare under kvällen. Puder och ögonfransar...

Sen är det lite skor som ska i, kommer faktiskt även ha med datorn och systemkameran. Ångrade mig så pass sist när vi var på mammabloggkryssnignen att jag inte hade kameran med mig. Så nu ska den bara med så det så! Datorn kan va skoj o ha på bussen, det tar ju ändå typ tre timmar att åka o det är fri surf på bussen. Sen hoppas vi att det är det på hotellet med- så vi kan lyssna på lite spotify när vi gör iordning oss =)

Sen en liten note to self- glöm inte att plocka ögonbrynen och raka ben o armar ;)

Nu ska vi strax äta här- har gjort A's favoriträtt- smördegsinbakad fläskfilé med filadelphiaost i mitten.. o så gratäng till det.. MUMS för han..haha!

önskar er en trevlig fredagskväll o svarar på era kommentarer imorn på bussen ;)






ett avslöjande- morgondagens outfit till bloggminglet.


2012-02-24 @ 15:10:52

det har rådit många undringar och frågor om vad jag ska ha på mig imorgon. Och detta blir det ;)






Soova är skönt


2012-02-24 @ 11:42:52

Nu ligger hon här i min famn och sover igen. Har gjort det i över en timma.

Mamman börjar få lite smått panik. Hur ska man hinna allt inför morgondagen? Skulle behövs handla på Ica- men A har bilen och vill inte ge mig ut med Leila ifall hon får nån ny bacilusk nu när hon redan är nedsatt.

Sen skulle jag egentligen behövt åka till stan o skaffa en sån där free bra till morgondagens outfit- om jag ska/kan ha den.

Men då är man ju inte hemma igen förrän det typ är läggdags för barnen.. O vill ju så gärna umgås med familjen i eftermiddag eftersom jag åker till Göteborg imorn o inte är hemma förrän söndag eftermiddag!

Snacka om problems va ;)






Free bra?


2012-02-24 @ 09:44:40

Någon som vet vart man kan köpa free bra? Finns dom på exvis Lindex, kapp Ahl eller h&m?






Vilken dag.


2012-02-23 @ 20:33:05
Vilken dag vi har haft idag. Vi flickor har hunnit med o ligga i nästan ett par timmar och vila oss i soffan, sedan har vi städat ihop med storebror- och i eftermiddag har mamman varit och klippt sig. En riktigt skön dag då man vet att man har allt som ska göras gjort typ.

Leilan har verkligen visat att hon börjar bli bättre mest hela tiden under dagens gång. Hon har lekt massor, hon har suttit och sjungit på sin egna lilla sång så som hon gjorde innan hon blev sjuk, och hör och häpna...hon åt jättebra till lunchen. Dessutom har hon passat på att bita sin mamma o storebror massor..nää det verkar verkligen inte fattas så många fel på henne längre ;) Ingen feber heller under dagen- ikväll 38 grader..men det är ju ingenting jämfört med över 40 det =)

äntligen är de fina Stoora blåa ögonen tillbaka igen- och leendet med

 

Känns som att det finns stora förhoppningar om en riktig kanonfredag imorgon... =)


här tänkte jag strax ta och lägga mig i sängen o kika på biggest looser. Jag känner mig bara så trött och matt mest hela tiden, liiiite ont i halsen har jag fortfarande. men det känns som att det inte är nåt som kommer bryta ut iaf. Och detta lilla kan man lätt leva med- hellre än o bli sjuk! Så i säng skapligt blir det iaf.






typ två decimeter senare..


2012-02-23 @ 19:40:57
Då har man blivit av med några decimeter igen. Känns riktigt skönt faktiskt. Var riktigt skönt att komma ut lite grann oxå- känns som man bara hållt sig inne i huset hela denna veckan typ ju. Skönt o få snacka lite oxå såklart. Det pratades en hel del om gymmet- och jag måste verkligen se till att bli medlem nu ju! ska bara se till o komma iväg nånstans så jag kan köpa byxor och skor..sen ska det tränas när "förkylningen" är borta =)

För övrigt tycker jag det är superskönt o ha blivit av med lite längd nu, håret blir lätt slitet ju. Även om jag har riktigt bra kvalitet på håret och inte behöver klippa det så ofta så är det alltid skoj o förändra lite.

Tack så jättemkt S- vart verkligen supernöjd!

Före

efter





välkommen lilla prinsessan ♥


2012-02-23 @ 10:29:29
Det är säkerligen många som använder sig av ordet prinsessa i sina rubriker idag..

Imorse strax innan halv 5  kom en liten prinsessa som var 51 cm lång, och vägde 3280 gram. Äntligen har Daniel och Victoria fått sitt första barn.

http://ohiok.com/img/yourspacecooment/meredo/baby/its-a-girl.jpg
Slår vad om att det är ett riktigt sött litet flickebarn med tanke på föräldrarna =) Hoppas nu att media och alla är så schyssta så de låter den nyblivna familjen få vara ifred en stund. Det är riktigt omtumlande på ett härligt sätt dock att bli föräldrar för första gången. Samtidigt som man är stolt och vill visa upp sitt fina barn för hela omvärlden så är det rätt skönt att få några dagar på sig att landa efter allt som hänt.

Ett stort grattis till Daniel och Victoria

http://www.metro.se/nyheter/sista-programpunkten/EVHlbv!xHBMrTTNy2A/22o=Vickan1.jpg





Härliga torsdag!


2012-02-23 @ 10:15:46

Solen skiner och lillan vaknade upp feberfri och är det fortfarande. Gud vilken härlig start på dagen. Hon leker och donar för fullt- skönt o se att hon är på väg tillbaka igen.

Tänkte ta och städa lite om en stund- får se om detta godkänns av Leilan som är riktigt mammig numera.






Jag har blivit utmanad (x2)


2012-02-22 @ 20:34:20
Men oj vad glad jag blev när jag kikade in hos både Louise och Johanna och såg att de båda gett mig denna utmaning. Tack så mkt rara ni ♥

Vad gjorde du för tio år sedan? För tio år sedan var jag 18 år och hade bara haft mitt körkort i 10 dagar. Gick sista året på Sahällsprogrammet med inriktning på Ekonomi i Mjölby.

 

Vad gjorde du för ett år sedan? För ett år sedan satt jag och snusade Leilabebis, klagade på Elliott som bara skulle gläppa i kylskåpet konstand ;)

 

Fem snacks du gillar? GODIS- speciellt marabous mjölkchoklad, röda ferarribilar, cola ferarribilar, wienergums, plopp.

 

Fem sånger du kan hela texten till? Ojojoj-vad ska vi välja för några då då?? nu fick jag hjärnsläpp bara för det. Kan många utantill men kommer inte på en enda nu bara för det ;) Hade dock en period när jag var yngre där Arvingarna var mina idoler- så kan typ alla deras låtar... och sen en period där jag gillade Backstreet boys..så kan nog fortfarande en hel del av deras låtar oxå..haha! Vad mkt skit man lyssnade på förr.

 

Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär? Se till så vi inte hade ett enda lån på huset- resa massor med familjen och dela med mig till de nära och kära såklart.

 

Fem dåliga vanor? Biter på naglarna när jag är nervös, blir väldigt lätt sockerberoende, slänger gärna kläderna på golvet på kvällen när jag går och lägger mig, svär nog lite för mkt ibland, har svårt för att ställa tillbaka diskborsten i hållaren.

 

Fem saker du gillar att göra? umgås med min familj, träna, baka, sy, dansa (vid utgång)

 

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa? klänning som slutar vid rumpan, genomskinliga kläder utan något under, korta topar som gör att man visar magen, leggins, jeanskjol.

Fem favoritleksaker? tvn,Iphonen, datorn, bilen, hushållsassistenten,

 

fem personer jag vill ska göra denna utmaning: Sandra, Ann-Sofie, Fru Eriksson, Sara, Emma

en stor kram till alla mina kära läsare- finns ju måånga fler jag följer/som följer mig... anta utmaningen om ni vill ni andra oxå.







Geggamoja vår/sommar 2012


2012-02-22 @ 19:47:28
Tjoho- geggamoja har fått in första leveransen av vår/sommarkollektion i deras webshop. Mer kommer i slutet av mars =) Tillsammans med Villervalla och Nova Star så utgör dessa tre märken favoritmärkena här hemmavid. Så himla bra kvalitet. Och sen tycker jag det är lite extra roligt att även dom  (precsis som villervalla) satsar på både rosa och blått i deras multirandiga kläder.


http://www.geggamoja.com/media/catalog/product/cache/1/image/400x400/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/9/195ss12713.jpgBody Multirandighttp://www.geggamoja.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/208x208/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/3/137ss1203_128.jpg
http://www.geggamoja.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/140x/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/5/4/54ss1238_101_1.jpghttp://www.geggamoja.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/208x208/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/1/11ss1242.jpghttp://www.geggamoja.com/media/catalog/product/cache/1/image/400x400/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/2/12ss12b.jpg

här är mina favvisar bland den första leveransen- sen lär det ju komma ännu mer fint sen i slutet av mars =)





Hämtat paket


2012-02-22 @ 19:00:05

Har varit på Ica och hämtat ut ett paket- vad kan detta vara tror du ;)






Mor och son <3


2012-02-22 @ 14:58:01

Lite mys såhär efter hemkomst från dagis och allt..






Vabuari?


2012-02-22 @ 11:43:59

Kan februari månad vara slut så barnen får va friska, så jag slipper känna mig halvkrasslig..så barnen får sova bra om nätterna, så man kan börja jobba och få in pengar till hushållet...

Och så jag kan börja träna o kämpa för formen igen.. Är så grymt träningssugen nu!

snälla, tack






Myspys


2012-02-22 @ 11:20:05

Här ligger vi flickor i soffan och myser. Den ena sover och den andra kollar på
Sjunde himlen lillan har sovit en timme, sen vaknade hon så jag kunde ge henne lite antibiotika, o sen somnade hon om igen visst.

Hon är inte på hugget- men det ändå skillnad i jämförelse med igår.






Ny tävling; vinn presentkort från pledd.se


2012-02-21 @ 20:26:00
Nu tycker jag vi drar igång ännu en tävling mitt i allt elände för att sprida lite glädje =) En tävling som är kopplad till barn. Denna gången i samarbete med pledd.se som erbjuder massa kanonfina babyfiltar.


"jag tävlar hos Emelie- mamma till Elliott och Leila om ett presentkort på 200:- från pledd.se, tävla här du också!"

 

För att vara med:

- gå in på pledd.se (pledd.dk eller pledd.net om du bor i Danmark eller Norge) och titta ut din favoritprodukt. Skriv sedan en kommentar här nedanför med länken till just din favorit. (glöm inte att ange mailadress.)

 

För extra chans:

Kopiera bilden och texten under bilden ovan och tipsa i ett inlägg i din blogg. Har du ingen blogg går det lika bra att tipsa på facebook. skriv sedan adressen till ditt inlägg i kommentaren, eller ditt facebooknamn så jag kan gå in och se att du verkligen tipsat.

 

man får självklart gilla denna blogg på facebook oxå. HÄR så man inte missar att ta del av alla nyheter och tävlingar. Men det är inget tvång ;)

 

 

Tävlingen håller på i 3 veckor och avslutas den 13 mars kl 19.00

 

Lycka till nu allihopa!



Ni missar väl inte att tävla om:

-brilliant smile produkter (här),

-namntavla från Lindblom of Sweden (här)?






Här ser ni en mamma som ska bloggmingla i helgen.


2012-02-21 @ 19:48:55
Idag bokade jag en liten egotid till mig själv inför helgen. På torsdag kommer detta hår att åka av en bra bit. Ska bli skönt o bli av med det slitna och toviga. Sen var det det här med en klänning- inte hittat nåt så fint som "the dress" ännu. Om jag känner mig rätt så kommer jag i ren panik packa in mig i bilen på fredag eftermiddag för att ge mig ut i butikerna o leta efter en klänning. Emelie- i sista minuten..det är jag det ;)


Och allt detta för att jag ska iväg på Bloggmingel i Göteborg i helgen. Ska bli så himla kul att träffa massa andra bloggare och prata massor, dricka gott och bara ha det allmänt trevligt! Det som är extra skoj med är att det är många bloggare som ska dit som jag träffat innan- supergoa och rara människor.. som jag längtat efter att få träffa dom igen =) och sen är det många bloggare som jag följt o pratat med länge som jag ser fram emot att få träffa IRL ♥

http://1.bp.blogspot.com/-qd-Pj5bjAlw/TpVGl5uBiMI/AAAAAAAAAto/x0kzSXMZ0wk/s400/Logga1.jpg

 

Allt detta händer på lördag på  La Cuvée där det kommer att minglas, tävlas, lottas ut fina priser, ätas gott, drickas gott, sen vet jag att duktiga Sara som sett till att hela eventet blir av fixat goodiebags till alla som kommer...visst låter det trevligt?

 

Det finns fortfarande några biljetter kvar- så är du riktigt sugen på att gå så tycker jag att du ska kontakta Sara Östling via hennes mail: [email protected] för att boka- och när du bokar..uppge att Emelie Johansson (moi) tipsat dig ;) Klart vi ska synas där i minglet..eller hur?

 

Vill du ha mer info så kika in facebook sidan eller Saras blogg där det skrivs en hel del om eventet.








Ett jobbigt besök hos farbror doktorn.


2012-02-21 @ 12:20:15
Det kanske är en hel del som slutat läsa denna bloggen just nu eftersom den handlar mkt om sjukdomar, och det lär inte bli bättre med detta inlägg. Men vet ni vad? det skiter jag i- för lillan hon mår inte alls bra :(

Ringde till vårdcentralen i morse- berättade om lillans sjudomshistoria med feber och hosta sedan förra söndagen och att hon de senaste nätterna hostat nästan så hon kräkts. Vid halv 11 fick vi tid för provtagningar, och sedan efter det fick vi träffa doktorn.

Först blev det en sväng till distriktan för att ta halsprov- hon trodde nästan att det va halsfluss eftersom hon var svullen och hade massa beläggnignar på mandlarna.
Sedan blev det lite väntan och sedan stick i fingret vid labbet och två olika prover togs. Stackars Leila var så trött så hon höll på att somna flera gånger i mammans knä medan vi väntade.

Inne hos läkaren lyssnades det på hennes hjärta, det lyssnades på lungorna, kollades i hals och öron. Sedan berättade läkaren vad han misstänkte. Leila har högersidig lunginflammation, och eventuellt en urinvägsinfektion. Testerna hade visat höga värden för infektioner. Men vi kunde inte göra nåt urinprov där-så fick med mig hem så vi ska fixa det sen när lillan vaknar.

Antibiotika har vi fått recept på, och när vi stod inne på apoteket och väntade på att det skulle blandas till så somnade hon ståendes ett par gånger med. Stackars lilla gumman säger jag bara :( var bara o lägga henne i sängen när vi kom hem.

Om allt går som det ska så kommer hon iaf att vara feberfri inom 2-3 dagar nu med antibiotikakuren (ska ätas 10 dagar). Skulle hon bli sämre så skulle vi kontakta honom direkt eller åka in till barnakuten.

nu håller jag tummarna stenhårt för att hon ska bli frisk kraken (och att hon inte har nån urinvägsinfektion)


Isch, ingen rolig dag idag..meen nu vet vi ju åtminstone vad det är.





Snyft snyft


2012-02-20 @ 20:18:11

Ser på Sofias änglar. Återigen en riktigt gripande historia om en tjej som förlorat sin mamma och knappt har någon närstående kvar.

Vilken stark liten tjej! Inte lätt o bli tvungen till att växa upp så tidigt som hon blivit. Svårt att inte fälla tårar!

Skickar en stooor tanke till alla som förlorat en närstående ikväll <3

Och med detta säger jag godnatt bloggen, vi ses imorgon.

//en schleten mama






Stackars lillan.


2012-02-20 @ 13:30:06

Lillan var inte alls pigg när hon vaknade. Och inte ville hon äta. Hon har ju ändå ätit bra veckan som varit trots lite feber.

Tog tempen och den visade 40 grader. Inte konstigt att hon var så slö o inte ville äta. Under dessa 8 dagar med feber har hon inte varit uppe så högt en enda gång.

Men tänkte iaf på en sak? Hur länge får ett barn gå med feber och hosta innan man bör söka läkare?

Någon som vet? För det känns som att det kanske är nåt som inte stämmer helt..






Lite inspirationslektyr till mamman


2012-02-20 @ 09:50:21

Kunde inte låta bli att köpa tidningen träna hemma när vi ändå var på Ica o köpte näsdukar.

Nu ska här läsas- hoppas på att få mycket inspiration nu :)






På hemmafronten idag med


2012-02-20 @ 08:43:42

Jahopp, blir vab idag med. Lillan hade feber inatt oxå. Vaken i över två timmar inatt kraken. Hon hade så mkt slem i halsen så hon hostade så hon kräktes stackaren.

Just nu är hon feberfri- o vi hoppas att det fortsätter så så båda barnen kan gå till dagis och leka imorn!

Elliott ska strax få bli avsläppt på dagis iaf så han får leka av sig.. Det behöver han. Han är i extas just nu :)

Önskar er en trevlig start på denna vecka!






Trött- Tröttare- Tröttast


2012-02-19 @ 21:52:04
Nu är det en trött mamma som snart kryper ner i sängen o fortsätter småkika lite på BB där- Har kikat runt efter bra träningstights att ha o träna i, efter ett par träningsskor till vettigt pris och jag känner mig bara snurrig i huvudet. För det är en djungel ju. Hur vet man vilket man ska välja?

Ikväll har jag hunnit göra matlåda för två dagar framöver. Blev kycklingryta. Med fullkornsbulgur till mig- och pasta penne till Andreas. Det blir nog mums det. Undrar om man får avnjuta den första matlådan hemma imorn månntro?

För övrigt så känner jag mig inte helt okej..har ont i halsen. Men det är väl inte så lustigt egentligen. Så imorn får jag satsa på en promenad och några läggare coreövningar bara. För magen den måste tränas..

Måste ringa och boka en klipptid med. Nu har det gått över ett år sedan jag klippte mig sist IGEN! förstår inte hurdan jag är?
Vore trevligt om man fick en tid denna veckan så man kunde va lite fin i håret till helgen i Göteborg =)


Godnatt kära läsare- hoppas ni får sova gott sen ♥





Ikväll kl 21.00 drar det igång.


2012-02-19 @ 20:24:12
Ikväll kl 21.00 på tv11 drar årets bigbrother igång. Och jag kommer nog faktiskt sitta bänkad för o se vad det är för folk som ska gå in i huset. Efter det kan man kanske avgöra om det är nåt man vill titta på eller inte.

Förra året tyckte jag att det verkade vara många intressanta och mkt blandade personligheter som gick in i huset..så det blev faktiskt att jag följde det enda till finalen.

http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.2540739.1329561142!image/2373384611.jpg_gen/derivatives/w450/2373384611.jpg

en liten smygtitt på hur det ser ut inne i huset.

 

OM CA 35 MINUTER SMÄLLER DET- SKA DU TITA??






when does it end?


2012-02-19 @ 20:18:21
o så pratar vi sjukdomar igen...
Elliott har varit feberfri sedan igår, Leila hade ingen feber igår heller.. men sen på kvällen vart det en högre temperatur igen. Idag har hon varit feberfri med- fram tills ikväll då hon återigen hade strax över 39 grader =( hostigt o snorigt är det ännu.

När ska detta få ett slut egentligen? Eftersom det varit fritt idag så räknade jag med dagis o jobb imorgon. blir tokig på detta! imorgon har Leila haft feber i en vecka kraken. Det tär på dom små liven ju!

Men jag misstänker iaf att det igårkväll och ikväll är tand nr tio som håller på o spricka igenom som spökar. För hon har haft feber när hon fått tänder förut- o då har det bara varit på kvällen mest.

Har hon ingen förhöjd temperatur imorgon bitti så blir det nog dagis iaf kanske..men jag tror att vi kommer få va hemmavid. Ska iaf se till så Elliott får komma till dagis och leka mellan 9-14 imorgon. För som han har tjatat om att få gå dit och leka kraken. Han klättrar på väggarna!

Nog pratat om sjukdomar nu- I swear ;)





Planering.


2012-02-19 @ 12:29:54
Idag börjas det med lite planering inför veckan. Känner att jag måste ha lite saker planerade annars kommer nog första veckan som arbetande tvåbarnsmamma gå lite småtti kras- får lätt panik om inte lite är genomtänkt iaf.

Det som är skönt är ju nu att man inte behöver tänka på att göra nån lunch hemmavid- för barnen äter ju på dagis. Och sen hinner det att få mellis innan jag hämtar dom på eftermiddagen oxå! Så Det blir A och jag som får ha med oss lunchlådor till jobbet. Vi har kommit överrens om att vi kan äta samma rätt två dagar i rad iaf..

Så denna vecka blir det kyckling två dagar, och sedan nötfärsbiffar två dagar.. sen på fredagen kanske man tar med sig nån sallad eller nåt...

Ska bli ritkigt spännande med första arbetsdagen imorgon och allt- och spännande o se hur det går att lämna barnen. Leila hann ju inte klart sin inskolning helt innan hon blev sjuk. Hon han o testa o vara på dagis själv 2 1/2 timma iaf..och då hade det inte varit några problem...


Sen har vi det där med att få in träningen sen med..ska bli spännande. Om inte annat få rman träna när barnen sover..det funkar ju det oxå =)

Nu ska vi alldeles strax till mamma och äta söndagsmiddag- skönt o slippa laga nån mat mitt på dagen =)

ha en trevlig söndag ♥





Lite efter...


2012-02-19 @ 12:25:15
Förlåt kära läsare..ligger visst lite efter med att svara på era fina och rara kommentarer- har därför inte ens godkännt kommentarena ännu. Lättare för mig o godkänna allteftersom jag svarat.

har inte glömt er- det lovar jag! har bara varit lite mkt nu i veckan =) 


Tack för att ni finns o ger tips och råd och gensvar på det jag skriver ♥♥





SKÅL


2012-02-18 @ 21:15:56

Nu kommer snart A o hämtar oss. Sen
Bär det av mot Harrys i Jönköping... Skoooj :)

Önskar er en trevlig lördagskväll <3






I'm in heaven


2012-02-18 @ 13:58:43
Vet att det är många som har införskaffat svarta klänningar till bloggminglet i göteborg som går av stapeln nästa helg. Jag hade oxå tänkt att ha svart- men känner nu att det kanske kunde va lite skoj med lite färg i alla fall?


har ni sett dessa gudomligt fina rosa klänningar hos nelly eller?
https://a248.e.akamai.net/f/248/9086/10h/origin-g2.scene7.com/is/image/nlyscandinavia//600443-0056_5?$ProductLarge$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/600203-0299?$productoverwiev2_2$
synd att denna verkar slut =(      aningen kort men söt =)

Sen så verkar det ju vara riktigt inne med blått just nu oxå. Nån mer än jag som reagerade på att många av tjejerna var iklädda blått igår på the Voice på tv4?

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/204251-0029_1?$productPress$#fullScreenZoom http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/204344-0029_1?$productPress$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/589455-0029_1?$productPress$

Långt eller kort o från nelly? hmm..det enda jag kan säga är att jag hatar såna där klänningar som är så korta så de slutar precis nedanför rumpan! inge trevligt om ni frågar mig ;)

vad svårt detta är dåå..





Lite åtsidosatt..


2012-02-18 @ 12:41:08
Idag blir bloggen lite åtsidosatt.. vill ju mysa med hela min familj de stunderna tillfället ges idag =)

Har varit ute på en promenad nu på förmiddagen- var så skönt att få frisk luft efter att ha varit instängd i huset sedan i måndags kväll. Även om det regnade till o börja med så gjorde det susen för en seg mamma <3

I eftermiddag blir det lite kalas hos barnens gammelfarmor- men eftersom barnen varit sjuka (även om de är feberfria nu) så får a stanna hemma med dom. Leila hostar ju så slemmigt och så pass så hon nästan kräks mellan varven, och Elliott och emellanåt..o så är det lite snorigt! onödigt att smitta gammelfarmor Lilly i onödan ju!

sen i kväll blir det lite matmys hos E med de två andra E'na och sedan eventuell utgång i Jönköping om vi får skjuts in dit vill säga! Skjutsen hem är fixad- annars brukar det vara tvärtom. Att det är lätt att ta sig in men värre hem. konstigt nog!


Så ikväll är det bara att försöka dra på partyfejjat rejält och dansa loss..hihi!


önskar er alla en trevlig lördag så får vi se om det kommer nåt inlägg lite senare ;)





Börjar dom komma tillbaka månntro?


2012-02-17 @ 15:24:22

Elliott har smugit med och ta på sig sin tomtedräkt inne på sitt rum. Han är bara sisådär 1 1/2 månad efter med sitt tänk!

Leila har varit inne på vårat sovrum och rivit ur allt hon hittat i min ena byrålåda. Sen vidare direkt till mammans knä med yxan.. För det är ju så kul att slå mamman med den o se när hon får ont- för ont gör det öven om den är i plast. Hårdhänta tös ;)

Märks att de typ är friska nu- framförallt den lilla donnan!






vårfavoriter.


2012-02-17 @ 09:23:27
Villervallas vårkollektion har kommit ut på deras hemsida nu =) Villervalla är och har sedan Elliott föddes varit en stor favorit här hemma. Riktigt bra kvalitet på deras kläder.


Något jag reagerade på ganska mkt är att det är mkt rosa i den nya kollektionen i multistripen o allt- men det är ju såå fint! Och egentligen-varför ska man dela in flickor/pojkar efter färger?

http://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0162/10940162-origpic-dea3d0.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpghttp://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0177/10940177-origpic-b0615b.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpg
funderar ärligt talat på att köpa denna rosa långärmade t-shirteller multistripe t-shirten till både Elliott och Leila- superfint o skoj om båda har likadan färg ju! Tänk er dessutom en lite brun elliott en sommarkväll =) superfint ju!

här kommer några andra favoriter:)

http://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0523/10940523-origpic-7c299f.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpghttp://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0519/10940519-origpic-e64828.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpghttp://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0377/10940377-origpic-25d7b4.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpg

http://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0656/10940656-origpic-eb9146.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpghttp://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0133/10940133-origpic-42734c.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpg
till Leilan kanske?

http://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0654/10940654-origpic-7b1730.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpghttp://www.villervalla.se/shop/thumbnails/shop/8517/art17/h0351/10940351-origpic-cec870.jpg_0_0_100_100_300_300_100.jpg
Till Elliott?








här bjuder vi på oss själva minsann...


2012-02-17 @ 08:40:35

Idag skojade vi till det lite extra vid frukostbordet....

mamman i sin snygga morgonfrilla (kanske lyxa till det med en dusch idag?)

en piggare sjukling gör sitt bästa

en ganska vanlig min här hemma- leila rynkar på näsan. Ser ni hennes Thore Skogman glugg?

 






Träning för gravida.


2012-02-17 @ 08:02:09
Måste ju bara skriva ett litet inlägg här nu om en artikel som duktiga Karin- online PT'n skrivit.

Denna artikel handlar om att träna som gravid. Och tycker att det är superbra tips. Jag var sådär gammeldags när jag var gravid- och trodde att det var livsfarligt att träna bara för man just hade en bulle i ugnen. Tänk om den skulle ploppa ut eller liknande-haha!

Artikeln hittar ni hos barntotal- här och glöm inte att kika in hennes sajt heller. Hon ger en massa bra tips på övningar för oss mamas, kost osv.





en liten paus.


2012-02-17 @ 07:57:41
Det har verkligen blivit en paus i mitt välmående just nu..eller min kamp för o komma i form. Ork och tid till träning finns inte just nu. All fokus går till barnen- och när de lagt sig är man själv precis slut eftersom det är röriga nätter!

Men på söndag ska jag dra igång igen- har som tanke att jag ska ha vägning och mätning en gång i månaden- så nästa gång blir alltså 9 mars. O det får mig ju inte alls o känna mig stressad och nervös eftersom jag haft en sån här vecka :(

Men satan i gatan vad det blir träning sen!

Snart blir det aktuellt med gymkort med- för spinning det är ett måste o ni frågar mig ;)





Här finns inget mer att hämta...


2012-02-16 @ 21:02:10

Det känns som att det inte går att få ut så mycket mer av denna dag. Huvudet dunkar.. Så nu biggest looser i sängen.

Kommer säkerligen somna ifrån det!

Godnatt kära läsare- har inte glömt bort er! Lovar att svara på era kommentarer imorgon <3






Det här med o VABA


2012-02-16 @ 19:16:28
Det märks verkligen att det var en evighet sedan jag jobbade sist och fick VABA.

Skulle ju börjat jobba igår- men båda barnen var sjuka. Glömde dock att gå ut på nätet och anmäla att barnen var sjuka..så skulle göra det idag. MEN mitt bank id är kvar på min gamla dator- och den har jag lånat ut. Har fixat så den kommer hit sen så jag kan föra över BANK id-t till denna datorn. Men gud så klantigt av mig!

Vet inte om jag förlorat en dag nu dessutom med eftersom jag glömde fylla i igår/ o inte kunde heller för den delen.

klantig morsa va?





Tröttfis


2012-02-16 @ 17:21:54

Det var någon som somnade framför tvn för en stund sen. Det är slitsamt o va sjuk.

Ser dock riktigt rofyllt ut..






Tänkvärt


2012-02-16 @ 14:44:44

 

 






Jag tror jag går i ide!


2012-02-16 @ 12:38:36

Får man gå i ide nu och komma tillbaka om ett par månader när snön smältit o det börjar bli vår?

Allt känns bara så B idag. Lillan sitter och spottar ut all mat, elliott han vill inte ens sätta sig vid bordet. Lasagnen jag gjorde till familjen duger inte hos barnen :( vore skoj om de fick i sig nåt iaf

Trots en lite orolig natt o att lillan vaknade vid 6 så sov hon knappt en halvtimma. Pipplig och gnällig? Jovars!

Leilas vagn luktar rök sedan vi grillade i skogen i helgen- urk för det. Hur får man bort den stanken?

 

O så har det börjat snöa massor igen!



ja ni hör ju själva... Lika bra å gå i ide








Fix o don.


2012-02-16 @ 10:50:19
Lasagnen står i ugnen så den är färdig tills A kommer hem sen. Barnen kikar på Pingu. Mamman har roat sig med att vika tvätt, hänga upp tvätt och slänga in en ny maskin med tvätt. Nu blir det massa plock, sedan dammning. Kanske skulle försöka dammsuga och torka golven oxå? Skulle va så skönt o vara färdig med allt ju!

Tjoho- Am I on fire or what? hur orkar jag?





härliga chanser...


2012-02-16 @ 08:46:44
Ni har väl inte missat att det just nu pågår två stycken härliga tävlingar här i bloggen va? härliga chanser till fina vinster =)

Det ni kan vara med och tävla om är:

produkter från brilliant smile för ett vitare leende.. tävlingen hittar du här

avslutas 26/2

 

 

en valfri namntavla från Lindblom of Sweden, tävlingen hittar du här

avslutas 7/3






Torsdag


2012-02-16 @ 07:37:28

Torsdag idag- vi gör vågen för att helgen är på ingång... Wiiie.

Denna morsan är så himla trött och sliten så jag finner inte ord. Det är rööriga nätter nu- och det är förståeligt!

Lillan och jag är uppe o busar. Sedan 6 har vi båda varit vakna.

Idag borde det bli städ- men vet inte om jag har ork eller energi till det? Måste ta hand om barnen först o främst!

Och det här med och träna- har jag hunnit göra det i veckan... NEJ! Vet inte hurdant det är det här.

Nu ska här slutas gnälla!!

always look in the bright side of life







40,3 grader


2012-02-15 @ 17:10:56

Behöver jag säga annat än att det är en pojke här som inte alls är på alerten?

Inga hyss eller bus gjorda idag inte :(






And it goes on...


2012-02-15 @ 10:00:00

Sjukstugan här hemma fortsätter idag skulle det varit mammans första arbetsdag på typ 1 1/2 år. Men vi får hålla oss hemma o VABA istället. Elliott har inte varit ett dugg pigg idag. Imorse runt 7 hade han 39,4 graders feber. (igårkväll 40 grader) han har mest legat på soffan och segat.

 

Gav honom lite alvedon för en stund sedan så han kommer orka med att äta lite lunch sen och så. Nu börjar det äntligen bli lite fart på honom och han har börjat att leka.  Sorgligt nog så slog han i näsan mot lillasysters sopkvast så det forsade blod överallt nyss..det var ingen höjdare för en redan nedsatt pojk :(

 

Tji fick jag när jag blev glad över att Leila var feberfri imorse och verkade vara jättepigg eftersom hon gjorde massa hyss mot storebror o snodde hans leksaker och gose. Nu har hon feber igen. Strax över 38 grader =(

 

När ska detta sluta egentligen? så pippliga och ledsna barn..tycker synd om dom!

Vad man känner sig instängd- har nog inte varit ute nånting sedan i måndags. Ska se om man inte kan få sig lite frisk luft när A kommit hem sen.

min lilla feberfis elliott.

 






Louises design färdig


2012-02-15 @ 08:00:00
Sent igårkväll gjorde jag klart Louises design. Var iofs bara lite småpill kvar..

 

klicka på bilden för att kika in hennes blogg.






Älsklingen överraskade.


2012-02-14 @ 22:25:48

När pappa A kom hem från jobbet förut så hade han med sig dessa fina rosor till mig. Visst var de fina? Blev såå glad och så överraskad.

Tack hjärtat mitt :)






Mysig kväll


2012-02-14 @ 21:18:47

Herregud så mätt jag är nu. Kvällen hittills har varit sååå mysig!

Middagen blev så lyckad- både A och jag var överrens om att det var den godaste gratängen jag gjort- ever! O oxfilé är ju bara såå fint. Mums o blanda både beasås och rödvinssås på en bit sådan :)

Efterätten var riktigt god den med. Blev dock ganska chokladigt så man hade nog kunnat ta hälften så stor bit. Värt för er att testa choklad kakan måste jag säga iaf :)

Nu har vi precis sett klart på "friends with benefits" och nu blir det sitcom tisdag.

önskar er en fortsatt trevlig alla hjärtans dag

 

image description

 






Glad alla hjärtans dag ♥


2012-02-14 @ 16:00:00


Önskar er alla kära läsare en riktigt mysig alla hjärtans dag!

hoppas ni får en fin dag med era nära och kära!

Idag är en sådan där dag som man inte ska glömma o berätta/visa för de närmsta vad de betyder för en...
Och om man har någon man inte vågar berätta det för- samla mod och gör det idag





Tack snälla mamma♥


2012-02-14 @ 14:43:55
Min mamma hon är riktigt snäll och omtänksam hon. När jag höll på att dammsuga i hallen nyss så knackade hon på dörren. Med sig hade hon något såå fint som en bukett med rosor

image description

visst är dom fina?

 

Tack så jättemkt mamma ♥








Meny alla ♥ans dag


2012-02-14 @ 13:07:00
Vill ni se menyn jag komponerat ihop kanske?? Det blir faktiskt ingen trerätters. Får räcka gott och väl med tvårätters. Man blir så himlans mätt ändå ju!

huvudrätt

flié black and white med röd och vit sås
stekt fläskfilé och oxfilé som serveras med potatisbakelse, ugnsrostade morötter och palsternackor rödvinssås och bearnaisesås. Samt lite baconströssel.

efterätt

double chocolate dream
en kladdig chokladtårta med innehåll av två olika sorters choklad.  ( har tagit bort minten)


Till det serveras det öl, vin eller läsk


ska ni lyxa till det och äta något gott??





Vilken härlig alla hjärtans dag present =)


2012-02-14 @ 12:56:20
Kikade in här och fick se att jag ju faktiskt hade vunnit en balansbräda hos rara Ann-Sofie.

http://shop.bodypowerequipment.se/shop/thumbnails/shop/22017/art17/h9829/9839829-origpic-799517.jpg_0_0_100_100_300_168_75.jpg



Så himla skoj. Nu har man ytterligare ett roligt hjälpmedel när man ska träna hemma =) Tusen tack





Det syns


2012-02-14 @ 08:54:16

Det syns verkligen att lillan haft en tuff natt När håret står åt alla möjliga håll








ny tävling; tävla om en namntavla från Lindblom of Sweden


2012-02-14 @ 08:00:00

Då har jag fått äran att dra igång ett mysigt samarbete och därmed entävling. Denna gången är det Lindblom of Sweden som sponsrar med en valfri namntavla. Lindblom of Sweden säljer designade presentetiketter, gratulationskort, barntavlor mm.

"jag tävlar hos Emelie- mamma till Elliott och Leila om en valfri n>amntavla från Lindblom of Sweden, tävla här du också!"

 

För att vara med och tävla:

- Gå in hos Lindblom of Sweden och kika ut den namntavlan du skulle vilja vinna.

Skriv sedan en kommentar med länken till den tavlan du önskar vinna.

 

För extra vinstchans:

- Gilla lindblom of Sweden på facebook (glöm inte att skriva ditt facebook namn i en kommentar) --> här

-Tipsa om tävlingen i din blogg/ eller på facebook. Lämna länk till tipset om du bloggat om tävlingen, annars ditt facebooknamn så jag kan gå in och se att du verkligen tipsat.

 

Man får självklart gilla våran blogg på facebook här- men det är inget måste ;)

 

tävlingen avslutas den 7:e MARS kl 19.00






Idag känner jag mig såhär...


2012-02-14 @ 07:46:17
http://thegamingground.com/images/2010/zombie-grass_97750515.jpg
ja- känner mig som en riktig zombie idag..

http://static.freepik.com/bild-fritt/container-lastbil-clipart_18-7881.jpg
som att jag blivit överkörd av en sån här


ja- vem har sagt att det ska va lätt med sjuka barn?Fortfarande febrigt och hostigt var det här! Men mamman håller sig frisk än så länge som tur är.. så hon kan pyssla och rå om de små liven ♥





Är det inte den ena då är det den andra....


2012-02-13 @ 18:56:38

Eller nej- förresten...vänta nu! Nu är det ju båda två som är sjuka istället.

I eftermiddags när vi skulle åka o hämta upp pappa A på jobbet så kändes elliott så varm. Och mkt riktigt- feber hade han.

Så nu är det två små ynkliga feberfisar här hemma :( snoret rinner som den.. Och hostas för fullt! undrar om det ens kommer kunna bli aktuellt att börja jobba denna veckan?

Huvudsaken är att de blir friska snart mina små hjärtan. Själv känner jag mig helt slut. Varit några röriga nätter.

Blev en promenad idag- har ingen ork över till att träna idag eftersom jag känner mig så matt. Hoppas jag slipper skiten nu bara!






Planerar planerar och planerar


2012-02-13 @ 16:07:00
Håller på o tänker så det knakar o försöker komponera en riktgt gottig alla hjärtansdag meny till morgondagen. Tanken är att sambon inte ska ha en aning om vad som ska serveras dessutom!

Imorn ska jag unna mig- det är ju trots allt den dagen det är.. värt o fira kärleken ju <3

Om ni har tur kanske ni kan få se menyn en sväng under dagen imorgon? Bara ni lovar att inte avslöja nåt för A ;)





Medicin


2012-02-13 @ 14:51:49

Nu är vi hemkomna från vårdcentralen där vi gjort nåt så roligt som att hälsa på farbror doktorn.

Nu behöver inte barnen lida så pass av deras hosta som de har om mornarna/kvällarna och nätterna.

Lillan hade 37,9 grader när vi var där... Hoppas hon är feberfri o kan gå till dagis imorgon. Sista inskolningsdagen med mamma på standby om det skulle va nåt ju. Sen på onsdag börjar jag ju jobba.






Vad det stämmer bra.


2012-02-13 @ 11:30:00
Läste häromdagen att februari är årets sjukaste månad. Månaden då flest är sjuka och det tas ut flest VAB dagar.

Och detta har visst varit så i många år. Undrar varför egentligen??

Man kan ju iaf säga att det lär bli så i år också. Tycker man varje dag ser någon status på facebook om nån/några som är sjuka och nu är ju Leila sjuk också.  Minns även när Elliott började dagis att han var sjuk väldigt mkt i början- och det var ju just i februari han började dagis. Tycker man inte gjorde annat än att VAB:a första månaderna.

Hur har ni det hemma hos er? har ni klarat er från sjukdomarna än så länge denna februarimånad?





Rörd till tårar.


2012-02-13 @ 10:14:40
I måndags missade jag ju Sofias änglar. Detta pga att det krockar med familjen annorlunda.  Så igårkväll satt jag och såg på reprisen. Shit säger jag bara vad jag fällde tårar stundvis. Johnnie, Mattias och Sofia åkte och hjälpte en familj som verkligen var i behov av hjälp.

Till att börja med var yngsta sonen cp skadad så deras hus höll på att bli omgjort för att anpassas mer efter hans behov. Sedan var mamman i huset sjuk i cancer..obotlig cancer. Hon har inte en aning om hur lång tid hon har kvar eller något! Så hon hade en önskan om att allt skulle vara klart tills hon lämnade jorden. Aa gud- vilken stark kvinna. Aldrig sett /hört något liknande. De var till och med i kyrkan och kollade upp lite inför hennes begravning hon och Sofia.

Usch, ibland är verkligen inte livet rättvist. En så tragiskt öde. Cancer är den värsta sjukdomen som finns!!  Det är verkligen min värsta mardröm- att man ska få finnas med och vara med och se sina barn växa upp och utvecklas..

Det är ändå så härligt och skönt o se att de hjälper sådana som verkligen behöver det. Nu fick hon ju en sak mindre att oroa sig för i alla fall.

I varje fall så tänkte jag bara berätta med att hon har en blogg.. Jag är elisabeth- där hon berättar om sin sjukdom och om vardagslivet med familjen. Man fäller många tårar genom att läsa den- men så fin blogg <3






Lite bloggdesignande.


2012-02-13 @ 09:10:28
Har de senaste dagarna suttit och pillat lite grann med lite designer- och gud det är ju så roligt att sitta och pilla med... superskoj!

är så jag har svårt o slita mig därifrån om kvällarna när det är läggdags ju ;)


har du blogg.se och är i behov av en ny design så hjälper jag gärna till! (till en kostnad av 50:-) skriv en kommentar här- eller maila mig på [email protected] så kan vi bestämma lite mer.


kolla in kategorin designer i denna bloggen eller designbloggen för att se färdiga mallar/designer jag gjort.





Reducerad tid.


2012-02-13 @ 08:19:16

Pratade med dom på dagis nyss när jag ringde o sa att Leila inte kom idag. Eftersom det är inskolning fortfarande så får Elliott stanna hemma.

Han blev såå ledsen över detta. "men jag vill gå dagis mamma" sa han.

Sedan fick jag veta att det är reducerad tid som gäller om ena föräldern är hemma med sjukt syskon. Så då är tiden 9-14. Lite dåligt tycker jag egentligen. Tänk om det är så att mamman inte känner sig helt kry heller? Är det inte bättre att barnet får gå ordinarie tid då så pappan kan hämta?

Bättre än inget iaf- kanske?

Nu gäller ju detta såklart inte exvis magsjuka. Då bör ju alla va hemma!






Sjukstugan är här!


2012-02-13 @ 07:37:56

Natten har varit kaos. Lillan vaknade efter tolv och var ledsen. Hon var jättevarm o febrig. Var bara o stoppa in en zupp.. Sedan somnade hon om ett par timmar senare. Sedan vaknade hon vid fyra och var vaken typ 1 1/2 timma o somnade pm en liiten stund igen. Mammas lilla krake. Snorigt och hostigt också!

Hon är pigg o springer runt och leker här- men inte ska man skicka iväg ett febrigt barn till dagis. Det är ju annorlunda tempo där. Så vi får va hemma idag.

Vet ni hur det är med syskon? Får syskon gå på dagis om det andra barnet är sjukt? Elliott har ju sett fram emot att få komma och leka på dagis.

Såhär kan det bli när inskolningen börjar- undrar om det går o börja jobba på onsdag?

Godmorgon allihopa






Dags att ha sjukstuga AB igen?


2012-02-12 @ 21:21:20
Det verkar inte bättre än att det börjar bli sjukstuge dags här hemma igen. A har varit förkyld med hosta hela veckan. I fredags började Elliott och Leila bli förkylda med slemhosta. Idag har Leilas näsa inte gjort annat än att rinna.

Ikväll hade Leila lite feber..39,2 grader. Vi märkte dock ingenting på henne så- för hon sprang runt och lekte o busade och var nöjd. Det var sen när hon kom upp i min famn som jag kände att hon var såå varm!
OCh det som är dagisinskolningsdags imorgon igen. Men jag tror att om hon inte har feber så är det bara att gå- och har hon lite feber men verkar riktigt piggelin och glad och lekfull så får hon en zupp o sen får hon kanske gå ändå. För det är inget som smittar. Har antagligen med förkylningen att göra- eller att hon har en nionde tand som spruckit upp och växer ut.

Man märker ju ganska snabbt hur läget är imorgon bitti. Är ju inte så jag skickar iväg henne om hon har höög feber och är jättepipplig, gnällig och mammig. Då stannar vi ju såklart hemma och myser istället.
Men är hon som sagt pigg, glad och alert förutom pyttelite feber så kan det kanske bli dagis ändå. Det är ju bara fyra timmar det rör sig om i så fall.







Mysigt och gosigt =)


2012-02-12 @ 16:10:02
Jag fullkomligt älskar stickade filtar- och kabelstickat är en favorit. Hur mysig och gosig ser inte denna babyfilten ut då? Tänk om Leila hade haft en sådan här filt? då hade ju nästan mamman somnat bredvid henne varje kväll =)  den söta filten hittar du här

Baby Filt

dessutom tycker jag att det är lite skoj med kuddar med namn på..
http://www.babyfilt.info/shop/thumbnails/shop/16672/art72/h6068/9616068-origpic-1c4620.jpg_0_0_100_100_300_290_75.jpg

denna kudde finns i både blått och rosa..klicka här för o kika in






Ny tävling; produkter från Brilliant Smile


2012-02-12 @ 15:41:41
Nu drar jag igång en ny tävling, denna gången i samarbete med Brilliant Smile. Brilliant Smile är ett av de ledande företagen inom tandblekning i Sverige. Och deras produkter använts flitigt bland Sveriges kändisar.

Och produkterna jag har äran att tävla ut till er läsare handlar såklart om deras tandblekningstandkräm.
Tandkrämen motverkar bildandet av plack, tandsten, fläckar av tjära mm, motverkar dålig andredräkt och uppkomst av nya missfärgningar. Motverkar dessutom ilningar och isningar.
Har själv fått hem lite tester och kommer från och med imorgon testa produkten =)

"jag tävlar hos Emelie- mamma till Elliott och Leila om tandblekningstandkräm från brilliant smile, tävla här du oxå"

 

Det kommer alltså dras två vinnare....

- 1:a pris är Brilliant Smile whitening + toothpaste 65 ml samt en reseförpackning på 20 ml.

- 2:a pris är 2 st brilliant Smile whitening + toothpaste reseförpackningar på 20 ml styck.

 

För att vara med och tävla:

- kopiera bild och text under och kopiera in i ett inlägg i din blogg, alternativt i din facebook logg. Skriv sedan en kommentar med adressen till inlägget du gjort i din blogg, eller ditt fb alias så jag kan gå in och se att du tipsat där.

 

För extra chans:

- gilla brilliant smile och Emelie- mamma till Elliott och Leila på facebook.

 

TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 26:E FEBRUARI KL 19.00

 

HOPPAS NI VILL VARA MED OCH VINNA, LYCKA TILL NU ALLIHOPA <3

 

 






Lite sugna?


2012-02-12 @ 09:51:02
Under dagen kommer det att komma upp en liten tävling här i bloggen. En tävling som är något ni kan unna er själva för en gångs skull. Alltså ingenting för barn denna gången ;)

såå....är ni tävlingssugna nu då?





Härliga söndag ?


2012-02-12 @ 09:40:59

Vilket underbart väder vi har. Även om det kommit ett par dm med snö inatt så skiner solen och det är inte mer än någon minusgrad ute. Gud så härligt!

Då kanske barnen till och med kan va ute och åka lite pulka senare idag.

Just nu roar barnen sig för fullt här hemma och faktiskt ihop för en gångs skull. Leila kör på sin storebror i vagnen. Lite söta flin blir det emellanåt också.

Planerna för dagen blir att hälsa på barnens farmor och farfar en sväng, sedan måste mamman träna. Tog en ledig dag igår och börjar få lite abstinens nu :) skönt o röra på sig ju! Och sen som sagt kanske en tur i pulkabacken?

Önskar er alla en trevlig förmiddag!






Hämtat paket...


2012-02-11 @ 18:54:01

Idag har jag varit på Ica och hämtat paket...






mingelklänning?


2012-02-11 @ 13:00:00
Så himla mkt fina festklänningar det finns just nu. Har ännu en gång kikat igenom nellys festklänningar..och såklart hittat lite favoriter. Färg; svart såklart- Vill vara lite diskretare iaf =) vad tycks?

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/479692-0014_1?$productPress$ http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/589455-0014?$productoverwiev2_2$

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/205514-0014?$productoverwiev2_2$ http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/754093-0014?$productoverwiev2_2$





Det här med melodifestival


2012-02-11 @ 11:00:00
ska ni se på melodifestivalen- deltävling 2 ikväll?

Själv vet jag inte..om det inte är nåt annat vettigt att ha på tv så kanske. Tycker det har ballat ur totalt de senaste åren. Bidragen blir bara sämre och sämre ju..det är nästan pinsamt! Med handen på hjärtat så kan jag erkänna att det inte var en enda låt som tilltalade mig nåt förra lördagen! Bara skit!

känns som att det enda de gör detta med deltävlingar för är för att tjäna in så mkt pengar som möjligt!

Kan de inte bara ha det som det var förr? En enda melodifestival med typ 10 låtar? För man har ju tröttnat helt och totalt efter alla deltävlingar och orkar knappt bry sig om att titta på själva "vanliga" melodifestivalen sen ju!

Någon som håller med mig??

nä i detta fall var det nog bättre förr?? (nu låter jag som en bitter pensionär ju..haha)





Lite pill


2012-02-10 @ 22:16:07
Nu har jag suttit och pillat lite grann med en bloggdesign till en blogg.. så får vi se om det kommer in några bilder till den på mailen imorgon.

Nu väntar sängen... Imorgon bitti får det nog bli träning, sedan ska vi upp till skogen en sväng o vara på isen på sjön! Folket har hyrt snöskoter ryktas det om..spännande ;)

Godnatt kära läsare- svarar på kommentarer under morgondagen!







Egen domän?


2012-02-10 @ 18:40:22
Är återigen igång och funderar på om jag skulle försöka skaffa mig en egen domän. Men har ju inte en aning om nånting om det..

Hur fungerar det liksom- vilka är bäst och hur mkt kostar det? vad ska man tänka på? Är ju säkerligen många av er bloggare därute som har just egen domän.

http://www.cemeb.science.gu.se/digitalAssets/1280/1280026_fr__getecken.jpg

så tips mottages gärna =)





En fröjd för ögat?


2012-02-10 @ 15:00:00
Var det någon mer än jag som såg på halv åtta hos mig igårkväll? Såg ni den där efterätten Agnes gjorde?

Den såg ju bara föör görgod ut tycker jag. Fullkomligt älskar ju choklad. FAst det värsta är att mint inte är nån favorit hos mig. Men det måste ju gå att byta ut. Några av gästerna sa ju faktiskt till och med att den inte smakade så mkt choklad för minten tog över smaken.

Nåja- ska nog iaf se till o baka denna fröjd och avnjuta någon helg framöver. MUMS

http://www.recept.nu/polopoly_fs/1.325767.1327587671!image/2670755833.jpg_gen/derivatives/w450/2670755833.jpg

visst ser den god ut?? Bilden är lånad från recept.nu där receptet oxå finns =)

 

Nån som är sugen på o testa o baka o berätta för mig vad den smakade ;)






Ett hett tips för hemmaträning.


2012-02-10 @ 13:00:00
För er som funderar på att sätta igång och träna hemmavid kan jag ju starkt rekommendera att först och främst köpa er en gymboll. Man kan göra så otroligt mkt övningar med den och saknar ni inspiration så är det bara att googla på just träning gymboll, eller att söka på youtube för att få övningar på video. Verkligen superbra! Man kan ju exempelvis göra flera varianter av  armhävningar, plankan, situps, höftövningar & benövningar.




Och inte kostar de så mkt heller. Själv köpte jag min på rea på stadium- en röd SOC boll. Tror inte den kostade mer än 99:- faktiskt. Tänk bara på att kolla på storleken.. min är 65 cm i diametern vilket passar för dom som är upp till 170 cm långa. Tror det även finns en mindre storlek för de som är lite kortare.

Såg att stadium säljer en likadan som jag har fast i guldfärg- kostar 199:- inte farligt pris! då ingår självklart pump oxå.

http://www.stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Medium/091078_009.jpg






julmusik nu?


2012-02-10 @ 12:00:00
Haha..våran sån är ju en rolig liten prick. Såfort man sätter på spotify så ska han lyssna på "Stackars lilla tomten med Markoolio" och det är ju inte bara en gång om man säger så..helst tio! Och sen när han tröttnat..då är det Sattelit med Ted Gärdestad som gäller..han gillar satelliter pojken.

Blir lite enformigt att höra jullåtar nu- när julen redan är förbi och allt.. men den låten lär säkerligen spelas ända fram till denna julen.





Lite våriga kläder till barnen kanske?


2012-02-10 @ 11:00:00
http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6681/6681498/S0000006745641_F_W30_20120113131655.jpghttp://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6665/6665254/S0000006689044_F_W30_20111103092700.jpg
Till Leila från Lindex?

http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6675/6675878/S0000006704586_F_W30_20111214163608.jpghttp://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6662/6662823/S0000006689233_F_W30_20111221140143.jpg
till Elliott från lindex?

http://www.blingo.se/shop/shopFunctions/showImage.asp?name=126-933.JPG&imgW=500&imgH=500 http://www.blingo.se/shop/shopFunctions/showImage.asp?name=622-981.JPG&imgW=500&imgH=500
till Elliott och Leila från blingo? det är ju såå sött med stjärnor på pojkkläderna =)





En typisk dag


2012-02-10 @ 10:00:00
Såhär kan en dag se ut för mig:

- ca 08.00 frukost. Oftast gröt med kanel och mjölk, eller yoghurt och müsli och en smörgås nångång ibland.
- ca 10.30 mellanmål. Ett knäcke med keso, lite kesella och bär, lite kesella och müsli
- ca 12.30-13.00 lunch oftast fullkorns pasta/råris/fullkornsbulgur med kött/kyckling och lika mkt grönsaker som kött/kyckling o kolhydrater ihop.
- ca 15.30 mellanmål. Oftast kesella eller yoghurt med lite müsli
- ca 19.00 kvällsmat. Blir oftast dinkelbröd med stekt ägg på, eller också fullkornstoast med kyckling, paprika och sallad till det.

Brukar försöka o träna styrka armar/ben eller styrka core/rygg runt 14.30 om barnen tillåter. Och oftast crosstrainer eller promenad på eftermiddagen runt 17.00

Sen från och med onsdag kommer ju allt se annorlunda ut såklart.

då kommer frukosten bli tidigare, kanske runt 7, mellanmålet runt halv 10, lunchen vid halv 1, och mellanmålet runt 16 (då jag slutat jobba o kommit hem med barnen från dagis) Sen ska man försöka få in lite träning där oxå. Så lär nog bli sena kvällar ;)





wow- vilken feedback.


2012-02-10 @ 09:00:00
måste ju bara säga tack till alla er som kommenterat bilderna och resultatet från pt-månaden..ni är ju bara för rara.








En fredag- med helgen på ingång.


2012-02-10 @ 07:51:13
Fredag- äntligen. Varför längtar man alltid lite extra efter denna dag? kan det vara för man vet att helgen är på ingång kanske?
Inatt har jag sovit riktigt kasst. Varit uppe hos sonen några gånger som blivit förkyld, och däremellan har jag drömt en massa konstigt när jag väl somnat. Vid 6 vaknade barnen sen, pigga som lärkor o vägrade somna om kändes det som. Men nu går de runt som zombies istället ;) Mamman oxå!

Idag blir det dagislämning av båda barnen mellan 10-12.30 är tanken att de ska gå idag. Det blir alltså lunch på dagis, sedan hämtar mamman dom. Och då är det sövning av Leila som gäller. Medan barnen är på dagis tänkte jag va lite ego och jobba på brännan lite genom att lägga mig i solariet, sedan efter det blir det lite träning. Man måste ju passa på när man väl är själv hemma. Skönare o träna ute i vardagsrummet än inne i det trånga sovrummet.

Kanske dags att fixa lite frukost? för min del blir det havregrynsgröt med kanel och linfrön i..lite mjölk till det. Barnen får väl yoghurt o macka.

Vad brukar ni äta till frukost?





Bilder- före och en månad senare


2012-02-09 @ 20:55:04
kan inte fatta att jag gör detta egentligen..men här kommer några bilder på men sååå himla snygga kropp ;) nää..men den kommer att bli det om jag kämpar på bra nu och lyckas nå mina mål till sommaren! har dessutom lyckats få lite bättre hållning med tycker jag =)

känsliga läsare varnas-


 

sen får man ju tänka på att bilderna inte är tagna med ritktigt samma zoom o storlek

 






Resultat efter en månad PT-online


2012-02-09 @ 20:11:37
Ja då var då som sagt månaden med Karin slut. Och så grymt mkt pepp och så mkt tips hon gett mig. Helt otroligt! Hade nog inte ens en aning om en tiondel av allt innan hon lärrde mig.  henne ska ni kontakta om ni behöver hjälp säger jag bara =)

Nåja...

Sedan jag började för en månad sen har jag

- gått ner 3 kilon
- tappat 10,5 cm på midjan
- tappat 8,5 cm på höfterna
- tappat 7 cm på rumpan
- tappat 10 cm cm vid bysten.

------------------------------------

Jag är verkligen så supernöjd med mina resultat. Känns superbra. Är ju ute efter en långsam viktminskning eftersom det är lättare att behålla den vikten sen också =) Och helt otroligt att det blev så bra resultat trots att jag varit förkyld i ett par vändor och inte kunnat träna fullt ut då!

Så nu har jag ca 6-7 kilon kvar att gå ner till sommaren..sen är jag nöjd ska kämpa på som vanligt o göra mitt bästa... och målet är att gå ner ca 2 kilo i månaden iaf.

Kan förövrigt säga att nu när jag sitter och tittar på lite före och nu bilder så syns det lite skillnad. så roligt ju- det är sånt här som får en att vilja fortsätta!

Tack rara Karin för din hjälp :)


Vågar man o lägga upp före och nu bilder månntro?? eller kommer ni bli äcklade då??..hehe.





Weeei


2012-02-09 @ 18:17:37
Då var träningen gjord för dagen. Blev 30 minuters intervallpass på crosstrainern. Sedan blev det lite plankor oxå.

Har precis skickat iväg ett mail till Karin med alla resultat av testen och av vikt/mått. Det såg riktigt fint ut måste jag säga=)

Har faktiskt gett mig själv en liten klapp på axeln till och med!

Nu är det nattning av barn som gäller om en stund..men först väntar duschen. Får nog ta och återkomma senare så ni får se lite av hur det gått =)

vi hörs senare.





Finns det nåt som är rättvist?


2012-02-09 @ 14:45:29
Det händer så mkt i denna värld som man inte förstår- så mkt saker som är så himlans orättvist! VARFÖR??

En sak är säker- man ska ta en dag i taget,vara riktigt lycklig över att få vakna upp varje morgon och passa på och umgås så mkt med sina nära och kära som man bara kan. För en dag kanske det är försent!


Lev i nuet- för imorgon kanske det är försent





för många bollar i luften?


2012-02-09 @ 12:38:07
Shit va mkt bollar jag har i luften på en gång just nu känns det som. Förut höll jag på att ge leila mat samtidigt som jag stekte korv till elliott och rörde runt degen till dinkelbrödet jag berättat om förut.

Nu håller jag på o ska lägga i degen i formar o låta det jäsa, har precis lyckats vagga leilan till sömns i hennes vagn, samtidigt som jag bloggar, lagar mat (tacos), o sen plockar ur diskmaskinen.

Sen blir det städning, vikning o upphängning av tvätt, byte av sängkläder.. det är mkt på agendan som ni ser ;)

O så ska jag ju hinna o träna och göra lite tester med...pjuh! men allt går bara man planerar..Det är mitt tänk just nu =)





Nu börjar det gå upp för mig...


2012-02-09 @ 10:55:24
Nu har jag börjat att fatta vad det verkligen är som kommer hända inom snar framtid. Det uppenbarades för mig idag när jag åkte ner till jobbet för att prova ut arbetskläder. Allt blev så verkligt då. På ett bra sätt ändå, man har ju ändå saknat att träffa dom på jobbet lite.

Gick ju runt och prata lite med några av alla dom underbara arbetskamraterna..och de frågade om när jag kom och började jobba och allt..då kändes det verkligt och genast då började jag o undra hur det gick för lillan på dagis.

Det stod på pappret man fick från dagis att man gärna skulle ringa och höra hur det gick- så det gjorde jag nyss när jag var och handlade. Och det gick jättebra, hon sprang runt och lekte och grejade, var jätteglad! Så skönt det kändes att höra =) Bådar gott för framtiden!

På onsdag om en vecka börjar jag alltså att jobba...nu har jag gjort mitt med mammaledighet- nu ska jag jobba tills jag är 75 om vissa politiker får bestämma ;)

http://cdn.fightplay.tv/wp-content/uploads/2010/09/FIGHTPLAY_rullator.jpg
får en sådan här plats bland tvätt och manglar sen när man är runt 70?







jag tävlar


2012-02-09 @ 09:41:20

"Jag är med och tävlar om ett träningsredskap från Ölme Body Power equipment

i samarbete med Sojkas Framtid!

Tävla du med här!"






Idag är dagen


2012-02-09 @ 08:13:44
För en månad sedan började jag mitt nya sundare liv. Detta har inneburit nyttigare mat- mer grönsaker och en hel del träning. Har varit en härlig period samtidigt som det har varit lite jobbigt emellanåt då man har varit förkyld ett par omgångar och inte kunnat träna till max. Men det känns så skönt att vara igång och träna igen =)

Så idag är det dags för vägning, mätning, och vem vet? kanske vågar jag lägga upp några bilder på före och efter? (o skriva o varna känsliga läsare innan förstås? haha)

Ett stoort tack till Karin som är online PT- utan hennes hjälp och support hade denna månaden aldrig funkat bra. Hon har lärt mig massor- och jag vet att jag kommer klara mig på egna ben tack vare henne.






Du & jag


2012-02-09 @ 07:58:36
Hur många gånger har man inte suktat efter du & jag's kläder men inte kunnat köpa tack vare att de kostar över tusenlappen? själv har jag gjort det hur många gånger som helst.

Så därför blev jsg nyss lite extra glad när man kikade in på favvostället campadre och såg att de har kampanj på just det märket nu.. Och man kan få ett plagg för 399:- som annars kostar 1099:-

här är mina favoriter:

http://campadre.se/images/products/200_bagdad-toupepink_1_1328606586.jpghttp://campadre.se/images/products/200_sara-black_1_1328607195.jpghttp://campadre.se/images/products/200_felicia-black_1_1328603747.jpg

har du inte blivit medlem ännu så är det ju just nu ett ypperligt tillfälle- klicka här







I över fyra år <3


2012-02-09 @ 06:58:13

Fick för mig att jag skulle kika och se hur länge jag bloggat- vet ni att det är över fyra år sen jag började?

Det första inlägget skrevs i januari 2008. Men vet att jag startade bloggen innan dess. Använde då bloggen mest som en liten klagoblogg mest för att avreagera mig på nån dom retade galla o fick mig att må så dåligt just då! Mer än så behöver vi inte gå in på ;)

Men senare raderade jag allt sådant o började skriva om lite mer intressanta o roligare grejer!

Känns kul att man hällt på o skriva så länge och det är alltid kul o gå tillbaka och läsa om när vi höll på o göra iordning huset som vi flyttade in ibörjan av 2008.

Ser fram emot många fler år av bloggande och hoppas att ni kära läsare vill hänga med :)






Vad är det med mig?


2012-02-08 @ 20:00:50

Shit så trött jag är. Somnade nästan på soffan nyss. Är så jag är sugen på att gå och lägga mig nu ju!

Tar nog iaf och säger godnatt till mina bloggläsare. Orkar inte starta datorn nåt ikväll.

Inskolningen idag har förresten gått super och hon somnade gott. Imorgon ska hon få testa o va själv i 1 1/2timma. Hoppas på att det går fint!

godnatt






när suget sätter in.


2012-02-08 @ 13:53:25

Idag är jag verkligen grymt sugen på en sån här goding.. jobbigt värre ju! men ska försöka att stå emot frestelsen ännu en gång o vara stark! Har ju faktiskt massa tester o sånt o göra imorn med PT- Karin så den där semlan kan väl fett glömma att den nånsin kommer få hamna i min mage!

Tröstar mig med att äta med ögat istället ;)

http://marieguld.blogg.se/images/2012/semla_1202231328_4682900_74470406_183945959.jpg

 






En liten lista till inskolning.


2012-02-08 @ 13:47:55
Ja det här med att ha barn som börjar dagis är inte alltid det lättaste. Är ju ändå en hel del som behöver införskaffas.

Dessa grejer är sådant som kanske borde finnas på dagis iaf..

-
Ombyte (en body/tröja, ett par byxor och strumpor ifall kläderna som är på skulle bli nedsmutsade)

- extrapar vantar  (ifall de andra blir blöta)

- fleecefodrat regnställ (passar alldeles ypperligt när snön börjar smälta och det blir blaskigt ute)

- fleecetröja som kan tas på under overallen de dagarna det är riktigt kallt ute

- en napp med hennes namn på tills det är dags att sova/ och sen en snutte

- fodrade gummistövlar (vi kör med sulmans allväderstövlar som funkar både bra kallt som slaskigt så vi har inte lämnat några såna)

- sedan är det ju bra att ha med en ryggsäck som man kan lägga i saker som ska med hem i, om barnet gjort nån fin teckning etc.

- ----------------------------

sedan till det blir lite varmare så är det bra o byta ut o lägga dit

- vanligt regnställ
- gummistövlar
- regnvantar samt extra par tunnare vantar.





Onsdag morgon.


2012-02-08 @ 08:39:18
Usch så värdelöst det är med röriga nätter- man känner sig helt virrig på morgonen sen ju! Känns som man aldrig ska vakna riktigt ordentligt!

Nu har vi iaf ätit frukost- och det känns som det kanske kan bli människa av denna mamman oxå ;) Elliott sitter fortfarande kvar och äter. Tar ju sin lilla tid för honom- han ska prata o babbla och greja. Leila hon springer runt nakenfis här och vägrar att klä på sig. Hon springer iväg i snabb fart såfort jag närmar mig med linnebodyn..min lilla tokfia <3

Idag blir det en lång dag om lillan somnar på dagis kanske ända till 14 beroende på när hon vaknar i så fall.

Det märks verkligen att det är ändringar på gång, för så mysig och gosig Elliott är på eftermiddagen nu. Vi kan sitta i soffan o bara mysa hur länge som helst känns det som. Det gillar mamman...såna stunder måste vi ha sedan när mamman längtat halft ihjäl sig under en arbetsdag ju!

Kommer bli ganska bra tider att jobba ändå- kommer att jobba ca 0850-1536. Så barnen går mellan ca 0830-1545. Sen får vi se hur det går- om jag kan öka i tid nåt mer till hösten kanske. Det blir nog bra det här!

Idag blir det lugnt på träningsfronten, PT- Karin har sagt att jag inte ska köra nån styrka eller kontition inför morgondagen då jag ska göra massa tester. Är skitnervös över vad det är för tester..tänk om jag misslyckas helt? Får bli lite vardagsmotion i form av promenad sen i eftermiddag istället!

Nu ska jag se om jag kan få elliott att hålla tyst en liten stund genom att stoppa in en bit macka i hans mun ;)
O sen ska jag tvinga på Leila hennes kläder. Snäll mamma va?

Godmorgon kära läsare.





Dagisinskolning dag2


2012-02-07 @ 21:15:14
ytterligare en dag som gått riktigt bra. När vi kom dit halv 10 blev det först lite lek följt av fruktstund. Efter fruktstunden gick vi ut och lekte. Leila gick mest runt och kikade på allt. Lilla skruttan är inte så van vid att vara ute och leka än. var ju inte så längesen hon vågade gå själv på sina vinterskor heller för den delen. Hon har varit ganska larvig med det. Så hon gick mest intill sin mamma.

Men sen kom de större barnen ut- och därmed hennes storebror oxå. Då blev det genast lite roligare. Då fick hon för sig att hon skulle sitta bakom storebror i pulkan. så mamman fick såklart dra runt på barnen =) och de hade ganska skoj en liten stund där. SEdan var det lite svårt för Elliott att förstå att jag inte var där för hans skull- att jag skulle ägna all uppmärksamhet till Leila. Men det släppte sen!

Till lunch idag blev det soppa- förstår fortfarande inte hur de kan servera soppa till barn som är 1-3 år gamla. Det är större sannorlikhet att soppan hamnar i knät än i munnen om man säger så. Sen gillar de flesta inte soppa heller för den delen! Nåja..lillan fick iaf i sig några mackbitar. När vi kom hem däckade hon nästan på direkten i sin vagn ute på altanen.
Hon sov strax över timman- och nu ikväll var hon jättetrött och pipplig redan vid halv7 så hon fick lägga sig. Det är jobbigt att börja på dagis ;)


Imorgon är tanken att vi ska stanna över vilan oxå om hon vill somna. Hon har ju svårt för att somna inne- och sover helst ute i sin vagn. Så det ska testas att lägga henne i hennes vagn inne- så får vi se om det funkar ;)







Klänning till något av bloggminglena?


2012-02-07 @ 21:01:07
Har lite funderingar på vad man ska ha på sig på bloggminglet i Göteborg. Har en klänning på lut- men funderar på om jag ska skaffa en annan.. hmm.

Kikade iaf in på campadre som jag gör varje gång jag ser nåt erbjudande jag gillar. Och då fick jag se att de just nu kör kampanj på Dry Lakes klänningar. Klänningar som annars kostar 499:- kostar nu endast 199:-

Så kika in här- kanske hittar du din "finklänning"?

Mina favoriter:

http://campadre.se/images/products/200_noemi-black_1_1328521269.jpghttp://campadre.se/images/products/200_poppy_1_1328522782.jpghttp://campadre.se/images/products/200_savannah_1_1328520561.jpg





Bloggminglet 2012- bokat och klart =)


2012-02-07 @ 20:18:56
Sådär- då har man varit inne och bokat biljett till bloggminglet 2012. Ska verkligen bli så kul att gå på ju! Kul att träffa alla bloggare..o sen trevligt att komma iväg för sig själv sådär nån gång ibland. Man behöver skämma bort sig lite extra nån gång ju!

Och vet ni vad? Kommer att bo med Emma- så skoj att man hittade nån att bo med som man känner till lite grann och träffat. Det är verkligen en supertrevlig o rar tjej! Var orolig för att jag inte skulle hitta nån o bo med och bli tilldelad nån radom sådär..


När: 28/4-29/4-2012

Var: Stockholm, Rica Talk Hotell i Älvsjö

I priset ingår bland annat: Övernattning med del i dubbelrum inklusive frukostbuffé ”God morgon” Alt. övernattning enkelrum, inkl frukostbuffé (tillägg 495kr),Internetaccess via trådlöst nätverk, Konferenslunch med förrätt, varmrätt, mineralvatten/lättöl, kaffe och hemmagjord chokladtryffel, Snittar & bubbel , 3-rätters middag med mineralvatten/lättöl och kaffe/te och 2 glas vin/2 öl eller alkoholfritt alternativ., Föreläsning med ”Hannah Graaf Karyd & Peter Karyd” ´,Knyta kontakter med företag/utställare, Ta del av nya produkter/tjänster, Liveband, Lyxig goodiebag, samt Överraskning på hotellrummet

Man kommer att ha möjlighet att boka håruppsättning och makeup innan middagen, mer info kommer inom kort. Kvällen bjuder på liveband, vuxenunderhållning och bar m.m.

 

Så missa inte detta event- klicka in här och boka nu ;)

 


Ska du gå? Det är ett begränsat antal biljetter som släpps (150 st) och jag misstänker att många av dom redan gått..så om du går och tvekar så slå till ;)






Så gött det känns ;)


2012-02-07 @ 18:22:34

Wieehoo. 25 min intervallpass på crosstrainern, 30 min core/rygg. Härliga övningar och så skön känsla när det är gjort!

Nu kan man ta kväller ;)






En låt som gör att man kör på extra


2012-02-07 @ 16:05:56
Denna låten är riktigt bra att träna till..får iaf mig att "push it to the limit"






Insidan av låren


2012-02-07 @ 14:55:45
En härlig övning där man tränar insidan av låren är hip bridge squeeze. Där ligger man på golvet med knäna böjda och plana fötter och så har man en kudde mellan benen. Sedan lyfter man upp höfterna och klämmer samtidigt ihop benen mot kudden.

http://fitbottomedgirls.com/wp-content/uploads/2011/09/inner-thigh-workout-278x300.jpg
bild lånad härifrån





kors i taket.


2012-02-07 @ 13:07:44
Ja det kan man verkligen säga- för vet ni vad Elliott gör just nu? Han ligger i sin säng och sover. Det var inte igår det. Snarare typ ett år sen sist tror jag. Man blir trött av att vakna vid 5 på morgonen. I morse runt 8-halv nio satt han i soffan här hemma och sa "mamma, jag är trött" "mamma jag vill sova". Men det gick ju inte..var ju dagis lite senare där som gällde.

Så nu när vi kom hem lade jag Leila i sin säng- och sedan satt vi ett par minuter i soffan och myste jag och Elliott. Jag bara chansade och frågade honom om han ville lägga sig i sin säng och sova. Och det ville han. Nu en kvart senare så sover han!

Själv sitter jag nu här o har kurat upp mig i det varmaste soffhörnet. Har tänt en brasa i kaminen o hoppas på att bli lite varmare snart. Vi var ju ute och lekte en stund på dagis förut- blir alltid så frusen efter man har varit ute o lekt i kylan!

Förresten- hur gör era treåringar? sover dom fortfarande mitt på dagen?





Ett vitt fint leende =)


2012-02-07 @ 12:04:00
Har hittat riktigt härliga produkter på nätet som gör att man kan få ett vitt och fint leende =)

Pratar såklart om BrilliantSmiles produkter. Ett företags om startades 2003 och nu är ett av de ledande företagen inom tandblekning. Deras produkter har ofta blivit nämnda inom media som i till exempelvis Idol, top model och flera. Dessutom är det många i kändissverige som använder sig av deras snabba proffessionella, enkla och effektiva metod.

http://webshop.brilliantsmile.se/files/images/products/109_large.jpgBrilliant smile tandkräm whitening+ toothpaste
funkar för dom som vill ha ett vitare leende och bra tandhälsa. Löser upp och tar bort ytliga beläggningar utan att påverka emaljen.

http://webshop.brilliantsmile.se/files/images/products/137_large.jpgBrilliant smile munskölj whiteningEVO mouthrinse

för de som önskar vitare tänder och bra munhälsa. profylaktisk munskölj som fungerar bra mot isningar, ilningar, karies och plack.Produkten löser lätt upp ytliga missfärgningar och gör det lättare att borsta bort.


funderar starkt på att testa- har du testat?






Tuesday.


2012-02-07 @ 08:11:20
Vilka sega barn man har..segare än klister ;)

Elliott han vaknade redan vid 5 imorse (hör och häpna) så misstänker att han kommer vara rejält trött framåt eftermiddagen. Han som alltid brukar sova till halv7-7 åtminstone. Han böhöver ju sova lite längre med tanke på att han inte sover på dagen och att han oftast inte somnar förrän 8.

O så är det alltid så seeegt på morgonen..tar typ hundra år för honom att äta frukosten. Man får tjata och tjata..blir tokig på det hela!

Nåja, nog o det. Idag är det inskolningsdags igen- undrar om vi ska gå ut nåt idag?

Vi hörs senare,





Dagisinskolning dag 1


2012-02-06 @ 22:17:20

Dagen gick över förväntan. Mellan halv 10 till halv ett var vi på Leilas dagis. Det märktes redan i morse när vi fick till dagis att Leila anade vad som var på G. Hon satt där i sin vagn och log och var såå glad :)

Extra roligt var det ju att lämna Elliott på dagis idag när hon äntligen fick gå in till det stället som hon stått och kikat in på hur länge som helst.

I början var lillan mest lugn och stirrig- det var ju mycket nytt. Massa andra barn i hennes ålder, massa annorlunda leksaker, och 3 fröknar. Men hon fann sig snabbt o började undersöka leksakerna :) hon var väl kanske lite "mammig" o ville se så jag verkligen var med vad hon än gjorde... Men hon hittade massa skoj att leka med!

Vid lunchen var hon jätteduktig och åt en hel portion- det ni :) korvstroganoff o ris. Mammans favorit som är ajabaja för mammans diet ;)

Det var nån som somnade riktigt gott i sin vagn på väg hem efteråt kan jag säga :)

Imorgon blir det samma tid som idag!






Syskonmys


2012-02-06 @ 20:31:20

Såhär mysiga var barnen i soffan i eftermiddags <3






En salig blandning.


2012-02-06 @ 12:58:00
Har man ingen bil hemma så man kan handla och haft inskolning hela förmiddagen så är det verkligen inte lätt att veta vad man ska äta till lunch när kylskåpet typ ekar.

Kände iaf idag att det var tur att barnen fått mat på dagis. då spelade det inte så stor roll vad mamman slängde ihop.

Det fick i varje fall bli paprikaskivor och massa skivade champinjoner på ett tortillabröd o så lite mager ost på det o vips in i ugnen. Sen skulle jag ju äta sallad till. Men när jag väl skivade den var den helt brun och ful. Så en stor morot åt jag till det...Inte världens bästa mat..men det gick gott o väl ner.

Såfort sambon och bilen är hemma blir det allt en tur till ica så man kan bunkra upp lite.





Resultat..


2012-02-06 @ 08:57:01
Nu när jag kört 4 veckor med PT- online så är ni rätt nyfikna på att höra hur det har gått eller?? Senare idag kan ni få veta lite. (lite har det iaf hänt- trots att jag varit förkyld i flera omgångar) Men nu är det strax avgång till dagis som gäller ;)

tillägg- det är ju visst inte förrän på torsdag som PT tiden är slut.. så vi får ta det då ;)

jag är faktiskt lite nervös över hur första dagen kommer att gå..hihi!





Bilbarnstol till salu!


2012-02-06 @ 07:36:12
Säljer våran bilbarnstol av märket britax hi-way- inköpt våren 2011 i färgen svart..


Är du intresserad? kika in här på blocket. (pris kan ev diskuteras)





Godmorgon måndag!


2012-02-06 @ 06:41:37

Barnen har fått nya rutiner här hemma verkar det som. Vaknar redan vid 6-tiden. Skönt att gå ut lite av dagen när man snart börjar jobba. Men sen har vi en kille som vägrar somna om kvällarna och ju faktiskt inte sover om dagarna längre- ja, räkna ut ekvationen ;)

Det blir massa trots, gnäll och tårar för hans del när han vaknat vid 6.

Just nu ligger Leila och jag i sängen och myser x antal pussar har delats ut. Eller "pöö" som Leila själv säger.


Photobucket Pictures, Images and Photos

Elliott han ligger i sin säng och kilar på pingu. Gud nåde den som kommer in och förstör.

Inskolningsdag 1 börjar om mindre än 3 timmar- blir spännande det här...






lördagshopping


2012-02-05 @ 20:15:55
Igår var jag och E ivägen en sväng till Ikanohuset på förmiddagen. Där, på Gina tricot hittade jag topen jag hade på mig i gårkväll.. very najs om ni frågar mig. Gillar den massor =)

http://www.ginatricot.com/images/product/46192900001.jpg





Borta...men nu tillbax igen ;)


2012-02-05 @ 19:25:21
Jisses, här kan man snacka om att det inte varit så mkt bloggaktivitet i helgen. Men har haft fullt upp med massa annat ju ;)

Utgången igår vart otroligt lyckad. Har aldrig varit ute i Jönköping förut- och måste med facit i hand säga att det nog kommer bli fler gånger. Det är så skoj o va ute på nåt ställe där man inte känner folk ju..att bara få träffa massa nya människor. Och vilken bra musik det spelades =)

Det tar ju egentligen inte mkt längre tid att åka till Jönköping än till Motala!

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/408791_10150545474194818_541404817_9177791_299479172_n.jpg

Idag har jag mått suveränt- bara varit liite trött eftersom vi va hemma efter tre nån gång. Tog med mig lillan ut på en promenad i kylan på förmiddagen så hon fick sova. Sedan blev det kalas hos barnens kusin som fyllt i år i Skänninge i eftermiddags..mkt trevligt =)

HAr tyvärr inte hunnits med nån träning idag- usch måste skärpa mig. Men en promenad har det blivit iaf ju!

Imorgon är det slut på pt-online perioden och det ska utvärderas ;) sedan så är det dags för leilans första inskolningsdag..ska bli riktigt spänannde :)

har eran helg varit bra?







Systrarna bus ;)


2012-02-04 @ 22:14:25






Jönköping here we come ;)


2012-02-04 @ 21:53:46

Nu åkerr vi ;)






Som bäst.


2012-02-04 @ 20:04:27

Jag mår som bäst när alla andra runtomkring i min omgivning oxå mår bra. Är en sådan människa som alltid vill att alla andra ska må så bra som möjligt flest och främst!

Mår ni bra- så mår jag bra ;)






Fredag kväll


2012-02-03 @ 21:23:18
Fredagkväll, sambon är hemma, barnen sover sedan länge.. the voice står på i bakgrunden. Underbart!

Idag blev det ingen träning. Har faktiskt inte hunnit med det. Har njutit av o bara vara med familjen! Tar vilodagen idag och kör på nytt imorn igen.
Har iaf unnat mig en solning idag- det är min grej som jag ska unna mig en gång i veckan. Lite förbättring på färgen i ansiktet...det är aldrig fel att få 20 minuters egentid dessutom.

Till kvällsmat blev det hemmagjorda hamburgare på nötfärs här hemma. Vart riktigt mums. Barnen åt som bara den, alltid roligt att se barn med aptit.

Imorgon blir det stan med E en sväng på förmiddagen och sen imorn kväll blir det till att dricka lite gott, och eventuellt utgång. Känner att det är dags att gå ut och shakea loss till lite bra musik! Ibland behöver man det.

Ni glömmer väl inte att ni kan rösta på bloggen som årets blogg i samband med Bloggminglet i Göteborg som sker den 25:e februari? Röstar du så kan du även vinna en biljett. Röstar gör du här


Nu blir det en dusch- sedan väntar nog tvn i sängen tror jag.





bloggminglet 2012


2012-02-03 @ 20:44:04
Kan berätta för er alla bloggande föräldrar att det den 28/4-29/4-2012 går bloggminglet 2012 av Stapeln på Rica Talk hotell i Älvsjö.

I priset ingår följande:

  • Övernattning med del i dubbelrum inklusive frukostbuffé ”God morgon” Alt. övernattning enkelrum, inkl frukostbuffé (tillägg 495kr)
  • Internetaccess via trådlöst nätverk
  • Konferenslunch med förrätt, varmrätt, mineralvatten/lättöl, kaffe och hemmagjord chokladtryffel.
  • Snittar & bubbel
  • 3-rätters middag med mineralvatten/lättöl och kaffe/te och 2 glas vin/2 öl eller alkoholfritt alternativ.
  • Föreläsning med ”Hannah Graaf Karyd & Peter Karyd”
  • Knyta kontakter med företag/utställare
  • Ta del av nya produkter/tjänster
  • Liveband
  • Lyxig goodiebag
  • Överraskning på hotellrummet

 

Och priset för allt detta är 1250:-

 

Jag kommer nog antagligen att gå om det finns biljett kvar (om sambon tillåter) =) Vill du slå följe/kanske dela rum?

 

kika in här för mer info







Och så har snömannen kommit hem


2012-02-03 @ 14:13:17

För mindre än en timma sen kom han då hem från Sälen. Den efterlängtade pappan. Var en liten fisa här som skulle komma upp på direkten ;)

De hade haft det jättebra och scootersafarit hade varit jätteroligt.

Elliott får sig en överraskning nu när pappan hämtar honom på dagis.., blir nog en lycklig pojk det.

Leila och mamman har för övrigt varit riktigt osams idag. Leila var astrött men vägrade somna. Försökte få henne att sova i över en timma typ överallt inne. Men hon blev bara ilsken! Synd att det är så kallt ute- för ute somnar hon ju iaf.






Att känna att man inte duger.


2012-02-03 @ 10:37:45
Det är verkligen massa blandade känslor hos mig just nu. Ibland känns det som att man inte duger och inte ritkigt räcker till som mamma.

Våran lilla tjej har verkligen blivit värsta pappagrisen. När vi båda är hemma under helger och kvällar så är det bara pappa o pappa hela tiden. Hon ska bara komma upp till pappa- mamma hon duger inte alls. Skulle det vara så att hon finge komma upp till sin mamma så ska hon ner såfort hon ser sin pappa. Detta är verkligen nåt som svider rejält i mammahjärtat!

Visst unnar jag pappan i huset detta och det är väl förståeligt eftersom hon inte ser honom under förmiddagerna. Men det tar ändå emot eftersom det är ju hon och jag som har varit hemma tillsammans i över ett år. Det är inne i min mage hon bott. Och jag trodde ju att vi tjejer skulle hålla ihop i vått och torrt. Men så är inte fallet! hon säger knappt aldrig mamma längre ens :(

Många av er kanske tycker jag är larvig- men tycker det är jobbigt! Att inte duga/inte räcka till hos dottern. Hoppas att det är en period och att det blir bättre sen när dagis börjat.





Det är väl typiskt?


2012-02-03 @ 09:57:04

Några spår av ett renstädat hus finns knappt inte kvar inte. Och det var ändå igår jag städade.

Leila har lyckats samla på sig en hög med brödsmulor- inget ovanligt för att va hon. Leksakerna ligger överallt igen.

Inte bryr sig barnen om att mamman städade igår inte!

Dags att återigen dra fram dammsugaren med andra ord.








Rösta och vinn en egen biljett.


2012-02-02 @ 21:15:38
Tänkte bara tipsa er om och berätta att de som röstar på någon av bloggarna som blivit nominerade som årets mamma blogg i samband med bloggminglet i Göteborg den 25:e februari har chans att vinna en biljett till eventet. Läs mer här

så kika in här och rösta nu så kanske just du vinner?






Räddande änglar ❤


2012-02-02 @ 21:08:43
bara sådär- rent out of the blue dyker dom upp. Tre stycken räddande änglar som gjort att det känns som att det mesta löst sig just nu. En har hjälpt mig att fixa så photoshop kommer fungera på min nya datorn snart, två andra har erbjudit mig sovplats i samband med Bloggminglet i Göteborg.

Tack så jättemycket P för att du hjälpt mig med photoshop. Och tack så jättemkt Sandra och Carolina för att ni erbjudit mig att sova hos nån av er. Ni anar inte hur mkt detta underlättade- nu kan jag ju faktiskt komma iväg på minglet i alla fall =)

Räddande änglar eller vad





Och vinnarna är...


2012-02-02 @ 20:40:03
Tro inte att jag glömt bort er som varit med i rimtävlingen inte. Fick mail under dagens gång från lilla spöket laban shop angående vilka som är vinnarna =) Skoj att det var exakt dom jag tyckte med ju!


Vinnaren av 1 st långa farbrorn docka är:
"Anna har en konstig vän
Han är lång som bara den!
Men den här är ganska liten
och blir nog sist ändå rätt sliten...
Men minnen kan han locka fram
även om han täcks med damm.
Jag vill ha en egen vän
som är lång som bara den!
"

Grattis förvirrade morsan =) du kommer få ett mail


Vinnaren av pusslet med spöket laban och vänner är
"Detta fina pussel vill jag till min syster vinna
så att hon alla små labanbitar kan finna.
Hon behöver öva upp finmotoriken
och få in den rätta tekniken. 
En söt tjej med stort handikapp
skulle få pusslet som sen klapp."


Grattis Linda J- du kommer att få ett mail.

Vinnaren av sagoboken "laban tältar" är
"Mormor, du kan väl vinna denna bok,
när du läser den blir du kanske riktigt klok. 
Då vill du med mig i ett tält sova, 
det måste du mig lova.
Man får med en figur,
så se nu till att ha lite tur.
Så du kan vinna detta till mig,
för självklart får jag vinsten utav dig."


Grattis Liselotte- du kommer få ett mail


Ett stort tack till alla deltagande samt lilla spöket laban shop som sponsrat tävligen =)






En riktig buse.


2012-02-02 @ 17:57:18

Jag berättade ju för er häromdagen att Elliott hade hittat en penna och målat både här och där med. Idag när jag städade fick jag se att han gått loss på sidan kaminen också.

Ibland är han verkligen värre än Emil i Lönneberga när det gäller att hitta på hyss!






Ärligt talat?


2012-02-02 @ 09:46:02

Är det bara jag som stör mig på att få meddelanden från främlingar på wordfeud när jag bara är ute för att spela?

När jag väljer random opponent så väljer jag det för jag inte har nån att spela emot just då. Inte för att svara på frågor som vad heter du/ålder/vart bor du/ civilstånd

spelar det nån roll?

Jag är inte ute efter att ragga.. Vill bara spela. Mitt ragg har jag ju redan hemma ;)

och vad säger att man spelar bättre eller sämre för man är singel/gift 25 eller 50, heter Signe eller Gudrun?






Har ingen att skylla än mig själv.


2012-02-02 @ 08:16:11
Vad tror ni hände nyss om inte att mamman fick världens magknip. Så jäkla ont i magen jag hade..vad tror ni va som spökade? Jo säkerligen den där chokladkakan jag åt igår kväll!

Synden straffar sig själv- har ju ingen annan att skylla på än just mig själv ;)





En ny morgon.


2012-02-02 @ 07:48:32
Godmorgon kära vänner

Usch vilken natt det varit. Lillan har varit ledsen till och från. Så efter ett tag gav jag upp efter att ha sprungit ur och in i hennes rum x antal gånger och lade henne hos mig runt tvåtiden. Där låg hon i säkert två timmar och bara fnölade runt..satte sig upp emellanåt och pratade och babblade. Men till slut somnade hon iaf..även om det tog ett bra tag.

Idag ska det visst dra in nån snökanon över landet- kan komma ca 30 dm snö. Hoppas det inte blir så farligt här och att vägarna ser bra ut imorgon när Pappan ska åka hem från Sälen.

För övrigt så ska jag in till barnmorskemottagningen i Mjölby idag...men det är inte nåt så skoj som ni nyfikna tror inte ;) ska in och göra ett cellprov. Ser verkligen inte fram att lägga upp mig i den där förbaskade stolen. Även om man fött två barn så känns det lika hemskt varje gång! Wish me luck ;)

Nu ska jag välja ut lite kläder till barnen och äta frukost.

Vad händer hos er idag?





Lägg er röst om ni vill ;)


2012-02-01 @ 22:15:02

Ja- har ju tidigare berättat för er att bloggen blivit nominerad till årets mammablogg av några av er fina läsare :) och det tackar jag så mycket för :)

Nu är det så att man fram till och med den 4:e kan rösta på den man vill ska vinna. Så tycker du att denna blogg ska få hamna i rampljuset en liiiiten stund?

Klicka in http://zasata.blogspot.com/2012/01/rosta-pa-arets-mamma-bloggare.html"> här och rösta på Emelie :)






Skulle kunna


2012-02-01 @ 21:41:08

Jag skulle verkligen kunna stå och titta på mina två underbara barn när de sover hur länge som helst.

De bara ligger där söta, lugna och tysta och det ser så mysigt och fridfullt ut.
Och att sedan då stå och förundras över att vi två kunnat skapa två så söta mirakel.. Helt amazing <3

kärlek!






Skit oxå!


2012-02-01 @ 20:23:37
Ja, nu har jag syndat. Attans oxå! Jag som inte skulle- men sen kände jag mig så ensam här hemma nu när barnen sover och allt så jag tog mig chokladen. Inte bra Emelie, inte bra!! Jahopp..då får vi träna en timma på crosstrainern imorn. och ta en promenad på morgonen.

Fy skäms på mig! Va inte ens gott ju!

En engångsföreteelse får det här vara!





Ajabaja Emelie!


2012-02-01 @ 15:37:26
Idag har jag varit grymt sugen på choklad.. JÄTTESUGEN! så vet ni vad- jag köpte till och med en när vi var och handlade förut. En marabou mjölkchokladkaka..favoriten =( Meen jag har inte öppnat den iaf- och målet är att lyckas med att låta bli det idag oxå!

Tror ni jag lyckas? jaja... är väl inte mer än människa om jag misslyckas!





En blodig liten kille..


2012-02-01 @ 15:34:29
När vi hämtade Elliott på dagis förut blev jag så snopen över att han hade andra kläder på sig. Tänkte väl inte mer än att han säkert hade varit inne och lekt med vatten- det har ju hänt förr. Men sedan berättade fröknarna att han hade trillat och blött näsblod så det bara forsade.

OCh nu när vi kom hem och jag packade upp kläderna för att slänga in dom i tvättmaskinen så fick jag se att det verkligen hade blött rejält! Stackars Elliotten då! Han är dock en sådan kille som blöder näsblod väldigt lätt. Minsta lilla stöten mot näsan så störtblöder han typ.

Nu sitter han iaf här hemma och äter lite popcorn och kollar på film. Det hade jag lovat honom idag- och det gillar han skarpt :)

Undrar vad barnen kommer säga när pappan inte kommer hem ikväll ;)





Dagens lunch


2012-02-01 @ 13:07:06

Rolig och smidig lunch var det här. Lade massa champinjoner och paprika samt lite kyckling på ett tortillabröd. Lite mager riven ost och pizzakrydda på det och sen in i ugnen i ca 8 minuter.

Vart ju nästan som pizza ;)






ett tecken?


2012-02-01 @ 10:39:57
Ett bra tecken på att man måste klippa sig måste väl ändå vara när lillan drar i håret hela tiden och när håret bara ska lägga sig i när man ska byta bajsblöja? Blir jobbigt att duscha sig typ 3 gånger om dagen om jag inte gör nåt åt det snart ;)

Är verkligen sjukt dålig på att ta hand om mitt hår egentligen. Väntar alltid ända in i det längsta tills jag klipper mig. visst jag ger ju håret det bästa schampot och balsamet ever. Men håret slits ju för det. Har inte klippt mig på över ett år nu nästan tror jag..shame on me ;)

http://media.wella.com/i/products/Wella_E_Volume_Shampoo_nor.jpghttp://media.wella.com/i/products/Wella_E_Volume_Cond_nor.jpg

det här är mina favvisar =)

 

Vad använder ni för schampo/balsam?






dags snart?


2012-02-01 @ 08:22:08
Kanske är dags att damma av de gamla spinningskorna och ge sig iväg till gymmet för några spinningpass snart framöver? Den perfekta konditionsträningen ju och vad man svettas. Tycker att det är såå roligt med spinning ju- gick ju jämt på spinning ett tag innan jag blev mamma. Nu känns det som att det gått alldeles för lång tid!

http://www.fahrrad-richter.de/images/77842-shimano-schuh.jpg

(bild lånad)








Godmorgon onsdagen den första


2012-02-01 @ 06:53:40

Wow, ny månad idag- redan februari. Vad tiden går!! Denna månaden hår till historien som den barnen började på dagis igen, och jag började jobba.

Vi flickor sitter nu här i soffan och myser i väntan på att storebror ska vakna. Vi har varit vakna sedan 6 nu. Skönt att börja få in lite rutiner innan inskolningen nästa vecka ju ;)

Idag står det dagis på Elliotts agenda. Vi andra stannar hemma och bara myser tror jag. Det är ju bureburr kallt ute idag med.

Nu ska här mysas igen ;)






Vinnarna i rimtävlingen


2012-02-01 @ 06:44:30

Vinnarna i rimtävlingen i samarbete med http://spoketlaban.com"> lilla spöket Laban shop kommer att komma fram under dagen förhoppningsvis- väntar på svar från företaget :)

Håll ut ;)